Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



 [ 395 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 20  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 26 Mar 2012 13:03 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 Lis 2011
Posty: 446
Pawellos napisał(a):
To nie do końca blokada karty, bo karta która nie przechodziła z mojego kompa, poszła bez problemu z innego komputera, w zupełnie innej sieci, więc to raczej jakaś blokada na ip, bo nowa wczoraj kupiona karta z mojego komputera także nie szła.

Tak. Jakbyś doczytał 2 ostatnie strony tematu to wiedziałbyś, że doszliśmy do takich samych wniosków. ;)
_________________
odi profanum vulgus et arceo
Góra
 Relacje PM off  
 
#62 PostWysłany: 26 Mar 2012 20:25 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 Kwi 2011
Posty: 139
Loty: 83
Kilometry: 153 081
heh, jakoś nie doczytałem, sry ;-)
Góra
 Relacje PM off  
 
#63 PostWysłany: 27 Mar 2012 18:59 

Rejestracja: 27 Mar 2012
Posty: 1
Witajcie, obserwuję forum od chyba roku albo i dłużej, od czasu do czasu sobie gdzieś polecę, w tym roku chciałem polecieć do Hiszpanii pozwiedzać ale Ryanair uparcie odmawia przyjęcia mojej karty Mastercard prepaid. Prób było kilkadziesiąt, na czterech przeglądarkach, po różnych IP przez VPN. Nie mam już siły :)

Czy ma ktoś pomysł co jeszcze można zrobić aby łaskawie ściągnęli pieniądze z mojej karty? Karta jest ok bo kupuję nią ciągle w internecie.
Na dodatek po każdej nieudanej płatności bilety, które chciałem kupić drożeją o kilkadziesiąt zł. po czym po jakimś czasie wracają do starej ceny...
Góra
 Relacje PM off  
 
#64 PostWysłany: 27 Mar 2012 19:51 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 Lis 2011
Posty: 446
Odwiedź rodzinę/znajomych i kup z ich komputera.
_________________
odi profanum vulgus et arceo
Góra
 Relacje PM off  
 
#65 PostWysłany: 28 Mar 2012 19:56 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 Sty 2011
Posty: 775
U mnie znowu to samo, kupiłem dzisiaj trzy bilety i czwarty nie przechodzi na żadnej karcie (WBK, Skarbonka, Neteller).
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#66 PostWysłany: 28 Mar 2012 20:58 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 Lis 2011
Posty: 446
Z tego co udało mi się zaobserwować chyba blokują po 3 transakcjach dokonanych w ciągu 24 godzin i bodajże blokują na 24 godziny od trzeciej transakcji. RCP nie blokują w ogóle, ale też zlicza się do tej sumy. Także jak zrobię 3 rezerwacje Cash Passportem to mam blokadę na zwykłe prepaidy.
_________________
odi profanum vulgus et arceo
Góra
 Relacje PM off  
 
#67 PostWysłany: 29 Mar 2012 02:47 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 Sty 2011
Posty: 775
Ok, moje pytanie:
Czy takie działanie Ryanair jest legalne??
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#68 PostWysłany: 29 Mar 2012 10:22 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 Lis 2011
Posty: 446
Pewnie nie, ale kto wie. Ktoś im coś udowodni i zrobi? Wątpię. Nie zdziwiłoby mnie, jakby niedługo oficjalnie ogłosili to jako dodatkowy element bezpieczeństwa, dodatkowa ochrona itp., itd. Wszystko oczywiście dla dobra klientów.
_________________
odi profanum vulgus et arceo
Góra
 Relacje PM off  
 
#69 PostWysłany: 29 Mar 2012 17:20 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 Sie 2010
Posty: 2708
złoty
Normalnie masakra - zero mozliwosci rezerwacji biletu Ryanair na forum. Wszyscy zbanowani :D
Niech wprowadza jakikolwiek zwrot od transakcji na prepaidzie i bedzie orkiestra grala jak na watku wizzair.
Bede wdzieczny jezeli ktokolwiek moze mi pomoc w zakupie biletow Ryana na kwote okolo 880 PLN
Góra
 Relacje PM off  
 
#70 PostWysłany: 29 Mar 2012 17:29 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 Sty 2011
Posty: 775
Ja napiszę w tej sprawie do ULC. Tylko dopiero jutro będę coś skrobał w pracy.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#71 PostWysłany: 29 Mar 2012 17:57 

Rejestracja: 24 Sie 2011
Posty: 104
A sprawdźcie najpierw czy karta nie ma po prostu ograniczenia do 3 płatności danego dnia ;-) Takie limity też istnieją.
Góra
 Relacje PM off  
 
#72 PostWysłany: 29 Mar 2012 18:25 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 Sty 2011
Posty: 775
Bez przesady.

Znam limity, po drugie kiedyś robiłem więcej rezerwacji i było ok, a mam 3 karty (każda z innego banku) i z każdą jest ten sam problem.
_________________
Image


Ostatnio edytowany przez kerad85, 01 Kwi 2012 18:21, edytowano w sumie 1 raz
Góra
 Relacje PM off  
 
#73 PostWysłany: 29 Mar 2012 20:21 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 Lis 2011
Posty: 446
patron napisał(a):
A sprawdźcie najpierw czy karta nie ma po prostu ograniczenia do 3 płatności danego dnia ;-) Takie limity też istnieją.
A wiesz, że żeby się załatwić najpierw trzeba podnieść klapę? ;) Blokada jest wprowadzona przez Ryanaira, to pewne. Nie jest to związane z żadnymi limitami transakcji. (tzn. przynajmniej nie od strony wydawcy karty)
_________________
odi profanum vulgus et arceo
Góra
 Relacje PM off  
 
#74 PostWysłany: 30 Mar 2012 08:11 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 Sty 2011
Posty: 775
Wygląda na to, że problem z guapa wystepuje przy płatnościach powyżej 500zł. Wczoraj płaciłem Skarbonką trzy razy, dwie transakcje powyżej 500zł i jedna ok. 300zł. Ta na 300zł przeszła, te droższe mimo potwierdzenia zaraz po kupnie nie. Nie da sie ich sprawdzic w systemie.

Wcześniej kilkukrotnie robiłem takie transakcje (droższe niż 500zł) płacą Skarbonką na którą limit pojedynczej transakcji to aż 5000zł.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#75 PostWysłany: 30 Mar 2012 23:09 

Rejestracja: 11 Gru 2010
Posty: 2975
srebrny
Chaykin napisał(a):
Z tego co udało mi się zaobserwować chyba blokują po 3 transakcjach dokonanych w ciągu 24 godzin i bodajże blokują na 24 godziny od trzeciej transakcji. RCP nie blokują w ogóle, ale też zlicza się do tej sumy. Także jak zrobię 3 rezerwacje Cash Passportem to mam blokadę na zwykłe prepaidy.

Ale skąd oni dopasowują Twoje prepaidy do Twojego RCP? Przecież chyba nie po nazwisku?
_________________
Life is short and the world is wide.
Góra
 Relacje PM off  
 
#76 PostWysłany: 31 Mar 2012 16:06 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 Lip 2011
Posty: 1069
Loty: 71
Kilometry: 81 270
Miałem ten sam problem dzisiaj, musiałem iść do sąsiada i zapłacić kartą z jego komputera, wpisałem również jego e-mail i poszło od razu. Rozwiązania zagadki jednak jeszcze nie znam ;(
_________________
http://banner.flightdiary.net/skibek
Góra
 Relacje PM off  
 
#77 PostWysłany: 31 Mar 2012 16:16 

Rejestracja: 21 Lis 2011
Posty: 174
piep......y ryanair naprawde zaczynam juz miec tego dosyc.... utrudniaj jak tylko moga. Ja wlasnei teraz sie o tym przekonuje chcac zakupic za 156 funtow ta brytyjska karte cash passport.... i dupaa......mimo iz mieszkam w anglii, mam mieszkanie tu itp..... wlasnei rpzyblokowali mi strone i musze teraz probowac zamowic jeszcze raz z innego komputeraaa... jakas zenada co oni wyprawiaja!!!
Góra
 Relacje PM off  
 
#78 PostWysłany: 31 Mar 2012 16:28 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 Sty 2011
Posty: 775
Skibek napisał(a):
Miałem ten sam problem dzisiaj, musiałem iść do sąsiada i zapłacić kartą z jego komputera, wpisałem również jego e-mail i poszło od razu. Rozwiązania zagadki jednak jeszcze nie znam ;(


A czy sąsiad ma internet od innego dostawcy?

Bo wygląda na to, że gdy zewnętrzny adres IP jest ten sam to mimo zmiany komputera strona jest dalej zablokowana.

W sprawie Ryanaira wystosowałbym jakieś masowe pismo do ULC lub innego właściwego urzędu. :x
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#79 PostWysłany: 31 Mar 2012 16:32 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 Lip 2011
Posty: 1069
Loty: 71
Kilometry: 81 270
kerad85 napisał(a):
Skibek napisał(a):
Miałem ten sam problem dzisiaj, musiałem iść do sąsiada i zapłacić kartą z jego komputera, wpisałem również jego e-mail i poszło od razu. Rozwiązania zagadki jednak jeszcze nie znam ;(


A czy sąsiad ma internet od innego dostawcy?

Bo wygląda na to, że gdy zewnętrzny adres IP jest ten sam to mimo zmiany komputera strona jest dalej zablokowana.

W sprawie Ryanaira wystosowałbym jakieś masowe pismo do ULC lub innego właściwego urzędu. :x

Sasiąd ma innego dostawce on ma UPC ja mam multimedie
_________________
http://banner.flightdiary.net/skibek
Góra
 Relacje PM off  
 
#80 PostWysłany: 31 Mar 2012 16:45 

Rejestracja: 11 Gru 2010
Posty: 2975
srebrny
Adres IP nie ma tu większego znaczenia, ja nawet jak skorzystam z innego komputera gdzie łączę się poprzez iPlusa (adres IP inny dla każdej sesji) to transakcja jest odrzucana.
_________________
Life is short and the world is wide.
Góra
 Relacje PM off  
 
 [ 395 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 20  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 8 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

  
phpBB® Forum Software © phpBB Group