Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 394 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 20  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 01 Cze 2012 20:30 

alav napisał(a):
A po nieudanej płatności cena biletów w górę...

Mi to się kiedyś również przydarzyło..
 Profil Relacje PM off  

Zimowe wczasy na Malcie 🌞🏝️ 7 dni w 4* hotelu z wyżywieniem za 1531 PLN Zimowe wczasy na Malcie 🌞🏝️ 7 dni w 4* hotelu z wyżywieniem za 1531 PLN
Tydzień na Teneryfie za 1829 PLN 🌤️🏖️ Loty z Warszawy i pobyt w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Tydzień na Teneryfie za 1829 PLN 🌤️🏖️ Loty z Warszawy i pobyt w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#162 PostWysłany: 01 Cze 2012 20:48 
Awatar użytkownika

niebieski
micca napisał(a):
alav napisał(a):
A po nieudanej płatności cena biletów w górę...

Mi to się kiedyś również przydarzyło..

to akurat prosto wytlumaczyc i nie zrzucalbym na spisek.
W ryanairze nie ma blokady biletów podczas kupowania (IMO dobre rozwiazanie) i w momencie, kiedy wpisujemy swoje dane po prostu ktos inny również kupuje bilety. Kiedy chcemy placic - taryfy juz nie ma, dlatego transakcja jest odrzucana (cena podana klientowi nie zgadza sie z ceną w bazie). I tyle.
 Profil Relacje PM off  

#163 PostWysłany: 01 Cze 2012 20:52 
Awatar użytkownika

Loty: 91
Kilometry: 123 256
niebieski
nie zgadzam się z tym co pisze moderator.

Wyskoczył mi taki napis podczas finałowego enter

Blad systemu â sesja zostala zawieszona

Obecnie wystepuja bledy na naszej stronie internetowej, prosimy odczekac 10 sekund i jesli nie zostana Panstwo przekierowani na strone, prosimy kliknac tutaj.

Jesli dokonali Panstwo juz platnosci to rezerwacja lub zmiana lotu MOGA byc potwierdzone.

Zanim ponownie zarezerwuja Panstwo lot, prosimy sprawdzic poczte elektroniczna czy otrzymali Panstwo email z potwierdzeniem rezerwacji lub sprawdzic czy transakcja zostala potwierdzona, przez skorzystanie z sekcji Zarzadzaj Moja Rezerwacja i wybranie opcji 2.

Po godzinie znowu wszedłem na Ryanaira i cena biletu była taka sama.
Zrobiłem nową rezerwację i ta sama informacja "Błąd systemu "

#164 PostWysłany: 01 Cze 2012 21:31 
Awatar użytkownika

niebieski
jajacekk napisał(a):
nie zgadzam się z tym co pisze moderator.

Obecnie wystepuja bledy na naszej stronie internetowej, prosimy odczekac 10 sekund i jesli nie zostana Panstwo przekierowani na strone, prosimy kliknac tutaj.

Jesli dokonali Panstwo juz platnosci to rezerwacja lub zmiana lotu MOGA byc potwierdzone.

Zanim ponownie zarezerwuja Panstwo lot, prosimy sprawdzic poczte elektroniczna czy otrzymali Panstwo email z potwierdzeniem rezerwacji lub sprawdzic czy transakcja zostala potwierdzona, przez skorzystanie z sekcji Zarzadzaj Moja Rezerwacja i wybranie opcji 2.

ok, to inna sytuacja i faktycznie widac, ze cos tu jest nie tak.

Ale zawsze warto patrzyc na to z drugiej strony i nie wykluczac innego scenariusza :) Sam raz nie kupilem w ten sposób biletów kumplowi (pamiętny rzym po 24PLN RT z Krakowa jakies 1.5 roku temu, bilety poszly w pare minut :-))
 Profil Relacje PM off  

#165 PostWysłany: 01 Cze 2012 22:09 
Awatar użytkownika

niebieski
Faktycznie opisana sytuacja przez moderatora mogła taką być, a nawet jest właściwa.
Po prostu mój przypadek jest inny i nie zrozumiałem.
Nie miałem na myśli negowania jego opinii.
Bardziej chciałbym wiedzieć jaki jest powód opisanej przeze mnie sytuacji i jak ją rozwiązać to przy powtórce po godzinie było to samo.

#166 PostWysłany: 13 Cze 2012 17:42 

niebieski
jajacekk napisał(a):

Mam to samo, od rana próbuję zarezerwować bilet...
 Profil Relacje PM off  

#167 PostWysłany: 14 Cze 2012 19:02 

niebieski
SwedishBoy napisał(a):
jajacekk napisał(a):

Dziś ten sam komunikat.... ;/
 Profil Relacje PM off  

#168 PostWysłany: 15 Cze 2012 06:51 
Awatar użytkownika

niebieski
Znowu problemy z Ryanairem. Mam kupić dwa bilety, a kupiłem dopiero jeden. Gdy kupuje drugi, odrzuca mi transakcję.
Nie znam przyczyny. Czy jest możliwy zwrot pierwszej udanej rezerwacji?

#169 PostWysłany: 15 Cze 2012 08:10 

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów
Próbowałem zarezerwować lot kartą jak w temacie aby niknąc prowizji. W tym celu najpierw wyrobiłem karte w oddziale banku, doładowałem, zarejestrowałem na stronie i siadam do bookowania biletów - wszystko w ten sam dzień. Bilety: Wrocław - Bergamo tam i powrót dwie osoby, kwota operacji 324,40zl. Próbowałem na wszelkie sposoby w snesie wpisując dane w różny sposób(małe, duże litery, polskie znaki i bez polskich kod pocztowy z "-" i bez, numer mieszkania z "/" i bez, chociaż nie wiem po co wogole takie dane skoro one nie są przypisane do karty w systemie bankowym) nie udawało sie i ciągle komunikat o błedzie i sugiestie aby sprawdzic dane typ karty id.... Zadzwoniłem do pomocy Ryanair i pwoiedzieli mi abym sprobowal z innej przegladarki, zebym wyczyscil hisorie przegladania itd a więc, próbowałem z IE, opery mozilli z dwóch systemów operacyjnych czyscilem i dalej nic. Zadzwoniłem znowu do Ryanair( wczesniej do BZWBK aby powtierdzic ze z karta wszystko jest OK) i w pomocy ryanir powiedział , że przyjmie rezerwacje przez tel, ze cena będzie taka sama. Po czym okazałao się ze nie mógl usnąc jednej opłaty usiebie w systemie i cena ostateczna wyszła 342zł (20zł wiecej) i podałem dane karty o której mowa w temacie i transkacja przeszła bezproblemowo. Pan z pomocy powiedział mi jeszcze, że to jego drugi taki przypadek odkąd pracuje, że wcześniej miał sytuacje , że inna sooba płaciła za lika rezerwacji tylko jedna z nich nie chciałą przejść.

Ja robiłem teraz pierwszy raz i jedną rezerwację, mam nadzieje ze to incydent i że więcej nie będę miał problemów.

Podsumowując bilety drozsze o 20 zł i około 50zł rachunek za telefon (2,08zł/min).

Czy macie takie doświadczenia??

Pozdrawiam
Luki

PS. nie wiem czy nie powinienem z tym tematem podpiąc się pod inny temat jesli tak to przepraszam i prosze moderatora o przeniesienie posta.

Mod: dolaczam do tego watku , problem nie jest nowy jak widzisz
 Profil Relacje PM off  

#170 PostWysłany: 15 Cze 2012 09:28 

SwedishBoy napisał(a):
SwedishBoy napisał(a):
jajacekk napisał(a):

Dziś ten sam komunikat.... ;/

mi pokazuje Blad systemu "Wystąpił błąd.
Spróbuj ponownie.
Jeśli błąd się powtórzy, skontaktuj się z liniami lotniczymi."

a na infolinii ze trzeba probowac,
moge zrobic rezerwacje telefonicznie, ale to bedzie kosztowalo :(
 Profil Relacje PM off  

#171 PostWysłany: 15 Cze 2012 10:45 
Awatar użytkownika

niebieski
A miał ktoś z was problem z błędem:

"Twoja sesja została zablokowana ..."

Problem występuje na przeglądarce Firefox, na innych mogę robić normalnie rezerwacje.

#172 PostWysłany: 15 Cze 2012 15:14 
Awatar użytkownika

niebieski
podobno jak się zrobi trzy rezerwacje to trzeba odczekać 24h.żeby znowu karta chulała.Tyle, że ja nie mogłem zrobić trzeciego zakupu.
Nie ma to jak wizzair city.

#173 PostWysłany: 27 Cze 2012 11:02 
Awatar użytkownika

Loty: 219
Kilometry: 464 968
niebieski
mod- przenoszę z innego wątku

Mam dokładnie ten sam problem. Od 2 dni Ryan odrzuca mi płatności. Dzwoniłem do banku i wszystko po ich stronie w porządku, zupełnie jakby nie było prób autoryzacji. Fakt, że dokonałem płatności powyżej 500 zł, ale w banku to przeszło. Po 3 rezerwacjach zablokowało mi kartę w Ryan i lipa. :( Miał ktoś podobny problem i jest jakieś rozwiązanie? NA infolinie za worek złota dzwonić bym nie chciał...

#174 PostWysłany: 29 Cze 2012 19:56 

Witam,
dosyć dawno nie latałem Ryanairem, a wiem że jakieś 2 lata temu był to skuteczny sposób. Czy płatność kartą Netellera [EUR] pozwala nadal uniknąć dodatkowych opłat w Ryanairze?

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#175 PostWysłany: 29 Cze 2012 21:16 
Moderator forum

orzech napisał(a):
Witam,
dosyć dawno nie latałem Ryanairem, a wiem że jakieś 2 lata temu był to skuteczny sposób. Czy płatność kartą Netellera [EUR] pozwala nadal uniknąć dodatkowych opłat w Ryanairze?

Pozdrawiam

Tak , oplaty za oplacenie, na loty(powrotne) z PL i krajow innych niz:
UK, IRL, DE, IT, ESP

tylko dlaczego w tym watku a nie np tym o Net+ ?

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#176 PostWysłany: 12 Lip 2012 03:33 

Mnie się wydaje, że blokuje, gdy rezerwujecie nawet w większym odstępie czasu na inne osoby. Np. ja rezerwowałem na siebie kilka lotów w maju, a potem w czerwcu kumplowi kupiłem. I po 3 tygodniach chcę sobie kupić a tu dupa. Namęczyłem się z tym jak dzika świnia, aż w końcu trafiłem na to forum. Zmiana IP (reset rootera - pokazuje inne ip potem, sprawdzałem, ale nie znam się na tym, może to na nic) maila i usunięcie cookies nie pomogło. Lecę na 2 razy, więc 2 transakcje, zatem wkurzyłem się i zapłaciłem za jedną normalną kartą, poszło jak po maśle. A za drugą, po kilku minutach, spróbowałem znowu prepaid mastercard i poszło! Także jest to jeden ze sposobów na odblokowanie. Szkoda, że w tym czasie w którym się męczyłem przez ostatnią dobę bilet mi podrożał o 9e i straciłem na jednym opłatę adm. 6e... Nie mówiąc o nerwach.
 Profil Relacje PM off  

#177 PostWysłany: 13 Lip 2012 21:11 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
niebieski
Wczoraj kupowałem z rzędu 4 transakcje na 4 różne osoby, karta działała. Dzisiaj rano już była zablokowana, jednak co ciekawe, pojechałem do pracy i z innego komputera 2 razy udało mi się kupić bilety czyli blokuje jakby komputer, nie kartę.Jednak nie znam sposobu na odblokowanie komputera, a co gorsze nie wiem ile czasu nie będzie działać.

#178 PostWysłany: 13 Lip 2012 23:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Skibek napisał(a):
Wczoraj kupowałem z rzędu 4 transakcje na 4 różne osoby, karta działała. Dzisiaj rano już była zablokowana, jednak co ciekawe, pojechałem do pracy i z innego komputera 2 razy udało mi się kupić bilety czyli blokuje jakby komputer, nie kartę.Jednak nie znam sposobu na odblokowanie komputera, a co gorsze nie wiem ile czasu nie będzie działać.

Prześledź ten wątek (wystarczy parę ostatnich stron). O tym, że blokowany jest komputer/IP a nie karta wiadomo od dawna. ;) Blokada trwa +/- 24 godziny.

#179 PostWysłany: 14 Lip 2012 13:42 

Loty: 113
Kilometry: 222 169
U mnie problem z płatnością występuje wyłącznie przy korzystaniu z chrome'a. W takim przypadku wystarczy, że ponowię zakup w firefoxie i przechodzi bez problemu.
Trochę to dziwne,że jednym działa na jednej przeglądarce innym na drugiej.

#180 PostWysłany: 14 Lip 2012 13:54 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Ja mam stałe perypetie z Ryanair.

Jak mnie blokuje na Mozilli, przeskakuje na IE.
Jak zablokowane tu i tu uruchamiam laptop na wifi z innym numerem IP pomaga ale zaraz znow ban.

Od dwoch dni mam dwie nowe karty Skarbonka z Auchan
Smigam nimi transakcja za transakcja - srodki wyczerpane transakcji dzisiaj machniete moze z 10 zadnej odmowy

Nie wiem czy oni w jakis sposob ewidencjonuja numery kart i jak sa czesto uzywane to blokuja.

Sa na forum rozne opinie ze blokuja tylko i wylacznei po nr IP - nie do konca sie z tym zgadzam bo skoro robilem platnosci w pracy to w domu nie powinno byc problemu inny nr IP a tu odmowa za odmowa.
W moim przypadku za cholere nie wiem po czym blokuja.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 394 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 20  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości