Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 434 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 22  Następna
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 09 Cze 2014 22:22 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 259
Kilometry: 313 227
klimas napisał(a):
obstawiam opcje na wrzesien - miedzy innymi w planach tydzień na Kos. Czy opcja z Poznania przez Oslo na tydzień za 420zł ( sam przelot) to dobra cena czy warto jeszcze czekać?
W planach tydzień plażowania ( rodzinka 2 plus małe jeden :) ) - jaka najlepsza będzie miejscówka?
I jak dojechać z lotniska - skoro nie planujemy na cały tydzień auta jak wyglada transport busem ( podobnie jak na Krecie?)
Taksówki drogie?
P.S. jacekkatowice chyba wywołuję Cię do tablicy bo zdaje się,że jesteś ekspertem od greckich wysepek :)

Cena 420 zł jest średnia, za tyle i mniej można było we wrześniu polecieć rok temu z Krakowa bez przesiadek.
Co do miejscówek to mnie najbardziej podobało się tam gdzie byłem czyli w Tigaki ale w sumie gdzie byście nie mieszkali poza miastem Kos to będzie wam się podobać. Z lotniska jeżdżą autobusy (jest gdzieś na forum zdjęcie rozkładu) jak również można zarezerwować przejazd np. przez a2btransfers.com. Mam sporo zdjęć z wyspy Kos, jakbyś chciał zdjęcie plaży z którejś z miejscowości to mogę wstawić.
 Profil Relacje PM off  

Przygoda w Wietnamie! 🏯🐉🏮 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2564 PLN 🛵🍜 Przygoda w Wietnamie! 🏯🐉🏮 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2564 PLN 🛵🍜
🌴Ciepło, luksus i rajskie plaże☀️✨ Wycieczka na Zanzibar za 3412 PLN 🏖️✈️ Loty z dużym bagażem i 4⭐ hotel 😍 🌴Ciepło, luksus i rajskie plaże☀️✨ Wycieczka na Zanzibar za 3412 PLN 🏖️✈️ Loty z dużym bagażem i 4⭐ hotel 😍
#142 PostWysłany: 09 Cze 2014 22:30 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
niebieski
ok,
no poproszę fajną plaże w miare blisko lotniska ( szeroka i piasek) jeśli weźmiemy autko to pewnie na 1 dzień.
teraz dość intensywnie zwiedzaliśmy Kretę wiec teraz chcemy poprostu poleżeć i odpocząć. Woda pewnie spokojnie będzie do kąpania.
Jeśli macie fajną miejscówkę do spania to będę wdzięczny. Jedziemy z 3 letnim dzieckiem więc extrema odpadaja.
P.S. Czyli ze spokojem czekam na lepszą ceną przelotu.
 Profil Relacje PM off  

#143 PostWysłany: 09 Cze 2014 22:38 

Jak chcesz "po taniości" to rezerwuj na hotel 4you najtańszy hotel z all inclusive. Summer Village" w Marmaris. Autobus z lotniska do Kos City przejeżdża obok. Fajne, przestronne bungalowy,duży czysty basen, smaczne jedzenie. Żaden moloch. Kameralny hotelik, prowadzony przez fajną rodzinĕ. Obok tania wypożyczalnia,aut, skuterów, rowerów, quadów. Do piaszczystej plaży ok 400 metrów. Polecam
Na miejscu sklepik z dobrymi cenami. Mają tam wszystko co potrzebne.
 PM off  

#144 PostWysłany: 09 Cze 2014 23:38 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 259
Kilometry: 313 227
Widok z zachodniego końca wyspy na Kefalos, w tle najwyższy szczyt Kos, Dikeos:
Image

Plaża w Kefalos z drobniutkim żwirem, na reszcie zdjęć już piasek:
Image

Plaża w Mastichari:
Image

Plaża w Marmari:
Image

Image

Dikeos widziany z plaży w Tigaki z widocznymi wioskami Pyli i Zia:
Image

Plaża w Tigaki:
Image

Image

Zdjęcie zrobione ze szczytu góry gdzie znajduje się opuszczona Turecka wioska Paleo Pyli, na środku zdjęcia słone jezioro Alikes, po lewiej stronie jeziora Marmari po prawej Tigaki (zasłonięte przez górę). Na dalszym planie wyspa Pserimos a z prawej strony wybrzeże Tureckie:
Image
 Profil Relacje PM off  

#145 PostWysłany: 10 Cze 2014 09:05 

niebieski
klapio - wielkie dzięki za poświęcony czas :)
zastanawiałem sie czy Kos czy Majorka ale widzę,że te plaże są dużo ładniejsze więc to raczej bedzie Kos na wrzesień. Szukam teraz tylko taniego lotu :)

jacekkatowice
Jestem z Poznania a tu jak wiesz bieda w kierunkami na plażę :(
bardziej obstawiam lot przez Oslo - w jedną stronę idzie bez nocek ale powrót do 2 dni w Oslo - czyli cena finalna idzie mocno w górę :(

Ostatnio edytowany przez klimas, 10 Cze 2014 11:14, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#146 PostWysłany: 10 Cze 2014 09:15 

Witajcie,

wybieramy się właśnie na Kos w terminie 21-28 czerwca - korzystając z czarteru TUI. Moje pytanie dotyczy dostępu do Internetu - niestety, taka praca, że codziennie muszę korzystać z komputera i potrzebuję bardziej stałego dostępu do sieci niż okazjonalne WiFi. Czy można na Kos kupić takie pakiety jak u nas, np. w Play?
 Profil Relacje PM off  

#147 PostWysłany: 11 Cze 2014 10:30 

klimas napisał(a):
zastanawiałem sie czy Kos czy Majorka ale widzę,że te plaże są dużo ładniejsze więc to raczej bedzie Kos na wrzesień. Szukam teraz tylko taniego lotu :)

jacekkatowice
bardziej obstawiam lot przez Oslo - w jedną stronę idzie bez nocek ale powrót do 2 dni w Oslo - czyli cena finalna idzie mocno w górę :(

co do plaż to mam trochę odmienne zdanie, byliśmy z tamtym roku na obu wyspach i dla dzieci zdecydowanie fajniejsze są te majorkowe, na Kos jest grubszy i ostrzejszy piasek
ale my też wracamy na jesień właśnie na Kos bo ma cudny klimat! woda początkiem października miała 26 stopni a słońce nie paliło masakrycznie, więc do odpoczynku wymarzone miejsce
przy 2 nockach w Oslo to chyba lepiej pomyślcie o krk, z małym dzieckiem (też tak podróżujemy) lot bezpośredni to przecież nieporównywalnie większy komfort, a dojazd wyjdzie o wiele taniej niż noclegi w Norwegii
 Profil Relacje PM off  

#148 PostWysłany: 11 Cze 2014 10:37 

klimas napisał(a):

jacekkatowice

Jednak taniej i wygodniej jest z Krakowa.Oslo to kosztowna przesiadka. Nocleg i małe papu.
Ja wybrałbym pociąg. Przesiadka na dworcu głównym i jesteś w Balicach.
Droga Poznań- Kraków samochodem to mordęga
 PM off
pazur lubi ten post.
pazur uważa post za pomocny.

#149 PostWysłany: 11 Cze 2014 11:06 

niebieski
no właśnie najgorsze jest znalezienie połącznia :(
nie chcę obdiegać za bardzo od tematu Grecji ale Majorkę mamy z Poznania w tej chwili za ok 500zł/os więc wciąż biję się z myślami.
P.S. Chociaż jak teraz padnie na nią wybór to będzie wiadomo gdzie pojadę next time :)
 Profil Relacje PM off  

#150 PostWysłany: 11 Cze 2014 11:14 

Majorka też niezła.
Tylko nie instaluj się w s'Arenal , koło Palmy.
Szpetne miasteczko, beznadziejna, brudna plaża. Dlatego tam są najtańsze hotele.
Ja bazowałem w Alcudia. Tam jest nieźle. Zresztą reszta wyspy też Ok.
 PM off  

#151 PostWysłany: 13 Cze 2014 18:05 

Będę stacjonował w sierpniu w mieście Kos, w okolicach nowej mariny - hotel http://www.stam-john.gr/.
Może ktoś będzie tak miły i podpowie mi, gdzie znajdę najbliżej jakiś tani supermarket? Wiem, że Lidl i Carrefour będą daleko ode mnie :(
Info na temat wypożyczalni rowerów/quadów oraz przystanku autobusowego również mile widziane ;)
Pozdrawiam.

Image
 Profil Relacje PM off  

#152 PostWysłany: 13 Cze 2014 18:15 

W tej okolicy jest kilka małych, rodzinnych sklepików z przyzwoitymi cenami. Np na ul.Artemisas.
Przystanek autobusów lokalnych( niby miejskich) jest właśnie przy tej Twojej marinie.
Autobusy do innych miejscowości odjeżdżają z Ul. Kleopatri.
Wypożyczalni wszędzie pełno. Trzeba pytać
 PM off  

#153 PostWysłany: 13 Cze 2014 18:37 

jaari

Twój hotel jest na ul. 49, Makrigianni nasz był pod nr 29. Naprzeciwko naszego hotelu był tani minimarket było w nim w zasadzie prawie wszystko ( czynny do 24) a obok piekarnia (od 6 do 22).
Bliżej Twojego hotelu jest supermarket AB. Byłam tam tylko raz więc nie powiem gdzie dokładnie jest. Ceeny w zasadzie podobne jak w tym naszym markecie.
Rowery wypożyczaliśmy w Moto Rentals. Za jeden dzień wychodziło 3,5 e było to najtaniej jak znaleźliśmy.
https://www.google.pl/maps/@36.891027,2 ... EP-5KQ!2e0

#154 PostWysłany: 14 Cze 2014 09:38 

Dzięki ogromne za odpowiedzi :)

Image
 Profil Relacje PM off  

#155 PostWysłany: 14 Cze 2014 09:55 

Na jedynym rondzie, w porcie w Kos stoi supermarket udający Carrefura "szatą graficzną"
Dodatkowo wyświetla się ostro bijący w oczy napis - 20% . Jest to oszustwo. Ceny tam są zabójcze. Szukają "jeleni" , ze względu na doskonałą lokalizację w porcie.
Wystarczy podejść 200-300 metrów np. W ul. Kanarii i spotykamy kolejne sklepy, już z normalnymi, niższymi dwukrotnie cenami. ;)
 PM off  

#156 PostWysłany: 14 Cze 2014 10:47 

Anonymous napisał(a):
Na jedynym rondzie, w porcie w Kos stoi supermarket udający Carrefura "szatą graficzną"
Dodatkowo wyświetla się ostro bijący w oczy napis - 20% . Jest to oszustwo. Ceny tam są zabójcze. Szukają "jeleni" , ze względu na doskonałą lokalizację w porcie.
Wystarczy podejść 200-300 metrów np. W ul. Kanarii i spotykamy kolejne sklepy, już z normalnymi, niższymi dwukrotnie cenami. ;)

Szczera prawda ,sam się naciąłem ale pózniej weryfikowałem ceny na półkach nie wierząc własnym oczom. To co najpotrzebniejsze czyli jedzenie i picie w tym piwo i alkohol mocniejszy jest droższe nawet 100% od innego marketu. Puszka np.Mythosa była za 2,3e gdzie normalna cena w markecie to 1,2
Te rondo nazywane jest potocznie delfinkami
 PM off  

#157 PostWysłany: 15 Cze 2014 00:03 

hehe przechodziłam tamtędy naście razy a nie zauważyłam tego "carrefour'a" ale jak widać nic nie straciłam :D

Ja za 6 puszek w promocji 5+3 gratis płaciałam 3,5e

#158 PostWysłany: 15 Cze 2014 07:06 

Wychodzi mi 5 + 3 = 8 puszek za 3,5 euro. :mrgreen:
Czyli kupiłaś jeszcze taniej
 PM off  

#159 PostWysłany: 15 Cze 2014 17:20 

Czy polecilibyście jakąś tanią wypożyczalnię? Z uwagi na budżetowy charakter tegorocznego wyjazdu nastawiamy się raczej na
skuterek albo quad. Obawiam się o ceny w sierpniu, ale termin był mocno uzależniony od kosztów przelotu ;)
Zakładam, że podróżować będziemy KTELem, niemniej własny środek transportu zazwyczaj zapewnia dojazd do fajnych, oddalonych od tras autobusu miejscówek...

PS. Dzięki za info o cenach piwa... Już trzy lata nie piłem Mythosa - nie mogę się doczekać :)

Image
 Profil Relacje PM off  

#160 PostWysłany: 16 Cze 2014 09:45 

Witam. Jestem właśnie na Kos. Pomiędzy Marmari a Tigaki. Ekipa 4 osób i mam pytanko. Czy lepiej wynająć 2 quady na jeden dzień czy może jedno auto? Auto wychodzi oczywiście taniej. Chodzi mi bardziej o to czy są ciekawe miejsca gdzie autem się nie dojedzie a quadami tak? Widzę że quady w zależności od pojemności wychodzą od 10 (80ccm) do 50eur (325ccm) za dzień. Jeśli chodzi o rowery to niestety moja grupa jest podzielona :-( Odległości w końcu nie są duże ale do Zia nie wiem czy bym dał radę rowerkiem.
Czytając wpisy odrzuciłem już pomysł wycieczki na 3 wyspy. Jak już, wybiorę się na Kalymnos. Nissiros znalazłem w tigaki za 25eur u jednego gościa (silia tours), inne "biura" mają 30 do 32. U rezydenta 38 plus 2 za wejście do caldery. Swoją drogą ciekawe jest to że biura podróży w swojej ulotce polecają zakupy podróbek:-) w Bodrum.

Jeszcze jedno pytanie o quady. Czy są tutaj jakieś zorganizowane quad safari? Byliśmy na czymś takim na cyprze (Akamas) i nam się podobało.

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 434 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 22  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość