Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 394 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 20  Następna
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 11 Maj 2012 13:01 
Awatar użytkownika

srebrny
Casandra napisał(a):
rw30 napisał(a):
Abcn napisał(a):
[quote="Casandra"]czy to możliwe, że system ryanaira nie pozwala na kilkukrotną rezerwację z tego samego ip?

Casandra, tak jest.
Można spekulować jak to możliwe, ale ten wątek jest świadectwem że takie rzeczy się dzieją.
rw30, oczywiście limity płatności w necie masz ustawione > 0
?

Nie ma tam wogole takiej opcji, wiec nie ma czego ustawiac:smile:

wysłane z tapToka z telefonu bratek

hmm... chyba jednak taka opcja jest :) przynajmniej u mnie dzisiaj była :) [/quote]

W którym miejscu w panelu obsługi WBK?

wysłane z tapToka z telefonu bratek
 Profil Relacje PM off  

Okołoweekendowa wycieczka do Portugalii 🌊🌴 3 dni w Algarve za 799 PLN 🇵🇹 Okołoweekendowa wycieczka do Portugalii 🌊🌴 3 dni w Algarve za 799 PLN 🇵🇹
Podróż do raju 🏝️ Polinezja Francuska + zwiedzanie San Francisco od 3818 PLN 😎 Podróż do raju 🏝️ Polinezja Francuska + zwiedzanie San Francisco od 3818 PLN 😎
#142 PostWysłany: 17 Maj 2012 11:18 
Awatar użytkownika

srebrny
to co, ktos ma jakis pomysl czemu moja karta bzwbk mc prepaid [by kokos] nie dziala ?

dodam jeszcze ze przez ok pol roku nie byla uzywana, ale nie sadze zeby to byl problem
w panelu wbk jej status jest opisany jako 'aktywna'

nie dziala w Ryanie, nie dziala tez przy probie dokonania innych zakupow internetowych
 Profil Relacje PM off  

#143 PostWysłany: 17 Maj 2012 11:21 

platynowy
Zadzwoń do BZ WBK, powinni sprawdzić to dokładnie w systemie. Ich infolinia jest w miarę kompetentna.

#144 PostWysłany: 18 Maj 2012 10:37 

Czy ktoś miał dziś problem z opłatą prepaidem Bzwbk ?
Odrzuca mi transakcję (wszystko na pewno poprawne, zgodne z limitem etc).
Bank twierdzi, że system się żaden nie łaczył dziś z nimi (gdyby np. limit był przekroczony, to by taki komunikat pani w banku w systemie widziała) ;/ Natomiast na infolinii ryanaira mówią, że u nich wszystko działa :/
 Profil Relacje PM off  

#145 PostWysłany: 18 Maj 2012 11:31 
Awatar użytkownika

niebieski
Jakiego typu błąd wyświetla się na stronie FRancy? Ten o błędnym numerze karty itd. czy transakcja jest przetwarzana (tj. "latają" ikonki samolocików) i potem wyskakuje, że płatność została odrzucona?

#146 PostWysłany: 18 Maj 2012 13:19 

Wciąć wyskakuje dokładnie coś takiego :
"Błąd w procesie płatności
Państwa płatność nie może być zrealizowana z następujących powodów. Prosimy sprawdzić poniższe przyczyny i wrócić do poprzedniej strony (Płatność):
Numer karty został wprowadzony niepoprawnie lub brakuje jednej z cyfr - prosimy wrócić do poprzedniej strony (Płatność) i wprowadzić dane ponownie.
Wprowadzony typ karty (np.: MasterCard, Visa, Visa Electron) jest niezgodny z wprowadzonym numerem karty - prosimy wrócić do poprzedniej strony (Płatność) i wprowadzić dane ponownie.
Numer karty został wprowadzony w pole właściciela karty lub odwrotnie - prosimy wrócić do poprzedniej strony (Płatność) i wprowadzić dane ponownie.
Podany adres fakturowania jest niepoprawny - prosimy wrócić do poprzedniej strony (Płatność) i wprowadzić adres ponownie oraz upewnić się, że jest on zgodny z adresem, na który wystawiona jest karta.
Kliknij ten przycisk, aby powrócić do strony płatności."

Karta jest aktualna, używana wiele razy do zakupów ryanaira, środki są na koncie, limit nie przekraczany, wszystkie numery 10x sprawdzane... i nie idzie:/
 Profil Relacje PM off  

#147 PostWysłany: 18 Maj 2012 13:31 

Mi dokładnie taki sam komunikat dziś wyskakuje a też kupowałam wiele razy bilety tą kartą (Moneybookers)...

#148 PostWysłany: 18 Maj 2012 13:47 
Moderator forum

To jesteś/cie w jądrze ciemności
pozostaje próbować z innego ip
i inną kartą
lub kontakty-w-sprawie-zakupow-bez-haraczu,181,4814

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#149 PostWysłany: 18 Maj 2012 14:38 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Transakcje karta Auchan Skarbonka - przechodza bez przeszkód machnałem 2 razy dzisiaj . Sporo jest sprzecznych informacji jak w koncu Ryan blokuje platnosci karta po nr IP , nr karty ?
 Profil Relacje PM off  

#150 PostWysłany: 18 Maj 2012 14:55 
Awatar użytkownika

niebieski
Czarna magia, tak samo jak z cenami ich biletów. Nikt nic nie wie, można jedynie spekulować, zgadywać. Ostatnio było tak że 3 rezerwacje w 24h z tego samego kompa/IP i blok, ale jak jest teraz to nie wiadomo. Zwłaszcza, że niedługo wyłączają stronę i cholera wie co z tego wyjdzie. :) Jednym słowem: Ryanair!

#151 PostWysłany: 18 Maj 2012 18:49 

wygląda na to, że Ryanair też moje IP zablokował... ?! a nie płaciłam nią od 3 tygodni za żadne bilety..
de facto zakupiła mi na moją kartę koleżanka i poszło za pierwszym razem... :/
 Profil Relacje PM off  

#152 PostWysłany: 20 Maj 2012 17:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Wygląda na to, że po "rewolucyjnych" zmianach na stronie FRancy słynna blokada (być może póki co) zniknęła! Właśnie zrobiłem 6 rezerwacji w krótkim odstępie czasu jedną kartą wubekową - wszystkie przeszły, maile doszły, środki na karcie zostały zablokowane. Być może więc "blokady" zniknęły na dobre lub (co jest chyba bardziej możliwe) jeszcze nie zostały dodane do "nowego" systemu rezerwacji.

#153 PostWysłany: 20 Maj 2012 17:07 

platynowy
U mnie odwrotnie, wczoraj wieczorem kupiłem 1 bilet a dziś rano już kolejnego nie mogłem - przeszło dopiero z innego komputera i innego IP.

#154 PostWysłany: 20 Maj 2012 17:17 
Moderator forum

Ja dla kronikarskiego spokoju dodam starą historię -
jesienią 2011 r moją kartą 'podstawową' Net+ nie mogłem kupować biletów R. przez około 2 tyg. (próbowałem z różnych komp i ip)
inną mogłem raz na jakiś czas z tego samego kompa co zawsze, z domu,

- zjawisko nie jest proste ( :? jest rozwijane ? )

Dopis: dobra dla mnie wiadomość to ta, że od tamtego czasu zdarzało mi się robić 4 rezerw po kolei , w ciągu 1go wieczora i nie zauważyłem blokowania

A.

Profil Relacje PM off  

#155 PostWysłany: 20 Maj 2012 17:53 
Awatar użytkownika

niebieski
Wygląda na to, że moja radość była przedwczesna. Gdy właśnie przed chwilą chciałem dokonać rezerwacji dostałem słynny błąd o błędnym numerze karty. Próbowałem paroma - ciągle to samo. ;) Widać wcześniej miałem wyjątek od reguły. :P

#156 PostWysłany: 22 Maj 2012 10:53 

Loty: 22
Kilometry: 34 136
No kurde wczoraj mi zablokowali..? Po jakim czasie następuje zdjęcie blokady? Napiszcie coś... bo chyba nie na zawsze??
 Profil Relacje PM off  

#157 PostWysłany: 22 Maj 2012 12:48 
Moderator forum

Wisniowalight, z lektury ostatnich stron wątku wynika że przedtem blokada była na 24 godz,
ale może też być inaczej (wntl)
czy są jakieś zmiany to się okaże - próbuj,
lub jesli pilne to
kontakty-w-sprawie-zakupow-bez-haraczu,181,4814

A.

Profil Relacje PM off  

#158 PostWysłany: 23 Maj 2012 14:46 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Mi wyrzuca po jednej transakcji obydwie karty ....

#159 PostWysłany: 26 Maj 2012 09:07 

januszjoger57 napisał(a):
Koledzy!
Proszę o pomoc.
Do tej pory kupowałem bilety z karty MASTERCARD PKO inie było problemów.
w tym tygodniu czytając m.in to forum zakupiłem kartę WBK Master Card prepeidową, przelałem na nią 2000zł (mam nową z opcją do 10.000 ) i zaczyna się problem, chciałem kupić bilety do Hiszpani za 1950zł i niet transacji (nie jeden bilet w przeszłości kupowałem więc w grę nie wchodzi żłe wypełnienie, pieniądze są na karcie.
Ceny zwyżkują więc dziś chciałem z moją stratą kupić bilety z w/w Mastercarda PKO i tu występuje podobny problem.
czy ktoś ostatnio miał podobne problemy z Ryanerami?
proszę o kontakt januszjoger57@wp.pl
mod cytat - kontekst z watku o kartach bz wbk

1. karta Masrter Pko mam znacznie więcej money, jak pisałem wczesniej nie jest to moja 1 transakcja, wiem o tym, ze Ryaner leci w kulki i powdójnie przelicza, ale 11 razy po odwołaniach forsę odzyskałem.
2 prepeidową stosuję po raz 1 i jest podobnie co ciekawsze w Banku nic nie mogą zadziałać bo nie widać transakcji
sam już nie wiem co robić. do etapu końcowego do wyświetlenia płatności jest wszystko ok, stosowałem operacje na różnych komputerach.
 Profil Relacje PM off  

#160 PostWysłany: 27 Maj 2012 23:08 

niebieski
Miałem nadzieję, że nie wrócę do tego wątku:/ wpisywałem się kilka miesięcy temu, wtedy nie mogłem kupić biletów swoją przedpłaconą kartą BZWBK. Wczoraj chciałem kupić 2 bilety i znowu ten sam błąd! A próbowałem kupić będać w Madrycie:) czyli komputer losowy (w hostelu), karta nieużywana od 3 miesięcy, a mimo to blokada.

A po nieudanej płatności cena biletów w górę...

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 394 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 20  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości