Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 638 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 32  Następna
Autor Wiadomość
#401 PostWysłany: 16 Mar 2013 18:18 

jeżeli ktoś jest zainteresowany, to na bezpośredniej stronie tego Hotelu,pojawiła się promocja na pobyt 3 lub 6 dniowy.Wydaje mi się,że warto skorzystać....pakiet zawiera jeden bezpłatny nocleg i wycieczki w cenie.Adres strony http://www.coralreefviewinn.com/aboutus.html
 Profil Relacje PM off  

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
#402 PostWysłany: 16 Mar 2013 19:16 

Jako, że obiecałem wrzucić słowo pochwalne dla miejsca, w którym byłem, oto one:
http://www.islebeachinn.com/index.html

Miejsce jest naprawdę przyjazne i nowe, bo chłopaki prowadzą biznes od kilku miesięcy. Ceny porównywalne do innych na wyspie, ale za to jakość obsługi jest wyśmienita. Poza tym jest blisko do plaży i to nie tej wybetonowanej, jak po drugiej stronie wyspy.
Wycieczki i ich ceny z tego miejsca też są w bardzo konkurencyjnych cenach. Generalnie polecam!
 Profil Relacje PM off  

#403 PostWysłany: 16 Mar 2013 19:24 

Jeśli ktoś z Was wybiera się do Kaani Beach na Maafushi to zdecydowanie radzę dzwonić i potwierdzać rezerwacje, które macie z Venere, Bookingu, Hotels.com i innych tego typu portali. na miejscu okazuje się ze pokoje wszystkie są zajęte i pan Abdullah mówi, że mieli i mają po prostu problem z rezerwacjami. Kaani słynie z tego, że przyjmuje więcej rezerwacji niż ma pokoi. Nas to niestety spotkało. Po ostrych negocjacjach dostaliśmy pokój w Kaani vila na plazy. Przyzwoite miejsce bo czysto i dopiero co otwarte. dodatkowo negocjacje przyniosły nam kolacje za free i dwa aktiwisy ale co się nadenerwowaliśmy to nasze. Kolejni "prawie goście" którzy przybyli po nas nie mieli już tyle szczęścia bo proponowano im w zamian jakieś pokoje bez okien. koszmar.
ja nawet pokusiłam się o telefon do Venere.com w tej sprawie ale też niewiele zdziałali ...
patrząc na ilość osób, które piszą na forum że będą w np w maju w Kaani to wydaje się, że mogą mieć kłopoty z realizacją swoich rezerwacji. W hotelu najwięcej Rosjan-chyba oni są tam priorytetowo traktowani. a na samej wyspie Maafushi od groma Polaków :)
 Profil Relacje PM off  

#404 PostWysłany: 17 Mar 2013 07:03 

a więc Kaani w swoim hotelu ma około 20 pokoików z czego połowa z widokiem na miasto czyli na syf - jakieś ruiny i dachy innych budynków:/
dodatkowo mają domek na plaży w którym znajdują się 3 pokoje -każdy z łazienką i oknami :) do wspólnego użytku jest salon w ktorym jest tv oraz kuchnia z czajnikiem, lodówką. Krupówki to może jeszcze nie ale pewnie w maju 90% turystow to będą Polacy :D w kóncu majówka nie ? :D
co do innych miejsc na Maafushi to stingrey jest przyzwoity http://stingraybeachinn.com/
dzisiaj sandbank nas czeka a jutro Kandooma :)
 Profil Relacje PM off  

#405 PostWysłany: 17 Mar 2013 21:20 

W Stingray też podobnie overbooking jest nagminny, w necie są opinie opisujące takie sytuację w liczbie większej niż 1 (na booking lub agoda).

Z opinii na temat różnych GH na Maafushi wyłania się niezbyt ciekawy wniosek na temat sporej częśći właścicieli tych GH, mam takie wrażenie że pozytywne pełne zachwytu opinie napisali jedynie osoby które nie sprawdzali rachunki, bo po sprawdzeniu okazywało się że do rachunku jest dopisane kilka pozycji, rano cena wycieczek okazywała się inną lub dopiero przed wypłynięciem informowano o "additional entrance fee"... Już nie mówiąc o overbookingu kiedy to wpycha się turystów do malutkich pokoików bez okien - w prywatnych domach. Cóż, wszystko ma swoją cenę...
 Profil Relacje PM off  

#406 PostWysłany: 17 Mar 2013 21:31 
Awatar użytkownika

Loty: 985
Kilometry: 2 186 000
niebieski
w40 napisał(a):
W Stingray też podobnie overbooking jest nagminny, w necie są opinie opisujące takie sytuację w liczbie większej niż 1 (na booking lub agoda).

Z opinii na temat różnych GH na Maafushi wyłania się niezbyt ciekawy wniosek na temat sporej częśći właścicieli tych GH, mam takie wrażenie że pozytywne pełne zachwytu opinie napisali jedynie osoby które nie sprawdzali rachunki, bo po sprawdzeniu okazywało się że do rachunku jest dopisane kilka pozycji, rano cena wycieczek okazywała się inną lub dopiero przed wypłynięciem informowano o "additional entrance fee"... Już nie mówiąc o overbookingu kiedy to wpycha się turystów do malutkich pokoików bez okien - w prywatnych domach. Cóż, wszystko ma swoją cenę...

Nie wsadzaj wszystkich wlascicieli GH do jednego worka.
Ja bylam w Isle Beach Inn i oceniam ten hotelik na 6.
To co opisane bylo, pokoj czysciutki, snaidania duze, obsluga przesympatyczna. Okna mojego pokoju wychodzily na plaze, palmy i bialy piasek. Mialam tam swiety spokoj, jako ze hotelik jest po drugiej stronie, niz wszyscyu Polacy.
Niczego mi nie dopisali do rachunku, nawet znizke dostalam na koniec, wiec ...

Same fotki, czyli https://www.instagram.com/atamancia/
Blog o moich podróżach http://atamanka.pl uwaga, dużo zdjęć ;)
 Profil Relacje PM off  

#407 PostWysłany: 18 Mar 2013 20:06 

Do Antia: Chyba nie umiesz czytać, napisane "sporej części" a nie "wszyscy"
To że masz dobre doświadczenie z tym GH nie oznacza że:
1) inne GH tak samo dobrze traktują turystów
2) w tym GH nie zdarzają się opisane problemy
Dobrze zrobisz jeżeli napiszesz swoją opinię - ze szczegółami - na portalu turystycznym tripadvisor/agoda/booking/....
a nie będziesz tu krzyczeć że twoja opinia jest jedynie słuszna, jest ona warta tyle co inne opinie.

Nie tylko Kaani Beach i Stingray robią overbooking, nie tylko w Maafusi Inn i Summer dopisują coś do rachunków, w 6 lub 7 GH ceny wycieczek są zmienne nawet po wcześniejszej umowie, sumując wyszło mi że więcej niż 50% tych GH ma takie "kwiatki", a powyżej 50% to już "większość" - jak by ktoś nie wiedział (może Antia?) :-) :-) :-)

Ale przecież to nie powód do odwoływania wyjazdu lub zniechęcenia się do Malediwów! :-) :-)
Warto tylko pamiętać o tych "kwiatkach"...
 Profil Relacje PM off  

#408 PostWysłany: 18 Mar 2013 20:30 

Najgorsze jest to,że za żadnego pioruna nie idzie sie z GH skontaktować.....pisalismy do dwoch w celu potwierdzenia naszego pobytu i zadnego odzewu z ich strony :( :( :( nawet nie raczyli przeczytac poczty wysłanej do nich-nie jednej zresztą.Telefon owszem odebrali-ale nie byli w stanie sprawdzic rezerwacji :ugeek: :ugeek: :ugeek: :ugeek:
 Profil Relacje PM off  

#409 PostWysłany: 18 Mar 2013 21:45 

w40 napisał(a):
Do Antia: Chyba nie umiesz czytać, napisane "sporej części" a nie "wszyscy"
To że masz dobre doświadczenie z tym GH nie oznacza że:
1) inne GH tak samo dobrze traktują turystów
2) w tym GH nie zdarzają się opisane problemy
Dobrze zrobisz jeżeli napiszesz swoją opinię - ze szczegółami - na portalu turystycznym tripadvisor/agoda/booking/....
a nie będziesz tu krzyczeć że twoja opinia jest jedynie słuszna, jest ona warta tyle co inne opinie.

Nie tylko Kaani Beach i Stingray robią overbooking, nie tylko w Maafusi Inn i Summer dopisują coś do rachunków, w 6 lub 7 GH ceny wycieczek są zmienne nawet po wcześniejszej umowie, sumując wyszło mi że więcej niż 50% tych GH ma takie "kwiatki", a powyżej 50% to już "większość" - jak by ktoś nie wiedział (może Antia?) :-) :-) :-)

Ale przecież to nie powód do odwoływania wyjazdu lub zniechęcenia się do Malediwów! :-) :-)
Warto tylko pamiętać o tych "kwiatkach"...

Hej W40
Możesz jeszcze napisać na co należy uważać?
My mamy zarezerwowany pobyt w Summer i chciałabym znać Twoją opinię.Mamy jeszcze możliwość zamiany na Leisure Boutique Hotel.
Może wiesz coś więcej?Pozdr.
 Profil Relacje PM off  

#410 PostWysłany: 18 Mar 2013 22:16 

Do Coniferka: w Summer podobnie nowy zarządca-właścicel (syn właściciela, bo tamten przekazał synkowi) jest dość pazerny (w odróżnieniu od ojca - tamten podobnie jest super), więc warto sprawdzać rachunki, płacić za wycieczki od razu i "na słowo" nic nie zostawiać. Polecam uważne przeczytanie opinii na bookingu, agodzie, tripadvisor i cokolwiek jeszcze uda Ci się znaleźć - te z maksymalnymi ocenami raczej nie czytaj, jak opinia jest w nieznanym Ci języku to kopiuj tekst i wrzucaj do translate.google.com - nawet najdziwniejsze "krzaczki" tłumaczy że da się zrozumieć.
Na temat Leisure Boutique - ktoś tu wrzucał jakiś czas temu link do swojego bloga - klee1983 - dziewczyna była tam chyba w lutym, może odpowie Ci na priv jak napiszesz. Swoją drogą polecam przeczytanie wszystkich opinii na temat tego GH. Jeżeli ceny są porównywalne to Leisure chyba będzie lepszym wyborem, ale nie bierz mojej opinii za wyrocznię :-) :-)
 Profil Relacje PM off  

#411 PostWysłany: 18 Mar 2013 22:21 

W40
Dzięki..
Jak jeszcze coś Ci się nasunie,to napisz...każda podpowiedź dobra:)
 Profil Relacje PM off  

#412 PostWysłany: 18 Mar 2013 22:55 

bedziemy na malediwach w lipcu i naraie najtanszym hostelem jest summer villa. ktos kiedys napisal zeby brac najtanszy hotel i kase wywalic na fakultety ale teraz nie jestem pewna... skoro wlasciciel summer villi jest pazerny to bedzie zdzieral na wycieczkach... juz nie wiem czy wziasc np troche drozsza arene czy picnic inn czy faktycznie pchac sie do najtanszej summer villi :/
 Profil Relacje PM off  

#413 PostWysłany: 18 Mar 2013 22:58 

agata.szerlag napisał(a):
bedziemy na malediwach w lipcu i naraie najtanszym hostelem jest summer villa. ktos kiedys napisal zeby brac najtanszy hotel i kase wywalic na fakultety ale teraz nie jestem pewna... skoro wlasciciel summer villi jest pazerny to bedzie zdzieral na wycieczkach... juz nie wiem czy wziasc np troche drozsza arene czy picnic inn czy faktycznie pchac sie do najtanszej summer villi :/

My będziemy w Summer na początku czerwca,także jak będziesz chciała,to napiszę co i jak.Pozdr.
 Profil Relacje PM off  

#414 PostWysłany: 18 Mar 2013 23:40 

Czy ktoś zna opinie o Dhonveli View? Widzę że praktycznie nikt nie bierze tego GH pod uwagę, mimo że cena na bookingu jest bardzo atrakcyjna, najtańszy po Summer Villa. Zastanawia mnie czemu :) My mamy tam rezerwację, ale zastanawiamy się czy nie zmienić bo nie znamy żadnych opinii.
 Profil Relacje PM off  

#415 PostWysłany: 19 Mar 2013 00:19 

Hej, po moich ciężkich poszukiwaniach :) wybrałem 2 opcje, może kogoś zainspirują:

http://www.asseyri-inn.com/

GH za 1,5K$ od pary/tydzień FB z codziennymi wycieczkami, transferem lotniczym z Male.

Lub zamiast jednego miejsca rejs po atolach na Atoll Explorer

Finalnie zarezerwowaliśmy tygodniowy rejs all inclusive na Atoll Explorer - ceny bardzo atrakcyjne jak na malediwy za 3 os (kabina 1 podwójna + 1 single) 3,5 $, z transferami łodzią i noclegiem po przylocie, dorzucili również nurkowanie dla początkujących. Codziennie inna plaża, snurkowania, wyspa z lokalsami itd. All inclusive oznacza z alko, nie tylko podatki w cenie :)

http://www.scaevolatravel.com/Accommoda ... l-Explorer
 Profil Relacje PM off  

#416 PostWysłany: 19 Mar 2013 00:26 

Za rejs 3,5k$ oczywiście :)

Jesli ktoś się upiera przy resorcie to znalazłem na agoda.com
całkiem dobry i polecany Meeru Island Resort za 14k zł tydzień dla 3 os. w domku na plaży z prywatnym jaccuzi w opcji all inclusive, z transferami z lotniska w Male.
 Profil Relacje PM off  

#417 PostWysłany: 20 Mar 2013 10:02 

Coniferka, jeżeli masz wybór pomiędzy Leisure a Summer Villa to bierz Leisure. Jest bliżej plaży, z zewnątrzwygląda dużo lepiej. Spotkaliśmy ludzi z Polski co mioeszkaja w tym GH i sa zadowoleni w przeciwieństwie do ludzi z SV.Jak masz możliwośćzarezerwować Venturo GH to byłabu dobra opcja. Dla gości mają wycieczki po cenach ok 30-40% niższych od innych GH. Kolacja o 19 za 5$ full wypas.
 Profil Relacje PM off  

#418 PostWysłany: 20 Mar 2013 10:09 

Z można tam chodzić tylko na kolację?
WYCIECZKI TEŻ KUPILIBYŚMY U NICH.Jest taka możliwość?
 Profil Relacje PM off  

#419 PostWysłany: 20 Mar 2013 10:16 

Podczas naszego pobytu można było się tam stołować z innych GH. Z wycieczkami było gorzej,ale czasami sie udało.
 Profil Relacje PM off  

#420 PostWysłany: 20 Mar 2013 10:18 

Piszesz o Venturo.Nie mogę znaleźć oferty tego GH.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 638 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 32  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość