Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 638 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 32  Następna
Autor Wiadomość
#341 PostWysłany: 05 Mar 2013 10:40 
Awatar użytkownika

Loty: 105
Kilometry: 146 485
niebieski
Antia napisał(a):
pawelyop napisał(a):
Antia napisał(a):
Majac ograniczony fundusz warto tu spedzic urlop.

Co za bzdura. Mając ograniczony budżet to można sobie spędzić ciekawe wakacje w Maroku. Ceny niewielkie a możliwości spędzania czasu nieporównywalnie większe.

O gustach sie nie dyskutuje, to po primo.
Jeden woli lezec do gory wentylem a drugi zwiedzac, zwiedzac.
Maroko ciekawe, bajeczne i tajemnicze, jednak nie porownuj tamtych plaz do tych z Malediwow.
Tam jest inny rodzaj urlopowania i prosze nie pisz, ze ktos ma swoje zdanie i jest to bzdura.
Na Malediwy trudniej dotrzec, do Maroka mozesz sobie poleciec z kazdego biura podrozy w Polsce.

to nie jest dyskusja o gustach, a stwierdzenie, że Twoje zdanie ("Majac ograniczony fundusz warto tu {czytaj na Malediwach} spedzic urlop") daleko mija się z prawdą.
Całkowity koszt pobytu jest raczej drogi, więc nie jest to miejsce dla osób o niewielkim budżecie, a kwestia gustu to inna bajka.

Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️🏖️ Hongkong + Filipiny za 2674 PLN 🌴 💛 Loty w sezonie ✨ Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️🏖️ Hongkong + Filipiny za 2674 PLN 🌴 💛 Loty w sezonie ✨
❗SUPERCENA ❗Przedłużony weekend w Hiszpanii od 225 PLN 🥘 🌴 Loty do Barcelony, Walencji lub Madrytu 🏰🇪🇸 ❗SUPERCENA ❗Przedłużony weekend w Hiszpanii od 225 PLN 🥘 🌴 Loty do Barcelony, Walencji lub Madrytu 🏰🇪🇸
#342 PostWysłany: 05 Mar 2013 11:19 

8000zł na 2 osoby wystarczy na 10 dni na Malediwach, z wszelkimi atrakcjami.
Jeśli ktoś nie jest genetyczną wakacyjną sknerą, ten wróci bardzo zadowolony i podejrzewam, że jeśli trafi się dobra promocja za jakiś czas, znowu skorzysta :)....Ja teraz nie mam kasy, ale na święta i sylwestra lecę na bank, jeśli wszystko będzie OK.
Wiadomo, że Maroko można kilka razy zwiedzić za podobną kasę, w niektórych okresach, bo zdarzają się lasty za 999zł.
Budżet jest zawsze pojęciem względnym, gdyż dla jednego 8 czy 10tys,zł jest spokojnie do przełknięcia, a dla drugiego może wydawać się dużą kwotą. Mam kilku kolegów z pracy, którzy płacili w polskich biurach po około 30 - 40tys.zł za Malediwy. Podejrzewam, że w ogóle tego nie odczuli, bo czasami premie "sobie wypłacali" w podobnych kwotach, a podstawy mają po 25 tys.zł. Także tego typu sprawy są względne.

"Kto podróżuje ten dwa razy żyje"... i tego się trzymam :)
 Profil Relacje PM off  

#343 PostWysłany: 05 Mar 2013 15:06 

Czy ktoś zatrzymywał się w Picnic Inn i może się podzielić wrażeniami? Z góry dzięki
 Profil Relacje PM off  

#344 PostWysłany: 05 Mar 2013 15:53 

Antia napisał(a):
mufl26 napisał(a):
Antia,

a jakim hotelu byłaś, jeśli mogę wiedzieć? Bo zbieram info o hotelach teraz:)

Jestem nadal.
W Isla Beach Inn.
Kameralny, nowiutki hotelik z trzema pokojami.
Widok z okna na bielutka plaze i palmy, wiec super.
Z drugiej strony wyspy, niz wiekszosc Polakow laduje, czyli przy samej plazy dla tubylcow.
Sniadania w cenie (dwie parowki, dwa ja\jka sadzone, masla, dzemy, owoce i kawa i herbata free do woli caly dzien).
wlascicielem jest sympatyczny lekarz, obsluga to mlodzi faceci, bardzo pomocni i zyczliwi.
ogolnie, cisza, spokoj, jestem druga osoba z Polski, ktora sie tu zatrzymala.

Pokoje spore, nowe meble, klima, wiatrak, lodowka. Lazienka ze slodka woda, goraca tez jest :0 kosmetyki (mydlo, szampon i balsam do ciala w dozownikach)

Rezerwowalam poprzez booking, nocka zaa pokoj dwuosobowy cos kolo 200 zl, wiec nie tak zle :)

widzialam natomiast tak chwalona White Shell, jestem zadowolona, ze sie na nia nie zdecydowalam. Plaza przed hotelikiem slaba, z boku wielka budowa Arena Lodge, ciagle halas i pyl cementu.
Nie podoba mi sie tez Kaani Beach. Niby maja dwa kroki do plazy z parawanem, niby nowka, ale... goscmi sa sami Polacy, glosni i upierdliwi, wole spokoj po drugiej stronie wyspy.

Zreszta, wyspa jest mala, ma 1 km dlugosci i z 200 m szerokosci ;)

Aga

Dzięki Aga za info o hotelu, będziemy tam zaraz po Tobie, mamy rezerwację od przyszłej środy 13.03. Mam prośbę zapytaj Sunnego o ceny wstępów do resortów Olhuveli i Rannaalhi
bo wolno strasznie odpowiada na maile...
Do kiedy tam jesteś?
pozdrawiamy Ola i RObert
 Profil Relacje PM off  

#345 PostWysłany: 05 Mar 2013 17:41 
Awatar użytkownika

Loty: 985
Kilometry: 2 186 000
niebieski
robson2 napisał(a):
Antia napisał(a):
mufl26 napisał(a):
Antia,

a jakim hotelu byłaś, jeśli mogę wiedzieć? Bo zbieram info o hotelach teraz:)

Jestem nadal.
W Isla Beach Inn.
Kameralny, nowiutki hotelik z trzema pokojami.
Widok z okna na bielutka plaze i palmy, wiec super.
Z drugiej strony wyspy, niz wiekszosc Polakow laduje, czyli przy samej plazy dla tubylcow.
Sniadania w cenie (dwie parowki, dwa ja\jka sadzone, masla, dzemy, owoce i kawa i herbata free do woli caly dzien).
wlascicielem jest sympatyczny lekarz, obsluga to mlodzi faceci, bardzo pomocni i zyczliwi.
ogolnie, cisza, spokoj, jestem druga osoba z Polski, ktora sie tu zatrzymala.

Pokoje spore, nowe meble, klima, wiatrak, lodowka. Lazienka ze slodka woda, goraca tez jest :0 kosmetyki (mydlo, szampon i balsam do ciala w dozownikach)

Rezerwowalam poprzez booking, nocka zaa pokoj dwuosobowy cos kolo 200 zl, wiec nie tak zle :)

widzialam natomiast tak chwalona White Shell, jestem zadowolona, ze sie na nia nie zdecydowalam. Plaza przed hotelikiem slaba, z boku wielka budowa Arena Lodge, ciagle halas i pyl cementu.
Nie podoba mi sie tez Kaani Beach. Niby maja dwa kroki do plazy z parawanem, niby nowka, ale... goscmi sa sami Polacy, glosni i upierdliwi, wole spokoj po drugiej stronie wyspy.

Zreszta, wyspa jest mala, ma 1 km dlugosci i z 200 m szerokosci ;)

Aga

Dzięki Aga za info o hotelu, będziemy tam zaraz po Tobie, mamy rezerwację od przyszłej środy 13.03. Mam prośbę zapytaj Sunnego o ceny wstępów do resortów Olhuveli i Rannaalhi
bo wolno strasznie odpowiada na maile...
Do kiedy tam jesteś?
pozdrawiamy Ola i RObert

Biega ciagle, cos zalatwia ;) co chwile odbiera telefony, zaraz sie Go zapytam.

Olhuveli to wstep za 35 usd, ale za kazde jedzenie, picie i rozrywki trzeba placic osobno a do resortu na Rannaalhi wstep wolny, ale wszelkie dodatki platne (picie, jedzenie etc.).

I info odnosnie Isla Beach Inn, od przyszlego miesiaca beda oferowac nie trzy a piec pokoi do dyspozycji.
Polecam rezerwacje bezposrednio droga emailowa z wlascicielem Hussainem Sunnym sunny@islebeachinn.com

Same fotki, czyli https://www.instagram.com/atamancia/
Blog o moich podróżach http://atamanka.pl uwaga, dużo zdjęć ;)
 Profil Relacje PM off  

#346 PostWysłany: 05 Mar 2013 18:23 

Loty: 7
Kilometry: 31 319
niebieski
mufl26 napisał(a):
Dzieki! Ja miałam ten hotel,ale zrezygnowałam, bo jedziemy z przyjaciółmi i oni się na niego nie załapali już:( Dlatego zastanawiamy się między Stringrayem a SummerVilla, jest różnica ok 500zł między nimi, więc byłyby to dodatkowe pieniądze na wycieczki. Możesz nam coś poradzić na podstawie tego co widziałas?Dzieki!
Antia napisał(a):
ja bym wziela tanszy i kase na fakultety przeznaczyla :)
Tylko, że porównując ceny wycieczek które przytoczyła Antia z tymi w SummerVilla to w tym drugim są mocno zawyżone więc nie wiem czy nie wyjdzie na to samo.

pawelyop kiedy się wybierasz na Malediwy ?
 Profil Relacje PM off  

#347 PostWysłany: 05 Mar 2013 18:57 

Antia, a ile kosztują transfery do tych resortów?
 Profil Relacje PM off  

#348 PostWysłany: 05 Mar 2013 19:10 

PawełWrocław napisał(a):
Antia, a ile kosztują transfery do tych resortów?

Tu Antia cennik wycieczek i transportów na resorty podała

Activities 2/Pax/Trip 4-6/Pax/Trip
1 Furafathi (Sexy Beach) 20 15
2 Biyaadoo Resort 20 15
3 Kandooma 30 25
4 Fun Island 50 45
5 Fihalhohi 70 65
6 Anantara 30 25
7 Snorkeling/ 1hr 15 10
8 Night Snorkeling/ 1hr 25 20
9 Big Game Fishing 80 75
10 Night Fishing 30 25
11 Maadhoo Finolhu (picnic island) 40 35
12 Dolphin Cruise $5/ Litre $5/ Litre
13 Sun set Cruise 30 25
14 Manta Ray Watch $5/ Litre $5/ Litre
15 Beach BBQ 20 15
16 Catamaran Ride/ 1hr 20 15
17 Jet Ski/ 1 hr 60 60
18 Water Ski/ 15 mins 35 35
19 Banana Ride/ 15 mins 45 45
20 Fun Tube/ 15 mins 25 25
21 Kaya King/ 1 hr 10 10
22 Live Cultural Music Show (Boduberu) 50 40
23 Photo Boat Ride/ 1 hr 30 25
24 Olhuveli 50 45
25 Rihiveli 70 65
26 Rannaalhi 70 65
27 Vaagali 70 65
28 Enboodoo 70 65
29 Enboodoo Finolhu 70 65
30 Vaadhoo 70 65
31 Velassaru 70 65
32 Guraidhoo (Local Island) 30 25
33 Gulhi (Local Island) 30 25
34 Banana Reef + Snorkeling/ 1 hr 40 35
35 Big Reef + Snorkeling 30 25
 Profil Relacje PM off  

#349 PostWysłany: 05 Mar 2013 19:25 

Olhuveli to wstep za 35 usd, ale za kazde jedzenie, picie i rozrywki trzeba placic osobno a do resortu na Rannaalhi wstep wolny, ale wszelkie dodatki platne (picie, jedzenie etc.).

I info odnosnie Isla Beach Inn, od przyszlego miesiaca beda oferowac nie trzy a piec pokoi do dyspozycji.
Polecam rezerwacje bezposrednio droga emailowa z wlascicielem Hussainem Sunnym sunny@islebeachinn.com[/quote]

Napisać maila można - problem z tym, że napisałem już do nich dwa maile i zero odpowiedzi.
Czy ktoś będący na miejscu mógłby grzecznie zapytać czy jest szansa na jakąś odpowiedź? :)
 Profil Relacje PM off  

#350 PostWysłany: 05 Mar 2013 19:39 

Taniej jakoś niż w innych GH :) Rozumiem, że ceny transferów są bez podatków i service charge, a wejsciowki do resortow to juz pełne ceny?
 Profil Relacje PM off  

#351 PostWysłany: 05 Mar 2013 19:57 
Awatar użytkownika

niebieski
artom napisał(a):

Polecam rezerwacje bezposrednio droga emailowa z wlascicielem Hussainem Sunnym sunny@islebeachinn.com

Napisać maila można - problem z tym, że napisałem już do nich dwa maile i zero odpowiedzi.
Czy ktoś będący na miejscu mógłby grzecznie zapytać czy jest szansa na jakąś odpowiedź? :)[/quote]

Jestem na miejscu, poprosilam Sunnego w Waszym imieniu, aby szybciej odpowiadal na emaile :)

Profil Relacje PM off  

#352 PostWysłany: 05 Mar 2013 19:58 
Awatar użytkownika

niebieski
PawełWrocław napisał(a):
Taniej jakoś niż w innych GH :) Rozumiem, że ceny transferów są bez podatków i service charge, a wejsciowki do resortow to juz pełne ceny?

Tak, dokladnie :)

Profil Relacje PM off  

#353 PostWysłany: 05 Mar 2013 22:42 

Loty: 7
Kilometry: 31 319
niebieski
PawełWrocław napisał(a):

W Kaani wyszło jeszcze taniej.
 Profil Relacje PM off  

#354 PostWysłany: 05 Mar 2013 22:56 

Tak dla porównania-z Kaani Anannthara Entrance USD 175.00 per person, including foods & beverages a ze Stingray USD 125.00 per person.Czyli tutaj w Kaani wyszło drożej
 Profil Relacje PM off  

#355 PostWysłany: 06 Mar 2013 11:05 

Tak z innej beczki, nocował ktoś w stolicy w Male i jakiś hotelik może polecić ?
Muszę jedną noc tam się przespać ...

P.S. Do osób, które tam są wg prognoz te deszcze tam faktycznie teraz mocno padają czy to tylko lekkie "chłodzące" mgiełki ?
 Profil Relacje PM off  

#356 PostWysłany: 06 Mar 2013 11:41 

@up
Ja w Male zarezerwowałam Kaani Lodge i próbuję się z nimi skontaktować od ponad tygodnia. Więc jeżeli się nad nim zastanawiasz, to na chwilę obecną odradzam. Do wyjazdu już niewiele, a cały czas cisza. Podłączam się do pytania o sprawdzony nocleg w Male. Najlepiej taki, który organizuje przyzwoite wycieczki.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Malediwy
#357 PostWysłany: 06 Mar 2013 16:49 

codriver napisał(a):
Bo tak wyglada to w rzeczywistosci. A tego polaczkowo-robotowego gadania, ze wszedzie jest zle, a jak juz ma byc dobrze to trzeba wydac 30 tysiecy, to nawet nie warto czytac. Gratuluje wszystkim, ktorzy wybieraja sie na Maafushi w najblizszym czasie i gwarantuje Wam, ze to bedzie niezapomniany wyjazd pelen pozytywnych wrazen. Do zobaczenia na wyspie! :)

NIGDZIE nie napisałem w ten sposób, a wręcz przeciwnie
"Nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu swemu"
 Profil Relacje PM off  

#358 PostWysłany: 06 Mar 2013 19:00 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
niebieski
Już Ty mi tu z przykazaniami nie wyskakuj.
 Profil Relacje PM off  

#359 PostWysłany: 06 Mar 2013 19:27 

codriver napisał(a):
Już Ty mi tu z przykazaniami nie wyskakuj.

OK
Ty nigdy więcej nie naciągaj moich wypowiedzi, gdyż jest to nie fair.
Bardzo o to proszę.
Fora internetowe są stworzone, aby każdy mógł się wypowiedzieć, w tym również krytycznie, czy bezstronnie w niektórych kwestiach, a co najważniejsze LOGICZNIE.
Inaczej wymiana jakichkolwiek zdań na forach internetowych nie miałaby sensu, bo jeden by napisał, że idzie się powiesić, a reszta by przyklaskiwała, że to bobma pomysł.
Swoją powyższą wypowiedź skróciłem, bo mnie poniosło i użyłem słów, których zazwyczaj nie używam.
 Profil Relacje PM off  

#360 PostWysłany: 06 Mar 2013 22:38 

Loty: 53
Kilometry: 121 490
Czy na tym forum jest moderator?

Prosze Was wszystkich o rozmowy "na temat" ,naprawde sporo osób liczy na pomocne posty, rady.

Skoro wiecie ńieco więcej niż inni trzymajcie się tematu a nie wycieczek osobistych :-)

Czy oge prosic o podpowedzi odnosnie hotelu?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 638 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 32  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości