Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 638 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 32  Następna
Autor Wiadomość
#261 PostWysłany: 22 Lut 2013 15:55 

codriver napisał(a):
Jakby tam było co do zwiedzania :D

Wyboru nie mam :) Muszę przenocować, żeby złapać poranny prom (Wyczytałam że promy odchodzą o 10 i po 14.).
Znajdę coś do zwiedzania :)
Może jakąś dobrą rybkę na fich markecie znajdę...
 Profil Relacje PM off  

Grecki urlop na Kefalinii za 2297 PLN 🏖️ 4* hotel przy plaży (z wyżywieniem) 🍽️🌞 Grecki urlop na Kefalinii za 2297 PLN 🏖️ 4* hotel przy plaży (z wyżywieniem) 🍽️🌞
Ponad 6 zł za każdą dobę z psem. Włochy chcą wprowadzić psi podatek turystyczny Ponad 6 zł za każdą dobę z psem. Włochy chcą wprowadzić psi podatek turystyczny
#262 PostWysłany: 22 Lut 2013 16:05 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
niebieski
Też mam ten problem i będę się musiał przemęczyć przez te parę godzin :P
 Profil Relacje PM off  

#263 PostWysłany: 22 Lut 2013 16:44 

niebieski
My wróciliśmy 19 z Maafushi.
W Male raczej nie ma nic do zwiedzania, a z promem o 10 na Maafushi bywa roznie. Ten o 15 raczej pewny bo jest duży.
Maafushi polecam ale tylko i wyłącznie duże hostele typu Stingray, Leisure Boutique czy cos takiego, White Shell. My bylismy w Maafushi Inn i jestem bardzo niezadowolony ale to dłuższa historia dla zainteresowanych.
Kaani kosza niesamowicie ale jak kogos stać to jest ladnie.
 Profil Relacje PM off  

#264 PostWysłany: 22 Lut 2013 16:56 

mozesz napisac cos więcej? Np dlaczego te inne hotele nie?

#265 PostWysłany: 22 Lut 2013 16:58 

Myślę, że mógłbyś napisać już coś więcej na temat pobytu skoro coś Ci się tam nie podobało. Może ktoś skorzysta z Twoich rad i np. zamieni ten hotel na inny albo zmieni wyspę.
 Profil Relacje PM off  

#266 PostWysłany: 22 Lut 2013 17:17 

niebieski
Magdalalena napisał(a):
Myślę, że mógłbyś napisać już coś więcej na temat pobytu skoro coś Ci się tam nie podobało. Może ktoś skorzysta z Twoich rad i np. zamieni ten hotel na inny albo zmieni wyspę.

Zdecydowanie ciężko napisać o wszystkich odczuciach podczas całego pobytu. Jeżeli macie jakieś pytania na temat któregoś GH, albo samej wyspy to śmiało.
Jeżeli chodzi o plaże to przy White shell faktycznie jest, mnóstwo osób w bikini ale według mnie to kwestia kultury osobistej i szanowania zwyczajów w kraju do którego się jedzie. Ludzie miejscowi i tak patrzą bardzo niekorzystnie na takie zachowania.
 Profil Relacje PM off  

#267 PostWysłany: 22 Lut 2013 17:32 

bbartekk2 dlaczego jesteś bardzo niezadowolny z Maafushi Inn?
 Profil Relacje PM off  

#268 PostWysłany: 22 Lut 2013 17:45 

niebieski
Maafushi Inn rezerwowaliśmy przez booking.com. W opisie pokoju było napisane, że jest balkon z widokiem na morze, sejf w pokoju i telewizja satelitarna. W maafushi Inn są 4pokoje, z tego dwa bez okien dwa z oknami na morze, ale żaden nie ma balkonu. Sejfu i TV też nie ma w żadnym pokoju. Nie tym się sugerowałem przy wyborze więc jakoś mi to nie przeszkadzało, ale raczej nie wypada aż tak oszukiwać.
Kolejny problem to wycieczki. Trzeba liczyć że ceny są o 50% wyższe niż w innych GH czyli to co zaoszczędzisz przy rezerwacji GH, tracisz na wycieczkach i to jak powiedzieli dlatego, że nie maja własnej łódki (a co to nas obchodzi!?). Nastawienie też raczej średnie, jednego dnia dogadaliśmy się co do ceny wycieczek, a rano 10min przed wyjazdem powiedzieli, że zapomnieli o dodaniu ceny wstępu, chociaż przy negocjacji zwracaliśmy na to uwagę!
Najgorsze przyszło według mnie po powrocie, kiedy booking.com napisał do mnie maila, że Maafushi Inn poinformowało, że udzieliło nam zniżkę na nocleg w związku z niedogodnościami. Za hotel płaciliśmy w gotówce w pierwszy dzień, żadnego rabatu nie było, także bardzo nieładnie bo okłamują nie tylko klientów a również booking który też myślę, że na tym trochę cierpi bo zawsze myślałem, że wszystko u nich się zgadza.

Ja drugi raz tam bym się zdecydowanie nie wybrał.
 Profil Relacje PM off  

#269 PostWysłany: 22 Lut 2013 17:50 

za noclegi płaciliscie w $ czy w lokalnej walucie?
 Profil Relacje PM off  

#270 PostWysłany: 22 Lut 2013 18:11 

niebieski
$
W większości miejsc 1$=15 rupii. Ale zdarzają się miejsca jak np w Male gdzie policzyli 1$ to 6 rupii.
Ale zdecydowanie lepiej na bieżąco wymieniać żeby później nie zostać z rupiami. Kantor jedyny który widzieliśmy jest na lotnisku, przelicznik jest nam nieznany.
 Profil Relacje PM off  

#271 PostWysłany: 22 Lut 2013 19:50 

a może mozesz wrzucić nam tu kilka fotek z Maafushi....... :?:
 Profil Relacje PM off  

#272 PostWysłany: 23 Lut 2013 16:26 

Rozumiem, że ceny, które GH podają w swoich cennikach mogą ulec zmniejszeniu podczas negocjacji?:)

#273 PostWysłany: 23 Lut 2013 19:00 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
niebieski
Tak. Dla przykładu:
Summer Villa, cena za 4 noce ze śniadaniami, pokój jednoosobowy:
booking.com - 300$ + PODATKI
via email - 225$ Z PODATKAMI
:mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#274 PostWysłany: 23 Lut 2013 19:20 

Chodziło mi o wycieczki:)
Ale to też dobra opcja:) Myślisz, że mimo rezerwacji na bookingu można się z nimi dogadać via email, tak,że ja sobie skasuje booking a oni mi ogarną bezpośrednio u siebie?

#275 PostWysłany: 23 Lut 2013 23:39 

Kilka pytań, może ktoś wie;
Mam coucha na Male i troche mi juz podpowiedzial co i jak, ale wole jeszcze tu zapytac;
Jak wyglada sprawa z wycieczkami z Male? Tez sa organizowane? Mozna jakos na resortowe pojechac?
Czy z Male mozna robic sobie wycieczki jednodniowe, tzn z samego rana wyjezdzasz na jakas wyspe a wieczorem wracasz? Jakie wyspy ewent polecacie (na ktore doplywa prom)? Mowie oczywiscie o lokalnych, bo tylko na te doplywa, ale ja tam lece w celu poznania kultury, ludzi a niekoniecznie grzania sie na piasku;
Czy ktos z Was byl moze na Vaadhoo Island ? http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... e=1&ref=nf
Czy taki widok mozna tam spotkac codziennie czy tylko w okreslone pory roku? ;)
Czy ktos wie cos na temat ruin swiatyn na Malediwach? Gdzie sa, czy kursuja promy?

Wiele informacji znalazlam juz sama na stronach ale pytam jeszcze Was, czy ktos cos takiego moze robil i z wlasnego doswiadczenia moglby mi cos wiecej powiedziec... Mysle ze czujecie klimat mojej wyprawy i cos doradzicie!

Wszystko oczywiscie w jak najnizszym budzecie :)

(Jbc - termin 12-21.03)
 Profil Relacje PM off  

#276 PostWysłany: 24 Lut 2013 08:35 

barysiowa napisał(a):
Kilka pytań, może ktoś wie;
Mam coucha na Male i troche mi juz podpowiedzial co i jak, ale wole jeszcze tu zapytac;
Jak wyglada sprawa z wycieczkami z Male? Tez sa organizowane? Mozna jakos na resortowe pojechac?
Czy z Male mozna robic sobie wycieczki jednodniowe, tzn z samego rana wyjezdzasz na jakas wyspe a wieczorem wracasz? Jakie wyspy ewent polecacie (na ktore doplywa prom)? Mowie oczywiscie o lokalnych, bo tylko na te doplywa, ale ja tam lece w celu poznania kultury, ludzi a niekoniecznie grzania sie na piasku;
Czy ktos z Was byl moze na Vaadhoo Island ? http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... e=1&ref=nf
Czy taki widok mozna tam spotkac codziennie czy tylko w okreslone pory roku? ;)
Czy ktos wie cos na temat ruin swiatyn na Malediwach? Gdzie sa, czy kursuja promy?

Wiele informacji znalazlam juz sama na stronach ale pytam jeszcze Was, czy ktos cos takiego moze robil i z wlasnego doswiadczenia moglby mi cos wiecej powiedziec... Mysle ze czujecie klimat mojej wyprawy i cos doradzicie!

Wszystko oczywiscie w jak najnizszym budzecie :)

(Jbc - termin 12-21.03)

Hej ja bede 12-19.03, z tym ze stacjonuje na Hulhumale caly czas. Część wycieczek mam już zaplanowanych, a część okarze się na miejscu. Wypy z ruinami to Kudahuvadhoo, dosc daleko na południe, jeśli ktoś był to moze podzieliłby sie info, zwlaszcza jesli chodzi o czas plyniecie z Male, i o ile wogole tam cos pływa.

To ze zdj to noctiluca scintillans taki rodzaj organizmu ktory żre plankton i świeci:) wystepuje roznie na calym swiecie, czesto w Australli. Fajnie wiedziec ze mozna go "upolowac" na Malediwach. Nic nie wiem czy definiowalaby go pora roku, natomiast lubi plaskie ujscia rzek, now tym wypadku to sie ma nijak. Jesli ogladalas Życie Pi, to tam jest taka scena z wielorybem i to tez jest:)
 Profil Relacje PM off  

#277 PostWysłany: 24 Lut 2013 10:46 

Na Malediwach nie ma typowych ruin świątyń. Większość ruin stanowią współczesne domki lokalesów.
95% wysepek można obejść w 5 minut. Geografia Malediwów jest specyficzna. Wylot na Malediwy należy wiązać raczej z nurkowaniem, sportami wodnymi i korzystaniem z uroków pięknych plaż i Słońca. Na lokalsowych wyspach nic nie ma oprócz kilkunastu - dziesięciu domostw lokalesów. Na niektórych wyspach nawet nie ma za dużo roślin. Większość wysp lokalesowych jest bardzo zaśmiecona, łącznie w plażami.
Było już o tym na forum. Częste przemieszczanie się od wyspy do wyspy jest bardzo trudne do zrealizowania, ze względu na częstotliwość kursowania promów, oraz ryzyko ich odwoływania. Na rosyjskim forum jest opisany przypadek z ubiegłego roku, gdzie dodatkowy koszt powrotu z Male do Moskwy wyniósł 1900 USD, oczywiście ze względu na spóźnienie na odlot. Zwiedzanie wielu lokalesowych wysepek organizuje się poprzez wynajęcie promu lub jachtu co najmniej na 2 tygodnie, jeśli zbierze się grupa chętnych. Wtedy to ma sens. Tak czynią od kilku lat m.in. Włosi, Czesi i Niemcy.
Podejrzewam, że z Male również organizowane są przez hotele wycieczki do resortów i inne.
 Profil Relacje PM off  

#278 PostWysłany: 25 Lut 2013 16:39 

Od trzech dni jestesmt na Malediwach, obecnie w resorcie Ranveli village. Mala wysepka jak z folderow,slonce pali,ocean cieplutki....zyc nie umierac.Jak ktos ma jakies pytania chetnie odpowiemy.W czwartek lecumy na mafushi do ARena lodge. Wiemy ze ktos w tym terminie tez bedzie wiec prosimy o kontakt najlepiej tutaj w celu umowienia sie na wycieczki.
pytanie od nas
Czy ktos wie ile kosztuje speedboat na mafushi z male ?
 Profil Relacje PM off  

#279 PostWysłany: 25 Lut 2013 17:15 

Jest to koszt koło 160-190 USD w jedna stronę. Za całość. Jeżeli bedzie Was 6 osob dzielicie te koszty miedzy siebie i wychodzi taniej.
Moze napiszcie do swojego GH i moze cos Wam zaproponują.

Powodzenia i udanego wypoczynku.

Ja z Kaani Beach dostałam takie info:

The other way is by Speed boat which will be send to the Airport from
Maafushi with our staff to pick you if you request in advance for this. It
will cost USD 177 one way for the boat (not per person)
If many guests coming on the same flight they can share the speed boat.
Then it will be cheaper per person.
 Profil Relacje PM off  

#280 PostWysłany: 25 Lut 2013 21:13 

Ja mam pytanie odnośnie bagażu podręcznego, który jest z nami na pokładzie i o ten, który jest przewożony w luku bagażowym. Jakie wymiary muszą mieć moje walizki? Zmieściliście się w jedną walizkę w 30 kg?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 638 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 32  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości