Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 704 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 36  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 24 Maj 2015 15:32 

Loty: 88
Kilometry: 179 929
srebrny
kendi napisał(a):
1. Dojazd na lotnisko Berlin Schonefeld jest bardzo dobrze oznaczony, można jechać bez nawigacji. Jak wpiszesz w nawigację Paradiestrasse to na pewno trafisz na parking P+R Altglienicke - na parking też są kierunki.

Ogólnie lotniska w Berlinie mają super dojazd. Jadąc od strony Świecka, zjeżdżasz z ringu i później po kolei mijasz Schonefeld, Tempelhof i na końcu Tegel, jadąc cały czas tą samą drogą. Pamiętam że jak pierwszy raz jechałem na Tegel to nie odpaliła mi nawigacja jak ruszałem i nie było czasu na naprawę lub pożyczenie innej. Kupiłem po drodze plan Berlina, ale nie był potrzebny, spokojnie na czuja dojechałem.
 Profil Relacje PM off  

Zanzibar z all inclusive za 3891 PLN 👙👣🌊 Loty z Warszawy i ⭐⭐⭐⭐ hotel przy plaży 🏖️🍸 Zanzibar z all inclusive za 3891 PLN 👙👣🌊 Loty z Warszawy i ⭐⭐⭐⭐ hotel przy plaży 🏖️🍸
Zobacz Nowy Jork i odpocznij na Bahamach🛳️✈️ Loty z Warszawy i rejs za 4969 PLN 🍹🍺☕ Zobacz Nowy Jork i odpocznij na Bahamach🛳️✈️ Loty z Warszawy i rejs za 4969 PLN 🍹🍺☕
#82 PostWysłany: 25 Maj 2015 22:23 

niebieski
Witam,

Patrzę na StreetView i zastanawiam się nad banalną kwestią. Jak przejść z parkingu Altglienicke na person S-Bahn?

#83 PostWysłany: 26 Maj 2015 07:04 

Loty: 88
Kilometry: 179 929
srebrny
Jest most dla pieszych przez drogę, prosto na peron. Musisz przejść przez boczną uliczkę którą wjeżdżasz na parking i chodnikiem pod górkę. Zresztą widać most z parkingu, nie da się nie trafić :)
 Profil Relacje PM off
fly4me uważa post za pomocny.

#84 PostWysłany: 27 Maj 2015 14:40 

niebieski
Udało się. Dotarłem. Parking super, olbrzymi i darmowy, zapełniona może 1/3 miejsc. Zobaczymy jak będzie za tydzień w drodze powrotnej :) Niektóre auta mocno zakurzone, widać, że długo tam stoją.

#85 PostWysłany: 17 Cze 2015 13:02 
Awatar użytkownika

Loty: 93
Kilometry: 158 981
A korzystał ktoś z Was może z małego parkingu P+R Rudow przy stacji UBahn Rudow?

Ja mam samolot o 5:15 w czwartek 02.07 i jak patrzę na połączenia w google SBahnem z parkingu Altglienicke, to nie ma za dużo połączeń. Z tego parkingu Rudow jest co pół godziny nocny autobus N7.

Jest jeszcze opcja Lidla na Altglienicker Chaussee 13, 12529 Schönefeld i samotnej nocnej wędrówki pieszej. Hmm...

#86 PostWysłany: 17 Cze 2015 13:10 

5:15 to lot na Rodos?

A nie łatwiej byłoby na tym parkingu przy lotnisku?
http://www.ber-airport-parken.de/pl-startseite.html
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 17 Cze 2015 13:19 
Awatar użytkownika

Loty: 93
Kilometry: 158 981
Nie Rodos tylko Antalya o 5:15.

Ten parking pokazuje 27 euro i brak miejsc na termin mnie interesujący. W najgorszym wypadku są jeszcze inne parkingi koło lotniska płatne. Albo chwilę po 4:00 SBahn z Altglienicke, ale jakoś tak nie lubię na ostatnią chwilę wpadać na lotnisko.

#88 PostWysłany: 18 Cze 2015 11:30 

No to jak tak zachęcacie, to i ja spróbuję - auto 18-letnie, więc raczej nie przyciągnie uwagi ;) Jeśli ktoś planuje wyjazd z Wrocławia na Schoenefeld w nocy z 28 na 29 czerwca i/lub powrót 7 lipca to zapraszam - mamy z żoną 2 miejsca wolne. Kierunek: Majorka!
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 18 Cze 2015 11:42 
Awatar użytkownika

Loty: 145
Kilometry: 173 658
niebieski
Koło Lidla stawiaj śmiało jak masz 18-latka, teren oświetlony nocą, przy ulicy, moje auto stało tam bezpiecznie 6 dni.

#90 PostWysłany: 18 Cze 2015 11:43 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
zamiast skrecac w lewo na lotnisko jedziesz 300-400m prosto i masz pelno miejsc do parkowania.

za darmo,sprawdzone,blisko
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 19 Cze 2015 13:59 

Hej,

Parkował ktoś ostatnio na tym P&R koło Schoenefeld? Nic złego się nie stało? Mamy zamiar zostawić tam auto w sobotę na 2 tygodnie, trochę otuchy się przyda :)
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 20 Cze 2015 00:13 

Loty: 741
Kilometry: 1 291 590
srebrny
2tyg 31.05-13.06 wszystko ok,jedynie dojazd w nocy przy powrocie z SXF na P+R utrudniony bo jakis remont s-bahna byl. Byla opcja z autobusem ale ze wzgledu na problemy zdrowotne corki wzialem taxi za 10eur.
Michał86 uważa post za pomocny.

#93 PostWysłany: 06 Lip 2015 19:37 

Informacja ode mnie już po powrocie z urlopu.

Niestety, parkingu P+R nie znalazłem. Złośliwość rzeczy martwych, czyli padła nawigacja, a szukanie na czuja włącznie z pytaniem przechodniów (Niemców), nie przyniosły rezultatu. Nikt nie wiedział, gdzie ten parking się znajduje, a 50 minut przed odlotem zrezygnowałem z dalszych poszukiwań. Ostatecznie zaparkowałem pod samym terminalem (400 metrów może) za 50 euro za 2 tygodnie, więc nie tak źle, a przynajmniej bez stresu o samochód.

Także polecam wszystkim szukającym tego parkingu dobrze sprawdzić nawigację przed wyjazdem na Schoenefeld :)
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 19 Lip 2015 17:09 

Zostawiłem auto na 12 dni na P+R i nic zupełnie z autem się nie stało.
Co do biletów i problemów ze znalezieniem krótkiego przejazdu to w przejściu podziemnym sa 2 rodzaje biletomatów i w tym który ma wyżej ekran faktycznie bardzo cięzko znaleźć "krótki przejazd", ja się poddałem ale już kawałek dalej były biletomaty jak na peronie przy parkingu i tam problemów nie było.
Wracałem w nocy koło 23:40 i pociągi jeżdżą co chwilę nr S9 tylko te w nocy mają skróconą trasę i to może mylić na pierwszy rzut oka.
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 22 Lip 2015 22:12 

Również polecam P+R pod schonefeld. Auto stało tydzień, nic się nie stało. Dojazd kolejka bardzo szybki.
 Profil Relacje PM off  

#96 PostWysłany: 28 Lip 2015 14:59 

Przestrzegam przed korzystaniem z parkingu http://www.eks-parken.de/ !
24 lipca 2015 wróciłam z prawie 3-tygodniowych wakacji i odbierając samochód z tego parkingu stwierdziłam, że samochód jest uszkodzony (poważne wgniecenie i zdarcie lakieru pod reflektorem). Na parkingu trzeba zostawić kluczyki i najwyraźniej podczas przeparkowywania ktoś się zagapił. Niestety pracownicy parkingu uparli się, że to uszkodzenie jest stare i się do niego nie przyznają. Na żądanie wezwania policji odpowiedzieli, że mamy sami sobie dzwonić na policję, ale najpierw musimy opuścić parking, ponieważ jest to miejsce prywatne i policja nie ma na niego wstępu. Wyjeżdżając z parkingu nie mielibyśmy nawet gdzie się zatrzymać, bo położony jest przy dwupasmowej ulicy z zakazem zatrzymywania. Uparliśmy się, zostaliśmy na parkingu i wezwaliśmy policję, która bez problemu wjechała na parking i spisała protokół. Niestety chyba nic z tego nie będzie, bo parkingowi obstają przy swojej wersji, pozostaje więc sprawa karna.
Jestem oburzona, zapłaciliśmy 77 EUR za parking, odebraliśmy uszkodzony samochód i nikt nawet nas nie przeprosił. Wprost przeciwnie - zostaliśmy wykrzyczani i obrażani przez obsługę. Radze omijać ten parking z daleka!
 Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 28 Lip 2015 16:14 

Loty: 108
Kilometry: 273 008
Polecam parking przy Lidlu (znajduje się w bliskiej odległości-do lotniska około 15 minut pieszo)
Zostawiliśmy tam samochód na 10 dni i nic się nie przydarzyło.

#98 PostWysłany: 03 Sie 2015 00:30 

Loty: 384
Kilometry: 1 050 072
Osobiście parkowałam na P6 zaraz obok lotniska, przed budynkiem D? - tym po prawej od głównego. Cały sekret to adres www.skyparking.com i rezerwacja z dużym wyprzedzeniem. :)
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 27 Wrz 2015 11:00 
Awatar użytkownika

Loty: 257
Kilometry: 546 135
srebrny
slaweklipa napisał(a):
Polecam parking przy Lidlu (znajduje się w bliskiej odległości-do lotniska około 15 minut pieszo)
Zostawiliśmy tam samochód na 10 dni i nic się nie przydarzyło.

A sprawdzał może ktoś czy parking przy Lidlu ma jakiś regulamin? Bo krajowe lidle to ścigają w majestacie prawa za długie parkowanie.

Pierwsze raz w Afryce: https://www.fly4free.pl/forum/a-na-koniec-ktos-ci-powie-ze-nic-z-tej-afryki-nie-widziales,213,175117
Pojechaliśmy z nastolatkami w kilkumiesięczną podróż dookoła świata: W sto dni dookoła świata
 Profil Relacje PM off  

#100 PostWysłany: 27 Wrz 2015 11:18 
Awatar użytkownika

Loty: 497
Kilometry: 731 316
niebieski
Ja ostatnio lecąc do Bazylei na 1 dzień zostawiłem auto na parkingu P+R przy stacji kolejowej Schonefeld Airport (stojąc plecami do budynku stacji w prawo). Do terminalu idziemy zadaszoną kładką jak ze stacji. Jest parkomat. Zapłaciłem 6e. Obok mnie stały same auta na poznańskich rejestracjach. Część nie miała biletów parkingowych i mandaty za wycieraczkami.

Na początku miałem w planie zostawić auto za free koło Lidla, ale po całym dniu chodzenia po Bazylei nie chciało mi się jeszcze drałować 1,5km na parking.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 704 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 36  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość