Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



 [ 395 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 20  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 31 Mar 2012 23:33 

Rejestracja: 31 Mar 2012
Posty: 1
U nas pomogla zmiana IP, usuniecie cookies (lub skorzystanie z innej przegladarki) oraz podanie innego maila... Najwyraźniej jednak sprawdzają te informace - bylismy zszokowani bo caly dzien kombinowaliśmy z roznymi kombinacjami adresu i nic nie pomagalo. NIEWIARYGODNE do jakich sztuczek sie ucieka Ryanair
Góra
 Relacje PM off  
 
#82 PostWysłany: 01 Kwi 2012 18:23 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 Sty 2011
Posty: 775
Wciąż pytaniem pozostaje czy takie blokowanie jest legalne?!
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#83 PostWysłany: 01 Kwi 2012 19:01 

Rejestracja: 06 Lip 2011
Posty: 2722
złoty
Wczoraj dzwoniłem na infolinię bzwbk i konsultant mówił, że jest awaria kart płatniczych, więc dlatego może być problem. Kupuję niezbyt często bilety i mimo tego wczoraj 4 razy nie udało się wykonać transakcji.
Góra
 Relacje PM off  
 
#84 PostWysłany: 01 Kwi 2012 19:07 

Rejestracja: 11 Gru 2010
Posty: 2977
srebrny
Wczoraj ok. 12 przez 2-3h mieli problem w BZ WBK, ale już jest rozwiązany.
_________________
Life is short and the world is wide.
Góra
 Relacje PM off  
 
#85 PostWysłany: 01 Kwi 2012 23:31 

Rejestracja: 05 Mar 2011
Posty: 5
Mam kartę MC prepaid z Kokos.pl. Nie używałem jej w ogóle, nie tylko do zakupu biletów, od dłuższego czasu, jednak nigdy wcześniej nie było z nią problemów. 19.03 chciałem kupić bilety w Ryanie na trasie Polska-Francja i z powrotem. IP ze Szkocji, kwota >600zł. Wyskakiwał błąd autoryzacji.
Dzisiaj ta sama sytuacja, trasa Polska-Szkocja RT, podobna kwota ale IP z Polski i całkiem inne dane, zarówno podróżnych jak i kupującego. Znowu błąd autoryzacji.
Dodam, że karta działa fizycznie (sprawdzałem paypass w McD) jak i internetowo (płaciłem przed chwilą przez PayU). Co się dzieje?
Góra
 Relacje PM off  
 
#86 PostWysłany: 02 Kwi 2012 00:16 
Moderator forum

Rejestracja: 13 Lis 2010
Posty: 2624
Krulas napisał(a):
Mam kartę MC prepaid z Kokos.pl. Nie używałem jej w ogóle, nie tylko do zakupu biletów, od dłuższego czasu, jednak nigdy wcześniej nie było z nią problemów. 19.03 chciałem kupić bilety w Ryanie na trasie Polska-Francja i z powrotem. IP ze Szkocji, kwota >600zł. Wyskakiwał błąd autoryzacji.
Dzisiaj ta sama sytuacja, trasa Polska-Szkocja RT, podobna kwota ale IP z Polski i całkiem inne dane, zarówno podróżnych jak i kupującego. Znowu błąd autoryzacji.
Dodam, że karta działa fizycznie (sprawdzałem paypass w McD) jak i internetowo (płaciłem przed chwilą przez PayU). Co się dzieje?

nie da się kwoty większej niż 500 zł tego typu kartą*,
poza tym i tak ze SZkocji już nie zwalnia z haraczu.

DZisiejsza sytuacja - nie wiem, może też za duża kwota, może masz limit transakcji przez internet ustawiony na 0 ?

* karta-mastercard-prepaid-paypass-dziala-w-ryanair,181,190
_________________
pozdrawiam

A.



Wybaczcie brak polskich znakow w niektorych postach.
Góra
 Relacje PM off  
 
#87 PostWysłany: 02 Kwi 2012 13:28 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 Lis 2011
Posty: 446
mucha napisał(a):
Ale skąd oni dopasowują Twoje prepaidy do Twojego RCP? Przecież chyba nie po nazwisku?
Nie, IMO po prostu blokują (komputer, IP, dostawcę, cokolwiek) możliwość kupowania zwykłymi prepaidami po wykonaniu trzech rezerwacji "bezharaczowych" - nieważne jaką kartą.
_________________
odi profanum vulgus et arceo
Góra
 Relacje PM off  
 
#88 PostWysłany: 02 Kwi 2012 14:10 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 Sty 2011
Posty: 775
greg1291 napisał(a):
Wczoraj dzwoniłem na infolinię bzwbk i konsultant mówił, że jest awaria kart płatniczych, więc dlatego może być problem. Kupuję niezbyt często bilety i mimo tego wczoraj 4 razy nie udało się wykonać transakcji.


Moze dlatego wczoraj miales problem.
Jednak wciaz pozostaje blokada po trzeciej transakcji. Niewazne jakiej karty uzywasz.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#89 PostWysłany: 02 Kwi 2012 15:42 

Rejestracja: 05 Mar 2011
Posty: 5
Abcn napisał(a):
nie da się kwoty większej niż 500 zł tego typu kartą*,

Dzięki, nie wpadłem na to, że może być taki mały limit :S
Abcn napisał(a):
poza tym i tak ze SZkocji już nie zwalnia z haraczu.

Ale kupuję całą trasę czyli Pl-Sc-Pl więc z tego co wiem zwalnia.

W każdym razie, dzisiaj udało się kupić bilet na tę trasę dla jednej osoby za pomocą mojej karty, teraz czekam aż dojdzie przelew zasilający bo w międzyczasie bilety już podrożały. A dzienny limit transakcji bezgotówkowych dla tej karty ile wynosi? 500zł czy 2000zł? Bo sprawdzam na stronie banku ale nie jestem pewien...(karta MC prepaid Kokos.pl dla przypomnienia)
Góra
 Relacje PM off  
 
#90 PostWysłany: 03 Kwi 2012 00:08 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 Lis 2011
Posty: 446
Karty Kokos.pl to zwykłe wubeki, więc masz maks. 500 zł na transakcję.
_________________
odi profanum vulgus et arceo
Góra
 Relacje PM off  
 
#91 PostWysłany: 03 Kwi 2012 02:41 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 Sty 2011
Posty: 775
Ale Krulas pytał o dzienny limit. Ten wynosi 2000zł.

Smerf napisał(a):
U nas pomogla zmiana IP, usuniecie cookies (lub skorzystanie z innej przegladarki) oraz podanie innego maila... Najwyraźniej jednak sprawdzają te informace - bylismy zszokowani bo caly dzien kombinowaliśmy z roznymi kombinacjami adresu i nic nie pomagalo. NIEWIARYGODNE do jakich sztuczek sie ucieka Ryanair


Zmiana IP w jaki sposób (inny dostawca internetu może)?
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#92 PostWysłany: 03 Kwi 2012 11:54 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 Sty 2011
Posty: 775
U Ciebie takie coś dziala?

Tu akurat IP czesto jest przydzielane na stałe, więc nie jest to prosta sprawa.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#93 PostWysłany: 04 Kwi 2012 14:45 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 Wrz 2011
Posty: 1621
Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
znalazłam gdzieś w necie, dotyczyło odrobinę innego tematu, ale może rozwiąże to też ten problem
(sama nie testowałam) proszę o opinie czy taka metoda działa

"Spróbuj wejść na stronę Ryanair'a przez jakieś proxy. Jeżeli to rzeczywiście ban na IP to proxy sobie z tym poradzi :) Poniżej przydatne linki.

http://prx.centrump2p.com/

http://pl.wikipedia.org/wiki/Serwer_po% ... cz%C4%85cy"
_________________
Image Image Image
69% ludzi znajdzie coś dwuznacznego w każdym zdaniu.
Góra
 Relacje PM off  
 
#94 PostWysłany: 04 Kwi 2012 14:55 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Wrz 2011
Posty: 2589
Loty: 371
Kilometry: 601 471
niebieski
sylwia_pl napisał(a):
znalazłam gdzieś w necie, dotyczyło odrobinę innego tematu, ale może rozwiąże to też ten problem
(sama nie testowałam) proszę o opinie czy taka metoda działa

"Spróbuj wejść na stronę Ryanair'a przez jakieś proxy. Jeżeli to rzeczywiście ban na IP to proxy sobie z tym poradzi :) Poniżej przydatne linki.

http://prx.centrump2p.com/

http://pl.wikipedia.org/wiki/Serwer_po% ... cz%C4%85cy"

Sylwia, nie bojmy sie nazywac rzeczy po imieniu - to "gdzies w necie" to konkurencyjne forum na "L" :)
Góra
 Relacje PM off  
 
#95 PostWysłany: 04 Kwi 2012 15:11 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Kwi 2010
Posty: 2715
niebieski
Pawel_T napisał(a):
sylwia_pl napisał(a):
znalazłam gdzieś w necie, dotyczyło odrobinę innego tematu, ale może rozwiąże to też ten problem
(sama nie testowałam) proszę o opinie czy taka metoda działa

"Spróbuj wejść na stronę Ryanair'a przez jakieś proxy. Jeżeli to rzeczywiście ban na IP to proxy sobie z tym poradzi :) Poniżej przydatne linki.

http://prx.centrump2p.com/

http://pl.wikipedia.org/wiki/Serwer_po% ... cz%C4%85cy"

Sylwia, nie bojmy sie nazywac rzeczy po imieniu - to "gdzies w necie" to konkurencyjne forum na "L" :)

Nie zgodze sie z tym proxy.. Kwestia jakie uzyjemy, przewaznie darmowe wcale nie zapewniaja calkowitej transparentnosci. Przejechalem sie kiedys na tym majac bota laczacego sie via proxy. Odkryli moje IP ;)

dla "bardziej technicznych":
Kod:
function IP_prawdziwe(){

if ($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']) {
    $ip_prawdziwe = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'];
}
else {
  $ip_prawdziwe = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
}

return $ip_prawdziwe;
}


takze prwadopodobnie firma wielkosci Ryanaira to wykryje, choc oczywiscie nigdy nie sprawdzalem.
Góra
 Relacje PM off  
 
#96 PostWysłany: 04 Kwi 2012 17:49 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 Lis 2011
Posty: 446
@sylwia_pl: proxy już wcześniej było próbowane i nawet omawiane w tym temacie, chociażby tutaj. Powtórzę się: inne przeglądarki, tryby prywatności, czyszczenie cookiesów, proxy (czy to transparentne czy anonimowe), TOR, VPN itp., itd. - nie pomagają na blokadę.
_________________
odi profanum vulgus et arceo
Góra
 Relacje PM off  
 
#97 PostWysłany: 04 Kwi 2012 20:43 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 Wrz 2011
Posty: 1621
Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
ok, sorki, nie doczytałam

a że mnie niedługo czeka zakup 8 biletów, to się trochę zaczęłam tym nawet przejmować
_________________
Image Image Image
69% ludzi znajdzie coś dwuznacznego w każdym zdaniu.
Góra
 Relacje PM off  
 
#98 PostWysłany: 05 Kwi 2012 14:28 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 Cze 2010
Posty: 846
Loty: 95
Kilometry: 156 953
niebieski
To jest jakaś paranoja. Ostatni raz kupowałem ze 2 tygodnie temu (właściwie PRÓBOWAŁEM, bo w końcu kupiłem z innej karty), dziś spróbowałem znowu kupić i karta zablokowana. Oczywiście żadna zmiana IP nie pomaga. Musieli jakoś przypisać numer karty do nazwiska podróżującego, innego rozwiązania nie widzę.
Góra
 Relacje PM off  
 
#99 PostWysłany: 05 Kwi 2012 14:47 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 Sty 2012
Posty: 292
Też mam taki problem-wydaje mi się, że nigdy tą kartą nie kupowałam-mam z motylkami.
Próbuję dwa dni kupić bilety za 57 euro, mam na karcie nadpłacone 20 zł-może mam za mało nadpłacone, może jakiś limit musi zostać ?
Ostatni kupowany bilet był ponad miesiąc temu-czy mam rozumieć, że mnie nie moją kartę zablokowali?
I co teraz?
Napisałam do Banku czy coś nie tak jest z moją kartą.
Czekać, zmieniać kartę-zmiana komputera nic nie daje.
Mąż ma skarbonkę Auchan-może nią spróbować-nazywam się inaczej niż mąż : ))
_________________
Malta, Majorka, Forli, Malme, Londyn, Neapol, Kanary, Martynika.
Góra
 Relacje PM off  
 
#100 PostWysłany: 05 Kwi 2012 14:58 

Rejestracja: 07 Lut 2012
Posty: 993
Dorota.sz: Może te 20 PLN nie wystarcza na pokrycie różnicy kursowej?
_________________
Takich dwóch jak nas trzech nie ma ani jednego.
Góra
 Relacje PM off  
 
 [ 395 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 20  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot], olus oraz 8 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

  
phpBB® Forum Software © phpBB Group