Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
[+] Kontakty do DYS
rodrigo(at)doyouspain.com
insurance(at)doyouspain.com
claire(at)doyouspain.net
jose(at)doyouspain.net

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1649 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 83  Następna
Autor Wiadomość
#1401 PostWysłany: 27 Kwi 2021 09:58 
Awatar użytkownika

srebrny
rdw napisał(a):
Słuchajcie, o co tutaj chodzi - czy coś przeoczyłem...:
Wynajem auta na tydzień w Wiber na ich stronie to jakieś 20 euro/dzień minimum. I takie też ceny podawane są w postach tego wątku.
Wszedłem na DoYouSpain i w pierwszej chwili uznałem że ceny nie są atrakcyjne, bo wyjazd mam za 1,5 tygodnia.... ale teraz przyjrzałem się dokładniej i wskazane ceny na stronie - rzędu 30-40 euro - dotyczą całego tygodnia a nie jak sądziłem, są cenami za dzień... jak to możliwe? Czy naprawdę to pandemia tak obniżyła ceny, czy coś źle patrzę?
Do tej pory najtaniej wynająłem auto na Teneryfie - za ok 60-70 euro za tydzień i wydawało mi się, że na Majorce koszt ten będzie co najmniej 2x wyższy a już na pewno za 35 euro za tydzień to nawet mniejszego auta nie powinni w ogóle wynajmować? :shock:

wszystkim tym, którzy wątpią w oferty typu 'samochód na tydzień za 15€' polecam ten post, napisany przez godnego zaufania usera:
wypozyczalnia-samochodow-malaga,1435,41216?start=640#p1381946 (podtytuł: wypożyczenie SUVa w Maladze na 6 tyg. za 110€)

oczywiście własne ubezpieczenie wkładu własnego lepiej mieć
 Profil Relacje PM off
rdw lubi ten post.

Wycieczka do Algarve za 939 PLN 🌞🌊 Zimą poszukaj słońca w Portugalii ☀️😎 Wycieczka do Algarve za 939 PLN 🌞🌊 Zimą poszukaj słońca w Portugalii ☀️😎
Odkryj Wietnam 🛵🍜 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2537 PLN 🏯🐉🏮 Odkryj Wietnam 🛵🍜 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2537 PLN 🏯🐉🏮
#1402 PostWysłany: 30 Kwi 2021 00:14 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy ktokolwiek ma doświadczenie z ofertą Key'n Go? Polega to na odbiorze kluczy z automatu, bez kolejki w biurze itp. Oferta typu 110 euro za tydzień z zero excess. Jest to marka marketingowa prawdopodobnie Goldcar lub InterRent.
Drugie pytanie, wspomniano tu o własnym ubezpieczeniu udziału w szkodach - gdzie takie coś załatwić i ile może kosztować? Wiadomo, spokojniej mieć full opcję, ale jeśli miałoby się sporo kasy zaoszczędzić biorąc auto z excessem + własne ubezpieczenie tegoż, to może warto rozważyć?
 Profil Relacje PM off  

#1403 PostWysłany: 11 Maj 2021 08:11 

Dzien dobry,

Planuje wyjazd na Majorkę na początku lipca. Sporo przeczytałem o tanim wynajmie aut na Majorce więc może ktoś z Was wie dlaczego średnia cena za wynajem auta mini na 9 dni wynosi 2500-3000 pln na rental cars?

Macie może jakieś alternatywy gdzie warto poszukać auta?

Z góry dziękuję za informację.
 Profil Relacje PM off  

#1404 PostWysłany: 11 Maj 2021 08:47 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 576
Kilometry: 885 434
Tani wynajem aut na Majorce jest po sezonie wakacyjnym. Lipiec i sierpień to zwykle czas sianokosów czyli wysokich cen. Niemniej ta którą podajesz jest chyba za wysoka nawet na lipiec (o ile nie zawiera pełnego ubezpieczenia). Sprawdź strony typu doyouspain czy economycarrentals.

#1405 PostWysłany: 11 Maj 2021 08:58 

To dla porównania ja 3-4 tygodnie zrobiłem rezerwację w Drivalia, na początek czerwca. Cena 205 euro (7 dni), full ubezpieczenie, automat. Teraz to samo auto kosztuje 700 euro.
 Profil Relacje PM off  

#1406 PostWysłany: 11 Maj 2021 09:03 

Na DoYouSpain Toyota aigo jest za 493 euro z ich ubezpieczeniem w wypożyczalni click rent.. I tak sporo dlatego zastanawiałem się czy jest jakaś konkretna przyczyna takiego wzrostu cen.
 Profil Relacje PM off  

#1407 PostWysłany: 11 Maj 2021 09:30 

Za takie pieniądze to brałbym bezpośrednio w wypożyczalni z ich full ubezpieczeniem. NIe będzie depozytów i innych problemów.

https://rentacarvanrell.com/en/coches-r ... jorca.html
 PM off  

#1408 PostWysłany: 11 Maj 2021 10:51 

Anonymous napisał(a):
Za takie pieniądze to brałbym bezpośrednio w wypożyczalni z ich full ubezpieczeniem. NIe będzie depozytów i innych problemów.

https://rentacarvanrell.com/en/coches-r ... jorca.html

Dzięki! Już wygląda to troche ciekawiej ale nie zmienia faktu ze 480 euro za Pande to i tak dużo.

Jak myślicie- czy jest jakaś szansa że ceny pójdą w dół?
 Profil Relacje PM off  

#1409 PostWysłany: 11 Maj 2021 11:28 

srebrny
Niestety ceny wynajmu samochodów na Majorce drastycznie poszły w górę. Jeszcze w marcu sprawdzałem polecany tu Hiper i na tydzień w lipcu auto z pełnym ubezpieczeniem (Ford Fiesta lub podobny) kosztowało 150-160 EUR. Nie rezerwowałem wcześniej z uwagi na częste anulacje i zmiany lotów, a później jakoś o tym zapomniałem.
Teraz zainspirowany wskrzeszeniem tego wątku, patrzę, że najtaniej auto podobnej klasy z pełnym ubezpieczeniem wychodzi w RecordGo, ok. 400 EUR.
Cóż, będzie nauczka na przyszłość, żeby jednak rezerwować wcześniej, zwłaszcza na miesiące wakacyjne. ;)
 Profil Relacje PM off
Rockriderr lubi ten post.

#1410 PostWysłany: 11 Maj 2021 12:12 

złoty
Ponieważ sam dziś robiłem research na pierwszy tydzień czerwca, to jedyne ciekawe ceny znalazłem na travelocity.
Ceny dla posiadających własne ubezpieczenie w KK. Można dokupić dodatkowe za cca 11U$D/dzień.

Załączniki:
Screen Shot 2021-05-11 at 12.09.32 copy.jpg
Screen Shot 2021-05-11 at 12.09.32 copy.jpg [ 242.32 KiB | Obejrzany 9221 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#1411 PostWysłany: 11 Maj 2021 12:32 

Loty: 164
Kilometry: 273 441
W niedzielę wróciłem z Majorki, wypożyczaliśmy samochód na 4 dni z wypożyczalni FC Rent a Car Mallorca (za pośrednictwem hotelu), zapłaciliśmy 100 EUR za Fiata Pandę z pełnym ubezpieczeniem, samo wypożyczenie bezproblemowe - 5 minut, zwrot poprzez oddanie kluczyków w recepcji hotelu. Wypożyczalnia ma 2 biura: w Magaluf i Palmanova, ale można zapytać czy podstawiliby samochód na lotnisko. Na lipiec widzę, że mają ceny od 30 EUR za dzień:
https://www.fcrentacarmallorca.com/rentacar-en.php
 Profil Relacje PM off
sranda lubi ten post.

#1412 PostWysłany: 11 Maj 2021 20:39 
Awatar użytkownika

srebrny
sranda napisał(a):
Teraz zainspirowany wskrzeszeniem tego wątku, patrzę, że najtaniej auto podobnej klasy z pełnym ubezpieczeniem wychodzi w RecordGo, ok. 400 EUR.

strzelę, że te ceny mocno spadną. Ale to tylko strzał, czy celny - okaże się, coVid dziwne rzeczy z cenami robi. W tamtym roku latem na którejś z włoskich wysp wypożyczenie najtańszego samochodu w lipcu i sierpniu, szukając z niedużym wyprzedzeniem, kosztowało 700€ i więcej.

do poszukiwania najtańszych opcji wypożyczenia polecam skyScanner, czasem znajduje dużo taniej niż doyouspain z którego wcześniej korzystałem
 Profil Relacje PM off  

#1413 PostWysłany: 11 Maj 2021 21:12 

Siemka :)

Za 1,5 tyg lecę na Majorkę. Rozglądam się za wypożyczalnią i jestem trochę przerażony cenami. Potrzebuje auta na 6 dni a ceny za Pandę rozpoczynają się od 400 euro :/

Wcześniej byłem 2 razy na Majorce i korzystałem z rentacarvanrell.com i ceny były zdecydowanie przystępniejsze (za 6 dni około 170 euro z ubezpieczeniem). Czy ktoś tutaj orientuje się, czy gdzieś w okolicy Platja de Muro znajdę tańszą opcję niż te 400 euro)? Interesuje mnie pełne ubezpieczenie i brak kaucji. Szukam i szukam, ale ogólnie nie mogę nic sensownego znaleźć :/

Znacie coś godnego uwagi?

Pozdro
 Profil Relacje PM off  

#1414 PostWysłany: 11 Maj 2021 21:40 

złoty
@helmans Odpowiedź jest dwa posty wyżej. Panda za +/- 160EUR
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1415 PostWysłany: 11 Maj 2021 21:47 

@Chupacabra Wiesz co, widziałem to powyżej, ale:

https://www.fcrentacarmallorca.com/rentacar-en.php - ta wypożyczalnia działa tylko w miejscu po przeciwległej stronie wyspy. A na travelocity też wyszukuje kosmiczne ceny :/

Więc nie widzę nic więcej :(

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 12 Maj 2021 01:39, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#1416 PostWysłany: 11 Maj 2021 22:28 

złoty
@helmans Dziś zarezerwowałem przez travelocity Seata Ibizę na 7 dni, za 145EUR, w Avisie na lotnisku.

Jeśli chcesz znaleść dokładnie w okolicy swojej miejscowości to google maps ma opcję "wyszukaj w pobliżu". Oto wyniki dla Platja de Muro.
https://www.google.com/maps/search/car+rental/@39.8015105,3.1089635,15.05z/data=!4m8!2m7!3m6!1scar+rental!2sPlatja+de+Muro,+Spain!3s0x12962d1f74f3b8b9:0xd4fe01bbbffc3748!4m2!1d3.1182256!2d39.8089205

I jest Panda za 140EUR/tydzień z udziałem własnym 700EUR lub 196EUR z pełnym ubezpieczeniem.

A tu chyba mamy powód wzrostu cen: https://www.majorcadailybulletin.com/news/local/2021/01/05/77087/mallorca-tourism-car-hire.html
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.
helmans uważa post za pomocny.

#1417 PostWysłany: 27 Maj 2021 12:21 

Hej, a miał ktoś z Was doświadczenia z wypożyczalnią EAGLE RENT A CAR z Cala Millor? Wątek tej wypożyczalni gdzieś tu się kiedyś przewijał ( chyba za dwa czy lata temu), ale generalnie za dużo opinii n/t tej firmy nie ma w necie.
Pytam, ponieważ reklamują się jako wypożyczalnia wystawiająca m.in. umowę po polsku, nie chcą żadnych zaliczek, kaucji itp. Cena 40 EUR / dzień. Ponieważ szukam auta na tydzień w lipcu/sierpniu kontaktowałem się z nimi telefonicznie. Odebrał młody chłopak, przyjął rezerwację i... tyle :D Żadnych maili, wszystko na tel. i SMS! Wszystko tak prosto, że aż niewiarygodnie. Korzystał może ktoś z ich usług? W sumie nie tracę żadnych pieniędzy, ale nie chciałbym zostać bez auta w zamówionym terminie ;)
 Profil Relacje PM off  

#1418 PostWysłany: 07 Cze 2021 10:00 

Drivalia, lotnisko PMI
Wypożyczałem na 7 dni. Dojazd do wypożyczali busikiem. Na busa trzeba poczekać chwile (o ile nie jest już podstawiony). Odbiór z terminalu odlotów. Płaciłem 203 euro, ford focus st, automat, full ubezpieczenie. Przy oddawaniu Pan obejrzał samochód, sprawdził paliwo i tyle. Samochód umyłem przed oddaniem. Natomiast widziałem że ludzie oddawali nie umyte. W środku nie sprzątałem, syfu nie zostawiłem, ale przesadnie czysto też nie było.

Ogólnie mogę polecić, wszystko szybko i sprawnie.
 Profil Relacje PM off  

#1419 PostWysłany: 08 Cze 2021 10:58 

Witam. Również wybieram się na Majorkę we wrześniu i również myślę o wypożyczeniu auta, miałem sprawdzoną wypożyczalnie Cicar która obejmowała w ofercie tą wyspę, po kontakcie z nimi nie mają dostępnych aut w tej lolalizacjiw terminie wrześniowym Aczkolwiek w innym być może coś by znaleźli, przeglądając wiele stron i ofert, ceny diametralnie poszly w górę parząc na zeszły roka nawet luty marzec , jeśli ktoś do tego czasu były na wyspie i wynajmował auto w rozsądnych cenach byłbym wdzięczny o podanie biura i info czy na miejscu ceny również są tak wywindowane. Czy warto się w trzymać i wynająć auto bezpośrednio na wyspie.
 Profil Relacje PM off  

#1420 PostWysłany: 23 Cze 2021 15:21 

Zastanawiam się nad wypożyczeniem auta z Centaura z pełnym ubezpieczeniem na Majroce na 4 dni (100 euro). Problem w tym, że nie mam auta i bardzo niepewnie jeżdżę. Jak faktycznie wyglądają te pełne ubezpieczenia, czy faktycznei w przypadku przerysowania czy wgnioty z mojej winy będę mógł spokojnie spać?

Załączniki:
12345.jpg
12345.jpg [ 93.54 KiB | Obejrzany 4474 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1649 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 83  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości