Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 638 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 32  Następna
Autor Wiadomość
#301 PostWysłany: 26 Lut 2013 18:40 

Co do arena lodge napiszemy po powrocie...najchętniej zadawajcie konkretne pytania :)

Jest ktos kto fizycznie dostał dubai connect ? My niby mamy zarezerwowany hotel i wiza za free ale w waw powiedzieli ze dostaniemy w male, pytalismy w dubaju i tam powiedzieli ze w drodze powrotnej w dubaju, więc każdy odsyła w inne miejsce...mamy 18h postoju
 Profil Relacje PM off  

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
#302 PostWysłany: 26 Lut 2013 19:12 

Ludzie Wy z tymi głupimi pytaniami tak na prawdę czy po prostu nie wyczuwam ironii!? :D
Kilkadziesiąt stron tematu tak na prawdę o niczym...
Ja akurat lecę pierwszy raz na taki "niezorganizowany" wyjazd, ponieważ wcześniej to raptem kilka razy z biurami podróży po Europie byłem ale do głowy by mi nie przyszło pytać o niektóre rzeczy... Tylko czekać na kolejne pytania w stylu:
"Czy można tam normalnie oddychać czy może potrzebuję maskę tlenową?"
"Czy jak jestem w kraju muzułmańskim to mogę się podcierać prawą ręką czy muszę lewą?"
Najważniejsze rzeczy macie opisane w tym temacie w kilku/kilkunastu postach oraz w relacjach osób co już były, a jak macie jakiś problem to może warto wcześniej pomyśleć i/lub skorzystać z www.google.com?
Sorry za odbiegnięcie trochę od tematu ale nie mogłem się powstrzymać a czytać tego tematu i pokrewnych o Malediwach już się powoli nie da...
 Profil Relacje PM off  

#303 PostWysłany: 26 Lut 2013 19:29 

[quote="luke12"]Ludzie Wy z tymi głupimi pytaniami tak na prawdę czy po prostu nie wyczuwam ironii!? :D
Kilkadziesiąt stron tematu tak na prawdę o niczym...
Ja akurat lecę pierwszy raz na taki "niezorganizowany" wyjazd, ponieważ wcześniej to raptem kilka razy z biurami podróży po Europie byłem ale do głowy by mi nie przyszło pytać o niektóre rzeczy... Tylko czekać na kolejne pytania w stylu:
"Czy można tam normalnie oddychać czy może potrzebuję maskę tlenową?"
"Czy jak jestem w kraju muzułmańskim to mogę się podcierać prawą ręką czy muszę lewą?"
Najważniejsze rzeczy macie opisane w tym temacie w kilku/kilkunastu postach oraz w relacjach osób co już były, a jak macie jakiś problem to może warto wcześniej pomyśleć i/lub skorzystać z http://www.google.com?
Sorry za odbiegnięcie trochę od tematu ale nie mogłem się powstrzymać a czytać tego tematu i pokrewnych o Malediwach już się powoli nie da...

Ostatnio edytowany przez jarochwe, 27 Lut 2013 10:51, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#304 PostWysłany: 26 Lut 2013 20:11 

Rzeczywiście ten wątek zrobił się w znacznej części idiotyczny i mało czytelny. Większość informacji jest już podana od dłuższego czasu jak na tacy.
Zawsze udzielali się na tym forum inteligentni ludzie, przyjemnie było czytać i zawsze można się było czegoś ciekawego od nich dowiedzieć.
Tymczasem tutaj widzę jakiś dziwny nalot.
Zamiast być wątkiem podróżniczym, przypomina teraz typowe fora na których wypowiadają się "egiptomaniacy" , czyli :
Jestem w hotelu......Pytajcie!!!!!
 Profil Relacje PM off  

#305 PostWysłany: 26 Lut 2013 20:31 

Odpowiadajac-biletu powrotnego z maafushi jeszcze nie kupowalam. Ale w kasie nie sprzedawali wiec mniemam ze przy powrocie na lodce kupimy.

A jesli chodzi o forum-to od tego ono jest. Ludzie nie wiedza to pytaja, znajdzie sir ktos kto odpowie i dobrze. A jak kogos to razi to niech nie czyta. A nie wyzywa od egiptomaniakow. Moze kiedys wy zapytacie i bedziecie czekali na chociazby mala informacje.
Pozdrawiam wszystkich i udanych wyjazdow!
 Profil Relacje PM off  

#306 PostWysłany: 26 Lut 2013 21:33 

:D jesli co dla niektórych te pytania sa " mało inteligentne"to po cholere tracą czas na zagladanie tutaj........
Sa tacy jednak-i myslę,ze jest ich tutaj sporo-którzy sa wdzięczni za konkretne informacje :D
 Profil Relacje PM off  

#307 PostWysłany: 27 Lut 2013 09:04 

Sprawdziłem, że
KasiaKtoś
oraz
Kasia6555
to ta sama osoba
Jest jedna osoba w tym wątku która założyła 4 konta i sama sobie odpowiada!
Dużo zdrowia życzę
 Profil Relacje PM off  

#308 PostWysłany: 27 Lut 2013 09:47 

Robot napisał(a):
Sprawdziłem, że
KasiaKtoś
oraz
Kasia6555
to te same osoby
Jest jedna osoba w tym wątku która założyła 4 konta i sama sobie odpowiada!
Dużo zdrowia życzę

Ale,zes koles teraz dowalił...jakiś Ty inteligenty informatyk,ze takie cuda nawymyslałeś......
sama bym na to nie wpadła......ze mam jakieś rozdwojenie jazni...
Prosba tylko do administratora tego forum,zeby moze zaczął usować Twoje wypowiezi,które to właśnie niewątpliwie ten watek zaśmiecają.......pozdrawiam.....
 Profil Relacje PM off  

#309 PostWysłany: 27 Lut 2013 10:18 

Miałem napisać więcej, ale spadam bo szkoda czasu
Nie chcę żeby wyglądało, że mam złe intencje.
Sami podpuszczani przez troli ugotujemy się razem we własnym sosie.
Zastanawiam się czy przypadkiem jakiś redaktorek znowu tworzy sobie wypowiedzi pod jakiś artykuł, bo to niemożliwe, żeby nagle pojawiło się tyle dziwnych zapytań.
Pozdrawiam i przepraszam jeśli kogokolwiek uraziłem

Ostatnio edytowany przez Robot, 27 Lut 2013 10:25, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#310 PostWysłany: 27 Lut 2013 10:21 

Szanowny Robocie,
Kasia Ktos czyli ja jestem teraz na Maafushi i odpoczywam. A druga Kasia planuje wyjazd i dopytuje. Nie wiem skad taki pomysl ze my to ta sama osoba. Zanim cos napiszesz upewnij sie prosze.

Powiem Wam ze w zyciu by mi do glowy nie przyszlo zakladac drugi nick i pisac cokolwiek aby sobie nabijac posty. Zalozylam konto bo mialam kilka pytan i je tu zadalam. A jako ze otrzymalam co nieco przydatnych informacji to chcac sie odwdzieczyc pisze tutaj juz z danego miejsca bo moze pomoga komus zaplanowac budzet i cala wycieczke. Moim celem nie jest nabijanie postow,obrazanie kogokolwoek ani wkurzanie po prostu chcialam byc mila i podac troche informacji na ktore ludzie czekaja. A jak widze w naszym kraju za takie cos sie obrywa i jeszcze Ci wmawiaja roznosci. Troche zyczliwosci i dobrej woli a nie tylko patrzenie wilkiem na drugiego.
Koncze relacje. Udanych wakacji!
 Profil Relacje PM off  

#311 PostWysłany: 27 Lut 2013 10:26 

Takie bezsensowne dyskusje doprowadza do tego, ze zamiast szukać tutaj przydatnych informacji nikt tu nie bedzie zaglądał. Czytajac te wszystkie racje. A szkoda bo większość dopiero sie wybiera i chciałoby uzyskać jakieś informacje czy podpowiedzi co do pobytu.

Jeżeli komuś przeszkadzają kogoś słowa, opinie niech tu nie zagląda.

Wszystkim którzy wypoczywaja na Malediwach życzę udanego pobytu. Dziękuje juz za wszystkie przydatne informacje i proszę o jeszcze.

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#312 PostWysłany: 27 Lut 2013 10:31 

OK
Niech tak będzie. Zostawmy to, bo się wszyscy pogubimy.
Ja po prostu wciąż mam wrażenie, że jakieś typy celowo chcą z Polaków głupków zrobić i potem znowu opisywać w gazetach, że to i tamto, że Polak to tylko dureń, pijak i łobuz itd.
Stąd to moje ostatnie węszenie itd.
Już spadam i pozdrawiam wszystkich
 Profil Relacje PM off  

#313 PostWysłany: 27 Lut 2013 11:41 

Co do Robota to tylko pogratulować zdolności śledczych.Załosne.Ludzie opisujcie dalej,nie przejmujcie się trolami,bo na każdym forum tacy się znajdą.Jest to przykre,ale myślę że najlepiej to przestać na ich mądre wpisy reagować.
 Profil Relacje PM off  

#314 PostWysłany: 27 Lut 2013 16:50 

Loty: 14
Kilometry: 16 620
cezgre napisał(a):
Od trzech dni jestesmt na Malediwach, obecnie w resorcie Ranveli village. Mala wysepka jak z folderow,slonce pali,ocean cieplutki....zyc nie umierac.Jak ktos ma jakies pytania chetnie odpowiemy.W czwartek lecumy na mafushi do ARena lodge. Wiemy ze ktos w tym terminie tez bedzie wiec prosimy o kontakt najlepiej tutaj w celu umowienia sie na wycieczki.
pytanie od nas
Czy ktos wie ile kosztuje speedboat na mafushi z male ?

cezgre,
Odnosząc się do Twojego posta, my jutro przyplywamy na Maafushi z Guraidhoo przed 8 00. Będziemy mieszkać w Arena Lodge do 06.03. Jeśli jesteście zainteresowani możemy zorganizować wspólne wycieczki.
Pozdrawiam :)
Radek
 Profil Relacje PM off  

#315 PostWysłany: 27 Lut 2013 16:59 

Boss z Arena Lodge podał mi cenę 190 usd za osobę za speedbot Male- Maafushi. Zweryfikuję dopiero 06.03.13.Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#316 PostWysłany: 27 Lut 2013 18:16 

To spotykamy sie jutro w arena lodge, my bedziemy ok 17 dopiero, do zobaczenia :)
 Profil Relacje PM off  

#317 PostWysłany: 28 Lut 2013 12:31 

Witam wszystkich :)
Natknąłem się na to forum zupełnie przypadkiem i bardzo żałuję,że tak późno...
Późno ponieważ wybieram się na Malediwy już za tydzień w piątek, z racji tego, że będę na Male Intern. Airport o 14:55 jestem zmuszony nocować na Male i dopiero w niedzielę rano udam się na Maafushi.
Piszę z 2 powodów:
Po pierwsze może uda się znaleźć chętne osoby na jakiś jeden wypad na inną wyspę poza Maafushi (może nawet nie spędzając razem czasu, bo zazwyczaj na takich wyjazdach jest tak, że człowiek chce spędzić trochę czasu w odosobnieniu tylko ze swoją drugą połówką, nie chce nikomu głowy zawracać :) ), ale wspólna kwestia rezerwacji łódki, opłat etc. zawsze w grupie łatwiej można by się dogadać.
Po drugie - zarezerwowałem hotel na Maafushi - Summer Villa Guest Hotel, na booking.com napisane wyraźnie jest, że trzeba rezerwację z hotelem potwierdzić, ale wszystkie telefony podane na stronie są zajęte, skrzynka mailowa przepełniona (po wysłaniu maila przychodzi informacja zwrotna, że mail nie dotarł), podobnie jest z faxem.
Zaczynam się trochę niepokoić czy po przypłynięciu na Maafushi hotel nie odeśle mnie z kwitkiem.
Teoretycznie mam czas do soboty, żeby za darmo z tego hotelu zrezygnować i zarezerwować jakiś inny, ale z drugiej strony nie chcę za dużo kombinować.
Może ktoś kto jest aktualnie na Maafushi może sprawdzić czy hotel wogóle jeszcze stoi ? :)
Ktoś może miał/ma podobny problem z kontaktem z hotelem ?

Z góry dziękuję za odpowiedź,

Pozdrawiam

Michał

P.S.

Wylot - piątek 08.03 przez Dubaj
Powrót - piątek 15.03
4 noclegi na Maafushi 10.03-14.03
Pozostałe 2 noclegi na Male jeszcze nie zarezerwowane
Aha i co może istotne, lecę sam :)
 Profil Relacje PM off  

#318 PostWysłany: 28 Lut 2013 14:39 

Meggic napisał(a):
Witam wszystkich :)
Natknąłem się na to forum zupełnie przypadkiem i bardzo żałuję,że tak późno...
Późno ponieważ wybieram się na Malediwy już za tydzień w piątek, z racji tego, że będę na Male Intern. Airport o 14:55 jestem zmuszony nocować na Male i dopiero w niedzielę rano udam się na Maafushi.
Piszę z 2 powodów:
Po pierwsze może uda się znaleźć chętne osoby na jakiś jeden wypad na inną wyspę poza Maafushi (może nawet nie spędzając razem czasu, bo zazwyczaj na takich wyjazdach jest tak, że człowiek chce spędzić trochę czasu w odosobnieniu tylko ze swoją drugą połówką, nie chce nikomu głowy zawracać :) ), ale wspólna kwestia rezerwacji łódki, opłat etc. zawsze w grupie łatwiej można by się dogadać.
Po drugie - zarezerwowałem hotel na Maafushi - Summer Villa Guest Hotel, na booking.com napisane wyraźnie jest, że trzeba rezerwację z hotelem potwierdzić, ale wszystkie telefony podane na stronie są zajęte, skrzynka mailowa przepełniona (po wysłaniu maila przychodzi informacja zwrotna, że mail nie dotarł), podobnie jest z faxem.
Zaczynam się trochę niepokoić czy po przypłynięciu na Maafushi hotel nie odeśle mnie z kwitkiem.
Teoretycznie mam czas do soboty, żeby za darmo z tego hotelu zrezygnować i zarezerwować jakiś inny, ale z drugiej strony nie chcę za dużo kombinować.
Może ktoś kto jest aktualnie na Maafushi może sprawdzić czy hotel wogóle jeszcze stoi ? :)
Ktoś może miał/ma podobny problem z kontaktem z hotelem ?

Z góry dziękuję za odpowiedź,

Pozdrawiam

Michał

P.S.

Wylot - piątek 08.03 przez Dubaj
Powrót - piątek 15.03
4 noclegi na Maafushi 10.03-14.03
Pozostałe 2 noclegi na Male jeszcze nie zarezerwowane
Aha i co może istotne, lecę sam :)

Witam

My także mamy hotel Summer.Jedziemy jednak w innym terminie.Z hotelem bez problemu nawiązaliśmy kontakt.Rezerwacji radzę nie likwidować.W razie problemów Booking załatwia natychmiast inny hotel(czasami o wyższym standardzie)Tak mieliśmy w Pradze.W hotelu rezerwowanym przez Booking nie chciano nas przyjąć,gdyż były zdublowane rezerwacje.Po kontakcie z Bookingiem,dano nam w dosłownie 0,5 godz.hotel o lepszym standardzie.W ramach rekompensaty mieliśmy darmowe transfery na lotnisko.Pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku.
Dodam,że właściciel Summmer podobno jest miły i raczej nie ma z nim problemów.
ps.Może warto spróbować kontaktu z Booking.Tam powinni rozwiązać problem kontaktu z hotelem i w razie czego warto zapytać o gwarancję noclegu.
 Profil Relacje PM off  

#319 PostWysłany: 28 Lut 2013 15:22 

A można wiedzieć pod jaki adres pisaliście albo pod jaki numer dzwoniliście ?
Na booking.com już dzwoniłem, po 12 godzinach odpisali mi zadowoleni, że hotel zmienił numer i nowy numer to xxxxx (ale jak się okazało, to numer jest ten sam co podany na stronie i pod który i tak od tygodnia się dodzwonić nie można).
Tak czy owak może faktycznie niepotrzebnie się zamartwiam, najwyżej będę nocował pod chmurką :)
 Profil Relacje PM off  

#320 PostWysłany: 28 Lut 2013 15:29 

Meggic napisał(a):
A można wiedzieć pod jaki adres pisaliście albo pod jaki numer dzwoniliście ?
Na booking.com już dzwoniłem, po 12 godzinach odpisali mi zadowoleni, że hotel zmienił numer i nowy numer to xxxxx (ale jak się okazało, to numer jest ten sam co podany na stronie i pod który i tak od tygodnia się dodzwonić nie można).
Tak czy owak może faktycznie niepotrzebnie się zamartwiam, najwyżej będę nocował pod chmurką :)

"Summer Villa Maldives" <reservation@summervillamaldives.com

Pozdrawiam.Powyżej podaję adres.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 638 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 32  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość