Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 18 Wrz 2018 20:40 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 Gru 2012
Posty: 416
Loty: 100
Kilometry: 128 369
srebrny
Podczas podróży obserwuję częsty brak saloników "VIP" w terminalach, które obsługują loty tanich linii. Wiedza taka oszczędza sporo czasu i może też wpłynąć na planowanie podróży, szczególnie lotów przesiadkowych.

Jeśli są tanie linie to i mogą być "tanie terminale". Do takich zaliczyć można:
1. Lizbona [LIS] - terminal T2
2. Bordeaux [BOD] - terminal Billi
3. Wiedeń [VIE] - terminal 1A ("gaty" grupy C)
4. Ateny [ATH] - terminal - Satelit Terminal ("gaty" A30-A39)

Jeśli ktoś z Koleżeństwa mógłby podzielić się swoimi doświadczeniami, bardzo proszę...
_________________
Człowiek jest najważniejszy!
I have a dream: Poland free people's country!


Ostatnio edytowany przez Maktravel, 18 Wrz 2018 21:15, edytowano w sumie 1 raz
Góra
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
 
      
#2 PostWysłany: 18 Wrz 2018 20:47 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Lis 2011
Posty: 12375
Loty: 283
Kilometry: 382 119
Hola, hola.

VIE ma saloniki w 1-1A
W Schengen jest w Remoncie i jest tymczasowy a poza Schengen jest otwarty.
Można podjechać busikiem do terminalu 3, i skorzystać z saloników tam (na podstawie PP)
_________________
Proszę jak macie jakieś pytanie o Ateny to najpierw szukajcie na forum a ewentualnie następnie pytajcie w odpowiednim dziale.
https://www.facebook.com/SladyZeus/

Image
Góra
 Profil Relacje PM off
Maktravel lubi ten post.
 
      
#3 PostWysłany: 18 Wrz 2018 20:47 
Redaktor F4F

Rejestracja: 08 Kwi 2012
Posty: 3802
Loty: 39
Kilometry: 33 222
Bardzo pożyteczny temat :)

Wedle mojej wiedzy można dorzucić:

- Montpellier,
- Rzym Ciampino,
- Bukareszt* (brak wstępu z PP)
- Keflavik* (brak wstępu z PP)
- Szczecin,
- Praia,
- Oslo Torp,
- Warszawa Modlin,
- Wenecja Treviso.


Ostatnio edytowany przez ciacho_majonez, 18 Wrz 2018 20:49, edytowano w sumie 1 raz
Góra
 Profil Relacje PM off
Maktravel lubi ten post.
 
      
#4 PostWysłany: 18 Wrz 2018 20:49 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Lis 2011
Posty: 12375
Loty: 283
Kilometry: 382 119
A w Torp i Modlinie jest salonik w ogóle?
_________________
Proszę jak macie jakieś pytanie o Ateny to najpierw szukajcie na forum a ewentualnie następnie pytajcie w odpowiednim dziale.
https://www.facebook.com/SladyZeus/

Image
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#5 PostWysłany: 18 Wrz 2018 20:55 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 Gru 2012
Posty: 416
Loty: 100
Kilometry: 128 369
srebrny
Zeus napisał(a):
Hola, hola.

VIE ma saloniki w 1-1A
W Schengen jest w Remoncie i jest tymczasowy a poza Schengen jest otwarty.
Można podjechać busikiem do terminalu 3, i skorzystać z saloników tam (na podstawie PP)


Czy karta pokładowa (presukura) na terminal 1-1A wpuści mnie na terminal 3?
Zeus byłeś z taką kartą pokładową?
_________________
Człowiek jest najważniejszy!
I have a dream: Poland free people's country!
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#6 PostWysłany: 18 Wrz 2018 21:00 
Redaktor F4F

Rejestracja: 08 Kwi 2012
Posty: 3802
Loty: 39
Kilometry: 33 222
Zeus napisał(a):
A w Torp i Modlinie jest salonik w ogóle?


Maktravel napisał(a):
Podczas podróży obserwuję częsty brak saloników "VIP" w terminalach, które obsługują loty tanich linii.


Rozumiem, że generalnym celem tematu jest podzielenie się informacją, na których lotniskach saloników nie ma lub z jakiegoś powodu nie da się tam dostać.
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#7 PostWysłany: 18 Wrz 2018 21:06 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Lis 2011
Posty: 12375
Loty: 283
Kilometry: 382 119
@Maktravel tak, byłem tydzień temu.

Pokazałem bp, pp i babka mi powiedziała ze czemu nie poszedłem do saloniku w 1A (leciałem Levelem)
Odpowiedziałem ze salonik 1A jest nieczynne do 15 dziś, więc przyjechałem do was.

Aha, alles klar, herzlich willkommen.

Tak samo @Bartec miał ostatnio w MUC. Lot LH z terminalu beż saloniku PP, ale busem podjechał do terminalu z PP
_________________
Proszę jak macie jakieś pytanie o Ateny to najpierw szukajcie na forum a ewentualnie następnie pytajcie w odpowiednim dziale.
https://www.facebook.com/SladyZeus/

Image
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#8 PostWysłany: 18 Wrz 2018 21:07 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 Gru 2012
Posty: 416
Loty: 100
Kilometry: 128 369
srebrny
ciacho_majonez napisał(a):
Bardzo pożyteczny temat :)

Wedle mojej wiedzy można dorzucić:

- Montpellier,
- Rzym Ciampino,
- Bukareszt* (brak wstępu z PP)
- Keflavik* (brak wstępu z PP)
- Praia,
- Torp,
- Modlin
- Szczecin
- RADOM :-)


W tym temacie proponuję ograniczyć się do lotnisk europejskich (albo choć około-europejskich) i może nie dodawać lotnisk w których w ogóle nie ma saloników i brak jest dostępu z kartą PP (to można sobie sprawdzić szybko na stronie PP)
_________________
Człowiek jest najważniejszy!
I have a dream: Poland free people's country!


Ostatnio edytowany przez Maktravel 18 Wrz 2018 21:11, edytowano w sumie 2 razy
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#9 PostWysłany: 18 Wrz 2018 21:08 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17 Lip 2015
Posty: 786
srebrny
T1 w TLV nie ma salonika (przynajmniej na PP)
Góra
 Profil Relacje PM off
Maktravel lubi ten post.
 
      
#10 PostWysłany: 18 Wrz 2018 21:09 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 Gru 2012
Posty: 416
Loty: 100
Kilometry: 128 369
srebrny
Następnym razem będę bardziej "napastliwy" we Wiedniu bo tam chyba w najbliższym czasie spory ruch przesiadkowy może się koncentrować.
W każdym bądź razie na lotniskach w Lizbonie, Atenach! i Bordeaux moje bp były czerwone na bramkach do innych terminali :-(
_________________
Człowiek jest najważniejszy!
I have a dream: Poland free people's country!
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#11 PostWysłany: 18 Wrz 2018 21:10 
Redaktor F4F

Rejestracja: 08 Kwi 2012
Posty: 3802
Loty: 39
Kilometry: 33 222
Maktravel napisał(a):


W tym temacie proponuję ograniczyć się do lotnisk europejskich i może nie dodawać lotnisk w których w ogóle nie ma saloników i brak jest dostępu z kartą PP (to można sobie sprawdzić szybko na stronie PP)[/quote]

No to cała moja lista do wywalenia, tak samo jak BOD z pierwszego posta - na PP i tak nie da się tam wejść ;)
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#12 PostWysłany: 18 Wrz 2018 21:16 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 Gru 2012
Posty: 416
Loty: 100
Kilometry: 128 369
srebrny
Może moderacja przemyśli zasady postu, ale ze względu na regionalizację pozostawiłbym wymóg około-europejskości
Można takie tematy zdublować na inne kontynenty, będzie mniej stron do wertowania...

Maktravel napisał(a):
3. Wiedeń [VIE] - terminal 1A ("gaty" grupy C)
.


Wiedeń zmieniłem tak jak powyżej
_________________
Człowiek jest najważniejszy!
I have a dream: Poland free people's country!
Góra
 Profil Relacje PM off
ciacho_majonez lubi ten post.
 
      
#13 PostWysłany: 22 Wrz 2018 08:30 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 Sty 2012
Posty: 864
złoty
Lizbona [LIS] - terminal T2 - nie ma salonika
Ale w 2017: wejscie na PP w ANA Lounge w T1 na odlocie FR z T2 i wejscie po przylocie FR do T1 (de facto bus do T2)
Jak jest w 2018 nie wiem.
_________________
Image
Góra
 Profil Relacje PM off
Maktravel lubi ten post.
 
      
#14 PostWysłany: 22 Wrz 2018 10:11 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 Sie 2013
Posty: 1425
Loty: 214
Kilometry: 284 428
złoty
Zeus napisał(a):
A w Torp i Modlinie jest salonik w ogóle?


Nie pamiętam jak w Torp ale w Modlinie nie ma.
Był jakiś czas w landside ale został zlikwidowany.
_________________
Image

"Podróżować to żyć..."
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#15 PostWysłany: 22 Wrz 2018 11:06 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 Gru 2012
Posty: 416
Loty: 100
Kilometry: 128 369
srebrny
jaco027 napisał(a):
Lizbona [LIS] - terminal T2 - nie ma salonika
Ale w 2017: wejscie na PP w ANA Lounge w T1 na odlocie FR z T2 i wejscie po przylocie FR do T1 (de facto bus do T2)
Jak jest w 2018 nie wiem.


Czyli bramki na T1 przepuściły Cię z bp na T2?
_________________
Człowiek jest najważniejszy!
I have a dream: Poland free people's country!
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#16 PostWysłany: 22 Wrz 2018 11:29 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 Sty 2012
Posty: 864
złoty
@Maktravel LIS T1/T2 w 2017 tak - nie wiem czy dalej dziala
Jednak gdy nie przepusci to hitoria z 2018. Przylot na miedzynarodowy terminal LCA (Lanzarote), pozniej lot do LPA - taki island hopper (czyli potrzeba zmiany terminala na krajowy). Salonik w terminalu glownym (INTL), bramka nie przepuszcza, pokazuje BP ochronie, 10sekund rozmowy i 'go ahead'. Tylko trzeba 2x security przejsc.
Podobnie kiedys w LAX, LAS i paru innych miejscach. Zawsze warto pogadac z security :-)
_________________
Image
Góra
 Profil Relacje PM off
Maktravel lubi ten post.
Maktravel uważa post za pomocny.
 
      
#17 PostWysłany: 22 Wrz 2018 12:38 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 Gru 2012
Posty: 416
Loty: 100
Kilometry: 128 369
srebrny
Z przechodzeniem sekury dwa lub trzy razy mam już pewne doświadczenia, nigdy problemu nie było...
Dzięki, pozdrowienia
_________________
Człowiek jest najważniejszy!
I have a dream: Poland free people's country!
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#18 PostWysłany: 22 Wrz 2018 14:09 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 Wrz 2013
Posty: 1096
Loty: 104
Kilometry: 466 167
złoty
w NYC czy IAD tez nie bylo problemu
_________________
Pokolenie indywidualistów i roszczeniowych gwiazd
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: blak oraz 11 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Przeszukaj temat:
  
phpBB® Forum Software © phpBB Group