Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
[+] Kontakty do DYS
rodrigo(at)doyouspain.com
insurance(at)doyouspain.com
claire(at)doyouspain.net
jose(at)doyouspain.net

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1649 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 79, 80, 81, 82, 83  Następna
Autor Wiadomość
#1621 PostWysłany: 16 Kwi 2024 13:17 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 802 011
platynowy
Jeżeli chcesz wynająć samochód na miesiąc to moim zdaniem kluczową sprawą będzie koszt wynajmu.

Kartę kredytową możesz zrobić w każdym banku za ok. kilkadziesiąt złotych.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

Egipski aquapark i plaża 🏖️ 5* hotel z all inclusive za 2298 PLN Egipski aquapark i plaża 🏖️ 5* hotel z all inclusive za 2298 PLN
Luksusowy 5* resort na Krecie ☀️🏊‍♂️ All inclusive w Filion Suites Resort za 2314 PLN Luksusowy 5* resort na Krecie ☀️🏊‍♂️ All inclusive w Filion Suites Resort za 2314 PLN
#1622 PostWysłany: 16 Kwi 2024 13:25 

Tomo14 napisał(a):
Jeżeli chcesz wynająć samochód na miesiąc to moim zdaniem kluczową sprawą będzie koszt wynajmu.

Kartę kredytową możesz zrobić w każdym banku za ok. kilkadziesiąt złotych.

Chcę wynająć samochód na tydzień, 18-25 maja. Podróż jest za mniej więcej miesiąc.
Np. na stronie Wiber nie ma ani jednego samochodu na ten termin :?
 Profil Relacje PM off  

#1623 PostWysłany: 16 Kwi 2024 13:33 
Awatar użytkownika

Loty: 192
Kilometry: 367 645
srebrny
@red_black_tree
Trochę mieszasz w tych wypożyczalniach, np. economycarrentals czy recordgo jest ogólnoświatowym pośrednikiem, jak Rentalcars.com. Oni dopiero przekierują Cię do wypożyczalni.

A z lokalnych mam dobre wrażenie o avance rent a car: fajny kontakt, cena może nie najniższa, ale miałem blisko do ich biura.
Samochód zostawiony wieczorem pod ich biurem, kluczyki do skrzynki na listy.
Wypożyczalnie na całym świecie uczulone są na karty banków wirtualnych, jak Revolut.

Edytka:
Jak nie ma jak jest. Kwestia tylko we wkładzie własnym 1kEur.

Załączniki:
wiber.jpg
wiber.jpg [ 70.16 KiB | Obejrzany 2859 razy ]
Lądy i morza przemierzam, kulę ziemską z otwartym czołem. Polski mam paszport na sercu. Skąd, pytam, skąd go wziąłem? A wziąłem go z dumy i trudu, ze znoju codziennej pracy, ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt.
 Profil Relacje PM off  

#1624 PostWysłany: 16 Kwi 2024 13:51 

niebieski
@red_black_tree na stronie Wibera jest masa aut w tym terminie ale nie jeśli zaznaczysz tak wczesny zwrot.

W recordgo pokazuje oferty ze zwrotem o 4tej ale chyba było coś o dodatkowej opłacie za tą przyjemność. A co do Revoluta to wypożyczenie opłaciłem online bez problemu w Record go, zostanie pewnie kwestia depozytu za paliwo.
 Profil Relacje PM off
jimi lubi ten post.

#1625 PostWysłany: 26 Maj 2024 16:49 

Jestem już po podróży, więc zostawię kilka przemyśleń odnośnie Record Go - może komuś się przyda.
    - Biuro zostało przeniesione w inne miejsce na lotnisku i informacja na stronie tutaj: https://www.recordrentacar.com/en/extra-info-majorca/ na dzień dzisiejszy jest nieaktualna, ale przynajmniej jak dotrzecie do tego punktu to jest informacja jak znaleźć właściwe miejsce. Tutaj zdjęcie informacji: https://imgur.com/a/EcHMUpl
    - Jeśli chodzi o opłatę za paliwo, rzeczywiście nie przyjmują kart Revolut. Korzystałem z opcji Just Go i korzystałem z automatu aby odebrać umowę, ale towarzyszył mi człowiek z obsługi. Gdy wyjąłem kartę Revolut aby nią zapłacić, powiedział że oni nie przyjmują. Spytałem dlaczego. On powiedział, że nie wie ale "chyba są prepaid". Nie wiem czy gdybym faktycznie zbliżył ją do terminala to by przeszło. Koniec końców użyłem innej karty.
    - Jeśli chodzi o zwrot auta. Nastawiacie nawigację tutaj: https://maps.app.goo.gl/RNJY2kv3eudLysAx6 Na tym obrazku: https://i.imgur.com/lzAH4Dh.png możecie zobaczyć jak wygląda wjazd. Trzeba wjechać po tym podjeździe po prawej stronie na poziom 1.Trzeba być czujnym przy wjeździe. Najlepiej po prostu trzymać się prawego pasa. Jak jest dużo ludzi to podejrzewam że może być ciężko "zmienić zdanie"
    - Kasy za paliwo jeszcze nie dostałem, ale oddałem auto w sobote więc pewnie na początku tygodnia spłynie. Dam znać

Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za pomoc.
 Profil Relacje PM off
MTalma lubi ten post.

#1626 PostWysłany: 26 Maj 2024 17:42 

Loty: 87
Kilometry: 125 250
Z tym Revoult to pewnie taki ich wymysł.
ja korzystałem z Cinkciarz i przeszło, a to taki troche polski Revoult:)
Wolałem wielowalutową, bo tam opłata za paliwo jako obciażenie, a nie depozyt.
 Profil Relacje PM off  

#1627 PostWysłany: 27 Maj 2024 11:34 

Dzień dobry wszystkim. Do tej pory jedynie czytałem to forum, nie udzielałem się jeszcze. Dziś chciałem prosić Was o poradę. Chciałbym z rodziną wynająć samochód min. 7 osobowy, który jeszcze będzie miał chociaż mały bagażnik na wózek i walizkę. Nie wchodzą też w grę 2 samochody, ponieważ jest jeden kierowca. Czy polecanie coś na Majorce. Jeśli nie doczytałem czegoś we wcześniejszych postach to z góry przepraszam.
 Profil Relacje PM off  

#1628 PostWysłany: 27 Maj 2024 12:12 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 45 127
złoty
Pożyczałem w 10.2022 w wypożyczalni Centauro peugeot 5008. Byliśmy 4+3. 2 dzieci w 3 rzędzie , walizki i plecaki gdzie się dało, wózek rozłożony łącznie z kołami i dało radę się pomieścić żeby dojechać do hotelu.

Załącznik:
Screenshot_2024-05-27-12-07-56-588_com.facebook.orca-edit.jpg
Screenshot_2024-05-27-12-07-56-588_com.facebook.orca-edit.jpg [ 515.88 KiB | Obejrzany 2676 razy ]

#1629 PostWysłany: 19 Lip 2024 13:01 

Ja mam pytanie odnośnie wymogu podkładki dla dziecka czy jest wymagana na Majorce ? bo w temacie znalazłem post z 2012 że takowa nie jest wymagana, oczywiście dziecko na tyle duże ze bezpiecznie zapina pasy,
 Profil Relacje PM off  

#1630 PostWysłany: 21 Lip 2024 12:42 

-- 21 Lip 2024 11:32 --

Większości polecanych wypożyczalni jest na lotnisku, a polecilibyście jakąś wypożyczalnie po drugiej stronie wyspy w okolicach Cala Ratjada?

-- 21 Lip 2024 11:42 --

Ktoś miał okazję korzystać z KurtRentCar?
 Profil Relacje PM off  

#1631 PostWysłany: 02 Sty 2025 14:38 

Wynajem na lotnisku w Palmie na przełomie listopada i grudnia 2024 (4 doby i 4 godziny czyli 5 dni wynajmu).

Pośrednik: doyouspain

Wypożyczalnia: Wiber

Samochód: mieliśmy rezerwację na Hyundai i10 lub podobny. Dostaliśmy Citroen C4 2023r, 40tys. km przebiegu. Opcja paliwowa full-full, bez ubezpieczenia (zawsze biorę zewnętrzne worldwideinsure).

Cena: 12,35 EUR, zapłacone u pośrednika. 1000 EUR depozytu + 81,43 EUR opłaty paliwowej (do zwrotu )

Odbiór samochodu: Podobnie jak wypozyczalnia-samochodow,1435,887?start=1380#p1363978, ale nie było tak łatwo znaleźć busik, doszliśmy na ostatnią chwilę. Wiber wysyła maila z trasą. Minus taki, że opłata paliwowa jest pobierana z tej samej karty, na której jest depozyt.
Pod koniec listopada połowa stanowisk była nieczynna, obsługa się nie spieszyła, więc kilka osób obsłużono w 45minut. Wyjechać mogliśmy dopiero po ok godzinie. Nie wyobrażam sobie ile czasu musi to trwać w sezonie. Jest opcja odbioru kluczyków w automacie, ale jest ona dodatkowo płatna.

Zwrot samochodu: trwał może 2 minuty. Podjechaliśmy na parking, obsługa sprawdziła czy nie ma uszkodzeń (Wiber wysyła maila ze zdjęciami uszkodzeń, jednakże wysłali go dzień po wynajmie...) i po chwili dali znać, że wszystko jest w porządku. Jeszcze tego samego dnia dostałem informację o zwrotu opłaty paliwowej i zdjęciu depozytu.

Podsumowanie: dobra wypożyczalnia, świetna cena, super auto (chociaż w sezonie ubolewałbym nad wielkością, biorąc pod uwagę parkowanie na Majorce), jednak minusem była wolna obsługa i pobranie opłaty paliwowej z KK.
 Profil Relacje PM off  

#1632 PostWysłany: 06 Sty 2025 12:21 
Awatar użytkownika

niebieski
Wynajem w RecordGo za pośrednictwem EconomyCarRentals. Pośrednik bierze 10e zaliczki, która przy zmianie rezerwacji jest sprawnie zwracana.

Zamówiony: Fiat 500 or similar za 68,09e na 5 dni w opcji full-full na przełomie grudnia 2024/stycznia 2025.

Otrzymany: Fiat Panda Hybrid 2023 w manualu, przebieg 23k. Zastanawiałem się jak będzie sobie radził na drodze węża czy podobnych trasach, ale w 4 osoby dał radę. Komfortu podróżowania nie ma, ale cena robiła robotę.

Już jeden z poprzedników pisał, że biuro RecordGo przenieśli ze strefy airside do landside, więc nie będę się na ten temat rozpisywał. W nowym miejscu jest duże biuro ze stanowiskami obsługi za ladą, jak i licznymi automatami po obu stronach. Przeszedłem dość szybko od samolotu do biura i byłem pierwszy z naszego lotu, a drugim klientem w ogóle obsługiwanym w tym czasie (niedziela, po 20:00). Pracownik zerknął na voucher z ECR, skierowal do automatu, wbil numer rezerwacji i mnie zostawił. Szybko wbiłem dane z dowodu, prawa jazdy, on podszedł, zweryfikował dane i przeszło do płatności:
58,09e opłata za wynajem
75,20e opłata za paliwo
900e blokada wkładu własnego.

Nie było go w momencie płatności i nie sprawdził jaką kartą płacę, czy jest wystawiona na mnie. Nie jest to prawdopodobnie regułą, mogło tak być tylko w moim przypadku, ale zdarzają się takie sytuacje. Summa summarum było to najszybsze wypożyczenie auta (w części papierologicznej) w biurze, w moim przypadku wynajmu w życiu ok 20 aut. Trwało może z 7 minut. Szybciej bywało tylko na meet&greet Kontrakt otrzymałem mailem. Był tam też wykaz dotychczasowych szkód w pojeździe. Odbiór auta po wyjściu z lotniska po drugiej stronie ulicy w hali garażowej, gdzie w kontenerze biurowym RecordGo wydają klucze. Ogląd auta, film, zdjęcia dodatkowo zauważonych uszkodzeń (w tym solidnie pęknięty zagłówek pasażera drugiego rzędu). Zdjęcia za wskazówkami osoby w kontenerze wysłałem na CS RecordGo.
Zwrot auta w tej samej hali, kluczyki do wrzutni na klucze z uwagi na wczesną porę odlotu samolotu do WAW. Zostawiłem im też w aucie paragony za zakup paliwa. Pieniądze za paliwo zwrócone jeszcze tego samego dnia, blokada wkładu własnego zwolniona ósmego dnia po jej dokonaniu.

Oceniam RecordGo i obsługę wynajmu na plus.

Wysłane z taptaka
 Profil Relacje PM off
marcinkonra lubi ten post.

#1633 PostWysłany: 12 Lut 2025 11:10 

bede na majorce od 4 do 11 maja , patrze na ceny samochodów ( potrzebje czegos wiekszego bo jade 3 +1 ), viber sporo powyej 50E , na doyouspain wypozyczalnie drivalia okolo 33e/doba ( slabe opinie google -3.0) clickrent 40e/doba , czekac bedzie jeszcze taniej ? ktos mial doczynienia z wypozczalnia Drivalia ?

dziekuje z góry
 Profil Relacje PM off  

#1634 PostWysłany: 12 Lut 2025 13:28 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 576
Kilometry: 885 434
1. prawy górny róg strony
Załącznik:
drivalia.PNG
drivalia.PNG [ 2.21 KiB | Obejrzany 1195 razy ]

2. zrób rezerwację zwrotną i sprawdzaj co jakiś czas ceny. jak spadną, to robisz nową rezerwację, a starą anulujesz.
Zeus uważa post za pomocny.

#1635 PostWysłany: 24 Lut 2025 10:52 

wypozyczylem auto wstepnie w click rent 30euro/dzien opcja full , ale nie doczytalem ze chca karte kredytowa, czy faktycznie jest to wymagane , przy pelnym ubezpieczeniu ?
 Profil Relacje PM off  

#1636 PostWysłany: 24 Lut 2025 11:20 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
Zapytaj ich.
 Profil Relacje PM off  

#1637 PostWysłany: 24 Lut 2025 11:38 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 122
srebrny
@Markos2277 faktycznie jest to wymagane. Do tego jeżeli auto jest klasy premium to jest dodatkowo pobierany depozyt, mimo pełnego ubezpieczenia wykupionego u nich. Dla Mini cabrio taki depozyt to 1700euro.
 Profil Relacje PM off
Markos2277 uważa post za pomocny.

#1638 PostWysłany: 24 Lut 2025 11:40 

Nie jest klasy premium i w moim przypadku to 200e ale wciąż wolę bez.

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 19 Mar 2025 16:01, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#1639 PostWysłany: 19 Mar 2025 15:33 

Cześć!
Wiem, że temat jest długi i ciągnie się latami natomiast niektóre rzeczy lubią się zmieniać. W czerwcu wybieram się na Majorkę i chciałbym wypożyczyć samochód, z tego co przeczytałem już w tym wątku, jest sporo "renomowanych" wypożyczalni i raczej nie ma się co bać o brak zwrotu kaucji, czy innych rzeczy.
Natomiast chciałbym się dowiedzieć więcej, szczególnie od osób które były niedawno, jak wygląda sytuacja z kartami Revolut, i generalnie kartami debetowymi? Mogę "ogarnąć" kartę kredytową, ale pytanie brzmi czy jest sens?
Generalnie Revolut jest już obsługiwany praktycznie wszędzie na świecie, te karty nie są kartami pre-paid tylko zwykłymi debetówkami. Jak wasze ostatnie doświadczenia? Zmieniło się coś? Generalnie najbardziej zależałoby mi na tym żeby użyć Revolut ze względu na brak prowizji i dobre kursy, w przeciwieństwie do "standardowych" polskich banków.
Na co najbardziej uważać przy wypożyczaniu? Jakieś dodatkowe ubezpieczenie powinienem wykupić przed wyjazdem? Chciałbym wypożyczyć auto na tydzień, najlepsze oferty aktualnie są chyba na DoYouSpain, natomiast jak wejdę w przykładową ofertę od Click Rent, to mogę wybrać jakieś dodatkowe ubezpieczenie itp., przez co cena znacznie rośnie (115eur->170eur), natomiast kaucja jest taka sama wciąż - brać to?
 Profil Relacje PM off  

#1640 PostWysłany: 19 Mar 2025 16:12 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 576
Kilometry: 885 434
a) mityczne dobre kursy revolut vs polskie instytucje finansowe to już przeszłość (przynajmniej w części przypadków).
b) niektóre wypożyczalnie nie wydadzą samochodu bez kredytówki; dla niektórych wypożyczalni revolut wciąż może być prepaidem, ale to już sprawdzasz w warunkach płatności i depozytu oferty konkretnej wypożyczalni. na doyouspain łatwo wyfiltrujesz oferty "akceptuje karty debetowe" i posprawdzasz warunki tych, które się łapią.
c) czasem jest tak, że warunkiem użycia karty debetowej jest wykupienie ubezpieczenia w wypożyczalni
d) ubezpieczenie o którym piszesz to oferta od pośrednika - z punktu widzenia wypożyczalni nieważne i nie zwalnia z obowiązku depozytu. Taniej może wyjść kupienie takiego ubezpieczenia samodzielnie.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1649 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 79, 80, 81, 82, 83  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości