Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 202 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 10 Sty 2017 00:25 

Loty: 4
Kilometry: 17 154
niebieski
Mam pytanie odnośnie tej 2-3 godzinnej wycieczki. Z Waszych opisów wynika , że ostatnią rzeczą jest suk , na którym jest czas wolny. Czy można odpuścić autobus , zostać samemu trochę dłużej "na mieście" ? Jeśli tak , to póżniej na lotnisko dojadę jakimś autobusem czy brać taxi?
 Profil Relacje PM off  

Ferie na Florydzie ☀️ Tydzień w Miami za 3676 PLN ✈️😎 Ferie na Florydzie ☀️ Tydzień w Miami za 3676 PLN ✈️😎
Przedświąteczna wycieczka na Lazurowe Wybrzeże 🌊🎄 Loty do Nicei i hotel za 719 PLN 🇫🇷 Przedświąteczna wycieczka na Lazurowe Wybrzeże 🌊🎄 Loty do Nicei i hotel za 719 PLN 🇫🇷
#82 PostWysłany: 10 Sty 2017 06:29 
Awatar użytkownika

Loty: 317
Kilometry: 619 201
niebieski
Roku napisał(a):
Miałem godzinną przesiadkę w DOH na trasie DXB - CMB na jednym bilecie. Dokładnie 60 min. Lot Qatar..

dobrze wiedzieć bo planuje coś kupić z przesiadką 70 minut, jeszcze sprawa wygląda na tyle pozytywnie, że mam dwa loty do wyboru jeden z przesiadką 70 minut, drugi z przesiadką 115 min. Oba wylatują o tej samej z Wawy ale w BKK są odpowiednio 12:30 i 13:20, więc czy jest szansa jak na ten z którszą przesiadką mnie "oleje" to wsadzą mnie na ten następny lot?

W ogóle czy coś się Qatarowi nie pomerdało? Dwa loty do Bangkoku w przeciagu 1 h?
Jeden 2:20 - B737
drugi 3:05 A380

#83 PostWysłany: 10 Sty 2017 09:14 
Awatar użytkownika

Loty: 178
Kilometry: 311 128
srebrny
Raczej im sie nie pomerdalo - w czasach kiedy pracowalem w biurze QR wspomniany BKK to byl najpopularniejszy kierunek w siatce przewoznika, czesto bywal overbooking na trasach DOH-BKK/BKK-DOH. ;) Jakby cos sie stalo z przylotem z WAW, to powinni Ci znalezc miejce na kolejnym locie. Minimum Connecting Time dla lotniska w DOH w 2013 roku wynosil 45 minut, nie wiem, jak jest teraz po otwarciu nowego portu.
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 10 Sty 2017 13:04 

Loty: 29
Kilometry: 68 101
samaki9 napisał(a):
Mam pytanie odnośnie tej 2-3 godzinnej wycieczki. Z Waszych opisów wynika , że ostatnią rzeczą jest suk , na którym jest czas wolny. Czy można odpuścić autobus , zostać samemu trochę dłużej "na mieście" ? Jeśli tak , to póżniej na lotnisko dojadę jakimś autobusem czy brać taxi?

Opuszcza się autobus i jest czas wolny. Możesz sobie chodzić gdzie chcesz. Na konkretna godzinę jest zbiórka i wraca się busikiem ze wszystkimi na lotnisko. U nas było ok. 45 min. wolnego.

Zostać dłużej chyba nie można. Dzięki temu, że jesteś na wycieczce zorganizowanej nie musisz kupować wizy, dostaje się tylko coś w rodzaju przepustki na tą jedną wycieczkę po mieście.
 Profil Relacje PM off
samaki9 uważa post za pomocny.

#85 PostWysłany: 10 Sty 2017 13:06 

Abian napisał(a):
Dzięki temu, że jesteś na wycieczce zorganizowanej nie musisz kupować wizy[...]

Lecąc Qatar Airways możesz otrzymać bezpłatną wizę:
nowe-zasady-wizowe-w-katarze-darmowa-wiza-do-96-h-godzin,1219,101156&p=841618#p841618
 PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#86 PostWysłany: 28 Kwi 2017 18:51 

Loty: 52
Kilometry: 136 912
hej,
Czy ktoś z Was wie jakie są średnie ceny alkoholu na strefie wolnocłowej na lotnisku w Doha? Drożej / taniej w porównaniu z Warszawą? Lecimy WAW-BKK i pierwotnie planowaliśmy zrobić zakupy tutaj, ale podobno jest szansa, że nie przejdziemy kontroli bezpieczeństwa w Doha.
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 28 Kwi 2017 19:14 

Jest drożej i mały wybór wódek.
 PM off  

#88 PostWysłany: 28 Kwi 2017 19:21 

niebieski
Drożej, ale niewiele. Security jest, ale chyba nie sprawdzają płynów, bo przeszedłem z 2x 0,5l wody, pytanie czy warto ryzykować dla kilkunastu złotych? Poszukaj na youtube relacji z DOH to zobaczysz ceny.
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 28 Kwi 2017 22:08 
Awatar użytkownika

Loty: 425
Kilometry: 667 983
srebrny
Nie czepiają się zakupów z bezcłowej, więc bez problemu przewieziecie alkohol. W nadawanym też można mieć. A jak stwierdzicie, że mało to DOH można jeszcze dokupić :D Cenami nie chcę rzucać, ale pamiętam, że było drogo.

#90 PostWysłany: 28 Kwi 2017 23:27 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
maverickk napisał(a):
hej,
Czy ktoś z Was wie jakie są średnie ceny alkoholu na strefie wolnocłowej na lotnisku w Doha? Drożej / taniej w porównaniu z Warszawą? Lecimy WAW-BKK i pierwotnie planowaliśmy zrobić zakupy tutaj, ale podobno jest szansa, że nie przejdziemy kontroli bezpieczeństwa w Doha.

Nie wiem, jak w porownaniu z Wa-wa, ale porownywalem ceny alkoholi i szwajcarskiej czekolady w Doha i Dubaju z cenami Duty-Free w Zürichu i bylo drozej. ;)

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 09 Maj 2017 16:46 

Możecie doradzić:

mam stopa 23 godz od 3 w nocy do 1 w nocy na lotnisku w Doha podczas tranzytu. Nie ma lotu wcześniejszego.
Bilet kupiony w biznesie w promocji w styczniu - hotel nie przysługuje, mogą dać za 150 usd za osobę! - polska infolinia. Bilet za 622 eur/os. Warto uderzać jeszcze z tym gdzieś indziej?

A jeśli nie -
czy po przylocie w nocy można się udać transferem do hali odlotów, do saloniku;) a rano, mając załatwioną wcześniej wizę wyjść na miasto z hali odlotów, czy będzie z tym problem?
A opcja wyjście na miasto w nocy - polecacie / odradzacie - lecę z córką 13 lat ?
Ewentualnie ktoś zna / wie jakiś hotel co pozwoli na pobyt od 5 rano do 23 nie kasując za to jak za dwie doby ?
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 09 Maj 2017 17:41 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@‌perednica‌
Na pewno wycieczka po miescie bedzie dla corki wieksza atrakcja, niz spedzic 23h na lotnisku. ;)
Poza tym uwazam, ze lotnisko w Doha jest nudne, a ceny Duty-Free byly wyzsze niz na lotniskach w Europie.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 09 Maj 2017 18:06 

Zdecydowanie warto wyjść z lotniska.
Robiłam tak dwa razy, za pierwszym miałam b. podobne godziny - wystarczyło, by wygodnie odespać lot i w ciągu dnia pozwiedzać Doha. I co ważne - mieś siły na kolejny odcinek.

W tym roku specjalnie zrobiłam lot z tak długą przesiadką, bo lecieliśmy z dwuletnią córką. I chociaż tym razem byliśmy ok. południa i wylatywaliśmy następnego dnia rano, to też było wystarczająco czasu na odespanie (różnica czasu się odezwała) i tym razem wyjście na kolację wieczorem, by iść znów spać.
Bardzo polecam, następnym razem też tak będę robić.

Wizę mieliśmy darmową, Qatara, nastomiast na lotnisku dowiedzieliśmy się, że to przekłada się na niemożność nadania i odebrania bagażu głównego w Doha. Na szybko więc przepakowywaliśmy najpotrzebniejsze rzeczy do podręcznego
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 09 Maj 2017 18:35 

Loty: 713
Kilometry: 899 175
niebieski
Zawsze można skorzystać z darmowych 3 godzinnych wycieczek po Doha / WIZA GRATIS :!: niż siedzieć na lotnisku .....
http://www.qatarairways.com/global/en/o ... -tour.page
 Profil Relacje PM off
moon13 uważa post za pomocny.

#95 PostWysłany: 09 Maj 2017 20:18 

Polecam. My niestety zaliczyliśmy wersję wieczorną, było ciemno ale warto...

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#96 PostWysłany: 09 Maj 2017 20:37 

Spoko, darmowa wycieczka będzie w drodze do.
Na miasto też sami chcemy wyjść korzystając z wizy darmowej na powrocie, a nie siedzieć na lotnisku.

Ale jako że przylatujemy w nocy jeszcze raz pytanie - czy jest możliwe pójście na transfer, posiedzenie w spokoju do rana i wyjście z hali odlotów jakoś "pobierając" wizę po drodze ?

A czy ktoś może korzystał może z tych wycieczek:
https://discoverqatar.qatarairways.com/ ... 3/overview
lub https://discoverqatar.qatarairways.com/ ... d/overview

Dzięki i pozdrowienia dla wszystkich
 Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 09 Maj 2017 20:53 

perednica napisał(a):
Ale jako że przylatujemy w nocy jeszcze raz pytanie - czy jest możliwe pójście na transfer, posiedzenie w spokoju do rana i wyjście z hali odlotów jakoś "pobierając" wizę po drodze ?

Jest możliwe. Ja tak zrobiłem. Wizę załatwiasz wcześniej przez internet.
 PM off
Biko lubi ten post.

#98 PostWysłany: 16 Maj 2017 15:20 
Awatar użytkownika

Loty: 116
Kilometry: 243 008
niebieski
Abian napisał(a):
samaki9 napisał(a):

Opuszcza się autobus i jest czas wolny. Możesz sobie chodzić gdzie chcesz. Na konkretna godzinę jest zbiórka i wraca się busikiem ze wszystkimi na lotnisko. U nas było ok. 45 min. wolnego.

Zostać dłużej chyba nie można. Dzięki temu, że jesteś na wycieczce zorganizowanej nie musisz kupować wizy, dostaje się tylko coś w rodzaju przepustki na tą jedną wycieczkę po mieście.

Jadąc na wycieczkę zorganizowaną przez Qatar Airways można zostać "na mieście" trochę dłużej i samemu wrócić na lotnisko, jeśli wcześniej aplikowało się o wizę samemu (https://transitvisa.qatarairways.com/tr ... I.vis6s4y1), przynajmniej tak twierdził ostatnio przewodnik wycieczki. Nie sprawdziłem tego, bo musiałem wrócić na samolot, ale jak ktoś ma długą przesiadkę to jest to dobra opcja aby zwiedzić trochę Dohy i nie płacić za taxi lub autobus do miasta w jedną stronę.

Relacja z Gruzji
 Profil Relacje PM off
tunczaj uważa post za pomocny.

#99 PostWysłany: 18 Cze 2017 16:53 

GeoTrip napisał(a):
Abian napisał(a):
samaki9 napisał(a):

Jadąc na wycieczkę zorganizowaną przez Qatar Airways można zostać "na mieście" trochę dłużej i samemu wrócić na lotnisko, jeśli wcześniej aplikowało się o wizę samemu (https://transitvisa.qatarairways.com/tr ... I.vis6s4y1), przynajmniej tak twierdził ostatnio przewodnik wycieczki. Nie sprawdziłem tego, bo musiałem wrócić na samolot, ale jak ktoś ma długą przesiadkę to jest to dobra opcja aby zwiedzić trochę Dohy i nie płacić za taxi lub autobus do miasta w jedną stronę.

Potwierdzam, skorzystałem z wycieczki jako darmowy transport do miasta w jedną stronę (kwiecień 2017). Warunkiem jest posiadanie swojej wizy (może być ta darmowa ze strony Qatarairways, no i zapewne ta płatna za 120 zł też).
 Profil Relacje PM off
Kalispell uważa post za pomocny.

#100 PostWysłany: 06 Lip 2017 00:28 

niebieski
Zmienili mi godziny lotów i teraz 4h czekania na kolejny lot.
Rozumiem, że niewiele można tu zdziałać i jedynie czekanie na lotnisku?

Patrzyłem aplikację o wizy i u mnie odpada z racji krótkiej przesiadki.
Czy może są jakieś alternatywy?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 202 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość