Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1640 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 82  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 22 Lip 2013 14:30 

Na początku witam wszystkich.

Mam pytanie związane z kartą pokładową w Ryanair otóż:

posiadam rezerwacje o nr XX i rezerwacja obejmuje lot tam i z powrotem.
Po odprawieniu się online możliwy jest wydruk tylko jednej karty pokładowej tj tej dotyczącej wylotu ( powrotu nie ma )

W związku z tym mam pytanie :
Jak można zdobyć karte potrzebą aby wsiąść na pokład samolotu powrotnego.
Podczas odprawy online i teraz mam opcje które umozliwiają wydrukowanie potwierdzenia jeszcze raz i jest tak

Pan Jan Kowalski
[v] drukuj ponownie na lot wychodzący - v to jest okienko zaznaczenia i mozna je zaznaczac i odznaczac
[v] Cannot check in na lot powrotny - tutaj tez jest okienko zaznaczone z tym ze nie ma mozliwosci go odznaczenia i jest nieaktywne - co to oznacza ?

Dzięki za pomoc
 Profil Relacje PM off  

Świąteczny city break w Rzymie 🎄🏛️ Loty z Warszawy i 4⭐️ hotel za 949 PLN 🎅 Świąteczny city break w Rzymie 🎄🏛️ Loty z Warszawy i 4⭐️ hotel za 949 PLN 🎅
Egzotyczne Wyspy Zielonego Przylądka za 3826 PLN 🏝️🍹 All inclusive w 5* hotelu z aquaparkiem dla rodzin 💦👨‍👩‍👧‍👦 Egzotyczne Wyspy Zielonego Przylądka za 3826 PLN 🏝️🍹 All inclusive w 5* hotelu z aquaparkiem dla rodzin 💦👨‍👩‍👧‍👦
#182 PostWysłany: 22 Lip 2013 14:43 

niebieski
Standardowo możliwość odprawy w FR pojawia się na 15 dni przed odlotem (choć w praktyce często już wcześniej).
 Profil Relacje PM off  

#183 PostWysłany: 22 Lip 2013 14:48 
Awatar użytkownika

Loty: 219
Kilometry: 464 968
niebieski
Możliwe, że na danym lotnisku nie obsługiwane są karty pokładowe z odprawy online. Wtedy należy odprawić się na lotnisku normalnie i nie powinno to być płatne - jest kika takich lotnisk w europie. Możliwe też, że próbujesz odprawić się za wcześnie, wcześniej niż 14 dni przed lotem powrotnym.

#184 PostWysłany: 22 Lip 2013 14:53 

jak odprawiasz się na 15 dni przed a lot powrotny jest do 21 dni od daty rozpoczęcia odprawy to powinieneś mieć możliwość i na lot powrotny.
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 22 Lip 2013 17:59 

o i to chyba jest przyczyna

wylot jest 4 sierpnia a powrót 22 ( czyli powrót za daleko oddalony )
 Profil Relacje PM off  

#186 PostWysłany: 22 Lip 2013 18:17 

tomon napisał(a):
o i to chyba jest przyczyna

wylot jest 4 sierpnia a powrót 22 ( czyli powrót za daleko oddalony )

spróbuj się odprawić na lot powrotny 3 lub 4.08 powinno się udać odprawić i wydrukować kartę pokładową, jeżeli nie to tam gdzie lecisz musisz znaleźć np w kafejce internetowej komputer z drukarką lub zapłacić za odprawę na lotnisku
 PM off  

#187 PostWysłany: 23 Lip 2013 01:37 

Pierwszy raz lecę z bagażem rejestrowanym :P I czy mój bilet w ryanair + bagaż składa sie tylko z karty pokładowej ( z przedarciem dla lini lotniczych ) i z reklamy? Na 1 stronie ? :) Z góry dziękuję za odpowiedź, bo byłem pewny, że to całoćć, a ktoś mi powiedział. ze na bagaż potrzebny dodatkowy papier :)
 Profil Relacje PM off  

#188 PostWysłany: 23 Lip 2013 01:40 
Awatar użytkownika

srebrny
Wszystko na 1A4.
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 23 Lip 2013 01:41 

Dzięki :)
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Zwrot biletu w LOT
#190 PostWysłany: 23 Lip 2013 16:22 

Witam,

Czy przysługuje mi prawo zwrotu biletu i odzyskania pieniędzy, gdy przewoźnik zmienił godziny lotów (LOT)?
Bilet został zakupiony przez Tripsta oraz była to promocja szalonej środy.

Wiem, że gdy wizzair zmieniał mi raz godziny lotów mogłem zrezygnować z biletu. Czy tak samo jest w LOT?
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Zwrot biletu w LOT
#191 PostWysłany: 23 Lip 2013 16:27 

platynowy
Jeśli to nie jest zmiana o 10-15min tylko co najmniej 1-2h to oczywiście. Jednak jeśli bilet kupiony przez pośrednika to musisz wszystko z nim załatwiać. Tripsta może sobie pobrać jakąś opłatę manipulacyjną i ogólnie robić pod górkę.

Natomiast zmianę lotu możesz dokonać na infolinii LOT bezpłatnie (jeśli w Twojej sytuacji zmiana pozwala na bezpłatną modyfikację biletu).

#192 PostWysłany: 24 Lip 2013 00:17 

Witam. Dokonalem rezerwacji biletu w liniach AA.
Podalem przy rezerwacji nazwisko zony, ktore jest dwuczlonowe, czyli "Abcde-Abcde". Po dokonaniu rezerwacji otrzymalem potwierdzenie, a w nim nazwisko zony brzmi "Abcdeabcde", tzn. system wyrzucil myslnik pomiedzy dwoma czlonami nazwiska oraz obydwa czlony niejako skleil w jedno nazwisko.

No i teraz pytanie : bedzie problem z dokonaniem odprawy i wejsciem do samolotu ? Pisac reklamacje/dzwonic na inforlinie zeby to prostowac ? Nie che mi sie tego robic, a juz tym bardzie ponosic kosztow...

Cezarek57a
 Profil Relacje PM off  

#193 PostWysłany: 24 Lip 2013 00:42 

Loty: 35
Kilometry: 94 159
niebieski
Nie będzie problemu, to norma z dwuczłonowym nazwiskiem.
 Profil Relacje PM off  

#194 PostWysłany: 24 Lip 2013 22:00 

niebieski
Czy w Ryanie dokonując odprawy online jeśli zaznaczę jednego pasażera ptaszkiem i wypełnię jego dane to rozumiem, że odprawa jest dokonywana tylko dla niego ?
Wolę się upewnić niż wydrukować dla pozostałych osób karty z pustymi danymi.
 Profil Relacje PM off  

#195 PostWysłany: 24 Lip 2013 22:57 

Tak.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Zwrot biletu w LOT
#196 PostWysłany: 25 Lip 2013 12:22 

mucha napisał(a):
Jeśli to nie jest zmiana o 10-15min tylko co najmniej 1-2h to oczywiście. Jednak jeśli bilet kupiony przez pośrednika to musisz wszystko z nim załatwiać. Tripsta może sobie pobrać jakąś opłatę manipulacyjną i ogólnie robić pod górkę.

Godziny lotu zostały zmienione o ponad 4 godziny (zarówno w jedną jak i drugą stronę).
Dziś otrzymałem wiadomość od Tripsty, że rezygnacja nie jest możliwa (napisali że kontaktowali się z LOTem).

Czy ktoś się orientuje czy rzeczywiście nie mam prawa rezygnacji z lotu? Nowe godziny lotów mi zupełnie nie pasują.

Swoją drogą to zawsze myślałem, że "drogie" linie lotnicze są dużo przyjaźniejsze niż tanie. Ostatnio także chciałem zmienić dane pasażera w LOT i też się nie dało. W wizzarze natomiast nie ma z tym problemu (i to za darmo). Także zwrot biletu jest możliwy, gdy zmienia się godzina lotu nawet o kilka minut...
 Profil Relacje PM off  

#197 PostWysłany: 25 Lip 2013 23:32 

(WE) 261/2004 nie ma żadnego zastosowania w tym wypadku, jedynie niezgodność towaru z umową jeżeli pośrednik nic w regulaminie nie napisali na temat zmian godzin wylotu.
 Profil Relacje PM off  

#198 PostWysłany: 26 Lip 2013 14:02 

Loty tanimi liniami mam mniej wiecej opanowane, ale teraz czeka mnie lot Lufthansą, z bagazem rejestrowanym i przesiadką (Okecie-Monachium-Tbilisi).
Nie bardzo rozumiem, co mam zrobic z odprawą. Teoretycznie mozna ją zrobić na 23h przed lotem, wydrukować sobie kartę pokładową(a właściwie chyba dwie?)- a co, jesli nie ma takiej mozliwości?
Czy jedynym rozwiązaniem jest automat na lotnisku? na lotnisku docelowym - z którego będę wracała takiego automatu nie ma.
A moze dostanę wszystko co potrzebne przy nadawaniu bagażu?
 Profil Relacje PM off  

#199 PostWysłany: 29 Lip 2013 11:34 

witam

Mam do was pytanie. Lece 3 sieprnia o 6 rano z Katowic do Londynu. Czy na lotnisku jest otwarty sklep bezclowy w ktorym mozna kupic fajki juz po sprawdzeniu bagazu podrecznego. Jezeli tak to czy bedzie on otwarty o godzinie 6 rano i czy jest tylko jeden sklep.
Jak wyglada kontrola bagazu podrecznego? Czy jak bede mial okolo 10 kartonow fajek to moga sie do mnie przyczepic.

pozdrawiam

i dzieki za odpowiedzi
 Profil Relacje PM off  

#200 PostWysłany: 29 Lip 2013 12:15 

Jeśli lecisz klasą ekonomiczną, boardingi Lufthansy odbierzesz przy stanowisku self-checkin. Nie musisz nic robić w domu - to nie jest tania linia. Później się udasz do stanowiska oddawania bagażu.

Proszę nie wprowadzać w błąd, bo Lufthansa nie daje kart pokładowych w check-inie na Okęciu ponieważ mają urządzenie do samodzielnego ich drukowania. Karty pokładowe przy stanowisku odprawy mogą odebrać jedynie osoby ze statusem FTL lub wyżej oraz business class.

Jak automatu nie ma (np. jak w Rzeszowie) to odbierasz dokumenty bezpośrednio w okienku check-in.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1640 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 82  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości