Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 638 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 32  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Malediwy
#381 PostWysłany: 10 Mar 2013 23:33 
Awatar użytkownika

niebieski
Dawno tak się nie ubawilam czytając posty "pod Malediwami". Całe szczęście, ze od 20 lat codziennie widzę zolwia (foto wysle kutro dla tych, którzy nie widzieli, a ..., ponieważ teraz zolw śpi .;). Cudownie, ze nie muszę tam lecieć, ale pozdrawiam.

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
#382 PostWysłany: 11 Mar 2013 00:11 

klee1983 - dzięki za info (i za blog - jest super!!!!),

Może ktoś jeszcze się podzieli doświadczeniem z lotniska w Male?
 Profil Relacje PM off  

#383 PostWysłany: 11 Mar 2013 20:18 

Czy Moderator może zareagować na impertynencje użytkownika o nazwie -o-!!!???
Przez cały czas krytykuje i poucza tych wszystkich pytających,którzy według niego,zadają niewłaściwe pytania na forum.
Każdy ma prawo do pytań,jakie uważa za właściwe i ważne a moralizatorski i chamski ton wypowiedzi -o- nie należy do przyjemnych!!!
 Profil Relacje PM off  

#384 PostWysłany: 12 Mar 2013 10:24 

Loty: 251
Kilometry: 414 782
niebieski
olus napisał(a):
Jak sie jedzie do innego kraju to jest się zobowiązanym uszanować tamtejszą tradycję i kulturę.
Szkoda, ze to niestety najczęściej działa w jedną stronę... Nasze dziewczyny nie powinny zakładać bikini tam, ale czy tamte jak przyjeżdżają zakładają je u nas???:-)

#385 PostWysłany: 12 Mar 2013 10:35 

Olus napisał
"Współczuję ludziom, ktorzy jadą tam dopiero w maju, wtedy mozemy być tam juz najbardziej znienawidzonym narodem."

Dokładnie o to chodzi
Gdziekolwiek się leci trzeba zachowywać się przyzwoicie i zgodnie z lokalnymi zwyczajami.
Moim zdaniem tego typu wpisy na forum, które przykładowo opisują przemycanie spirytusu powinny być natychmiast usuwane, gdyż one dotyczą popełniania przestępstwa, za które właściciele hotelików mogą być srodze ukarani. Na Maafushi nie jest z tym aż tak wielki problem, ale jeśli ktoś zrobi coś takiego na innej lolalesowej wyspie i lokalesi wyczują, złożą skargę, wtedy właściciel hoteliku będzie miał wielkie problemy, a jeśli wpłynie kilka skarg od lokalesów, wtedy danego turysty nie wypuszczą z wyspy i pójdzie siedzieć.
Były już takie przypadki opisywane na rosyjskim forum.
Na szczęście skończyło się na tygodniowej odsiadce.

Ostatnio edytowany przez Robot 12 Mar 2013 10:42, edytowano w sumie 3 razy
 Profil Relacje PM off  

#386 PostWysłany: 12 Mar 2013 10:37 

malediwy napisał(a):
olus napisał(a):
Jak sie jedzie do innego kraju to jest się zobowiązanym uszanować tamtejszą tradycję i kulturę.
Szkoda, ze to niestety najczęściej działa w jedną stronę... Nasze dziewczyny nie powinny zakładać bikini tam, ale czy tamte jak przyjeżdżają zakładają je u nas???:-)

Coniferka napisała, że jestem cepem.
Idąc Twoim tokiem rozumowania, ja powinienem jej natychmiast odpowiedzieć w podobnych, albo gorszych słowach.

"Oko za oko a cały świat oślepnie" - Mahatma Ghandi
 Profil Relacje PM off  

#387 PostWysłany: 12 Mar 2013 16:34 

julka2 napisał(a):
Skorzystałam z okazji Emirates, kupiłam bilety,zaraz potem wykupiłam 2 tygodniowy pobyt w resorcie z opcją all za 1000e od osoby,wykupiłam także potrzebne ubezpieczenia.Podsumowując,ogólna cena za 2 osoby to niecałe 12tys.(bilety lotnicze,hotel z all,transport z lotniska i potem powrót,2xdz.wycieczka łodzią na snorkeling,nocne połowy ryb,ubezpieczenia)Hotel nie należy do luksusowych,ale ja do wybrednych osób się nie zaliczam.Dla mnie są ważne opinie hotelu w jakim mam wypoczywać.
To, że jak niektórzy uważają,będę uwięziona na jednej wyspie przez 2 tyg.mi nie przeszkadza.Każdy odpoczywa na swój sposób.Wykupienie resortu z all nie zobowiązuje mnie do tego aby siedzieć na tyłku przez cały pobyt.Poza tym za ciężko pracujemy przez cały rok,aby odmówić sobie spędzania czasu tak jak nam się podoba.Niech każdy korzysta z urlopu jak chce i równocześnie nie krytykuje innych.
Nie zaliczam się też do osób obrzydliwie bogatych i myślę, że te niespełna 12 tys.za wszystko za 2 os. nie jest ceną wygórowaną.Od dawna marzyłam o wyjeżdzie na Malediwy,ale ceny mnie powalały.Kupiłam bilety z pełną świadomością gdzie jade i jakiego wypoczynku mogę się tam spodziewać.Malediwy to dla mnie ciepło,plaża,wspaniałe rafy i pełny relaks w ciszy i spokoju.
Wylot jest w maju.Hotel to Summer Island Village.

Do kiedy jesteście w Summer Island Village? my tez tam będziemy od 30 maja do 7 czerwca
 Profil Relacje PM off  

#388 PostWysłany: 13 Mar 2013 11:43 

olus napisał(a):
jerzy000 napisał(a):
Co do uwag na temat alkoholu to ja nikomu nie liczę ile pije, wypił czy będzie pił. Podałem tylko odpowiedź na pytanie, które w tym wątku było zadawane wiele razy. To,że ludność tubylcza nie może pić to nie znaczy,że my też tak musimy...
Podobnie z bikini, nie każda dziewczyna chciałaby kąpać się w ubraniu.

Nie chciałam wtrącać się w toczące sie tu dyskusje, ale jak czytam niektóre posty to coś mnie bierze. Jak sie jedzie do innego kraju to jest się zobowiązanym uszanować tamtejszą tradycję i kulturę. Pojawiały się tu już wypowiedzi, że na Maafushi zaczynaja krzywo patrzeć na Polaków, teraz się już nie dziwię dlaczego. Współczuję ludziom, ktorzy jadą tam dopiero w maju, wtedy mozemy być tam juz najbardziej znienawidzonym narodem.

Na wyspie mieszkańcy nie narzekają na Polaków. Akceptują ich takimi jakimi są. Interesują się gdzie jest Polska, zagadują na ulicy. Także nie ma się czego wstydzić, można być nawet dumnym z tego,że się pochodzi z tego kraju. Są bardzo pomocni i lubią pożartować. Ciekawostka...tubylcom podobają się wysokie dziewczyny(oni są bardzo niscy)
Narzekają tylko trochę na rosyjskich turystów bo rozmawiają tylko po swojemu i nie mogą się dogadać jak pojawią się w hotelu.
 Profil Relacje PM off  

#389 PostWysłany: 13 Mar 2013 13:08 
Awatar użytkownika

Loty: 985
Kilometry: 2 186 000
niebieski
Robot napisał(a):
Chodzi mi o to, że wyskoczyłeś jak Filip z konopii:
"Teraz jestem mocny w temacie to mogę się wypowiedzieć"
Niby gdzie jest ta Twoja "moc"???
Czym ona się objawia???
Czy ta moc objawia się przemyceniem 5l spirytusu???
Czy może objawia się drwinami z lokalesowego Policjanta, który się zmieszał????
Czy Wy co niektórzy nie jesteście świadomi, że jesteście czasem śmieszni, a nawet żałośni???
Jeszcze jakieś drwiny z kobiet, które noszą chusty :oops: Człowieku przecież to u nich wielowiekowa tradycja!!
Przecież jasne powinno być dla wszystkich wybierających się na Maafushi, że nie lecą do hotelu w ofercie All.
Trudno spodziewać się na biednej lokalesowej wyspie jakichkolwiek rarytasów.
Nie będzie ich tam!! Zapomnijcie!!
Było już o tym kilkanaście razy, że najlepsze jedzenie jest w Rehendi.
Teraz każdy będzie wracał z Malediwów i każdy będzie pisał : Teraz jestem mocny. Pytajcie!!"
Najbardziej interesujące powinny być według mnie opisy poszczególnych wysp i wysepek, raf, nurkowania, połowów ryb itd.
Przecież po to się leci na Malediwy, a nie knuć na lotnisku w jaki sposób przemycić spirytus, albo czy zaświecę tyłkiem w stringach lokalesom.
Planuję wyprawę ponownie w grudniu i sądziłem, że znajdę chociaż z jedną aktualną interesującą mnie informacje, którą nie można było wcześniej wyczytać na tym forum, lub zagranicznych podobnych.
Tymczasem tutaj wciąż codziennie te same pierdoły o słabych jajecznicach, przemycaniu spirytusu, krukach na drzewach i stringach.
Kolejna dobra porada "wujka dobra rada" : "Zabierajcie gorące kubki na Malediwy!" :)
Bożesz Ty mój....ten świat umiera przez głupotę

Podpisuje sie dwoma rekami pod tym, co napisal Robot!

Same fotki, czyli https://www.instagram.com/atamancia/
Blog o moich podróżach http://atamanka.pl uwaga, dużo zdjęć ;)
 Profil Relacje PM off  

#390 PostWysłany: 13 Mar 2013 19:44 

czy ktoś leciał emirates i może powiedzieć czy w tranzycie bagaż jest automatycznie przekierowywany między lotami?
 Profil Relacje PM off  

#391 PostWysłany: 13 Mar 2013 20:03 

Antia.....dzieki za odpowiedz.....zdjęcia superasne....
 Profil Relacje PM off  

#392 PostWysłany: 13 Mar 2013 20:05 

8am napisał(a):
czy ktoś leciał emirates i może powiedzieć czy w tranzycie bagaż jest automatycznie przekierowywany między lotami?

Emirates nie leciałam,ale generalnie zawsze jak latamy z tranzytem to przy pierwszej odprawie nadajemy bagaz do miejsca docelowego
 Profil Relacje PM off  

#393 PostWysłany: 14 Mar 2013 00:18 

czy ktos spal w summer villa na Maafushi? czy w praktyce ceny wycieczek sa takie same jak w wyslanym przez kogos z forum cenniku? bo cenny w summer villa troszke odbiegaja od tych w arena longe...
 Profil Relacje PM off  

#394 PostWysłany: 14 Mar 2013 09:34 

Loty: 7
Kilometry: 31 319
niebieski
Masz cennik z Arena Lodge ? Wklej jak masz. Taniej jest ?
 Profil Relacje PM off  

#395 PostWysłany: 14 Mar 2013 13:47 

Manuel napisał(a):
Masz cennik z Arena Lodge ? Wklej jak masz. Taniej jest ?

Biyadho Resort:
1-2 osoby transport 35$, 3-4 25$, 5-6 20$. Wejście do resortu 30$
Fihaalhohi Resort
1-2 osoby 55$, 3-4 45$, 5-6 40%,wejście 23$
Kandooma Resort
1-2 35$, 3-430$, 5-6 25$ (transport), wejście 100$ do wydania w resorcie.
Fun Island Resort
1-2 50$,3-4 45$, 5-6 35$ wejście 29$
Bolifushi Resort
1-2 80$, 3-4 60$, 5-6 50$, wejście 60$ (zawiera lunch),
Picnic Island
1-2 50$, 3-4 40$, 5-6 35$ wejście 11$ zawiera lunch,
Sexy Beach (Sand) 1-2 35$, 3-4 25$, 5-6 20$, wstęp bez opłat
Night fishing
1-2 50$, 3-4 45$, 5-6 35$
Dolphin Watching
Manta Watching
Snorkeling
1-2 40$, 3-4 30$, 5-6 25$ czas 90 minut
45, 40 35$ czas 180 minut
50,45,40$ czas 270 minut
Cennik z 14.03.2013
 Profil Relacje PM off  

#396 PostWysłany: 14 Mar 2013 14:21 

Loty: 113
Kilometry: 259 794
Niestety ten wątek zrobił się bardzo nieczytelny, a na komórce trudno szukać informacji szczególnie ze słabym malediwskim internetem.
Czy ktoś może polecić, który resort najbardziej się opłaca zobaczyć?

Biyadho Resort?

#397 PostWysłany: 14 Mar 2013 16:14 

Proszę o informacje na temat GH Villa Summer oraz Hotel Leisure Boutique
mam wybór między tymi dwoma Hotelami i proszę o pomoc w podjęciu dezyzji.
Jeżeli ktoś był lub jest w którymś z hoteli ,to proszę o opinię.
 Profil Relacje PM off  

#398 PostWysłany: 14 Mar 2013 21:20 

Nie tylko nasi kombinują 8-) :
Źródło Onet:
"Luksusowe hotele na Malediwach nie chcą udostępniać chińskim turystom … czajników. Czajniki w pokojach zajmowanych przez turystów z Europy są - i dlatego media w Chinach oskarżają malediwskich hotelarzy o dyskryminację.
Kiedy nie wiadomo o co chodzi, zazwyczaj może chodzić o pieniądze. Tak też jest i w sporze hotelarzy z Malediwów - z turystami z Chin. Wakacje na Malediwach nie są tanie.
Turyści z Chin wymyślili jednak sposób, jak zaoszczędzić - przynajmniej na jedzeniu. Zamiast posiłków w restauracjach Chińczycy wolą własne „błyskawiczne zupki” , przygotowywane w pokojach hotelowych. Według informatorów dziennika „South China Morning Post” hotelowi goście gotowali nawet jedzenie w czajnikach.
Czajnikowa dyskryminacja wywołała burzę w chińskim Internecie, gdyż Malediwy stały się w Chinach niezwykle popularne. W ubiegłym roku odwiedziło je najwięcej turystów z Chin, bo aż 230 000."
 Profil Relacje PM off  

#399 PostWysłany: 15 Mar 2013 19:43 
Awatar użytkownika

|...o...| napisał(a):
@klee1983: buty do spacerow w wodzie bralas z polski czy na miejscu zorganizowane ?

Buty brałam ze sobą, ale w hotelu mieli do wypożyczenia płetwy w razie WU.
 Profil Relacje PM off  

#400 PostWysłany: 16 Mar 2013 09:41 

http://www.traveltomaafushi.com/
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 638 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 32  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość