Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 704 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 36  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 24 Maj 2015 15:32 

Loty: 88
Kilometry: 179 929
srebrny
kendi napisał(a):
1. Dojazd na lotnisko Berlin Schonefeld jest bardzo dobrze oznaczony, można jechać bez nawigacji. Jak wpiszesz w nawigację Paradiestrasse to na pewno trafisz na parking P+R Altglienicke - na parking też są kierunki.

Ogólnie lotniska w Berlinie mają super dojazd. Jadąc od strony Świecka, zjeżdżasz z ringu i później po kolei mijasz Schonefeld, Tempelhof i na końcu Tegel, jadąc cały czas tą samą drogą. Pamiętam że jak pierwszy raz jechałem na Tegel to nie odpaliła mi nawigacja jak ruszałem i nie było czasu na naprawę lub pożyczenie innej. Kupiłem po drodze plan Berlina, ale nie był potrzebny, spokojnie na czuja dojechałem.
 Profil Relacje PM off  

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#82 PostWysłany: 25 Maj 2015 22:23 

niebieski
Witam,

Patrzę na StreetView i zastanawiam się nad banalną kwestią. Jak przejść z parkingu Altglienicke na person S-Bahn?

#83 PostWysłany: 26 Maj 2015 07:04 

Loty: 88
Kilometry: 179 929
srebrny
Jest most dla pieszych przez drogę, prosto na peron. Musisz przejść przez boczną uliczkę którą wjeżdżasz na parking i chodnikiem pod górkę. Zresztą widać most z parkingu, nie da się nie trafić :)
 Profil Relacje PM off
fly4me uważa post za pomocny.

#84 PostWysłany: 27 Maj 2015 14:40 

niebieski
Udało się. Dotarłem. Parking super, olbrzymi i darmowy, zapełniona może 1/3 miejsc. Zobaczymy jak będzie za tydzień w drodze powrotnej :) Niektóre auta mocno zakurzone, widać, że długo tam stoją.

#85 PostWysłany: 17 Cze 2015 13:02 
Awatar użytkownika

Loty: 93
Kilometry: 158 981
A korzystał ktoś z Was może z małego parkingu P+R Rudow przy stacji UBahn Rudow?

Ja mam samolot o 5:15 w czwartek 02.07 i jak patrzę na połączenia w google SBahnem z parkingu Altglienicke, to nie ma za dużo połączeń. Z tego parkingu Rudow jest co pół godziny nocny autobus N7.

Jest jeszcze opcja Lidla na Altglienicker Chaussee 13, 12529 Schönefeld i samotnej nocnej wędrówki pieszej. Hmm...

#86 PostWysłany: 17 Cze 2015 13:10 

5:15 to lot na Rodos?

A nie łatwiej byłoby na tym parkingu przy lotnisku?
http://www.ber-airport-parken.de/pl-startseite.html
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 17 Cze 2015 13:19 
Awatar użytkownika

Loty: 93
Kilometry: 158 981
Nie Rodos tylko Antalya o 5:15.

Ten parking pokazuje 27 euro i brak miejsc na termin mnie interesujący. W najgorszym wypadku są jeszcze inne parkingi koło lotniska płatne. Albo chwilę po 4:00 SBahn z Altglienicke, ale jakoś tak nie lubię na ostatnią chwilę wpadać na lotnisko.

#88 PostWysłany: 18 Cze 2015 11:30 

No to jak tak zachęcacie, to i ja spróbuję - auto 18-letnie, więc raczej nie przyciągnie uwagi ;) Jeśli ktoś planuje wyjazd z Wrocławia na Schoenefeld w nocy z 28 na 29 czerwca i/lub powrót 7 lipca to zapraszam - mamy z żoną 2 miejsca wolne. Kierunek: Majorka!
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 18 Cze 2015 11:42 
Awatar użytkownika

Loty: 145
Kilometry: 173 658
niebieski
Koło Lidla stawiaj śmiało jak masz 18-latka, teren oświetlony nocą, przy ulicy, moje auto stało tam bezpiecznie 6 dni.

#90 PostWysłany: 18 Cze 2015 11:43 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
zamiast skrecac w lewo na lotnisko jedziesz 300-400m prosto i masz pelno miejsc do parkowania.

za darmo,sprawdzone,blisko
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 19 Cze 2015 13:59 

Hej,

Parkował ktoś ostatnio na tym P&R koło Schoenefeld? Nic złego się nie stało? Mamy zamiar zostawić tam auto w sobotę na 2 tygodnie, trochę otuchy się przyda :)
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 20 Cze 2015 00:13 

Loty: 741
Kilometry: 1 291 590
srebrny
2tyg 31.05-13.06 wszystko ok,jedynie dojazd w nocy przy powrocie z SXF na P+R utrudniony bo jakis remont s-bahna byl. Byla opcja z autobusem ale ze wzgledu na problemy zdrowotne corki wzialem taxi za 10eur.
Michał86 uważa post za pomocny.

#93 PostWysłany: 06 Lip 2015 19:37 

Informacja ode mnie już po powrocie z urlopu.

Niestety, parkingu P+R nie znalazłem. Złośliwość rzeczy martwych, czyli padła nawigacja, a szukanie na czuja włącznie z pytaniem przechodniów (Niemców), nie przyniosły rezultatu. Nikt nie wiedział, gdzie ten parking się znajduje, a 50 minut przed odlotem zrezygnowałem z dalszych poszukiwań. Ostatecznie zaparkowałem pod samym terminalem (400 metrów może) za 50 euro za 2 tygodnie, więc nie tak źle, a przynajmniej bez stresu o samochód.

Także polecam wszystkim szukającym tego parkingu dobrze sprawdzić nawigację przed wyjazdem na Schoenefeld :)
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 19 Lip 2015 17:09 

Zostawiłem auto na 12 dni na P+R i nic zupełnie z autem się nie stało.
Co do biletów i problemów ze znalezieniem krótkiego przejazdu to w przejściu podziemnym sa 2 rodzaje biletomatów i w tym który ma wyżej ekran faktycznie bardzo cięzko znaleźć "krótki przejazd", ja się poddałem ale już kawałek dalej były biletomaty jak na peronie przy parkingu i tam problemów nie było.
Wracałem w nocy koło 23:40 i pociągi jeżdżą co chwilę nr S9 tylko te w nocy mają skróconą trasę i to może mylić na pierwszy rzut oka.
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 22 Lip 2015 22:12 

Również polecam P+R pod schonefeld. Auto stało tydzień, nic się nie stało. Dojazd kolejka bardzo szybki.
 Profil Relacje PM off  

#96 PostWysłany: 28 Lip 2015 14:59 

Przestrzegam przed korzystaniem z parkingu http://www.eks-parken.de/ !
24 lipca 2015 wróciłam z prawie 3-tygodniowych wakacji i odbierając samochód z tego parkingu stwierdziłam, że samochód jest uszkodzony (poważne wgniecenie i zdarcie lakieru pod reflektorem). Na parkingu trzeba zostawić kluczyki i najwyraźniej podczas przeparkowywania ktoś się zagapił. Niestety pracownicy parkingu uparli się, że to uszkodzenie jest stare i się do niego nie przyznają. Na żądanie wezwania policji odpowiedzieli, że mamy sami sobie dzwonić na policję, ale najpierw musimy opuścić parking, ponieważ jest to miejsce prywatne i policja nie ma na niego wstępu. Wyjeżdżając z parkingu nie mielibyśmy nawet gdzie się zatrzymać, bo położony jest przy dwupasmowej ulicy z zakazem zatrzymywania. Uparliśmy się, zostaliśmy na parkingu i wezwaliśmy policję, która bez problemu wjechała na parking i spisała protokół. Niestety chyba nic z tego nie będzie, bo parkingowi obstają przy swojej wersji, pozostaje więc sprawa karna.
Jestem oburzona, zapłaciliśmy 77 EUR za parking, odebraliśmy uszkodzony samochód i nikt nawet nas nie przeprosił. Wprost przeciwnie - zostaliśmy wykrzyczani i obrażani przez obsługę. Radze omijać ten parking z daleka!
 Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 28 Lip 2015 16:14 

Loty: 108
Kilometry: 273 008
Polecam parking przy Lidlu (znajduje się w bliskiej odległości-do lotniska około 15 minut pieszo)
Zostawiliśmy tam samochód na 10 dni i nic się nie przydarzyło.

#98 PostWysłany: 03 Sie 2015 00:30 

Loty: 384
Kilometry: 1 050 072
Osobiście parkowałam na P6 zaraz obok lotniska, przed budynkiem D? - tym po prawej od głównego. Cały sekret to adres www.skyparking.com i rezerwacja z dużym wyprzedzeniem. :)
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 27 Wrz 2015 11:00 
Awatar użytkownika

Loty: 257
Kilometry: 546 135
srebrny
slaweklipa napisał(a):
Polecam parking przy Lidlu (znajduje się w bliskiej odległości-do lotniska około 15 minut pieszo)
Zostawiliśmy tam samochód na 10 dni i nic się nie przydarzyło.

A sprawdzał może ktoś czy parking przy Lidlu ma jakiś regulamin? Bo krajowe lidle to ścigają w majestacie prawa za długie parkowanie.

Pierwsze raz w Afryce: https://www.fly4free.pl/forum/a-na-koniec-ktos-ci-powie-ze-nic-z-tej-afryki-nie-widziales,213,175117
Pojechaliśmy z nastolatkami w kilkumiesięczną podróż dookoła świata: W sto dni dookoła świata
 Profil Relacje PM off  

#100 PostWysłany: 27 Wrz 2015 11:18 
Awatar użytkownika

Loty: 497
Kilometry: 731 316
niebieski
Ja ostatnio lecąc do Bazylei na 1 dzień zostawiłem auto na parkingu P+R przy stacji kolejowej Schonefeld Airport (stojąc plecami do budynku stacji w prawo). Do terminalu idziemy zadaszoną kładką jak ze stacji. Jest parkomat. Zapłaciłem 6e. Obok mnie stały same auta na poznańskich rejestracjach. Część nie miała biletów parkingowych i mandaty za wycieraczkami.

Na początku miałem w planie zostawić auto za free koło Lidla, ale po całym dniu chodzenia po Bazylei nie chciało mi się jeszcze drałować 1,5km na parking.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 704 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 36  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość