Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 434 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 22  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 24 Cze 2014 17:11 

Wizu,
Za tydzien będe w Aslanis Village. Co myślisz o tym hotelu. Dzisiaj jakaś nieprzytomna kobita w recepcji oświadczyla, że nie ma naszej rezerwacji dokonanej 6 miesiecy temu;( Na szczescie hotels.com wyjasnil wszystko.
Mam jeszcze jedno pytanie - czym najlepiej dostać się z lotniska do hotelu?
 Profil Relacje PM off  

Przygoda w Wietnamie! 🏯🐉🏮 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2564 PLN 🛵🍜 Przygoda w Wietnamie! 🏯🐉🏮 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2564 PLN 🛵🍜
🌴Ciepło, luksus i rajskie plaże☀️✨ Wycieczka na Zanzibar za 3412 PLN 🏖️✈️ Loty z dużym bagażem i 4⭐ hotel 😍 🌴Ciepło, luksus i rajskie plaże☀️✨ Wycieczka na Zanzibar za 3412 PLN 🏖️✈️ Loty z dużym bagażem i 4⭐ hotel 😍
#182 PostWysłany: 24 Cze 2014 19:06 

Cześć. Kobieta, z którą rozmawiałaś to prawdopodobnie właścicielka :D , więc dziwi mnie to, że była niekumata. Nie chcę Cię straszyć ale gdy stamtąd wyjeżdżałem w tą sobotę (21.06) to pokazywała komuś, że nie może przedłużyć mu pobytu bo nie ma miejsca. Chyba głównie współpracuje z biurami podróży (sprzedaje "pakiety").

--- Lokalizacja ---
Daleko wszędzie, do Marmari 2km , do Tigaki 3km (spacer 40min). Najbliższy sklep mini-market, 15min w jedną stronę, ceny zawyżone - korzystają z tego, że są najbliżej.
Blisko za to do przystanku autobusowego 5min (tor gokartowy).

--- Hotel ---
O Aslanis Village mógłbym powiedzieć, że dostajesz to za co płacisz i tylko to ;) Nie ma żadnych luksusów. Niby pokoje typu studio a tylko czajnik bezprzewodowy, filiżanki i 2 szklanki i 2 łyżeczki... No i lodówka, kuchenki brak, naczyń też. Ręczniki są i nawet wymieniane codziennie (a miało być raz na 3 dni). Pokój sprzątany po łebkach. Basen w porządku , tylko 4 parasole ale są jeszcze palmy.
Klima kosztuje 6eur za dzień, sejf 15eur za tydzień (sejf a raczej zamykane na klucz szafki są przy recepcji). Klimę może być warto wziąć ze względu na komary (drzwi na balkon nie mają moskitiery), żeby w nocy dało się spać.
Właściciele są mili ale dla mnie to taki ich styl, bo to nic ich nie kosztuje. Właścicielka mogłaby udzielać szkoleń z asertywności - nie da sobie wejść na głowę.
Mają napis coś w stylu "jeśli późno przyjechałeś i ominął cię posiłek to nic nie poradzimy. Nie jesteśmy odpowiedzialni za twoje późne przybycie". No i nasz rezydent mógł jej skoczyć.

---Jedzenie---
Śniadanie angielskie, więc jak kto lubi. Jedzenie monotonne. Co 3 dni powtórka. Kucharz jest mistrzem recyklingu - wędlina ze śniadania w końcu trafi do pizzy na obiad lub kolację ;). Owoców mało i rzadko, o arbuza trzeba się bić :D melon tak nie schodzi. Generalnie nie polecam jedzenia ani jakościowo ani ilościowo. Jeśli masz All Inclusive to jest to ich formuła light - czyli wino, piwo tylko do posiłków. W żadnym wypadku nie opłaca się dokupować posiłków w hotelu - 10eur.

--- Bar Hotelowy ---
Zdzierają jak za zboże. J/w pewnie ze względu na lokalizację.

Co do transferu, z lotniska to nie mam pojęcia. Jeśli jest autobus z lotniska do Tigaki to niekoniecznie jeździ obok toru gokartowego a tam najlepiej jest wysiąść. Podejrzewam, że tamtędy jeździ tylko autobus z/do Kos.

Możesz poszukać tutaj http://www.kosinfo.gr/
 Profil Relacje PM off  

#183 PostWysłany: 25 Cze 2014 11:09 

niebieski
byłem w tym hotelu w drugiej połowie maja. Transfer z lotniska resorthoppa. Powrót taxi 20 eu. Przez hotels4u AL apartament 4 os. Niepożyczać za pośrednictwem hotelu auta bo zdzierają.Rezerwowałem w biurze z wycieczkami przy plaży w Tigaki - auto na 7-8 osób za 50 eu na 1 dzien. Podstawiają i odbierają z hotelu .Logo na aucie Alpha. Przy zwrocie trzeba zalac za 20 eu.
 Profil Relacje PM off  

#184 PostWysłany: 25 Cze 2014 17:25 

Dzieki za info. Rezerwację na szczęście potwierdzili. Za niecale 2700 za 2 doroslych i 2 dzieci nie oczekuje cudów byleby bylo czysto i jedzenie w miarę dobre. Te komary mnie troche przerażają, może wystarczą wtyczki anty komarowe do kontaktów. Nie znosze klimy.
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 26 Cze 2014 11:30 

Dwa pytania do tych, którzy byli na Kos.
Czy ktoś zna hotel Stam&John Apartments w Kos Town?
Czy możecie zarekomendować w miarę przyzwoitą wypożyczalnię autek z cenami na poziomie 120€/3dni (w sierpniu)?
Z góry serdecznie dziękuję :)

Image
 Profil Relacje PM off  

#186 PostWysłany: 30 Cze 2014 22:26 

Swoją drogą polecam kupowanie owoców czy warzyw w gospodarstwach, których sporo można znaleźć przy drogach w okolicach Marmari czy Tignaki - raz, że świeże, dwa, że znaacznie tańsze niż w sklepach
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 06 Lip 2014 17:02 

Witam serdecznie,
wkrótce wybieram się na Kos z dwójką dzieci (3 i 5 lat). Czy ktoś z Was orientuje się może jakie zniżki obowiązują na wyspie dla takich dzieciaków (np.komunikacja, wstępy)...?
Z góry dziękuję
 Profil Relacje PM off  

#188 PostWysłany: 06 Lip 2014 22:01 

Loty: 34
Kilometry: 73 282
Z doświadczenia na KOS (dziecko 7 lat):
- komunikacja miejska za free;
- wstęp: twierdza Joannitów za free (dorosły: 3e), Asklepion za free (dorosły: 4e) - niestety oba obiekty na mnie wrażenia nie zrobiły, ale "zaliczyć" trzeba było.

#189 PostWysłany: 07 Lip 2014 13:51 

O to mi właśnie chodziło, dzięki :)
 Profil Relacje PM off  

#190 PostWysłany: 10 Lip 2014 14:11 

Byliśmy na Kos w czerwcu, gdybyście chcieli poczytać to zapraszamy na naszego bloga wszedobylscy.com.
 Profil Relacje PM off  

#191 PostWysłany: 11 Lip 2014 07:49 
Awatar użytkownika

Wypoczywałem tam z żoną rok temu, konkretnie na przełomie września i października. Tak się złozyło,że był to chyba najzimniejszy okres w Grecji od lat tak więc musieliśmy czasami nałożyć na siebie kurtki. Czego się nie spodziewaliśmy
Generalnie w tym okresie jest dość wietrznie tak więc nie odczuwa się takiego gorąca. Na samej wyspie jest dość umiarkowana ilość zabytków niemniej można zorganizować sobie czas tak aby się nie nudzić. Tu jest dokładny opis regionu.
 Profil Relacje PM off  

#192 PostWysłany: 16 Lip 2014 21:29 

Niebawem wybieram się na tydzień do Tigaki, poleci ktoś jakieś fajne knajpki ?
Jak kształtują się ceny obiadu od osoby ?

Dzięki za odpowiedz
 Profil Relacje PM off  

#193 PostWysłany: 16 Lip 2014 21:48 
Awatar użytkownika

Loty: 88
Kilometry: 152 863
niebieski
Ikaros przy plaży w stronę słonego jeziora, Nisiotiko przy głównej ulicy. Wieczór w tawernie dla dwóch osób do przejedzenia, z napitkami 30-40€. Bardzo efektywne są "tace dla dwojga" ;)
 Profil Relacje PM off  

#194 PostWysłany: 23 Lip 2014 23:00 

Witam - w sobotę wylatujemy z mężem i synkiem na Kos. Będziemy mieszkać w okolicy Mastichari. Planujemy wypad na wyspę Nisyros. Jeśli dobrze się zorientowałam, będziemy musieli dotrzeć do Kardameny aby tam dopłynąć. I tu moje pytanie:
- autobusem z Mastichari dojadę (tak myślę) i co dalej - czy rejsy są codziennie czy w określone dni tygodnia, o jakich godzinach???
Bo jak rozumiem wycieczka brana u rezydenta jest znacznie zawyżona ok. 44 euro na osobę. Może Jakaś dobra dusza mi podpowie???
Drugie pytanko to o dobrą wypożyczalnię aut w Mastichari - jakieś namiary i informację poproszę:) Pozdrawiam i z góry dziękuję za info.
 Profil Relacje PM off  

#195 PostWysłany: 23 Lip 2014 23:17 

W Tigaki wycieczki na Nisyros były najmniej po 25eur, średnio 30. W samej Kardamenie też tak mniej więcej. W niektóre dni w programie wycieczki jest też Nikia.
 Profil Relacje PM off
rudykot1 lubi ten post.

#196 PostWysłany: 24 Lip 2014 01:58 

rudykot1 napisał(a):
Witam - w sobotę wylatujemy z mężem i synkiem na Kos. Będziemy mieszkać w okolicy Mastichari. Planujemy wypad na wyspę Nisyros. Jeśli dobrze się zorientowałam, będziemy musieli dotrzeć do Kardameny aby tam dopłynąć. I tu moje pytanie:
- autobusem z Mastichari dojadę (tak myślę) i co dalej - czy rejsy są codziennie czy w określone dni tygodnia, o jakich godzinach???
Bo jak rozumiem wycieczka brana u rezydenta jest znacznie zawyżona ok. 44 euro na osobę. Może Jakaś dobra dusza mi podpowie???
Drugie pytanko to o dobrą wypożyczalnię aut w Mastichari - jakieś namiary i informację poproszę:) Pozdrawiam i z góry dziękuję za info.

Kupuj wycieczkę w lokalnym biurze w Mastychari, u rezydenta przepłacisz o połowę. W środku sezonu będzie drożej ok 35 e /os odbiorą z pod hotelu,zawiozą do Kardameny i na wyspie wsadzą do autobusu. Samemu też można, ale trzeba przesiąść się na lotnisku w inny autobus jadący do Kardameny. Nie zawsze można zgrać kursy aby być rano w porcie.Licząc po kosztach to sam statek kosztuje ponad 8 e w jedną stronę,tam na wyspie autobus w obie strony 8-10e i bilety do i z portu ok 5 w jedną stronę.Wyjdzie to samo,a jak więcej osób to można w biurze potargować się. Oczywiście brać wycieczkę z programem dojazdu do wioiski Nikia.
Na własną rękę możecie sobie popłynąć z Mastichari na Kalymnos po gąbki ,jest chyba 5 rejsów w sezonie w obie strony za 10e.
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#197 PostWysłany: 24 Lip 2014 15:08 

Dzięki za informacje - jeszcze jedno pytanie techniczne - pakować adidasy czy wystarcza sandały trekkingowe na wyprawę w głąb kaldery wulkanu Nissiros????
 Profil Relacje PM off  

#198 PostWysłany: 24 Lip 2014 15:22 
Awatar użytkownika

Loty: 88
Kilometry: 152 863
niebieski
Buty weź solidne - zejście i wejście jest ścieżką, która czasem ma 20cm szerokości a po bokach skały i kamienie więc łatwo o otarcia i stłuczenia. W samym kraterze jest płasko ale gorąco jak diabli, i z góry i od podłoża ;)

W tamtym roku widziałem wiele osób w klapkach i sandałach to w większości rezygnowali po 1/3 trasy.
 Profil Relacje PM off
rudykot1 lubi ten post.

#199 PostWysłany: 09 Sie 2014 16:47 

Witam,
Laduje jutro przed druga w nocy w Kos.
Nie mamy jeszcze żadnego noclegu, natomiast planujemy zostać w okolicy Kos-town.
Czy jest sens jechać w nocy do miasta (czy coś sie tam dzieje po drugiej w nocy?) czy lepiej poczekać spokojnie na lotnisku do pierwszego autobusu i dopiero rano udać sie do miasta?
 Profil Relacje PM off  

#200 PostWysłany: 10 Sie 2014 13:44 

W środę wróciłem z Kos, cały tydzień nocowałem w miasteczku Tigaki, w hotelu AKTI Dimis, hotel ze względu na lokalizację (bardzo blisko plaży) mogę polecić, standard może nie jakiś "super" ale kto spędza wakacje w pokoju hotelowym.

Wrzucę parę przykładowych cen z miasta, zakupy robione najczęściej w małych supermarketach, 2 razy bylem w supermarkecie Konstantinos.

Feta - od 2E
Tsatsiki od -2,5E
Piwo - od 0,70E do 1,3E w knajpach 2-3E
Wino -0,7 Dry od 2E
-1.5-2l półsłodkie od 4E (ja piłem LATO 2l, za 5.55E)
Chleb - 1E
Bułki - 0.4E
Jaja 6 sztuk - od 1E
Oliwa 250ml - 2.75 E
Ciastka opakowanie od - 1E
4 małe jogurty -1.35 E
Cola 1,5l od - 1.5-1.9E
Woda 6 x 1,5l od - 2E
Pomidory kg - od 1,7E
Banany kg - od 1,9E
Figi kg - 3E
Zestaw po 100g szynki i sera za - 2E
Pringles od - 1.8E
Lays od - 1,5E średnia paczka, do 3,3E paczka olbrzymia
Materace od 7E
Parasol na plaże - 5E w Konstantinosie
Paletki + Piłka - 2E w Konstantinosie przy plaży sprzedają nawet za 5E
Pocztówki od - 0,3 E
Magnesy od - 1E

Ogólna prosta zasada, im dalej od plaży tym ceny w sklepach niższe :)

Na plaży wynajęcie 2 leżaków + parasol - 5E
Co jakiś czas wzdłuż plaży przejeżdża samochód z lodami włoskimi - mały lód 1,2E duży 2E oraz z owocami (nektarynki, banany)
Ceny biletów autobusowych - do KOS 2E
Na lotnisko z Tigaki niestety trzeba jechać z przesiadka w KOS, 2E + 3.2E

W mieście zauważyłem 1 bankomat na początku głównej ulicy.

O jedzeniu i cenach w knajpach napisze już we właściwym dziale.
 Profil Relacje PM off
Milkad lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 434 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 22  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości