Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 202 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 22 Paź 2017 11:36 

niebieski
Ponownie wracałem przez DOH do WAW i nie było security w DOH. Niespieszne przejście z samolotu do kolejnego gate zajęło mi ok niecałe 20 min.
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.

👩‍👩‍👧‍👧 Całą rodziną (2+2) na ferie do Algarve 🤯🌴 Tydzień w 4* aparthotelu za 879 PLN ❗✨ 👩‍👩‍👧‍👧 Całą rodziną (2+2) na ferie do Algarve 🤯🌴 Tydzień w 4* aparthotelu za 879 PLN ❗✨
Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️🏖️ Hongkong + Filipiny za 2674 PLN 🌴 💛 Loty w sezonie ✨ Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️🏖️ Hongkong + Filipiny za 2674 PLN 🌴 💛 Loty w sezonie ✨
#122 PostWysłany: 22 Paź 2017 13:56 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Ekspansja napisał(a):
Ekspansja jest kobietą ;) Przeczytałam, nikt nie pisze o aż tak krótkim czasie, chodzi mi również o opinię osób, które przesiadały na obydwu tych lotniskach, być może 55 minut na DOH to lepszy czas, niż 1h15 w Dubaju.

Dokladnie tak jak piszesz i zdecydowanie Doha. ;)
Pozdr.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 22 Paź 2017 14:02 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 455 640
niebieski
Ja dziś leciałem z Bangkoku do Warszawy przez DOH i musiałem przechodzić przez kontrolę bagażową. Od wyjścia z samolotu i przejechanie kolejką pod pod nowy gate zajęło mi 1h.
 Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 22 Paź 2017 14:13 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@Kalispell musiales odbierac bagaz w DOH, dlugi tranzyt czy 2 oddzielne rezerwacje?
Czy tez chodzi tylko o kontrole podrecznego?

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 22 Paź 2017 14:31 
Awatar użytkownika

niebieski
@cccc bagaż rejestrowany nadawałem w Hanoi (w BKK miałem międzylądowanie) bezpośrednio do WAW. Natomiast w DOH była przeprowadzana kontrola bagażów podręcznych, w którym ja osobiście miałem 1L whisky kupionej na lotnisku w Hanoi. Przy kontroli w DOH osoba obsługująca skaner bagażowy zapytała do kogo należy plecak z butelką, gdy powiedziałem iż do mnie (musiałem dwukrotnie potwierdzić że bagaż należy do mnie) to pozwoliła mi wnieść whisky na strefę zastrzeżoną. Planowo mój stopover miał wynieść 2h10m, w praktyce było ok 30 min krócej.
 Profil Relacje PM off
cccc lubi ten post.

#126 PostWysłany: 22 Paź 2017 14:35 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@Kalispell a to whisky to rozumiem, ze miales w specjalnie zalakowanej (zaklejonej) przezroczystej siatce z dowodem wplaty z Hanoi?
Tak dla ciekawosci, ja tydzien temu na lotnisku w Antananarivo musialem zaplacic 1$ za taka siatke, pierwszy raz mialem taka atrakcje, a kupowalem w duty free i przywozilem nie raz. :D

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 22 Paź 2017 15:25 

niebieski
@Kalispell
Czyli leciałes tak naprawdę HAN-DOH QR835 a nie BKK-DOH. Może zatem to zależy od portu wylotowego? Ja w każdym razie przez ostatnie 2 powroty przez DOH nie miałem żadnej kontroli. A wracaliśmy dziś tym samym lotem z DOH.
 Profil Relacje PM off  

#128 PostWysłany: 22 Paź 2017 15:36 
Awatar użytkownika

niebieski
@kumkwat_kwiat tak, leciałem Q835 z HAN, a w BKK dosiadali się dodatkowi pasażerowie. Wszyscy przechodziliśmy dodatkową kontrolę bagażową, zatem bardzo możliwe że jest tak jak napisałeś - w zależności od portu z którego się startuje, to decydują czy dodatkowa kontrola, czy też nie.
Miło wiedzieć, iż lecieliśmy tym samym lotem:) - szkoda że post factum.
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 22 Paź 2017 16:56 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 564
Kilometry: 859 408
Hehe, ja też dzisiaj leciałem z Dohy do Warszawy :-) u mnie w obu przypadkach tj. przylot z Warszawy na początku października, a teraz przylot z Dżakarty przechodziliśmy kontrolę bezpieczeństwa, na dodatek dzisiaj przy moim stanowisku czepiali się, kazali wyjmować laptopy (na przylocie z Warszawy nie wyjmowałem z plecaka), musiałem nawet wyjąć leki, które miałem w kieszeni koszuli. Czasu między lotami mieliśmy 2h 20m i to w Doha jest bardzo dużo.
Plus dla Qatar vs Emirates za rękawy. W zeszłym roku lecieliśmy Emirates przez Dubaj i autobusem po lotnisku jeździliśmy z 20 minut plus czekanie zanim się zapełni.

#130 PostWysłany: 22 Paź 2017 19:32 
Site Admin
Awatar użytkownika

WAW-DOH-PVG, CAN-DOH-WAW 2x kontrola bagażu podręcznego (ale raczej rutynowa, nic ciekawego się nie działo)
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 22 Paź 2017 20:48 
Awatar użytkownika

Loty: 404
Kilometry: 665 486
niebieski
Lecieliśmy razem ? :D Mam te same doświadczenia na tych samych odcinkach.
WAW-DOH-PVG, CAN-DOH-WAW 2x kontrola bagażu podręcznego (ale raczej rutynowa, nic ciekawego się nie działo)
 Profil Relacje PM off  

#132 PostWysłany: 23 Paź 2017 12:23 
Awatar użytkownika

platynowy
Kashpir napisał(a):
Hehe, ja też dzisiaj leciałem z Dohy do Warszawy :-) u mnie w obu przypadkach tj. przylot z Warszawy na początku października, a teraz przylot z Dżakarty przechodziliśmy kontrolę bezpieczeństwa, na dodatek dzisiaj przy moim stanowisku czepiali się, kazali wyjmować laptopy (na przylocie z Warszawy nie wyjmowałem z plecaka), musiałem nawet wyjąć leki, które miałem w kieszeni koszuli. Czasu między lotami mieliśmy 2h 20m i to w Doha jest bardzo dużo.
Plus dla Qatar vs Emirates za rękawy. W zeszłym roku lecieliśmy Emirates przez Dubaj i autobusem po lotnisku jeździliśmy z 20 minut plus czekanie zanim się zapełni.

Na FT mają wątek o kontroli bezpieczeństwa w tranzycie (https://www.flyertalk.com/forum/qatar-airways-privilege-club/1872089-transit-security-doha.html) i kilka dni temu ktoś zrobił analizę 20 lotów z poranka jednego dnia i wyszło mu, że "All airbridge arriving flights from the EU and USA were allowed direct transit into airside at ground level, with a ground agent holding a sign to show the same level pathway [...]. All bus arrivals got transit security as did non EU airbridge arriving flights including KUL, HKG, SIN and BKK".

Może powyższe to wyraz jakiegoś systemu? A jak jest z lotami z/do WAW - rękaw, czy płyta? O ile jest w tym zakresie jakaś reguła...
 Profil Relacje PM off  

#133 PostWysłany: 23 Paź 2017 12:27 
Site Admin
Awatar użytkownika

WAW-DOH rękaw
DOH-WAW autobus (na WAW zresztą też autobus) w moim przypadku
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.

#134 PostWysłany: 23 Paź 2017 14:51 
Awatar użytkownika

niebieski
WAW-DOH, DOH-WAW - 2x rękaw.
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.

#135 PostWysłany: 23 Paź 2017 23:12 

niebieski
Z i do WAW zawsze na razie przez rękaw. Co ciekawe na trasie BKK-DOH miewałem zarówno rękaw jak i bus. W obu przypadkach bez security.
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 08 Lis 2017 22:17 

Mam 20h stopu w DOHa (HKT-DOH-BER), udało mi się załatwić darmowy hotel (mimo możliwości krótszych stopów na tej trasie), ale mam jeszcze pytanie jeśli chodzi o bony na jedzenie - gdzieś słyszałem, że na lotnisku jest taka opcja. Czy dalej to obowiązuje? W jakich godzinach można za darmo zjeść oraz czy tylko 1 bon przysługuje przy stopie 20 godzin?
Wiadomo, skorzystamy z hotelu, ale fajnie by było, jakby jakiś posiłek po locie lub przed następnym udało się jeszcze załatwić
 Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 08 Lis 2017 22:25 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
rafipl napisał(a):
Mam 20h stopu w DOHa (HKT-DOH-BER), udało mi się załatwić darmowy hotel (mimo możliwości krótszych stopów na tej trasie)

Czy moglbys napisac prosze, jak udalo Ci sie zalatwic ten darmowy hotel, pomimo krotszych stopow na tej trasie?
Pytam, bo probowalem podobnie zalatwic w Emirates, ale powiedzieli, ze nie da rady, bo nie spelniam warunkow. ;)

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle

Ostatnio edytowany przez cccc, 08 Lis 2017 22:42, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 08 Lis 2017 22:32 

https://discoverqatar.qatarairways.com/us-en/plusqatar
 Profil Relacje PM off  

#139 PostWysłany: 15 Lis 2017 12:43 

Witam :)

mam stopa 16h w styczniu, sama nie wiem brać hotel czy wycieczkę i posiedzieć na lotnisku ale..

czy ktoś mi moze powiedziec jakie są mniej wiecej ceny jedzenia na lotnisku i na mieście ?! no przekopałam forum i nic :D jakieś mega wysokie? czy dla polki z plecakiem i niskim budżetem do ogarnięcia ?:)
 Profil Relacje PM off  

#140 PostWysłany: 15 Lis 2017 12:47 

Na lotnisku wyższe, na mieście do przyjęcia ;-)
Skorzystaj z wycieczki, i spróbuj miejscowych przysmaków.
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 202 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość