Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 638 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 32  Następna
Autor Wiadomość
#321 PostWysłany: 03 Mar 2013 09:39 
Awatar użytkownika

Loty: 985
Kilometry: 2 186 000
niebieski
hejka

Nie wiem, czy ktos pisal o Isle Beach Inn na Maafushi. Jestem pozytywnie zaskoczona tym miejscem.
Nowy 3 pokojowy hotel przy samej plazy. Wszystko czysciutkie i na poziomie. Bardzo sympatyczna obsluga i co najwazniejsze, nie jest strasznie drogi jak na Malediwy. Za nocke place ok 200 zl.
Plaze na Maafushi sa dwie, jedna dla rozebranych, druga dla wszystkich ;)
Jak chcecie inne info, prosze pytac :)

Prom z Male jest tez o godz. 10 rano, jak bylo wspominane wczesniej.

Same fotki, czyli https://www.instagram.com/atamancia/
Blog o moich podróżach http://atamanka.pl uwaga, dużo zdjęć ;)
 Profil Relacje PM off  

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
#322 PostWysłany: 03 Mar 2013 09:52 

A jak wyglądają ceny wycieczek z tego hotelu?
 Profil Relacje PM off  

#323 PostWysłany: 03 Mar 2013 14:20 
Awatar użytkownika

niebieski
artom napisał(a):
A jak wyglądają ceny wycieczek z tego hotelu?

hej

Juz Ci podaje cennik z Hotelu Isle Beach Inn na Maafushi:

Activities 2/Pax/Trip 4-6/Pax/Trip
1 Furafathi (Sexy Beach) 20 15
2 Biyaadoo Resort 20 15
3 Kandooma 30 25
4 Fun Island 50 45
5 Fihalhohi 70 65
6 Anantara 30 25
7 Snorkeling/ 1hr 15 10
8 Night Snorkeling/ 1hr 25 20
9 Big Game Fishing 80 75
10 Night Fishing 30 25
11 Maadhoo Finolhu (picnic island) 40 35
12 Dolphin Cruise $5/ Litre $5/ Litre
13 Sun set Cruise 30 25
14 Manta Ray Watch $5/ Litre $5/ Litre
15 Beach BBQ 20 15
16 Catamaran Ride/ 1hr 20 15
17 Jet Ski/ 1 hr 60 60
18 Water Ski/ 15 mins 35 35
19 Banana Ride/ 15 mins 45 45
20 Fun Tube/ 15 mins 25 25
21 Kaya King/ 1 hr 10 10
22 Live Cultural Music Show (Boduberu) 50 40
23 Photo Boat Ride/ 1 hr 30 25
24 Olhuveli 50 45
25 Rihiveli 70 65
26 Rannaalhi 70 65
27 Vaagali 70 65
28 Enboodoo 70 65
29 Enboodoo Finolhu 70 65
30 Vaadhoo 70 65
31 Velassaru 70 65
32 Guraidhoo (Local Island) 30 25
33 Gulhi (Local Island) 30 25
34 Banana Reef + Snorkeling/ 1 hr 40 35
35 Big Reef + Snorkeling 30 25

Note: All the prices are subjected to 10% service charge and 8% TGST
(Tourism goods and services tax)

Pierwsza cena dla 2 osob a druga powyzej 4 :)

Profil Relacje PM off  

#324 PostWysłany: 03 Mar 2013 14:27 

rewelacja......jeszcze nikt nie podał takiego cennika......
 Profil Relacje PM off  

#325 PostWysłany: 03 Mar 2013 15:21 
Awatar użytkownika

niebieski
Kasia6555 napisał(a):
rewelacja......jeszcze nikt nie podał takiego cennika......

Hejka

Zaden problem, przeciez maja takie cenniki w wersji elektronicznej. Tutejsi ludzie sa bardzo uczynni :)

Wlasnie zachodzi slonko, niebo ma kolor rozowo fioletowy, dzieciaki w kolorowych koszulkach graja w pilke, morzez w oddali szumi glosno :)

Profil Relacje PM off  

#326 PostWysłany: 03 Mar 2013 21:42 

Cenny sa podobne.

Tutaj Kaani Beach:

Candle Light Dinner on the Beach USD 25 ( for honeymoon couples)
Snorkeling Trip USD 15
Trip to Sand Bank USD 20
Trip to Picnic Island USD 35
Fishing Trip USD 35
Dolphin watching Trip USD 30
Big Game Fishing USD 75
Trip to Biyadhoo Resort USD 20
Trip to Kandoomaa Resort USD 25
Trip to Anantara Resort USD 25
Trip to Fihaalhohi Resort USD 55
Skin Diver USD 55
Discovery Scuba Dive USD 120
Open Water Dive Course USD 550
Catamaran Sailing ( 1 hour) USD 50
Jet Ski ( 1 hour) USD 100
 Profil Relacje PM off  

#327 PostWysłany: 04 Mar 2013 10:36 

Loty: 7
Kilometry: 31 319
niebieski
Te z Kanni Beach to są już z podatkami ?
Poza tym jeżeli chodzi o poniższe wycieczki:
Cytuj:

to obejmują jedynie koszty transferu ? Doliczyć trzeba jeszcze cenę wejścia ?
Holiday Inn (Kandhooma ) Entrance USD 100.00 per person, including foods & beverages (Up to USD 100.00).
Anannthara Entrance USD 175.00 per person, including foods & beverages (Up to USD 175.00)
Fihaalhohi Entrance USD 23.00 Per person.
Fun Island Entrance USD 28.00 Per person.

Antia, meg na których wycieczkach byliście ?
 Profil Relacje PM off  

#328 PostWysłany: 04 Mar 2013 10:43 

Dopiero sie wybieram 3-14 maja także jestem jeszcze przed. Wydaje mi sie, ze ceny te maja juz podatki.
Co do występów nie chce Was wprowadzać w błąd bo nie jestem pewna.

Moze ktoś kto juz był lub jest napisze jak wyglada kwestia z wejsciowkami.
 Profil Relacje PM off  

#329 PostWysłany: 04 Mar 2013 19:50 
Awatar użytkownika

niebieski
Manuel napisał(a):
Te z Kanni Beach to są już z podatkami ?
Poza tym jeżeli chodzi o poniższe wycieczki:
Cytuj:

to obejmują jedynie koszty transferu ? Doliczyć trzeba jeszcze cenę wejścia ?
Holiday Inn (Kandhooma ) Entrance USD 100.00 per person, including foods & beverages (Up to USD 100.00).
Anannthara Entrance USD 175.00 per person, including foods & beverages (Up to USD 175.00)
Fihaalhohi Entrance USD 23.00 Per person.
Fun Island Entrance USD 28.00 Per person.

Antia, meg na których wycieczkach byliście ?

Dzis bylam wlasnie na wyspie Kandooma, wstep kosztuje 100 USD, doplyniecie 30 USD. Te sto dolcow za wstep mozesz wydac w hotelu podczas calego dnia na jedzenie, picie czy inne atrakcje w spa lub wycieczke.
Jedzenie kosztuje kolo 20 usd (pizza sredniej wielokosci lub spagetti czy salataka z roznymi skladnikami). Drinki od 9 usd, koktajle owocowe 11 usd.

Do ceny transferu doliczyc trzeba wiec koszt wejscia, te 100 usd :)

Jestem tu sama, wiec koszty transferow czy wycieczki mam liczone po tych najwyzszych niestety cenach ;)

Jutro snrokowanie i lowienie rybek.

Profil Relacje PM off  

#330 PostWysłany: 04 Mar 2013 20:06 
Awatar użytkownika

niebieski
Hejka

Tak sobie myslalam, co jest z Maafushi, ze jednym sie skrajnie nie podoba a inni sa zauroczeni (jak ja ) tym miejscem.
Sluchajac wczoraj rozmow Polakow przy kolacji doszlam do wniosku, ze Maafushi moze sie nie podobac tym turystom, ktorzy bywali w miejscach typowo resortowych, czyli Egipt, Meksyk, Dominikana czy Kuba. Spedzali cale dnie lezac przy jednym, drugim czy trzecim basenie. Majac podstawiane drinki i konkretne godziny posilkow. Tu co niektorzy zaczynaja sie buntowac i twierdza, ze nie beda sie chowac na plazy za parawanami, wybierajac do kapieli w bikini plaze dla miejscowych. Zdania miejscowych nie chcecie znac, widzialam ich reakcje, spacerujac dzis po snaidaniu w okolicy tej drugiej plazy.

Spodoba sie natomiast podroznikom, ktorzy swiat przemierzaja z plecakiem na grzbiecie, liczac kazdy grosz lub niskobudzetowcy.

Tylko czy tacy tu dotra?

Malediwy nie sa niestety tanie, wiec obawiam sie, ze plecakowcow tu zbyt wielu nie bedzie. Jednak warunki sa niezle. Bialy, miekki jak puder piasek. Palmy i czysta o pieknych kolorach woda. Rozne plaze na swiecie widzialam, wiec mam porownanie. Kolory wody sa tu jak do tej pory najladniejsze.
Musze przyznac, ze do tej pory numerem jeden dla mnie byly kubanskie plaze, zaraz po nich te w okolicach Flores w Indonezji, kenijskie wybrzeze niedaleko Mombasy i wenezuelskie.

Tu woda oprocz znanych mi odcieni turkusu, ma milion barw blekitnych. Nie wiedzialam, ze w palecie jest ich az tyle :)

Zakladajac, ze dotrze tu na kilka dni plecakowiec, nudzic sie nie powinien (jesli lubi snorkowanie, plywanie w cieplej jak zupa wodzie, odpoczywanie bez pospiechu, pieklenia sie i postawy zadaniowej wobec wszystkich wokolo, obserwowanie zycia tambylcow, czy jak ja, gapienie sie na horyzont i zmieniajace w zaleznosci od pory dnia, kolory wody).

Majac ograniczony fundusz warto tu spedzic urlop.

Moze sie myle, nie wiem.... oby :)

Pozdrawiam i tych zauroczonych i tych zdegustowanych ;)

Profil Relacje PM off  

#331 PostWysłany: 04 Mar 2013 20:36 

Antia napisał(a):
Hejka

Tak sobie myslalam, co jest z Maafushi, ze jednym sie skrajnie nie podoba a inni sa zauroczeni (jak ja ) tym miejscem.
Sluchajac wczoraj rozmow Polakow przy kolacji doszlam do wniosku, ze Maafushi moze sie nie podobac tym turystom, ktorzy bywali w miejscach typowo resortowych, czyli Egipt, Meksyk, Dominikana czy Kuba. Spedzali cale dnie lezac przy jednym, drugim czy trzecim basenie. Majac podstawiane drinki i konkretne godziny posilkow. Tu co niektorzy zaczynaja sie buntowac i twierdza, ze nie beda sie chowac na plazy za parawanami, wybierajac do kapieli w bikini plaze dla miejscowych. Zdania miejscowych nie chcecie znac, widzialam ich reakcje, spacerujac dzis po snaidaniu w okolicy tej drugiej plazy.

Spodoba sie natomiast podroznikom, ktorzy swiat przemierzaja z plecakiem na grzbiecie, liczac kazdy grosz lub niskobudzetowcy.

Tylko czy tacy tu dotra?

Malediwy nie sa niestety tanie, wiec obawiam sie, ze plecakowcow tu zbyt wielu nie bedzie. Jednak warunki sa niezle. Bialy, miekki jak puder piasek. Palmy i czysta o pieknych kolorach woda. Rozne plaze na swiecie widzialam, wiec mam porownanie. Kolory wody sa tu jak do tej pory najladniejsze.
Musze przyznac, ze do tej pory numerem jeden dla mnie byly kubanskie plaze, zaraz po nich te w okolicach Flores w Indonezji, kenijskie wybrzeze niedaleko Mombasy i wenezuelskie.

Tu woda oprocz znanych mi odcieni turkusu, ma milion barw blekitnych. Nie wiedzialam, ze w palecie jest ich az tyle :)

Zakladajac, ze dotrze tu na kilka dni plecakowiec, nudzic sie nie powinien (jesli lubi snorkowanie, plywanie w cieplej jak zupa wodzie, odpoczywanie bez pospiechu, pieklenia sie i postawy zadaniowej wobec wszystkich wokolo, obserwowanie zycia tambylcow, czy jak ja, gapienie sie na horyzont i zmieniajace w zaleznosci od pory dnia, kolory wody).

Dziękuję za te słowa.....Właśnie na takie czekałam.Mamy podobne wyznaczniki piękna,wolności,wypoczynku.Jedziemy tam dopiero w czerwcu ale już się cieszymy i wiemy,że wszystko nam się spodoba.Już się podoba!!!!:)

Życzę miłego wypoczynku i jak najmniej wstydu za rodaków....

A wypowiedzi "Robota" i "..o..." zostawmy bez komentarzy....Może im się znudzi i znajdą inne miejsce na snucie swoich filozofii...
 Profil Relacje PM off  

#332 PostWysłany: 04 Mar 2013 20:53 
Awatar użytkownika

niebieski
Coniferka napisał(a):
Antia napisał(a):
Hejka

Tylko czy tacy tu dotra?

Dziękuję za te słowa.....Właśnie na takie czekałam.Mamy podobne wyznaczniki piękna,wolności,wypoczynku.Jedziemy tam dopiero w czerwcu ale już się cieszymy i wiemy,że wszystko nam się spodoba.Już się podoba!!!!:)

Życzę miłego wypoczynku i jak najmniej wstydu za rodaków....

A wypowiedzi "Robota" i "..o..." zostawmy bez komentarzy....Może im się znudzi i znajdą inne miejsce na snucie swoich filozofii...

Hejka

A ja bym Robota i o nie osadzala zbyt surowo. Potrzebne sa tez w dyskusji glosy przeciw, czy tez i te otrzezwiazjace euforie niektorych (moja takze, przyznaje). Jesli takich glosow nie bedzie, po przyjezdzie wiecej moze byc rozczarowania, bo sie oczekiwalo luksusu, wszystkiego naj itp. Bedzie potem taki ktos siedzial naburmuszony caly pobyt, no bo przeciez woda miala byc taka a nie inna, plaza idealna itp.
Na Maafushi plaze nie sa idelane. Malkontent zoabczy wystajace z wody kamienie, czy plyty betonowe, ktorymi tambylcy chronia brzeg. Bedzie widzial tez ostre korale tu owdzie, mzoe nawet skaleczy sobie o nie palec. Wtedy bedzie powodu do narzekan....
Wazne chyba w tym wszystkim jest jednak pozytywne nastawienie. Lepiej widziec szklanke do polowy pelna, niz pusta :)

Mi sie ogolnie podobaja miejsca, ktore odwiedzam ale to chyba moj swiatopoglad tak idealizuje ;)

Zakladam, ze ludzie sa ok, miejsca tez, muis mi powaznie cos nadepnac na odcisk, zebym z usmiechnietej osoby zmienila sie w kasliwa babe.

Profil Relacje PM off  

#333 PostWysłany: 04 Mar 2013 22:16 

Antia,

a jakim hotelu byłaś, jeśli mogę wiedzieć? Bo zbieram info o hotelach teraz:)

#334 PostWysłany: 04 Mar 2013 22:22 

super Anita...też mam takie podejscie jak ty.....i oby wiecej było takich osób na Maafushi.....
 Profil Relacje PM off  

#335 PostWysłany: 05 Mar 2013 00:34 

Ja również mam takie zdanie jak Anita, która w pewien sposób zrobiła podsumowanie tego, co siedzi w mojej głowie.
W związku z tym mogę się zabierać na jakiś czas z tego wątku :)
Wszystko już opisano w najdrobniejszych szczegółach.
Mam tam przyjaciół i chcę wrócić w grudniu. O tym nie pisałem. Obym się nie musiał wstydzić za naszych rodaków.
Chociaż te moje nadzieje są raczej złudne :)
 Profil Relacje PM off  

#336 PostWysłany: 05 Mar 2013 07:54 
Awatar użytkownika

niebieski
mufl26 napisał(a):
Antia,

Jestem nadal.
W Isla Beach Inn.
Kameralny, nowiutki hotelik z trzema pokojami.
Widok z okna na bielutka plaze i palmy, wiec super.
Z drugiej strony wyspy, niz wiekszosc Polakow laduje, czyli przy samej plazy dla tubylcow.
Sniadania w cenie (dwie parowki, dwa ja\jka sadzone, masla, dzemy, owoce i kawa i herbata free do woli caly dzien).
wlascicielem jest sympatyczny lekarz, obsluga to mlodzi faceci, bardzo pomocni i zyczliwi.
ogolnie, cisza, spokoj, jestem druga osoba z Polski, ktora sie tu zatrzymala.

Pokoje spore, nowe meble, klima, wiatrak, lodowka. Lazienka ze slodka woda, goraca tez jest :0 kosmetyki (mydlo, szampon i balsam do ciala w dozownikach)

Rezerwowalam poprzez booking, nocka zaa pokoj dwuosobowy cos kolo 200 zl, wiec nie tak zle :)

widzialam natomiast tak chwalona White Shell, jestem zadowolona, ze sie na nia nie zdecydowalam. Plaza przed hotelikiem slaba, z boku wielka budowa Arena Lodge, ciagle halas i pyl cementu.
Nie podoba mi sie tez Kaani Beach. Niby maja dwa kroki do plazy z parawanem, niby nowka, ale... goscmi sa sami Polacy, glosni i upierdliwi, wole spokoj po drugiej stronie wyspy.

Zreszta, wyspa jest mala, ma 1 km dlugosci i z 200 m szerokosci ;)

Aga

Profil Relacje PM off  

#337 PostWysłany: 05 Mar 2013 08:21 
Awatar użytkownika

Loty: 105
Kilometry: 146 485
niebieski
Antia napisał(a):

Co za bzdura. Mając ograniczony budżet to można sobie spędzić ciekawe wakacje w Maroku. Ceny niewielkie a możliwości spędzania czasu nieporównywalnie większe.

#338 PostWysłany: 05 Mar 2013 09:53 

Antia napisał(a):
mufl26 napisał(a):
Antia,

Jestem nadal.
W Isla Beach Inn.
Z drugiej strony wyspy, niz wiekszosc Polakow laduje, czyli przy samej plazy dla tubylcow.
Sniadania w cenie (dwie parowki, dwa ja\jka sadzone, masla, dzemy, owoce i kawa i herbata free do woli caly dzien).
wlascicielem jest sympatyczny lekarz, obsluga to mlodzi faceci, bardzo pomocni i zyczliwi.

Pokoje spore, nowe meble, klima, wiatrak, lodowka. Lazienka ze slodka woda, goraca tez jest :0 kosmetyki (mydlo, szampon i balsam do ciala w dozownikach)

Rezerwowalam poprzez booking, nocka zaa pokoj dwuosobowy cos kolo 200 zl, wiec nie tak zle :)

widzialam natomiast tak chwalona White Shell, jestem zadowolona, ze sie na nia nie zdecydowalam. Plaza przed hotelikiem slaba, z boku wielka budowa Arena Lodge, ciagle halas i pyl cementu.
Nie podoba mi sie tez Kaani Beach. Niby maja dwa kroki do plazy z parawanem, niby nowka, ale... goscmi sa sami Polacy, glosni i upierdliwi, wole spokoj po drugiej stronie wyspy.

Aga

Dzieki! Ja miałam ten hotel,ale zrezygnowałam, bo jedziemy z przyjaciółmi i oni się na niego nie załapali już:( Dlatego zastanawiamy się między Stringrayem a SummerVilla, jest różnica ok 500zł między nimi, więc byłyby to dodatkowe pieniądze na wycieczki. Możesz nam coś poradzić na podstawie tego co widziałas?Dzieki!
Pozdrawiam,
Ania

#339 PostWysłany: 05 Mar 2013 09:59 
Awatar użytkownika

niebieski
pawelyop napisał(a):
Antia napisał(a):

Co za bzdura. Mając ograniczony budżet to można sobie spędzić ciekawe wakacje w Maroku. Ceny niewielkie a możliwości spędzania czasu nieporównywalnie większe.

O gustach sie nie dyskutuje, to po primo.
Jeden woli lezec do gory wentylem a drugi zwiedzac, zwiedzac.
Maroko ciekawe, bajeczne i tajemnicze, jednak nie porownuj tamtych plaz do tych z Malediwow.
Tam jest inny rodzaj urlopowania i prosze nie pisz, ze ktos ma swoje zdanie i jest to bzdura.
Na Malediwy trudniej dotrzec, do Maroka mozesz sobie poleciec z kazdego biura podrozy w Polsce.

Profil Relacje PM off  

#340 PostWysłany: 05 Mar 2013 10:00 
Awatar użytkownika

niebieski
mufl26 napisał(a):
Antia napisał(a):
mufl26 napisał(a):
Antia,

Jestem nadal.
W Isla Beach Inn.

Aga

Dzieki! Ja miałam ten hotel,ale zrezygnowałam, bo jedziemy z przyjaciółmi i oni się na niego nie załapali już:( Dlatego zastanawiamy się między Stringrayem a SummerVilla, jest różnica ok 500zł między nimi, więc byłyby to dodatkowe pieniądze na wycieczki. Możesz nam coś poradzić na podstawie tego co widziałas?Dzieki!
Pozdrawiam,
Ania

hejka

ja bym wziela tanszy i kase na fakultety przeznaczyla :)

Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 638 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 32  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość