Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 394 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 20  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 05 Kwi 2012 20:06 
Awatar użytkownika

niebieski
Proponuję masowo pisać do wydawców kart. (BZ WBK, Moneybookers, Neteller, Accord (ci od Auchana) itd.) Przecież w końcu wszyscy oni reklamują się, że można ich kartami kupować bezharaczowo. Sprawy bezpośrednio z Ryanairem nie ma co załatwiać bo ich pionki na infolinii mówią, że nie wiedzą o co chodzi, a możliwości skontaktowania się z kimś wyżej postawionym, kompetentnym - my jako prywatne osoby - nie mamy. Być może po naciskach od wydawców kart FRanca chociaż w jakikolwiek sposób zaadresuje te blokady, bo póki co nigdzie nie widziałem jakiegokolwiek ich stanowiska. Ja osobiście mailuje z Moneybookers. Oto ostatni e-mail który od nich dostałem:
Kod:
Dear Mr xxxxxx,

Thank you for the details provided and please accept my personal apologies
for the delayed reply.

As you have requested more details on the security restrictions, what I can
confrim at this point is that for a timeframe of a few days payments
processed in EUR and GBP via Moneybookers MasterCard have been stopped. We
have noticed the impact but have not been informed about the actual reasons
even after we have discussed the case and Ryanair have confirmed that only
certain accounts would be subject to additional checks and not all
custoemrs using cards in the respective currency.

Every company can conduct their own security investigation and is subject
to certain non-disclosure rules and we appreciate this right of Ryanair as
a company. MasterCard has been satisfied with the solution of the problem
as well and that is, the confirmation that payments processed through
Moneybookers MasterCard in EUR and GBP that have been previously accepted,
will be processed regularly, unless the accounts are being used for
commercial purposes (e.g. travel agencies).

I have addressed the case with our Vice President who will be in contact
with a senior member of Ryanair staff. Investigation may take a few days,
however, at least we will be able to provide a reasonable explanation and
hopefully a resolution of your issue afterwards.

If convenient, it will be useful if you could provide us with a screenshot
of your unsuccessful purchase attempt on the Ryanair website in order to
support our escalation with solid evidence. If not, what we will be using
at this point is your authorisation history excluding any sensitive details
such as your name and card number, as those are details protected by our
Privacy Policy. To provide the requested screenshot, please reply to this
e-mail directly.

Even though we cannot guarrantee full acceptence of the card at every
merchant you are trying to pay, please be assured that we will take every
necessary step to assist you during this process and will keep you informed
in the course of the investigation.

Thank you for your patience and kind cooperation.

Yours sincerely,
Kamelia,
Skrill Team
Czyli niby sprawa idzie "wyżej". Jestem pewien, że gdyby dostawali więcej zgłoszeń działaliby szybciej...

All inclusive na greckiej wyspie Korfu za 1806 PLN ☀️💙 Tydzień w 4* hotelu przy plaży 🏝️😎 All inclusive na greckiej wyspie Korfu za 1806 PLN ☀️💙 Tydzień w 4* hotelu przy plaży 🏝️😎
Malta z weekendem za 609 PLN ☀️😎 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel spa 😊 Malta z weekendem za 609 PLN ☀️😎 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel spa 😊
#102 PostWysłany: 06 Kwi 2012 03:16 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja już pisałem do WBK z allegro. Ponoć przesłali tą informację dalej. Gdyby więcej osób do nich napisało to może by coś z tym zrobili. Jak im to napisałem to dostałem odpowiedź, że pierwszy raz o tym słyszą.

#103 PostWysłany: 06 Kwi 2012 08:02 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 83 301
Proponuje zrobić tak jak pisze kerad85. Im więcej tym lepiej. :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 06 Kwi 2012 09:45 

najlepiej z dw. do rzecznika spraw konsumenta :> . ps. napiszcie jakis standard na forum to ludzie sobie tylko przekopiuja i poślą będzie łatwiej !! po co każdy osobno ma pisać to samo....
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 06 Kwi 2012 17:41 
Awatar użytkownika

niebieski
W moim wypadku było to posiadanie zbyt mało gotówki na karcie :oops:
Bilety kupione :D

Czy możecie mnie uświadomić, bo nie bardzo rozumiem :
dlaczego 58 euro wyszło przy płaceniu tą kartą tak dużo 4,39 za 1 euro ?
Co zrobiłam nie tak?
Kupowałam bilety z Majorki do Krakowa-opłata wyszła w euro.

#106 PostWysłany: 08 Kwi 2012 11:07 
Awatar użytkownika

niebieski
dorota.sz napisał(a):
W moim wypadku było to posiadanie zbyt mało gotówki na karcie :oops:
Bilety kupione :D

Czy możecie mnie uświadomić, bo nie bardzo rozumiem :
dlaczego 58 euro wyszło przy płaceniu tą kartą tak dużo 4,39 za 1 euro ?
Co zrobiłam nie tak?
Kupowałam bilety z Majorki do Krakowa-opłata wyszła w euro.

Bo bank to nie google - zarobic musi. A ty pewnie nie odznaczylas kursy ryanaira, wiec wyszedl ci jeszcze wiekszy.

Po prostu trzeba czytac forum/bibile pasazera i nie bedzie problemow. Jak sie nie czyta - to sie placi ;)
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 22 Kwi 2012 00:38 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Pomocy! Może ktoś mi wyjaśni dlaczego nie mogę zapłacić aktywną do 11/2013 i posiadającą środki kartą prepaidową WBK za bilet w Ryanarze z Budapesztu na Cypr? Cały dzisiejszy dzień w kilkunastu próbach poświęciłem na zakup 2 biletów tam i z powrotem. Udało mi się cudem po kilku próbach kupić 1 bilet tam. Dlaczego jeden? Po pierwszych kilku próbach, gdy chciałem na 1 transakcji kupić 4 bilety (dla 2 osób do i z) system nie pozwalał mi - wyświetlał różne zastrzeżenia: najczęściej, że nr karty jest nieprawidłowy, typ karty niezgodny z nr, adres fakturowania jest nieprawidłowy. Więc zacząłem kombinować: może wielkość transakcji jest za duża. Rozbiłem ją na 4 różne. i udało się... kupić 1 bilet. Od tamtej chwili nie mogę kupić 3 kolejnych, mimo wielu prób, zmian 3 komputerów, 2 sieci. Nie chcę płacić inną kartą - bo po to kupiłem prepaid, aby to ją wykorzystywać do tego typu transakcji. Jeżeli coś jest zresztą z kartą nie tak - to system nie zezwolił by na transakcję którą dokonałem i którą obciążył już rachunek. Sprawdzam wnikliwie każdą cyfrę i dane które wpisuję w polach wymaganych i nie jestem w stanie pokonać tej diabelskiej strony Ryanaira. Proszę o pomoc!!! Zdesperowany.
 Profil Relacje PM off  

#108 PostWysłany: 22 Kwi 2012 00:45 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Garmond napisał(a):
Pomocy! Może ktoś mi wyjaśni dlaczego nie mogę zapłacić aktywną do 11/2013 i posiadającą środki kartą prepaidową WBK za bilet w Ryanarze z Budapesztu na Cypr? Cały dzisiejszy dzień w kilkunastu próbach poświęciłem na zakup 2 biletów tam i z powrotem. Udało mi się cudem po kilku próbach kupić 1 bilet tam. Dlaczego jeden? Po pierwszych kilku próbach, gdy chciałem na 1 transakcji kupić 4 bilety (dla 2 osób do i z) system nie pozwalał mi - wyświetlał różne zastrzeżenia: najczęściej, że nr karty jest nieprawidłowy, typ karty niezgodny z nr, adres fakturowania jest nieprawidłowy. Więc zacząłem kombinować: może wielkość transakcji jest za duża. Rozbiłem ją na 4 różne. i udało się... kupić 1 bilet. Od tamtej chwili nie mogę kupić 3 kolejnych, mimo wielu prób, zmian 3 komputerów, 2 sieci. Nie chcę płacić inną kartą - bo po to kupiłem prepaid, aby to ją wykorzystywać do tego typu transakcji. Jeżeli coś jest zresztą z kartą nie tak - to system nie zezwolił by na transakcję którą dokonałem i którą obciążył już rachunek. Sprawdzam wnikliwie każdą cyfrę i dane które wpisuję w polach wymaganych i nie jestem w stanie pokonać tej diabelskiej strony Ryanaira. Proszę o pomoc!!! Zdesperowany.

Odpowiedz moze byc jedna: Ryanair.
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 22 Kwi 2012 05:53 
Moderator forum

zob. przy-platnosci-karta-odrzuca-transakcje,181,9369

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 22 Kwi 2012 11:31 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Hej! Przeczytałem cały wątek - 13 stron - nie znalazłem klarownej odpowiedzi na mój problem. "Na szczęście" dowiedziałem się, że to problem, który nie dotyczy tylko mnie. Rano wstałem i z nowymi siłami zabrałem się do wklepywania moich danych i... rezultat taki sam - moja karta najpewniej została zablokowana. Ile taki status ma trwać? I do cholery, dlaczego Ryanair uniemożliwia aktywności na swoich stronach kartami, na które wyraził zgodę (domyślam się że BZWBK zapłacił za możliwość współpracy z linią).
Czy ktoś ma pomysł: ile mam czekać na odblokowanie karty i czy jest sens kilka razy dziennie sprawdzać, czy już mogę skorzystać z mojej karty? Mam 2 niezaleźne IP i na żadnym nie mogę kupić biletów. Nie mam innej karty prepaidowej - więc nie mogę spróbować zastąpić tą, na której mam środki.
Proszę o konstruktywne sugestie.
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 22 Kwi 2012 11:35 
Moderator forum

skorzystaj z czyjejś , użyczonej karty kontakty-w-sprawie-zakupow-bez-haraczu,181,4814

tajemnica blokowania być może nie zostanie wyjaśniona nigdy

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#112 PostWysłany: 28 Kwi 2012 17:50 

Loty: 44
Kilometry: 49 173
niebieski
Mnie dzisiaj też zablokowali :( Zrobiłem jedną transakcję wczoraj wieczorem na 480 zł i dziś już nic nie mogę zrobić. Adresy ip, zmieniane dane itp nic nie pomagają. Ładne sobie jaja ryanair z nas robi.

#113 PostWysłany: 28 Kwi 2012 19:59 

Loty: 178
Kilometry: 400 854
niebieski
Mnie zblokowalo po 4 transakcjach.
 Profil Relacje PM off  

#114 PostWysłany: 28 Kwi 2012 22:26 

Witam
Opiszę krótko mój problem.
Mam kartę WBK w PLN oraz Nett+ w EUR. Chciałem kupić dla kilku osób bilety na trasę Kraków-Cypr-Kraków, niestety po 3 transakcjach Ryanair zablokował mi kartę WBK (kupowałem po kolei dla kolejnej osoby bilety za około 300zł). Miałem ciężką sytuację bo musiałem dla kolejnych osób kupić bilety, nie miałem jak....tym bardziej to jest dla mnie tragiczne, bo wszystkie pieniądze przelałem wcześniej na kartę w WBK. Najpierw pomyślałem, że poproszę ABarcelone z forum o pomoc, On oczywiście zainteresował się problemem i chciał pomóc, ale nie chcąc się zbytnio uprzykrzać postanowiłem, że wpłacę z karty kredytowej pieniądze na kartę w euro Nettelera (płacąc: niekorzystne przewalutowanie, prowizję za wpłatę i jeszcze odsetki karty kredytowej, bo wpłata jest traktowana jako wyplata gotówki). Kiedy już wpłaciłem na kartę Nett+ okazało się, że Ryanair mi ją także zablokował. Wydaje mi się, że zablokowali w ogóle płatność przeze mnie jakąkolwiek kartą prepaid. Ostatecznie musiałem zdecydować się na kupno tych biletów kartą kredytową płacąc przy tym haracz Ryanairowi. Uważam, że jest to nieuczciwe i na takie praktyki UOKiK jak i Komisja Europejska nie powinna przystać! Może powinniśmy złożyć jakieś pismo poparte listą z podpisami? Ja ostatecznie jestem więcej stratny niż jakbym od razu płacił kartą kredytową z prowizją, a na pewno nie miałbym problemu, że moje pieniądze są w różnych miejscach i żeby je odzyskać muszę znowu płacić słone prowizje.
Pozdrawiam
Michał
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 28 Kwi 2012 22:32 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Zapewne nie jest to rozwiazanie problemu.
Ale mi z Ryanem pomogl Kerad jednym strzalem kupujac bilety na Cypr dla calej rodzinki karta skarbonka.
Umozliwia ona platnosc do kwoty 2500. W takich sytuacjach jak Twoja kupujac sporadycznie ale duza ilosc badz wartosc biletow sprawdza sie doskonale.

Ale problem z platnosciami staje sie coraz bardziej irytujacy...
 Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 28 Kwi 2012 22:43 
Awatar użytkownika

niebieski
Odpisali komuś z WBK czy robią coś w sprawie blokowania transakcji?

Dzisiaj znowu limit wyczerpany.

#117 PostWysłany: 28 Kwi 2012 22:48 

dzięki za podpowiedź ze skarbonką, pierwsze słyszę o tej karcie, może warto mieć i taką :)
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#118 PostWysłany: 29 Kwi 2012 10:06 

platynowy
To NIE JEST BLOKADA KARTY. Gdy spróbujesz tą samą kartą ale z innego komputera i innego adresu IP, przejdzie bez problemu.

Cytuj:
i jeszcze odsetki karty kredytowej, bo wpłata jest traktowana jako wyplata gotówki

Doładowanie Netellera to transakcja bezgotówkowa. W każdym banku.

#119 PostWysłany: 29 Kwi 2012 14:16 

Loty: 44
Kilometry: 49 173
niebieski
mucha napisał(a):
To NIE JEST BLOKADA KARTY. Gdy spróbujesz tą samą kartą ale z innego komputera i innego adresu IP, przejdzie bez problemu.

Cytuj:
i jeszcze odsetki karty kredytowej, bo wpłata jest traktowana jako wyplata gotówki

Doładowanie Netellera to transakcja bezgotówkowa. W każdym banku.

Przed chwilą kupowałem, laptop kumpla, inne ip i nie działa. Tak więc nie jest to rozwiązanie problemu.

#120 PostWysłany: 29 Kwi 2012 17:35 
Awatar użytkownika

Zbanowany
niebieski
ryanair przygotowuje sie do wprowadzenia RCP w Polsce :lol:

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 394 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 20  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości