Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 638 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 32  Następna
Autor Wiadomość
#241 PostWysłany: 19 Lut 2013 11:14 

A czy ktoś się orientuje, jak wygląda sprawa przewożenia lekarstw? Czy trzeba mieć przy sobie potwierdzenie autentyczności przyjmowanych leków? Chodzi mi tutaj zarówno o kontrolę w Male, jak i w Dubaju. Leki musimy przewozić w bagażu podręcznym, więc zastanawiamy się, jak owe zaświadczenie musiałoby wyglądać. Szukaliśmy informacji, ale są tak strasznie ogólnikowe, że nie da się na nich bazować. Może macie pomysł, gdzie ewentualnie dzwonić w tej sprawie?
 Profil Relacje PM off  

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
#242 PostWysłany: 19 Lut 2013 11:25 

eve_slavko napisał(a):
A czy ktoś się orientuje, jak wygląda sprawa przewożenia lekarstw? Czy trzeba mieć przy sobie potwierdzenie autentyczności przyjmowanych leków? Chodzi mi tutaj zarówno o kontrolę w Male, jak i w Dubaju. Leki musimy przewozić w bagażu podręcznym, więc zastanawiamy się, jak owe zaświadczenie musiałoby wyglądać. Szukaliśmy informacji, ale są tak strasznie ogólnikowe, że nie da się na nich bazować. Może macie pomysł, gdzie ewentualnie dzwonić w tej sprawie?

Tak. Musisz mieć potwierdzenie i obowiązkowo przed kontrolą je okazać.
Najlepiej jeśli leki będą pochodziły z apteki zrzeszonej, wtedy nie będzie problemu z autentycznością.
1. Faktura imienna z apteki zrzeszonej w KSF, zgodna z danymi pasażera
2. Certyfikat apteki w KSF
Drukujesz certyfikat
http://www.pharmacyregulation.org/
Jeszcze zapomniałem oczywiście o najważniejszym, czyli zaświadczeniu od lekarza, bo to jest podstawa.
Przy wylocie z Wwy powinno wystarczyć samo zaświadczenie od lekarza, ale co będzie dalej to już często zależy na kogo się trafi.
 Profil Relacje PM off  

#243 PostWysłany: 19 Lut 2013 13:41 

Witam,

Czy komuś udało się w końcu nawiązać kontakt z Rehendhi Inn ? - ja już pisałem maile ( 0 odpowiedzi), pisałem na FB ( jedna lakoniczna odpowiedź potem zero) a nawet zadzwoniłem (niestety nie rozmawiają po angielsku - oprócz Hello :) )
Chciałem potwierdzić rezerwację - ale na razie nici z tego ...

UPDATE:

UWAGA: WAŻNE !!!

Do wszystkich którzy rezerwowali hotel: Yellow Rehendhi In
n

Wszystkim którzy rezerwowali pobyt w ww. hotelu radze USILNIE zweryfikować swoją rezerwację - aby później nie było przykrych niespodzianek ( jak u mnie - dobrze że mam jeszcze 2 tygodnie do wylotu)

Dziś po 2 tygodniach atakowania ich mailami - zarówno tymi ze strony jak i na Facebooku dostałem "wyjaśnienie anulowania mojej rezerwacji" - tłumaczenie ze strony hotelu dosyć podejrzane. Wg mnie to świadomy overbooking - zwłaszcza że anulacja dotyczy zarówno ceny jak i dostępności. Poniżej wklejam maila.
Dopytajcie się o swoje rezerwacje - bo potem będzie kłopot

Dear Marcin Tabak,

First and foremost I would like to thank you wholeheartedly for booking our hotel Rehendhi Inn for your holiday.

We have had some major issues with our reservation system and have faced a lot of problems that include a lot of over bookings as a result of the fact that we were not able to update our allotment in booking.com, because of an intrusion by a third party into our system. As you can see our property is no longer visible in the booking.com hotel list.

Booking.com and the staff there have been very helpful in resolving the issues hence, helped in retrieving our log in password and tackling the main issues of overbooking and bringing the flow of booking to a halt.

The rates has also been brought to a mare US$40.00 per room per night which was never our rate at any time of the year hence, a mistake.
With my sincere apologies, I regret to inform you that we are fully booked during your requested dates and i wont be able to accommodate you during the requested period.
It will be more than a pleasure to serve you and we would be pleased to accommodate you in another hotel on the island if the booked rate was our normal rate. However, due to a third party intrusion the rates have fallen unexpectedly to a point where we cannot afford to accept.
We understand how frustrating this would be for you, but We wanted to notify you as soon as we got access and see the bookings on booking.com.
We will be pleased to help you find another hotel for your stay on the island if you wish so, and we could make the reservation for you as well.
Please feel free to contact us at anytime and we look forward to having you with us some other time.

Thank you for your patience and understanding

Sharaf

Marketing / Reservation & Sales
 Profil Relacje PM off  

#244 PostWysłany: 19 Lut 2013 22:42 

Witam Wszystkich,
Lecę na Malediwy w terminie 4-21 marca 2013r. Może ktoś wie, gdzie można się tam zatrzymać za nieduże pieniądze, czy można tam przenocować gdzieś u miejscowych ludzi? Jestem sam i z chęcią bym poznał kogoś, kto będzie na Malediwach w tych dniach. Mam już co prawda dość niedrogą rezerwację w hotelu UI INN, ale można by było jeszcze na ten temat pomyśleć. W kilka osób zawsze raźniej, taniej i przyjemniej, a przy okazji zaoszczędzone pieniądze można będzie wydać np. na nurkowanie. Zainteresowanych proszę o kontakt na maila: wdembo@wp.pl Z góry bardzo dziękuję za wszelkie informacje.
pozdrawiam Wszystkich i życzę miłych podróży,
Wiesiek.
 Profil Relacje PM off  

#245 PostWysłany: 19 Lut 2013 22:53 

PAKOPUTKI!
Proszę o informację na temat wyspy Guraidhoo! Tzn w jakim GH byliście - pytam, bo mam zabookowany RIP Tide...nazwa długa. No i tak jak większość czytających ten wątek - jak plaża, czy jest jakieś miejsce gdzie można się skryć i nie narażać czułych lokalnych...organów na grzeszne myśli i odstęppstwo od wiary :evil: Czy są tam jakieś lokalne sklepy z normalnymi cenami. np ile kosztuje woda.
Uprzedzając krytykantów dodam , że informacji dot tej wyspy w wątkach- nie ma. jest tylko jedna opinia o GH i cennik wycieczek.
Pozdrawiam wszystkich podróżników i tych pocztkujących i "wyjadaczy"
 Profil Relacje PM off  

#246 PostWysłany: 20 Lut 2013 00:09 

01-05 .05 kaani beach na maafushi 2 osoby
28.04-01.05 jesteśmy 3 dni w resorcie na południe od maafushi jakieś 15 km ( Fun Island Resort & Spa )

wagnerk@tlen.pl tel. 608407322 (polska) na malediwach( 0048 ) 503427660

Pozdrawiam
Krzysiek i Wiola
;)
 Profil Relacje PM off  

#247 PostWysłany: 20 Lut 2013 09:39 

stonoga15 napisał(a):
PAKOPUTKI!
Proszę o informację na temat wyspy Guraidhoo! Tzn w jakim GH byliście - pytam, bo mam zabookowany RIP Tide...nazwa długa. No i tak jak większość czytających ten wątek - jak plaża, czy jest jakieś miejsce gdzie można się skryć i nie narażać czułych lokalnych...organów na grzeszne myśli i odstęppstwo od wiary :evil: Czy są tam jakieś lokalne sklepy z normalnymi cenami. np ile kosztuje woda.
Uprzedzając krytykantów dodam , że informacji dot tej wyspy w wątkach- nie ma. jest tylko jedna opinia o GH i cennik wycieczek.

Doskonały opis:
@ Robot dobrze że uświadamiasz naszych forumowiczów, ale nie dociera cały czas do nich że Maafushi czy Guraidhoo gdzie ja bylam to lokalne wyspy a nie resorty.
Ludzie nie rozwodźcie się jaki GH - bierzcie najtańszy jaki jest w terminie i kasy wydajcie na wycieczki bo na wyspie to można sobie co najwyżej w łeb strzelić :))

a ja się skromnie pod tym podpisuję.

Woda kosztuje w granicach 2USD, ale jeśli będzie kosztowała 4USD czy wtedy zmienisz plany??
Nie ma takiej plaży na Guraidhoo żeby przebywać w bikini.
 Profil Relacje PM off  

#248 PostWysłany: 20 Lut 2013 10:34 

wagnerk napisał(a):
01-05 .05 kaani beach na maafushi 2 osoby
28.04-01.05 jesteśmy 3 dni w resorcie na południe od maafushi jakieś 15 km ( Fun Island Resort & Spa )

wagnerk@tlen.pl tel. 608407322 (polska) na malediwach( 0048 ) 503427660

Pozdrawiam
Krzysiek i Wiola
;)

Umieszczajcie takie inf,....w odpowiednich watkach....bo robi sie tu bałagan
 Profil Relacje PM off  

#249 PostWysłany: 20 Lut 2013 10:35 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 283 332
Robot napisał(a):
Ludzie nie rozwodźcie się jaki GH - bierzcie najtańszy jaki jest w terminie i kasy wydajcie na wycieczki bo na wyspie to można sobie co najwyżej w łeb strzelić :))

Woda kosztuje w granicach 2USD, ale jeśli będzie kosztowała 4USD czy wtedy zmienisz plany??
[/quote]

Taa... na Maafushi do niedawna też pisałeś, że absolutnie nie ma żadnej plaży do opalania się w bikini a teraz okazuje się, że właściwie większość hoteli ma prywatne plaże i można przebywać w bikini. Jak sam pisałeś od Twojego pobytu wiele się zmieniło... lepiej słuchać osób, które są obecnie na wyspach i zdają relacje... jaga007 ostatnio jak najbardziej chwaliła Maafushi i plaże tam, w przeciwieństwie do Twoich opinii.
Pozdrawiam :)
 Profil Relacje PM off  

#250 PostWysłany: 20 Lut 2013 11:13 

alison
Nie prawda

Robot napisał 6 luty 2013 godz 15:30

"Oglądałem właśnie świeże fotki z północnej plaży Maafushi.
Wszystkie kobiety znajdujące się w wodzie i na plaży były w bikini.
Poza tym uporządkowali cały ten teren.
Wygląda o niebo lepiej niż wtedy kiedy ja byłem
Dodatkowo kolor wody jakiś taki wiele lepszy :)
Białego piachu nawieźli czy co? :):)
Serio wygląda to spoko"

Najlepiej żebyśmy się dobrze zrozumieli. Nikogo nie chcę odwieść od lotu na Malediwy :)
Chodzi o to, żeby nie przywiązywać swojego wypoczynku wyłącznie z lokalesową wyspą taką czy inną, gdyż tylko kilka lokalesowych wysp na Malediwach przypomina klimaty które ludzie znają z "folderów". Najczęściej miejsca noclegowe na tych pięknych kilku malutkich wysepkach są rezerwowane przez Niemców czy Włochów z dużym wyprzedzeniem.
Chciałbym żebyście nie wrócili rozczarowani, gdyż domyślam się, bo to dokładnie widać po zadawanych pytaniach, że 90% biletów w tej promocji kupiły osoby które pierwszy raz na własną rękę gdziekolwiek lecą.
Nie ma sensu się oszukiwać po powrocie i wprowadzać potem w błąd innych. Ja jestem szczery i uważam, że Maafushi baaaardzo odstaje od innych wysp które widziałem na Malediwach podczas wycieczek. W jakim celu mam pisać ochy i achy, że niby nie wiadomo co?
Malediwy są przepiękne, ale żeby je zobaczyć trzeba często gdzieś wypływać. Niestety wiąże się to z dużymi dodatkowymi kosztami.
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#251 PostWysłany: 20 Lut 2013 13:10 

Czy ląduje ktoś na Male 2.03 (niedziela) i jest chętny na speedbouta na Maafushi - tak aby nie marnować całego poniedziałku w Male ? - proszę o kontakt na prv lub maila mtabak@torx.pl a najlepiej tel 501475502
 Profil Relacje PM off  

#252 PostWysłany: 20 Lut 2013 16:29 

Robot napisał(a):
stonoga15 napisał(a):
PAKOPUTKI!

Doskonały opis:
@ Robot dobrze że uświadamiasz naszych forumowiczów, ale nie dociera cały czas do nich że Maafushi czy Guraidhoo gdzie ja bylam to lokalne wyspy a nie resorty.

Robot! - ten zielony dopisek, sformułowany delikatnie - był właśnie dla Ciebie. No chyba zbyt delikatny - Kłopoty ze zrozumieniem! Większość tu przebywających zna już Twoje poglądy! Napisz jakiś poradnik, wydaj, poczujesz się spełniony. Może ktoś kupi. A... i nie musisz odpowiadać- w polemikę mnie nie wciągniesz !!!
 Profil Relacje PM off  

#253 PostWysłany: 20 Lut 2013 16:47 

Domyślam się, że mógł być do mnie :)
Żadna inna wyspa nie jest tak dokładnie opisana na tym forum jak ta, która Cię interesuje.
 Profil Relacje PM off  

#254 PostWysłany: 20 Lut 2013 18:26 

Oczywiście, że wszystko zależy co kto widział wcześniej i jakie ma oczekiwania. Można się jednak łatwo domyślić, że oczekiwania każdego od Malediwów są wielkie, bo każdy kojarzy Malediwy jako raj, bo to jest raj. Podejście robota jest jak najbardziej słuszne, bo on pisze w jaki sposób do tej podróży podejść, aby nie być wewnętrznie zawiedzionym. Takie same porady można wyczytać na wielu zagranicznych forach. Żadna nowość. Przygotowujemy się do tego wylotu z żoną od dłuższego czasu. Mieliśmy leciec z Niemiec, ale trafiła się promocja z Polski. Bierzemy 10 fakultetów z roźnych wysp, a nocleg to wszystko jedno, byle tanio. Dużych różnic tam nie ma. Jeśli ktoś ma kasę wtedy najlepszym rozwiązaniem jest jakiś fajny resort na pierwszy tydzień, a potem na drugi Maafushi, albo inna wyspa i codziennie wycieczki.
 Profil Relacje PM off  

#255 PostWysłany: 20 Lut 2013 20:17 

UPDATE NT MAAFUSHI:
=> na Maafushi jest JEDNA (mala) plaza na ktorej mozna sie opalac w bikini ktora znajduje sie przy KAANI - zaden GH ani hotel nie ma swojej prywatnej plazy !!!!
=> zgadzamy sie z tym co napisal Robot - warto wybrac sie na rozne wycieczki np Biyadhoo albo Picnic Island bo to DUUUUZO ladniejsze wyspy z pieknymi plazami i piekna rafą (rafa przy Biyadhoo od strony portu jest bardzo bardzo ladna)...
=> do Biyadhoo Resort mozna zorganizowac sobie przeplyniecie motorowka z Maafushi a wiec nie trzeba placic za transport z lotniska...
=> nurkowanie tutaj to BAJKA - dzisiaj nurkowalismy z rekinami, plaszczkami, wielkimi zolwiami i milionem innych kolorowych ryb !!! koszt jednego nurkowania to ok 60 USD !!!
=> gdy plynelismy na nurki to przeplywalismy obok Guraidho (?) i rzeczywiscie plaze wygladały tam duzo lepiej niz na Maafushi...
=> mieszkajac w Kaani bedziecie mieli problem z kupowaniem wycieczek w innych GH - tutaj wszyscy sie boja wlasciciela Kaani ktory ponoc mieszka w Dubaju i trzesie cala wyspa...
=> WAZNE - ZABRAC ZE SOBA KREMY DO OPALANIA Z BAAAAAAAAAAAAAARDZO MOCNYM FILTREM !!!! ZAR LEJE SIE Z NIEBA !!!!!!!!
pozdrowienia z upalnego MAAFUSHI

Ps. zdjecia z Biyadhoo na naszym blogu www.szafran.krakow.pl
 Profil Relacje PM off  

#256 PostWysłany: 20 Lut 2013 20:22 

Wrzucili fajne zdjęcia z Biyadhoo:
http://blog.szafran.krakow.pl/
Ten resorcik jest jeden z tańszych, ale otoczenie i rafa podobna piękna.
Życzę Wam wszystkim i sobie takiej pogody na wycieczkach.
Nie mogę się już doczekać kiedy znowu chociaż na trochę wyrwę się od tej codzienności :)

Upsss....w tym samym momencie kleciłem wpis :)
Kaani najlepszy hotel na lokalesowych wyspach. Planowaliśmy rezerwować. Śledziliśmy konto na facebook, bo założyli już wtedy gdy go budowali. Jeśli ktoś ma kasę, ten hotel to najlepszy wybór, pod warunkiem oczywiście, że zostanie jeszcze kasa na wycieczki. Nasz budżet by tego nie przeżył, bo planujemy się przemieszczać i dużo pływać.
Pozdrowienia
 Profil Relacje PM off  

#257 PostWysłany: 22 Lut 2013 13:46 

Witam,
Po przeczytaniu całości tego wątku chyba się zdecyzduję (po opowieściach Robota) na Rip Tida Inn lub Guraidhoo Corner Turist House zamiast Maafushi. Będę tam od 15 marca jeżeli wybierzemy prowatną łódkę (podobno 250$ od łódki :shock: ) lub od 16 jeżeli przenocujemy w Male i wybierzemy się ferry. Czy ktoś wybiera się tam w tym trminie? Z chęcią koszami łódki byśmy siępodzielili ...
Troszkę się pogubiłam w ilosci informacji, zrozumiałam, że na tej wyspie podobnie jak na Maafushi są knajpki i sklepy; obowiązuje zakaż picia i opalania w bikini ale plaże są zdecydowanie ładniejsze :D
Jeżeli się mylę proszę sprostujcie mnie :)
 Profil Relacje PM off  

#258 PostWysłany: 22 Lut 2013 13:52 

od razu sprostuję swoją wypowiedź - 15.03 to piątek więc na pewno zostajemy na noc w Male. Zwiedzimy trochę miasto :0
 Profil Relacje PM off  

#259 PostWysłany: 22 Lut 2013 14:06 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
niebieski
Jakby tam było co do zwiedzania :D
 Profil Relacje PM off  

#260 PostWysłany: 22 Lut 2013 14:41 

codriver napisał(a):
Jakby tam było co do zwiedzania :D

Jak ktoś chce to cos zwiedzi........ :D .....wszędzie mozna cos zobaczyć......
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 638 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 32  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości