Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 202 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 09 Lut 2016 21:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Było... doha-informacje-praktyczne,1536,36155?start=20#p709252
 Profil Relacje PM off  

Ferie na Florydzie ☀️ Tydzień w Miami za 3676 PLN ✈️😎 Ferie na Florydzie ☀️ Tydzień w Miami za 3676 PLN ✈️😎
Przedświąteczna wycieczka na Lazurowe Wybrzeże 🌊🎄 Loty do Nicei i hotel za 719 PLN 🇫🇷 Przedświąteczna wycieczka na Lazurowe Wybrzeże 🌊🎄 Loty do Nicei i hotel za 719 PLN 🇫🇷
#42 PostWysłany: 09 Lut 2016 21:16 
Awatar użytkownika

niebieski
Cytuj:
The minimum connecting time between Qatar Airways flights in Doha is 45 minutes (60 minutes for flights to the United States), this allows sufficient time for your transfer as well as the transfer of your baggage to your onward connecting flight.
za http://support.qatarairways.com/hc/en-us/articles/206466698-I-have-a-short-connection-is-this-enough-time-to-make-my-connecting-flight- więc jak pierwszy lot będzie o czasie to się wyrobisz, ale po co ryzykować biorąc pod uwagę przesiadkę w KUL?

Kup bilet do Australii na następny dzień, zwiedzisz trochę Kuala Lumpur, wypoczniesz no i nie zafundujesz sobie ekstra stresu.
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 09 Lut 2016 21:35 
Awatar użytkownika

Plan pod tytułem baranie jaja wyglada tak:

BUD-KUL i planowo o 15:00 w KUL ( ale tu jest przesiadka w Doha te 55 minut)

Lot KUL-SYD o 23:35 takze jesli by siadlo z przesiadka to mam dobry kilka godzin czasu zeby odebrac bagaz, dostac sie z KLIA na KLIA2 odprawic sie i sie ponudzic. ALE w przyopadku gdy przesiadka 55 min nie siądzie to przebukuja mnie na najblizszy lot ktory w Kuala Lumpur bedzie o 21:15 co raczej przekresla szanse na zdazenie na 23:35 na lot do Sydney.
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 09 Lut 2016 21:45 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 122 440
niebieski
Spoko, pamiętaj tylko żeby przygotować sobie plan zwiedzania Malezji równorzędnie z tym do zwiedzania Australii :)

#45 PostWysłany: 09 Lut 2016 21:46 
Awatar użytkownika

Ok, ok wybiliscie mi to z głowy. Dzieki ! ;) Musze pokombinowac inaczej.
Co do Kuala Lumpur, mam zamiar spedzic tam 2 dni ale po powrocie z Sydney.
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 09 Lut 2016 23:07 
Awatar użytkownika

Kilka miesięcy temu miałem przesiadke 1,25 h niestety lot do Doda mial opóźnienie 50 min w locie
I jak to bywa czasami nie zdążyłem na nastepny
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 10 Lut 2016 23:08 
Awatar użytkownika

platynowy
@Bandzi Teoretycznie nawet jak dolecisz do KUL następnym lotem, to w 2:20 powinieneś dać radę na lot do Australii. Pod warunkiem, ze ten drugi lot nie będzie miał opóźnienia. W KUL to mniej więcej trzeba: wyjście z KLIA włącznie z immigration 30-60min, przedostanie się na KLIA2 5-15min, Odprawa na KLIA2 włącznie z immigration i security 5-30min. Razem około 1-1,5h. Wiec jest ok. ale przy założeniu, że nie masz kumulacji pecha i 2 loty Ci się nie opóźnia.
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 11 Lut 2016 00:32 
Awatar użytkownika

Dzieki @jaco027 ale chyba jednak wezme nocleg przy lotnisku odpoczne i polece do Sydney porannym lotem ;)
A tak przy okazji jak wyglada immigration na lotnisku w KUL ?
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 05 Kwi 2016 21:55 
Awatar użytkownika

Loty: 189
Kilometry: 307 053
niebieski
W wątku znalazłem tylko info o alko kupowanym do podręcznego na trasę XXX-DOH-WAW, które następnie musiało być zwrócone, a pytanie czy w odwrotnym kierunku też to działa? Robię niedługo trasę WAW-DOH-KUL, no i się zastanawiam czy na Okęciu mi sprzedadzą na kartę pokładową przez DOH?
A co jeśli dokupiłbym sobie byle jaki bilet W6 na lot w okolicach mojego, i na taką kartę kupił alko? Czy wtedy na security przy transferze w DOH jakieś konsekwencje mogą grozić?

#50 PostWysłany: 05 Kwi 2016 22:13 

Loty: 207
Kilometry: 763 882
Nic nie kombinuj.
Kilkakrotnie Leciałem Qatarem via Doha i nigdy nie miałem problemu z alkoholem zakupionym na strefie bezclowej w Warszawie.
Mogę polecić sklep z butelka 1 litr czystej za 23PLN na dole przy saloniku i palarni. Najniższe ceny na Chopina.
macias uważa post za pomocny.

#51 PostWysłany: 02 Maj 2016 19:14 
Awatar użytkownika

Loty: 43
Kilometry: 67 658
Hejka. Próbuję zarezerwować bilet do Kathmandu. W systemie rezerwacji, najkrótszy, a zarazem najtańszy (o dziwo) lot obejmuje 45cio minutową przesiadkę w DOH. Okazuje się, że ta rezerwacja by przeszła ale...
Czytałem tutaj i w FAQ Qatar Airways że
Cytuj:
The minimum connecting time between Qatar Airways flights in Doha is 45 minutes (60 minutes for flights to the United States)
. Powinno się udać aczkolwiek tak na dobrą sprawę w 45minut chyba nie da się tego wykonać. Nie wiem jak na nowym lotnisku, ale na starym sama przejażdżka autobusem z samolotu do terminalu trwała z 15 minut. Doliczając taxiing samolotu, odnalezienie i dojście do gate + bagaż oczywiście też musi trafić do kolejnego samolotu. Autentycznie nie potrafię sobie wyobrazić że można to załatwić w 45 minut.
Jeśli samolot będzie spóźniony rozumiem że Qatar załatwi mi rebooking za darmo na najbliższe możliwe połączenie.
W wyborze taryfy przy Economy Saver jest informacja 'No show - 137GBP'. Co jeżeli nie uda mi się w 45 minut wsiąść do samolotu do Kathmandu? Czy będę zmuszony płacić 137 funtów kary za noshow i rezerwować nowy bilet?
Czy ktoś z Was przesiadał się na DOH w krócej niż godzinę?
Czy w ogóle jest to wykonalne w 45 minut?

Dziękuję za odpowiedzi.
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 07 Maj 2016 10:46 

Loty: 35
Kilometry: 107 187
niebieski
Hej, mam 9h 30 m pomiędzy lotami w Doha. Czy w takim przypadku należy mi się darmowy posiłek? Co tam można robić przez ten czas? O darmowej wycieczce wiem, więc 3 h już zagospodarowane :)

#53 PostWysłany: 07 Maj 2016 10:58 

Loty: 20
Kilometry: 15 182
niebieski
jesli oba loty Qatar Airways to należy Ci się hotel :D

#54 PostWysłany: 07 Maj 2016 11:09 
Awatar użytkownika

Loty: 601
Kilometry: 686 519
niebieski
Z hotelami i wycieczkami wszystko zależy od ilości godzin, ale też od godziny w której się ląduje. My lądujemy wieczorem około 23 i mamy 8 godzin, ale otrzymałem informację na infolinii w PL, że nocleg nam nie przysługuje. Natomiast nocą nie ma też wycieczek...

#55 PostWysłany: 07 Maj 2016 12:53 

Loty: 35
Kilometry: 107 187
niebieski
Wyglada to tak: WAW-DOH przylot 17:30, DOH-JNB odlot 02:40

[Edit] Przedzwoniłem sobie na QR i niestety ani jedzenie, ani hotel nam nie przysługuje, bo mamy za małą wartość biletu. Oryginalnie była taryfa promo. Na wycieczkę natomiast jeżeli będą miejsca się możemy załapać.

#56 PostWysłany: 07 Maj 2016 13:53 

My niby nie kupowaliśmy biletów w żadnej ogłaszanej promocji QA, myślałam, że może nam się uda upolować nocleg ale niestety dostałam taką odpowiedź (8,5h czekania na lotnisku+brak wcześniejszego lotu do W-wy, myślałam, że to nam załatwi sprawę:D)
- There is no connection of less than 8 hours available in the same day;
- The transit time in Doha is between 8 and 24 hours;
- The booking does not include flights to or from Abu Dhabi (AUH), Bahrain (BAH), Dubai (DWC), Dubai (DXB), Kuwait (KWI), Muscat (MCT), and Sharjah (SHJ).
- Promo Fares are not eligible for free STPC.
- One Fare + YQ taxes should reach to 400 USD

O tych 400 dolcach nie wiedziałam :<
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 09 Maj 2016 21:21 
Awatar użytkownika

srebrny
natenczas napisał(a):
Hejka. Próbuję zarezerwować bilet do Kathmandu. W systemie rezerwacji, najkrótszy, a zarazem najtańszy (o dziwo) lot obejmuje 45cio minutową przesiadkę w DOH. Okazuje się, że ta rezerwacja by przeszła ale...
Czytałem tutaj i w FAQ Qatar Airways że
Cytuj:
The minimum connecting time between Qatar Airways flights in Doha is 45 minutes (60 minutes for flights to the United States)
. Powinno się udać aczkolwiek tak na dobrą sprawę w 45minut chyba nie da się tego wykonać. Nie wiem jak na nowym lotnisku, ale na starym sama przejażdżka autobusem z samolotu do terminalu trwała z 15 minut. Doliczając taxiing samolotu, odnalezienie i dojście do gate + bagaż oczywiście też musi trafić do kolejnego samolotu. Autentycznie nie potrafię sobie wyobrazić że można to załatwić w 45 minut.
Jeśli samolot będzie spóźniony rozumiem że Qatar załatwi mi rebooking za darmo na najbliższe możliwe połączenie.
W wyborze taryfy przy Economy Saver jest informacja 'No show - 137GBP'. Co jeżeli nie uda mi się w 45 minut wsiąść do samolotu do Kathmandu? Czy będę zmuszony płacić 137 funtów kary za noshow i rezerwować nowy bilet?
Czy ktoś z Was przesiadał się na DOH w krócej niż godzinę?
Czy w ogóle jest to wykonalne w 45 minut?

Dziękuję za odpowiedzi.

robilem tam przesiadke pare dni temu, z tym ze mialem 2 godziny, wiec zjadlem obiad, wynudzilem sie jeszcze a na koncu zaliczylem przejazdzke lotniskowym melexem z siostrzenicami szejka Abu Dhabi

czy uda sie w 45 minut? ciezko stwierdzic. Samo lotnisko wielkie nie jest [male tez nie, ale trudno mi porownac do starego DOH bo nigdy tam nie bylem], wysiadka jest sprawna [przez rekaw], ale np po drodze jest dodatkowy security chech [choc jesli masz szybki transfer to pewnie wezma Cie bokiem, bez kolejki], a przez glosniki podaja ze gate'y sa zamykane 20 min przed odlotem [choc dla Ciebie mozliwe ze zrobiliby wyjatek]

pewnie ze nie zaplacilsz kary za no-show, przebukuja Ci w razie czego na kolejny lot i gotowe

aha, lot pierwszy to byl BCN->DOH, wylecielismy mniej wiecej o czasie, dotknelismy plyty lotniska 20 min przed czasem. O godzinie, o ktorej planowo mielismy ladawac, zakonczylem akurat ten transferowy security check
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 10 Maj 2016 09:46 
Awatar użytkownika

Loty: 138
Kilometry: 319 915
MIałam przesiadke 50 min w drodze do Bangkoku w marcu. Samolot z Budapesztu którym lecieliśmy wylądował jakieś 5 min wcześniej niż planowano. Już na Węgrzech przypieli nam naklejki fast track.

Po wylądowaniu wszyscy "przesiadkowi" zaczeli biec :D na tych którzy mieli przesiadkę do Sydney (chyba 25min) czekały melexy z obsługą i te osoby zabrali nimi, my z innymi biegliśmy (dzięki Bogu że było po drodze dużo ruchomych chodników),
Jeszcze nigdy w takim tempie się nie przesiadałam. całość drogi, żeby nie skłamać .. myślę że jakieś 1,5 km 8-)
W każdym razie jak dobieglismy do gate to za ok 5 min zaczęli wpuszczać do samolotu
 Profil Relacje PM off
rw30 lubi ten post.

#59 PostWysłany: 28 Maj 2016 03:19 
Awatar użytkownika

srebrny
rw30 napisał(a):

robilem tam przesiadke pare dni temu, z tym ze mialem 2 godziny, wiec zjadlem obiad, wynudzilem sie jeszcze a na koncu zaliczylem przejazdzke lotniskowym melexem z siostrzenicami szejka Abu Dhabi

w drodze powrotnej na przesiadke mialem 1.15 i tez spokojnie zdazylem [nawet mimo ze wysiadka byla przez autobus].
Co zaskakujace zadnych dodatkowych security checkow na transferze [przylecialem z Abu Dhabi, moze miedzy krajami GCC nie ma? przy przylocie z Europy, podczas poprzedniego lotu, byl security check przy przesiadce]

Hint sezonu: kolejki w toaletach. Troche jestem zaskoczony ze na nowym lotnisku cos takiego ma miejsce, ale moze akurat trafilem na godziny szczytu [wylot z DOH o 7.15]. Wiec w razie krotkiej przesiadki, zrobcie 1 badz 2 w samolocie [ :oops: :oops: :oops: ]
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 09 Cze 2016 10:00 
Awatar użytkownika

Loty: 138
Kilometry: 319 915
Może trafiłeś do pierwszej toalety przy wyjściu/wejściu do/z samolotu?
Tam generalnie jest pełno toalet i więszkości raczej pusto. Warto przejść kawałek dalej :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 202 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość