Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 638 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 32  Następna
Autor Wiadomość
#281 PostWysłany: 25 Lut 2013 22:22 

:oops:
cezgre napisał(a):
Od trzech dni jestesmt na Malediwach, obecnie w resorcie Ranveli village. Mala wysepka jak z folderow,slonce pali,ocean cieplutki....zyc nie umierac.Jak ktos ma jakies pytania chetnie odpowiemy.W czwartek lecumy na mafushi do ARena lodge. Wiemy ze ktos w tym terminie tez bedzie wiec prosimy o kontakt najlepiej tutaj w celu umowienia sie na wycieczki.
pytanie od nas
Czy ktos wie ile kosztuje speedboat na mafushi z male ?

My wylatujemy jutro po poludniu z w-wy i w środę o 8 jesteśmy na Male, transport mamy z Leisure butique za 200 USD, gdy zapytałem a lepsza cenę odpowedzial ze jeśli będzie wiecej osób to mozlwe ze podzieli ta kwotę - wiec jak czytam forum to chyba jednak będzie 200 :oops:
Jak doplyniecie to musimy sie spotkać i wspólnie ogarniemy jakieś wycieczki ;)
 Profil Relacje PM off  

Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍 Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍
Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊 Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊
#282 PostWysłany: 26 Lut 2013 06:28 

Sprostowanie-prom z Male odplywa o 15.00. Wczoraj plynelam. Faktycznie kawalek jest do przystani bao to przeiwnej stronie wyspy ale da sie tez dojsc pieszo. Stamtad tez sie plynie na vilingili-mala wyspa obok male z ladna i pusta plaza. Na vilingili przy przystsni sjedlismh obiad w knajpce-dwa dania glowne,woda,deser 15$. Podaja na rachunki cene w rupiach i w dolatach.
 Profil Relacje PM off  

#283 PostWysłany: 26 Lut 2013 07:27 

Speedboat z arena lodge 190usd do podziału na osoby.
Jeszcze nie wiemy o której mamy hydroplan z naszej wyspy ale w mafushi bedziemy pewnie dopiero popoludniu w czw wiec zostanie nightfishing, co do innych wycieczek to raczej wszystkie oprocz resortow, tylko pytanie czy uda nam sie razem wybrac bedac w innych Gh...

Bagaz...ja spokojnie zamieściłam sie w17kg -ciuchy ,kosmetyki ksiazki nie ograniczajac sie...zalezy co kto bierze ale30kg to na prawde duzo. Jeslu lecisz hydroplanem to bagaz max 20kg -sprawdzaja
 Profil Relacje PM off  

#284 PostWysłany: 26 Lut 2013 07:51 

cezgre napisał(a):
Speedboat z arena lodge 190usd do podziału na osoby.
Jeszcze nie wiemy o której mamy hydroplan z naszej wyspy ale w mafushi bedziemy pewnie dopiero popoludniu w czw wiec zostanie nightfishing, co do innych wycieczek to raczej wszystkie oprocz resortow, tylko pytanie czy uda nam sie razem wybrac bedac w innych Gh...

Bagaz...ja spokojnie zamieściłam sie w17kg -ciuchy ,kosmetyki ksiazki nie ograniczajac sie...zalezy co kto bierze ale30kg to na prawde duzo. Jeslu lecisz hydroplanem to bagaz max 20kg -sprawdzaja

Będę wdzięczny za wszelkie aktualne info z ARena lodge :)

Pozdr
m
 Profil Relacje PM off  

#285 PostWysłany: 26 Lut 2013 10:14 

Mam pytanko czy jak ląduje na Malediwach o 8:30 to jest jakaś szansa żeby zdążyć na ten prom o 10 ?? Ktoś próbował ?? Może się komuś udało?? Oczywiście przyłączam się do prośby 8am bo również będę mieszkał w Arena Lodge.
 Profil Relacje PM off  

#286 PostWysłany: 26 Lut 2013 12:54 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
niebieski
urbinio napisał(a):
Mam pytanko czy jak ląduje na Malediwach o 8:30 to jest jakaś szansa żeby zdążyć na ten prom o 10 ?? Ktoś próbował ?? Może się komuś udało?? Oczywiście przyłączam się do prośby 8am bo również będę mieszkał w Arena Lodge.

Podbijam pytanie, bo jestem w identycznej sytuacji.
 Profil Relacje PM off  

#287 PostWysłany: 26 Lut 2013 14:23 

Właśnie, czy dobrze rozumiem to jak to wygląda z czasem? Przemieszczamy się po świecie więc zmieniamy strefy czasowe na bieżąco. I tak, jeżeli na bilecie mamy wylot o 14:45 z WAW to wiem, że jak u nas w PL zegar wskaże 14:45 to mamy planowo odlot. Przylatuję o 22:15 do Dubaju i po 5h mam odlot do Male, gdzie jestem o 08:35 wg mojego zegarka, a tak naprawdę jestem tam 4h później (czyli prom już dawno odpłynął!). No i teraz odlot o godz 23:00 czasu ichnego, przylatuję o 11:30 do Warszawy jak mam na bilecie, a tu w Polsce 07:30.
 Profil Relacje PM off  

#288 PostWysłany: 26 Lut 2013 14:34 

Rafael2101 napisał(a):
Właśnie, czy dobrze rozumiem to jak to wygląda z czasem? Przemieszczamy się po świecie więc zmieniamy strefy czasowe na bieżąco. I tak, jeżeli na bilecie mamy wylot o 14:45 z WAW to wiem, że jak u nas w PL zegar wskaże 14:45 to mamy planowo odlot. Przylatuję o 22:15 do Dubaju i po 5h mam odlot do Male, gdzie jestem o 08:35 wg mojego zegarka, a tak naprawdę jestem tam 4h później (czyli prom już dawno odpłynął!). No i teraz odlot o godz 23:00 czasu ichnego, przylatuję o 11:30 do Warszawy jak mam na bilecie, a tu w Polsce 07:30.

Trochę przydługawy ten wywód. A teraz zadaj pytanie ;-).
Wszystkie godziny odlotów i przylotów są podawane zawsze wg. czasu lokalnego.
 Profil Relacje PM off  

#289 PostWysłany: 26 Lut 2013 14:38 

niebieski
Bzdury pleciesz, przylatujesz do Male o 8:30 czasu lokalnego, czyli do promu na Maafushi masz albo półtorej godziny, albo 6,5h (zależy którym płyniesz).
 Profil Relacje PM off  

#290 PostWysłany: 26 Lut 2013 14:43 

Do tych co pytaja o prom o 10, ladujac o 8.30.Nie tesotowalismy ale da rade. , bez problemu.Promy z lotniska na Male sa co 10min. Potem z Male taksowka za 3$ ma drugi koniec wyspy na prom na Maafushi. On odplywa punktualnie. Bilet kupujecie w kasie i pokazuja ktory to prom. Male jest noeduza wyspa. My pieszo z promu lotniskowwgo na prom na Maafushi szlismy 25-30min.
 Profil Relacje PM off  

#291 PostWysłany: 26 Lut 2013 14:46 

niebieski
W której kasie kupić bilety na Maafushi? Już na tej wyspie lotniskowej można kupić takowe?
 Profil Relacje PM off  

#292 PostWysłany: 26 Lut 2013 14:47 

TRAGEDIA intelektualna
 Profil Relacje PM off  

#293 PostWysłany: 26 Lut 2013 14:48 

Witajcie Wszyscy Podróźnicy!
To mój pierwszy post, więc witam się z Wami wszystkimi.

Rafael2101. Wszystkie daty i godziny na bilecie lotniczym masz podane w czasach lokalnych.
Rafael2101 napisał(a):
Właśnie, czy dobrze rozumiem to jak to wygląda z czasem? Przemieszczamy się po świecie więc zmieniamy strefy czasowe na bieżąco. I tak, jeżeli na bilecie mamy wylot o 14:45 z WAW to wiem, że jak u nas w PL zegar wskaże 14:45 to mamy planowo odlot.

To się zgadza.
Rafael2101 napisał(a):
Przylatuję o 22:15 do Dubaju i po 5h mam odlot do Male, gdzie jestem o 08:35 wg mojego zegarka, a tak naprawdę jestem tam 4h później (czyli prom już dawno odpłynął!).

Tu się niestety nie zgadza, wg moich obliczeń o godz 8:35 czasu lokalnego Male (UTC+5), na Twoim zegarku jest 4:35 (UTC+1)
Nie zapomnij przestawić zegarek ;-)
Radosnej podróży.
 Profil Relacje PM off  

#294 PostWysłany: 26 Lut 2013 15:03 

Chcialam tylko potwierdzic czy ten rozklad jest aktualny? Szczegolnie nr 308 Maafushi

http://www.mtcc.com.mv/Dnlds/Oth/Provin ... hedule.pdf
 Profil Relacje PM off  

#295 PostWysłany: 26 Lut 2013 15:28 

Robot napisał(a):
TRAGEDIA intelektualna

Przepraszam, naprawdę nie chciałem Cię urazić poziomem swojej wypowiedzi. Maiłem cichą nadzieję, że moje bezsensowne pytanie umknie Twojej uwadze, żebyś nie musiał po raz kolejny podnosić sobie ciśnienia. Ja to naprawdę rozumiem, że moje doświadczenie w lotach międzykontynentalnych jest niczym w porównaniu do Twojego, bo dotychczas latałem jak noob tylko po Europie kupując bilety za złotówkę... Fakt, że byłeś już na Malediwach czyni Cię w moich oczach swoistym guru, a Twoje odpowiedz są niczym sakrum - prawda i tylko prawda. Mam nadzieję, że jakiekolwiek pytanie dalej od forumowiczów padnie, pozwoli Ci w pełni wykazać się nietuzinkowym intelektem,

Uczono mnie, że kto pyta nie błądzi, ale widocznie Ty masz inaczej. Masz wiedzę wrodzoną na wszystkie tematy i pytać nie musisz. Jedyne co Ci pozostaje to śledzić wątek w ogóle niedotyczący Ciebie i śmiać się z osób mniej doświadczonych.

Dzięki Rafels za odpowiedź, faktycznie wystarczy zerknąć w planie lotu na stronie emirates na czas trwania lotów i przylotów/odlotów. Wsio już jasne.
 Profil Relacje PM off  

#296 PostWysłany: 26 Lut 2013 16:11 

Tak. Ten rozklad jest aktualny.
Bilety na prom na maafishi kupujecie w miejscu gdzie prom odplywa. Sa dwiie kasy jedna pod daszkiem (3okienka) i tam sprzedaja na vilingili bilety i tak z boku (1okno) i tam na maafushi. Dopytajcie ludzie miejscowi wiedza co to maafushi i kase pokaza. A jak wezmiecie taxi z portu z ktorego przyplyniecie z lotniska to tez was pod sama kase podwiaza.
 Profil Relacje PM off  

#297 PostWysłany: 26 Lut 2013 16:20 

super Kasia Ktoś.......i zastanawiam sie po co te wywody co poniektórych......niektórym takie informacje sa bardzo przydatne.......
 Profil Relacje PM off  

#298 PostWysłany: 26 Lut 2013 16:28 

Dodam jeszcze ze niektorzy tu na maafushi mowli ze plyneli speedboatem za 190$ z Male 6osob wiec i cena jest akceptowalna. A tu na maafushi ludzie jak slysza polski to podchodza i pytaja czy ktos wraca w takim i takim terminie i czy na lodke ma ochote aby zaoszczedzoc czas.
Ogolnie ludzie miejscowi sympatyczni i jak zapytasz to podpowiedza. Mowia po angielsku,nie ma problemu.
 Profil Relacje PM off  

#299 PostWysłany: 26 Lut 2013 17:00 

|...o...| napisał(a):
Bo co niektore BLONDYNKI powinny zostac w domu jak sie nie umieja zapytac na targu 'po ile te ziemniaki' .

Cyt : "miejscowi wiedza co to maafushi i kase pokaza"
:D

Brunetki blondynki ja wszystkie Was dziewczynki....śpiewał pewien dżentelmen
 Profil Relacje PM off  

#300 PostWysłany: 26 Lut 2013 18:04 

niebieski
A powrotny z Maafushi kupuje się od razu czy na wyspie, podczas powrotu przed wypłynięciem?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 638 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 32  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość