Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1640 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 82  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Lot z przesiadką
#141 PostWysłany: 11 Lip 2013 17:15 

dziękuję bardzo za szybką odpowiedź!:)
a czy jeżeli leciałabym do barcelony ryanairem i tymi samyi liniami do sewilli to czy nadal musiałabym dwa razy płacić za bagaż?
 Profil Relacje PM off  

Egzotyczne Wyspy Zielonego Przylądka za 3826 PLN 🏝️🍹 All inclusive w 5* hotelu z aquaparkiem dla rodzin 💦👨‍👩‍👧‍👦 Egzotyczne Wyspy Zielonego Przylądka za 3826 PLN 🏝️🍹 All inclusive w 5* hotelu z aquaparkiem dla rodzin 💦👨‍👩‍👧‍👦
Tylko 1509 PLN za urlop na Gran Canarii 🌤️👙👣 Bezpośrenie loty i pobyt w dobrym hotelu Tylko 1509 PLN za urlop na Gran Canarii 🌤️👙👣 Bezpośrenie loty i pobyt w dobrym hotelu
#142 PostWysłany: 11 Lip 2013 17:17 

Zbanowany
catalina3 napisał(a):
a czy jeżeli leciałabym do barcelony ryanairem i tymi samyi liniami do sewilli to czy nadal musiałabym dwa razy płacić za bagaż?

TAK

#143 PostWysłany: 11 Lip 2013 17:17 

catalina3 napisał(a):

tak, wyżej masz odnośnik do poradników warto poczytać bo jesteś kompletnie zielona, a wtedy rezerwując bilety można przepłacić wykupując niepotrzebne usługi
 PM off  

#144 PostWysłany: 11 Lip 2013 17:19 
Awatar użytkownika

Loty: 219
Kilometry: 464 968
niebieski
Każdy odcinek to osobny lot, a za każdy odcinek płacisz za bagaż osobno w Ryanair i Wizzair.

#145 PostWysłany: 12 Lip 2013 15:26 

Loty: 29
Kilometry: 42 139
Witam,
Dawno mnie nie było na tym forum, więc od razu zadam ciężkie pytanie ;)

Lecę do Ekwadoru pod koniec sierpnia z Dublina do Quito przez Amsterdam i spowrotem. Bilet kosztuje mnie 5200zł.

Lecę tam na wolontariat i być może po nim stwierdzę, że chcę jechać do Peru. Jak wygląda kwestia zmiany bilety, tak żebym wrócił do Dublina z Limy?

Czy ktoś z Was miał taką przeprawę? Chodzi mi o koszta i czy w ogóle jest możliwość zmiany biletu będąc już w Ameryce Pd?

#146 PostWysłany: 12 Lip 2013 17:29 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Pewnie nie ma szans, ale warto spytać: nie da się zmienić daty wyloty dla lotu koupionego w ramach szalonej środy?
 Profil Relacje PM off  

#147 PostWysłany: 13 Lip 2013 17:35 

Loty: 26
Kilometry: 40 458
Mam dwa takie szybkie i proste mam nadzieje pytania. Chcę kupić bilet w Ryanair i jeżeli cena jest podana 126zł to do końca taka cena zostaje czy dochodzą jeszcze jakieś koszty np z powodu płacenia karta debetowa lub kredytową lub kosztu odprawy online czy 126zł zostaje? I drugie pytanie. Chcę oczywiście polecieć z samym plecakiem i czy w nim bez problemu mogę przewieść sprzęt taki jak aparat lustrzankę czyli trochę większych gabarytów ale bez zbędnych obiektywów tylko jeden przyczepiony do aparatu plus do niego ładowarkę i tablet plus ładowarkę.?
 Profil Relacje PM off  

#148 PostWysłany: 13 Lip 2013 17:45 
Awatar użytkownika

srebrny
1) Jesli placisz karta debetowa to cena ostateczna, jesli kredytowa dolicz 2%.
2) Jesli aparat i akcesoria zmiescza sie w plecaku to nie ma problemu.
 Profil Relacje PM off  

#149 PostWysłany: 13 Lip 2013 17:49 

AKOO napisał(a):
Mam dwa takie szybkie i proste mam nadzieje pytania. Chcę kupić bilet w Ryanair i jeżeli cena jest podana 126zł to do końca taka cena zostaje czy dochodzą jeszcze jakieś koszty np z powodu płacenia karta debetowa lub kredytową lub kosztu odprawy online czy 126zł zostaje? I drugie pytanie. Chcę oczywiście polecieć z samym plecakiem i czy w nim bez problemu mogę przewieść sprzęt taki jak aparat lustrzankę czyli trochę większych gabarytów ale bez zbędnych obiektywów tylko jeden przyczepiony do aparatu plus do niego ładowarkę i tablet plus ładowarkę.?

koniecznie poczytaj poniższe poradniki przed rezerwacją:
http://www.fly4free.pl/rezerwacja-bilet ... -po-kroku/

http://www.fly4free.pl/tanie-latanie-bagaz-podreczny/
 PM off  

#150 PostWysłany: 13 Lip 2013 17:51 

Czyli już tam za odprawy on line też nic nie dopłacam ? jeżeli tak to super i jeszcze dzisiaj kupuje bilet :)

edit: Czytałem już tylko wolałem się upewnić, żeby później nic mnie nie zaskoczyło. :)
 Profil Relacje PM off  

#151 PostWysłany: 13 Lip 2013 17:52 
Awatar użytkownika

srebrny
Przeczytaj co napisal gorny77 i ja - innymi slowy, kupuj bilet :)

Udanej podrozy.
 Profil Relacje PM off  

#152 PostWysłany: 13 Lip 2013 18:02 

AKOO napisał(a):
Czyli już tam za odprawy on line też nic nie dopłacam ? jeżeli tak to super i jeszcze dzisiaj kupuje bilet :)

edit: Czytałem już tylko wolałem się upewnić, żeby później nic mnie nie zaskoczyło. :)

http://www.fly4free.pl/odprawa-online-w ... -po-kroku/
 PM off  

#153 PostWysłany: 13 Lip 2013 18:56 

dzięki ale mam jeszcze jedno pytanie :mrgreen: jeżeli kupuje bilet na trasach np. wielka Brytania - włochy i cena jest podana w euro to przy płatności system sam mi to przeliczy po jakimś kursie czy co?
 Profil Relacje PM off  

#154 PostWysłany: 13 Lip 2013 19:00 

AKOO napisał(a):
dzięki ale mam jeszcze jedno pytanie :mrgreen: jeżeli kupuje bilet na trasach np. wielka Brytania - włochy i cena jest podana w euro to przy płatności system sam mi to przeliczy po jakimś kursie czy co?

bank karty którą zapłacisz przeliczy po danym kursie dnia np. mi citi przeliczył ostatnio zakupy kartą kredytową euro po 4,51 zł
 PM off  

#155 PostWysłany: 13 Lip 2013 19:01 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Przeliczy po "swoim" kursie, niekorzystnym. Można to obejść płacąc kartą w euro.
 Profil Relacje PM off  

#156 PostWysłany: 13 Lip 2013 19:09 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Ryanair chyba nawet proponuje swój kurs z tego co pamiętam, pewnie duużo gorszy niż ten z banku i trzeba się trochę dokopać żeby tę opcję wyłączyć.

edit: o tutaj:
Image
(kliknąć przy kwocie na "więcej informacji" i odhaczyć na dole)
 Profil Relacje PM off  

#157 PostWysłany: 13 Lip 2013 19:19 

AKOO napisał(a):

przy zakupie ryanair warto przeczytaj i postępować według poniższego poradnika, z doświadczenia wiem, iż jest to najlepsze rozwiązanie o najlepszym przeliczniku, do tego nawet za loty europejskie ryan bez wylotu z/do Polski płacisz w zł (przed chwilą sprawdzałem dalej działa):
http://silesiair.com.pl/jak-zmienic-wal ... w-ryanair/
 PM off  

#158 PostWysłany: 13 Lip 2013 22:29 

Dzięki wszystkim! Dzięki gorny77 za link. Zadziałało i bilety już kupione :)
 Profil Relacje PM off  

#159 PostWysłany: 15 Lip 2013 22:03 

Powód? Bilet był na tablecie. Krakowskie lotnisko. !!!!! obslugujacy bramki stwierdza ze bilet nalezy wydrukowac - moj chlopak leci na dol wydrukowac bilet, wraca, panowie przy wejsciu na strefe odlotow ponownie go kontroluja, mimo iz znaja sytuacje, a nastepnie ww. !!!! nie wpuszcza mojego chlopaka na poklad mowiac, ze za pozno. Samolot odlecial 30 minut pozniej.
Linia? Ryanair.

Proszę, powiedzcie mi czy jest jakas szansa skargi. Moj chlopak od razu udal sie do kierownictwa lotniska od ww. sytuacji i zostal poinformowany, ze nawet jesli wpusczano go na kazdym lotnisku z biletem na ipadzie, to łamano prawo, a ryanair wymaga papieru. Czysty absurd.
Przestrzegam Was i oby nikt z Was nie spotkał takich służbistów, jacy pracują na krakowskim lotnisku.
 Profil Relacje PM off  

#160 PostWysłany: 15 Lip 2013 22:07 

Moze i jego wina, natomiast to ze go nie wpuszczono a wczesniej pan wiedzial jaka jest sytuacja to mogl nie ludzic go nadzieja ze zdazy przybiec. To jest paranoja. Kazali mu zaplacic za wydrukowanie biletu a nastepnie nie wpuscili.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1640 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 82  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości