Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



 [ 1359 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 68  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 23 Cze 2013 18:40 

Rejestracja: 18 Kwi 2013
Posty: 2
ok, dzieki, ale czemu w Ryanair ich wymagali, na ten sam przelot tylko w druga strone?
Góra
 Relacje PM off  
 
#82 PostWysłany: 23 Cze 2013 18:42 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 Mar 2011
Posty: 6095
Loty: 171
Kilometry: 188 843
platynowy
Witamy na Forum!
Gdy lecisz wewnątrz strefy Schengen nie trzeba podawać numerów dokumentów. Było o tym na Forum wiele razy. Następnym razem prosze użyj opcji szukaj zanim założysz temat zawierający tak proste pytanie na, które już wiele razy odpowiadano.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#83 PostWysłany: 23 Cze 2013 18:42 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 Mar 2011
Posty: 6095
Loty: 171
Kilometry: 188 843
platynowy
do_ota napisał(a):
ok, dzieki, ale czemu w Ryanair ich wymagali, na ten sam przelot tylko w druga strone?

Bo to inne linie i inne swoje wewnętrzne zasady.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#84 PostWysłany: 25 Cze 2013 11:58 

Rejestracja: 14 Cze 2012
Posty: 6
Witam,
wczoraj leciałem samolotem Rayanair na trasie Porto - Eindhoven. Samolot nie wylądował w Eindhoven (niby jakiś problem po stronie Eindhoven) tylko w Weeze. Autobusem nas dowieźli na lotnisko.
Czy wg Was warto pisać reklamację do Rayanaira w tej sprawie? Czy można coś od nich wyciągnąć? :)
Góra
 Relacje PM off  
 
#85 PostWysłany: 25 Cze 2013 12:00 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 Kwi 2011
Posty: 2171
srebrny
Jesli to problem po stronie lotniska to przewoznik niczym nie zawinil.
Góra
 Relacje PM off  
 
#86 PostWysłany: 25 Cze 2013 12:44 

Rejestracja: 11 Kwi 2013
Posty: 150
I wywiązał się ze swojego obowiązku - zapewnił alternatywny środek transportu i dowiózł Cię do miejsca docelowego.
Góra
 Relacje PM off  
 
#87 PostWysłany: 27 Cze 2013 13:28 

Rejestracja: 05 Sty 2012
Posty: 153
Bilet kupowany był przez agencję na literkę "o", żeby nie spamować.

Ostatnio dokonałem zmiany biletu, ale bezpośrednio przez linię lotniczą. Na rezerwacji na ich stronie widać zmianę, ale na elektronicznym bilecie już tej zmiany nie widać. Linie lotnicze twierdzą, że tę zmianę na bilecie ma dokonać agencja lub ja sam 3h przed odlotem. Ale wolałbym mieć pewność i na bilecie widzieć od razu zmianę.

Co w tej sytuacji radzicie? Agencja twierdzi, że musi mieć jakąś podkładkę mailową od linii lotniczej, ale linia twierdzi, że nie wyśle, bo bilet był kupowany przez agencję i nie ma takiej możliwości w systemie. Na checkmytrip zmiana widoczna i potwierdzona.

Dzięki.
Góra
 Relacje PM off  
 
#88 PostWysłany: 27 Cze 2013 14:27 

Rejestracja: 16 Sty 2011
Posty: 3507
złoty
Ale co rozumiesz przez "zmianę" biletu.
Chodzi Ci o otrzymanie maila z potwierdzeniem dokonanej zmiany? Bo skoro przewoźnik jej juz dokonał, to została uczyniona. Chyba, że nie przepisali biletu.
_________________
Veni, vidi, volo
Góra
 Relacje PM off  
 
#89 PostWysłany: 27 Cze 2013 14:38 

Rejestracja: 11 Gru 2010
Posty: 2975
srebrny
Nie powinno tak być że zmianę w rezerwacji robi jedna strona a bilet przepisuje druga. Albo wszystko robi linia lotnicza, albo agent (np. po uprzednim zapytaniu linii o zgodę).
_________________
Life is short and the world is wide.
Góra
 Relacje PM off  
 
#90 PostWysłany: 27 Cze 2013 14:54 

Rejestracja: 24 Lut 2012
Posty: 1161
Loty: 115
Kilometry: 247 459
Podepnę się do tematu, ponieważ mam też wątpliwości (nie wiem czy problem) z elektronicznym biletem.
Otóż na zakupionych przeze mnie przez stronę pośrednika biletach dane pasażerów zostały połączone ze skrótami Mr i Mrs

Wygląda to tak:

Passenger Name

NAZWISKO, IMIĘMRS
NAZWISKO, IMIĘMR

Tak samo te informacje pokazuje Checkmytrip, po prostu imię jest kompilacją imienia i skrótu.

Czy to jest dobrze, czy powinienem to próbować poprawić?
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#91 PostWysłany: 27 Cze 2013 14:57 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 Kwi 2011
Posty: 2171
srebrny
Jest ok.
Góra
 Relacje PM off  
 
#92 PostWysłany: 27 Cze 2013 15:01 

Rejestracja: 24 Lut 2012
Posty: 1161
Loty: 115
Kilometry: 247 459
Dzięki za szybką reakcję. Pierwszy raz rezerwowałem bilet w nie lowcostowych liniach, stąd wątpliwości.
Jest ok to znaczy tak zawsze to wygląda czy tak może być i nie stanowi to problemu?
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#93 PostWysłany: 28 Cze 2013 11:37 

Rejestracja: 04 Mar 2012
Posty: 500
mam pytanie w kwesti zmiany lotniska. Jesli linie wroca na modlin a mam wykupiony lot na chopin co moge zrobic? na anulacji mi nie zalezy, czy mozna za darmo przebookowac bilet? bo chcialbym leciec 3-4dni wczesniej?
Góra
 Relacje PM off  
 
#94 PostWysłany: 28 Cze 2013 12:38 
Redaktor F4F

Rejestracja: 08 Kwi 2012
Posty: 3821
Loty: 39
Kilometry: 33 222
Jaka linia? Warto próbować, ostatnio na pewno dało się zmienić na inne lotnisko w PL.
Góra
 Relacje PM off  
 
#95 PostWysłany: 28 Cze 2013 13:27 

Rejestracja: 21 Maj 2012
Posty: 810
Zbanowany
konradzik napisał(a):
mam pytanie w kwesti zmiany lotniska. Jesli linie wroca na modlin a mam wykupiony lot na chopin co moge zrobic? na anulacji mi nie zalezy, czy mozna za darmo przebookowac bilet? bo chcialbym leciec 3-4dni wczesniej?

Ostatnio w Wizzairze, spokojnie dało się żonglować terminami bodajże 2 tygodnie w tył i miesiąc w przód, ale pewien nie jestem.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#96 PostWysłany: 28 Cze 2013 15:14 

Rejestracja: 04 Mar 2012
Posty: 500
Ryanair, zalezy mi by przyleciec 4-5dni wczesniej niz mam bilet mam bilet na 11tego lipca czwartek a zalezy mi by byc pon/wt :)
Góra
 Relacje PM off  
 
#97 PostWysłany: 28 Cze 2013 15:30 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Cze 2012
Posty: 13189
HON fly4free
konradzik napisał(a):
Ryanair, zalezy mi by przyleciec 4-5dni wczesniej niz mam bilet mam bilet na 11tego lipca czwartek a zalezy mi by byc pon/wt :)


Na 99,99% nie pozostaje nic innego jak kupno nowego biletu. nawet jeśli ryan się przeniesie wcześniej, a póki co nic na to nie wskazuje logistycznie nie dadzą rady przed 11.07 (dzisiaj na konferencji na Lotnisku w Lublinie z okazji 50000 pasażera Ryan potwierdził, że z Modlina zacznie latać od 03.09.2013r)
Góra
 Relacje PM off  
 
#98 PostWysłany: 28 Cze 2013 15:46 

Rejestracja: 04 Mar 2012
Posty: 500
no to trudno ;) bardziej by mi pasowalo ale jak sie nie da to nie ;) myslalem ze jak decyzja sie uprawomocni to wszyscy wroca
Góra
 Relacje PM off  
 
#99 PostWysłany: 30 Cze 2013 13:37 

Rejestracja: 05 Sty 2012
Posty: 153
marek2011 napisał(a):
Ale co rozumiesz przez "zmianę" biletu.
Chodzi Ci o otrzymanie maila z potwierdzeniem dokonanej zmiany? Bo skoro przewoźnik jej juz dokonał, to została uczyniona. Chyba, że nie przepisali biletu.


Przez zmianę tutaj mam na myśli telefon do linii lotniczej i zmiana godziny wylotu. Przewoźnik dokonał tej zmiany, ale nie przepisał biletu elektronicznego. Zmianę było widać w rezerwacji eletronicznej. W razie czego zrobiłem screeny.

Po ponownym telefonie z zapytaniem, dlaczego nie zrobili zmiany, twierdzą, że to był błąd i teraz w ogóle nie widze rezerwacji, bo niby mają 2 dni na sprawdzenie problemu.

mucha napisał(a):
Nie powinno tak być że zmianę w rezerwacji robi jedna strona a bilet przepisuje druga. Albo wszystko robi linia lotnicza, albo agent (np. po uprzednim zapytaniu linii o zgodę).


No dla mnie też logiczne, ale agent się tego wypiera, bo boi się jakiejś niby kary finansowej.
Poczekam 2 dni i dalej będę działał telefonicznie, bo to jakiś cyrk.
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: ALC-KRK => MAD-KRK
#100 PostWysłany: 01 Lip 2013 11:35 

Rejestracja: 08 Sty 2013
Posty: 90
Loty: 175
Kilometry: 348 216
Witajcie,
Mam rezerwację na lot Ryanair: Alicante – Kraków (OW), chciałbym zmienić na Madryt – Kraków (OW). Wykupiony lot ALC – KRK, 3.08.2013, natomiast lot pożądany MAD – KRK, 19.07.2013.
Odprawa online nie została jeszcze wykonana. Rezerwacja obejmuje lot z bagażem rejestrowanym (15kg).
Cena pierwotnego lotu – ok. 100 euro z bagażem rejestrowanym, aktualna cena MAD-KRK na 19.07 to ok. 156 euro bez dodatkowego bagażu.
Proszę powiedzcie jak wygląda możliwość zmiany lotu w przedstawiony powyżej sposób? Jakie opłaty? Co radzicie?

Dzięki.
Góra
 Relacje PM off  
 
 [ 1359 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 68  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: arktikaa, CommonCrawl [Bot], piotrek_ oraz 18 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

  
phpBB® Forum Software © phpBB Group