Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 434 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 22  Następna
Autor Wiadomość
#201 PostWysłany: 10 Sie 2014 15:49 

Loty: 2
Kilometry: 3 176
My do środy również byliśmy w Tigaki w Akti Dimis i mamy świetne co do niego opinie, więcej napiszę po powrocie - teraz jesteśmy w Kefalos w Antony's Hotel i tego już tak bardzo nie polecam.
Co do autobusu na lotnisko to w Tigaki z głównej ulicy można złapać autobus, niekoniecznie trzeba jechać do Kos.
Z Kefalos na lotnisko jezdzi kazdy autobus.
 Profil Relacje PM off  

Sycylia na przedłużony weekend za 729 PLN ☀️😎 Loty do Palermo + aparthotel z podgrzewanym jacuzzi na dachu 🔥👙 Sycylia na przedłużony weekend za 729 PLN ☀️😎 Loty do Palermo + aparthotel z podgrzewanym jacuzzi na dachu 🔥👙
Włoska wyspa Ischia 🌴🏖️ Tydzień w 4* hotelu z termalnymi basenami i widokiem na zatokę za 2779 PLN 🍹✨ Włoska wyspa Ischia 🌴🏖️ Tydzień w 4* hotelu z termalnymi basenami i widokiem na zatokę za 2779 PLN 🍹✨
#202 PostWysłany: 10 Sie 2014 19:09 

Loty: 4
Kilometry: 5 386
Chris988 - na Twoim miejscu poczekał bym na lotnisku. Jest sporo miejsca gdzie można się wygodnie rozłożyć i nawet drzemkę uciąć. O 7.50 jest pierwszy autobus w stronę Kos. Ewentualnie alternatywa to taxi które jest dość drogie..
 Profil Relacje PM off  

#203 PostWysłany: 12 Sie 2014 22:59 

Cześć

Gdzieś wyżej był podniesiony taki temat, niestety nie dopatrzyłem się odpowiedzi. Mianowicie , czy wypożyczając samochód będę w jakiś sposób bardziej ograniczony niż w przypadku wypożyczenia np. quada? Czy są tereny gdzie na pewno nie dostanę się samochodem ?

Intryguje mnie też kwestia samego parkingu, co z takim quadem czy skuterem mam zrobić gdy chcę się np. wykąpać na plaży ?

Zauważyliście jakieś pułapki parkingowe dla samochodów ,tj ukryte znaki zakazu parkowania czy też jakiegoś rodzaju strefy ?
 Profil Relacje PM off  

#204 PostWysłany: 14 Sie 2014 10:14 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 229 080
srebrny
Na pewno są miejsca, w które nie dostaniesz się samochodem, przynajmniej nie mającym napędu 4x4, ale nie jest ich dużo.

Nie ma problemów z zaparkowaniem, zwykle w pobliżu plaż są bądź parkingi, bądź kawałek przestrzeni do zaparkowania, a czasem ludzie wjeżdżają dosłownie na plażę. Poza tym nie sądzę, żeby ktoś na wyspie wpadł na pomysł kradzieży quada.

Strefy parkowania i płatne parkingi na wyspie nie istnieją, a zakazy parkowania są oznaczone normalnie. Trzeba uważać na oznakowanie oraz ruch na rondach, bo znaki znakami, a rzeczywistość może być różna.

Orientacyjne ceny paliwa (VIII.2014):
    bezołowiowa 95: 1,1818-1,1850 EUR
    diesel: 1,144 EUR
    ciekawostka: LPG (widziałem jedną stację): 0,995 EUR

Parę kroków od lotniska jest lokalny Carrefour (po przejściu przez parking prosto, sklep będzie widoczny po lewej) czynny w godz. 8:00-21:30:
    Tsatsiki 200 g: 1 EUR
    woda 6x1,5: 1,35-1,50 EUR (na "mieście" od 2 EUR w górę)
    kefir 0,5 l: od ok. 1,20 EUR

#205 PostWysłany: 15 Sie 2014 21:07 

Małe sprostowanie ,kolego Raphael. Byłem w Grecji w czerwcu a na Kos w ub.roku. Benzyna za stacjach nie kosztuje 1,1818-1,1850 ale 1,8-1,85 tak średno ,a to jest różnica ponad 2,5 zł na litrze w góre.
Kefiru nie pijam, wole tą samą objętość 0,5 za taką samą cenę, lub niższą w Carfurze przy lotnisku, to tak nawiaskiem.
Tak samo jak autobus KTEL z Kefalos na lotnisko cena 3,2 e Jechałem dwukrotnie ,czyżby były zniżki na 2 e ?
 PM off  

#206 PostWysłany: 16 Sie 2014 22:24 

Moze odnowie posta

Bedziemy od mniej wiecej polowy wrzesnia przez 3 dni "przejazdem" w Kos, ale nie wiem dokladnie w ktore dni jeszcze wiec nie chcialbym rezerwowac noclegu.
Czy bede mial problem ze znalezieniem w przystepnej cenie noclegu w TIGKAKI jesli pojawimy sie tam z marszu i bedziemy szukac chodzac od hoteliku do hoteliku?

pozdrawiam i dzieki za odpowiedz
 Profil Relacje PM off  

#207 PostWysłany: 16 Sie 2014 23:35 

slawko75 napisał(a):
Moze odnowie posta

Bedziemy od mniej wiecej polowy wrzesnia przez 3 dni "przejazdem" w Kos, ale nie wiem dokladnie w ktore dni jeszcze wiec nie chcialbym rezerwowac noclegu.
Czy bede mial problem ze znalezieniem w przystepnej cenie noclegu w TIGKAKI jesli pojawimy sie tam z marszu i bedziemy szukac chodzac od hoteliku do hoteliku?

pozdrawiam i dzieki za odpowiedz

Wyjdzie Ci drożej jak byś zarezerwował na którymś z portali. W Tigagi spróbuj na Expressrooms.com. Chodzenie po ulicy z hotelu do hotelu nie ma sensu ,bo tam nie jest jak w polskim np.Dziwnowie ,że właciciel kwatery lub ktoś z z hotelu siedzi przed wejściem i czeka na potencjalnego turystę.
 PM off  

#208 PostWysłany: 19 Sie 2014 23:57 

Cześć wszystkim,

planuję w połowie września wybrać się na KOS. Niestety w internecie brak jest rozkładów jazdy busów po 31.08 i terminów wycieczek morskich.
Planuję zaliczyć miasto KOS (3 dni), Kefalos (3dni) Kardamenę (7dni). Mam jednak parę pytań w związku z końcem sezonu:
1. Czy wycieczki jednodniowe (wraz z autokarem) do Bodrum oraz wycieczka na 3 wyspy odbywają się codziennie (z portu w mieście Kos) ?
2. Czy wycieczki na Nissyros z Kardameny też odbywają się codziennie?
3. Czy we wrześniu zmienia się jakoś drastycznie rozkład jazdy autobusów na trasie Kefalos - Lotnisko, Lotnisko - Kardamena?
4. Czy istnieje jakiś inny środek publicznego transportu z Kefalos do Kardameny niż KTEL?
5. Czy autobus KTEL jadąc z Kos do Kefalos zatrzymuje się gdzieś po drodze (Kampos)?

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#209 PostWysłany: 20 Sie 2014 00:07 

W połowie września ciągle jest sezon. Wszystko "chodzi" normalnie. Wycieczek, o które pytasz jest zatrzęsienie. Same Cię znajdą. Jak będziesz w Kos Town, to i autobusy rozpracujesz. ;)
 PM off  

#210 PostWysłany: 20 Sie 2014 00:31 

Loty: 86
Kilometry: 126 541
Anonymous napisał(a):
W połowie września ciągle jest sezon. Wszystko "chodzi" normalnie. Wycieczek, o które pytasz jest zatrzęsienie. Same Cię znajdą. Jak będziesz w Kos Town, to i autobusy rozpracujesz. ;)

Orientujesz sie jak wyglada poczatek listopada?

#211 PostWysłany: 25 Sie 2014 00:05 

Czy warto udać się na wycieczkę do Bodrum lub "3 wyspy" czy może polecacie coś innego w podobnej cenie (oprócz Nissyros, które zaliczę choćby nie wiem co :) )?
 Profil Relacje PM off  

#212 PostWysłany: 25 Sie 2014 12:57 
Awatar użytkownika

Loty: 88
Kilometry: 152 863
niebieski
Na 3 wyspach byłem, mogę polecić. Wycieczka stricte relaksacyjna, materacyki na statkach, opalanie i przystanki kąpielowe ;) Bodrum za to odradzam bo z tego co słyszałem to transport i odprawa zabierają większość czasu a do ceny z biur należy doliczyć opłaty/podatki portowe. Wycieczka polecana wyłącznie w celach handlowych - bezcłówka i wtorkowy targ w Bodrum.

Krótka relacja z 3 wysp u mnie na blogu.
 Profil Relacje PM off  

#213 PostWysłany: 25 Sie 2014 22:36 

Które z miast (takie znaleźliśmy Kos, Tigaki, Kardamena, Kefalos) polecacie aby:
- spokojnie odpocząć na ładnej plaży,
- odwiedzić kilkanaście greckich knajpek (a życie nie zamierało koło 20),
- obejrzeć coś ciekawego (w zasięgu 10-15km rower lub auto) + dotrzeć na prom

W tej kolejności - co polecicie osobom w wieku 25-30 lat na początku września :)
 Profil Relacje PM off  

#214 PostWysłany: 25 Sie 2014 22:55 

kszychooo napisał(a):
Które z miast (takie znaleźliśmy Kos, Tigaki, Kardamena, Kefalos) polecacie aby:

W tej kolejności - co polecicie osobom w wieku 25-30 lat na początku września :)

Spokojnie ,odpocząć na ładnej plaży to Kefalos
Zycie to tam zaczyna się po 20 w zasadzie wszędzie
W zasięgu 10-15 km i portu to Tigaki.
Zastanów się równiż nad Lambi dzielnicy Kos. Plaże tam piaskowe,wszędzie blisko,do centrum,do portu i max wyboru knajpek
 PM off  

#215 PostWysłany: 25 Sie 2014 22:57 

kszychooo napisał(a):

Nie mam jeszcze możliwości pisania pw więc opowiem Ci tutaj. Nie chciałem Kos bo to stolica więc i plaże nie będą ciekawe. Kardamena zachęciła mnie cena i infrastrukturą (podobno dużo knajp) natomiast do Kefalos (Kampos) jedziemy na 2 dni plażingu i chyba do tego najbardziej nadaje się ta mieścina. Tyle wyczytałem. Na ile dni jedziecie?
 Profil Relacje PM off  

#216 PostWysłany: 25 Sie 2014 23:06 

My planuje samym początkiem września. Rozglądamy się w stronę Tigaki (blisko do Kos, chcemy zobaczyć) lub właśnie Kefalos/Kardamina. Myślimy o czarterze + booking. Co do atrakcji, to fajnie się je sprawdza na foursquer'ze - sa zdjecia i opinie, bo sam google street view chyba robil zdjecia poza sezonem :) a Wy kiedy jedziecie?
 Profil Relacje PM off  

#217 PostWysłany: 25 Sie 2014 23:13 

10-24 września. Polecam jeszcze tripomatic - atrakcje mają poprawną lokalizację i jest ich dużo więcej niż np. na tripadvisor. A na androida Maps.me. Mapy offline które mają dużo odznaczonych punktów na Kos.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#218 PostWysłany: 25 Sie 2014 23:16 

Hej,

ja trochę z innej beczki. Tydzień temu wróciliśmy z Kos, ale cały tydzień spędziliśmy na Kalymnos - wyspie na północ od Kos, 30 minut promem z Mastichari. Wyspa zdecydowanie bardziej górzysta, małe plaże (różne rodzaje, w większości kamieniste, ale są też piaszczyste) w malowniczych zatokach, zupełne na nich pustki jak na środek sezonu. Tydzień jeździliśmy skuterem (13 euro dziennie, da się za 10, ale jeszcze bardziej badziewny) po całej wyspie. Infrastruktura na pewno mniej rozwinięta niż na Kos, turyści głównie greccy. Jakby ktoś był zainteresowany tą mniej popularną wyspą, chętnie coś podpowiem. Ze swojej strony na pewno polecam tym, którzy wolą więcej natury (przy każdej plaży i tak były małe knajpki), a mniej turystyki.
 Profil Relacje PM off
Raphael lubi ten post.

#219 PostWysłany: 25 Sie 2014 23:17 

Polecam podzielić wizytę na Kefalos i Kardamene po parę dni tu i tu, żaden problem zarezerwowac dwa hotele podczas jednego wyjazdu a w przypadku np tygodniowego pobytu dolozylbym jeszcze ze 2 dni w Tigaki. To fajny sposób aby każde takie miejsce zwiedzić wieczorem a w ciągu dnia poplazowac w okolicy. PS. W Tui wskoczyly dziś czartery za 217 zł na Kos...
 Profil Relacje PM off  

#220 PostWysłany: 25 Sie 2014 23:19 

Przy dwutygodniowym pobycie zarezerwowalbym co najmniej 3 hotele po parę dni w każdym i 2 dni na samo miasto Kos ze wzgledu na ciekawe życie nocne tam \w Kardamenie również.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 434 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 22  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości