Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
[+] Kontakty do DYS
rodrigo(at)doyouspain.com
insurance(at)doyouspain.com
claire(at)doyouspain.net
jose(at)doyouspain.net

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1649 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83  Następna
Autor Wiadomość
#1561 PostWysłany: 08 Kwi 2023 07:26 

złoty
@man4business

Załączniki:
D148ADC6-DCDC-454D-84E9-CB03177B641F.jpeg
D148ADC6-DCDC-454D-84E9-CB03177B641F.jpeg [ 135.82 KiB | Obejrzany 4810 razy ]

Z tych ciekawszych zaliczone: Mikronezja, Syria, Liban, Izrael, Kosowo, Laponia, Hawaje, Kazachstan, Guam, Wietnam, Filipiny, Svalbard
 Profil Relacje PM off  

Egipski aquapark i plaża 🏖️ 5* hotel z all inclusive za 2298 PLN Egipski aquapark i plaża 🏖️ 5* hotel z all inclusive za 2298 PLN
Luksusowy 5* resort na Krecie ☀️🏊‍♂️ All inclusive w Filion Suites Resort za 2314 PLN Luksusowy 5* resort na Krecie ☀️🏊‍♂️ All inclusive w Filion Suites Resort za 2314 PLN
#1562 PostWysłany: 08 Kwi 2023 10:47 

HON fly4free
Nie kwestionuję twojej ceny. Piszę tylko co widzę jako ofertę sprawdzając wypożyczenie auta na 3 dni, w terminie za tydzień. I są to kwoty z kosmosu, zatem poszukam raczej gdzie indziej. Średniej wielkości auto z pełnym ubezpieczeniem to raczej coś około 120 euro / 3 dni (wykluczam firmy bandyckie, typu Goldcar - nie, nie musimy tego dyskutować xD).
 Profil Relacje PM off  

#1563 PostWysłany: 25 Kwi 2023 10:14 

Prośba o pomoc,
wybieramy się z koleżankami w czerwcu na Majorkę i chciałybyśmy na 2 dni wypożyczyć samochód, prośba o pomoc w wyborze wypożyczalni,:
- jesteśmy średnimi kierowcami, dopiero 2 raz wypożyczam auto, więc na pewno ubezpieczenie pełne, czy w każdej wypożyczalni to oznacza że nie będą się przyglądać każdej rysie na samochodzie i robić problemów przy oddawaniu
- która z wypożyczalni jest najmniej problematyczna, może być nawet droższy wynajem, ale żeby wszystko przebiegało spokojnie
 Profil Relacje PM off  

#1564 PostWysłany: 25 Kwi 2023 10:30 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 802 011
platynowy
Jeśli weźmiecie z pełnym ubezpieczeniem z wypożyczalni to tylko zwykłe obejrzenie.

Ja korzystałem na Majorce z RecordGo i Wiber (opisane w wątku) - w obu przypadkach spoko.

Bezwzględnie unikać Goldcar - zarówno na Majorce jak i gdziekolwiek indziej.

Zerknij na DoYouSpain jakie ceny są w waszym terminie, porównaj z ofertą bezpośrednio na stronach wypożyczalni.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#1565 PostWysłany: 08 Maj 2023 18:31 
Awatar użytkownika

Loty: 276
Kilometry: 532 928
niebieski
Po powrocie z Majorki mogę polecić nową wypożyczalnię EECAR, samochody nowiutkie, my dostaliśmy dwa Riftery w dieslu z przebiegiem 7 i 420 km, cena 85e za 5 dni, kupione na DYS. Z lotniska jest ich shuttle, nowe Mercedesy Klasy V, także super obsługa, depozyt za Riftera to 350E, nie braliśmy żadnych ubezpieczeń i nie namawiali też na nie przy odbiorze. Szybko i sprawnie. POLECAM

Bulgaria
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#1566 PostWysłany: 12 Maj 2023 13:45 
Awatar użytkownika

platynowy
Kashpir napisał(a):
Tomo14 napisał(a):
No w opisie jest nazwa firmy i adres.

Napisałem - zobaczymy co odpiszą.

Czy udało się wyjaśnić sprawę z recordgo?

Wracam do sprawy ściągnięcia kasy (2 x 40 EUR) przez RecordGO.

Złożyłem wniosek o chargeback - przewałkowało się to z 1,5 miesiąca, po czym mBank przysłał odpowiedź od RecordGO, że opłata jest pobrana zgodnie z cennikiem.
Chodzi o opłatę za udostępnienie danych, aczkolwiek słowem nic o tym nie napisali, tylko info z powołaniem się na tą opłatę.

Drążyć nie było co więcej, ale jak się słusznie spodziewałem to nie koniec sprawy.

Wczoraj dostałem 2 listy polecone z......Watykanu :shock:

A w środku 2 mandaty po 90 EUR każdy z info, że jak zapłacę w terminie to zniżka i tylko 45 EUR.

W szoku byłem, że w Watykanie jest zarejestrowana firma windykacyjna - no raczej mi się to miejsce kojarzyło inaczej (też z pieniędzmi, ale inaczej pozyskiwanymi :lol: )

I teraz pytanie do znawców spraw parkowania na Majorce, konkretnie w Palmie.
Mandat dostałem za "poruszanie się w strefie zabronionej bez zezwolenia"
Adres wskazuje na miejsce gdzie zaparkowałem samochód pod ładowarką - gdzieś wcześniej wyczytałem, że auta elektryczne nie płacą za parkowanie na miejscach przy ładowarce.
Czy to może być mandat za to, czy może po prostu gdzieś obok wjechałem do strefy wyłączonej z ruchu lub coś w tym stylu (aczkolwiek bacznie patrzyłem na znaki, żeby się nie podłożyć).

Image

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#1567 PostWysłany: 12 Maj 2023 14:21 

Wygląda na to, że wjechałeś do strefy zastrzeżonej w Palmie i dlatego był mandat. Nie miałeś specjalnego zezwolenia. Nawet wysokość mandatu się zgadza.

https://pl.urbanaccessregulations.eu/co ... n/palma-ar
 PM off  

#1568 PostWysłany: 14 Maj 2023 12:05 

Cześć,

Ja również dołączam do osób polecających RecordGo - braliśmy od nich auto na weekend majowy. Za 7 dni zapłąciliśmy 157e - dostaliśmy Jeepa Renegade z pełnym ubezpieczeniem.

Odbieraliśmy auto z lotniska - bardzo prosta formuła, jeśli wcześniej w domu już się odprawiłeś, ale niestety pracownik i tak musi podejść i potwierdzić (działa bardzo sprawnie). Oddawaliśmy auto około 5 rano więc tylko wrzuciliśmy kluczyki do skrzynki.

Czekamy jednak na info ponieważ na umowie mieliśmy zaznaczone, że paliwo full to full, jednak po odebraniu auta okazało się, że jest tylko połowa paliwa. Cyknęliśmy fotki, napisaliśmy maila i z taką wartością też oddaliśmy. Zobaczmy co z tego wyjdzie.
 Profil Relacje PM off  

#1569 PostWysłany: 14 Maj 2023 12:15 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
Dlaczego od razu nie zgłosiłeś pracownikowi konieczności korekty stanu paliwa na umowie?
 Profil Relacje PM off  

#1570 PostWysłany: 14 Maj 2023 21:17 

Witam
Co do wypożyczalni to korzystałem z Record go na lotnisku 2 samochody, cena była ok ale po oddaniu powrocieokazało sie ze zamiast zaplacic za dodatkowego kierowcę zmieniono rezerwacje i dodano oplate za kolejny samochód. Trzeba sprawdzać wszystkie numery i wpisy, zrobić zdjęcia drobnych rysek i wymusić podpis na raporcie przy odbiorze
 Profil Relacje PM off  

#1571 PostWysłany: 17 Maj 2023 20:11 

Tygrys96 napisał(a):
Cześć,

Ja również dołączam do osób polecających RecordGo - braliśmy od nich auto na weekend majowy. Za 7 dni zapłąciliśmy 157e - dostaliśmy Jeepa Renegade z pełnym ubezpieczeniem.

Odbieraliśmy auto z lotniska - bardzo prosta formuła, jeśli wcześniej w domu już się odprawiłeś, ale niestety pracownik i tak musi podejść i potwierdzić (działa bardzo sprawnie). Oddawaliśmy auto około 5 rano więc tylko wrzuciliśmy kluczyki do skrzynki.

Czekamy jednak na info ponieważ na umowie mieliśmy zaznaczone, że paliwo full to full, jednak po odebraniu auta okazało się, że jest tylko połowa paliwa. Cyknęliśmy fotki, napisaliśmy maila i z taką wartością też oddaliśmy. Zobaczmy co z tego wyjdzie.

EDIT: RecordGo już odpisało, że przepraszają za zamieszanie i zwrócą nam całość depozytu.

Dlaczego nie zgłosiliśmy się od razu do pracownika? Nie byłem kierowcą, zajęliśmy się innymi sprawami, ale już wyjeżdżając z parkingu strzeliliśmy fotkę i pisaliśmy maila. Wszystko wyszło na plus. Bardzo polecam ;)
 Profil Relacje PM off  

#1572 PostWysłany: 31 Maj 2023 08:30 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 45 127
złoty
@Tomo14 mandat ewidentnie za wjazd do strefy wykluczonej bez pozwolenia. Zdziwiony jestem tym bardziej że w ostatnich latach kilkukrotnie jeżdziłem po Palmie - w sumie po kilku tych strefach z mapki i nigdy nic nie dostałem. Mam tylko podejrzenie, że z mandatu zwalnia uzyskanie kwitka parkingowego z dnia wjazdu do takich stref . Podejrzenie to opieram na sytuacji z przed 2 lat z Cap de formentor - gdzie jest zakaz wjazdu :

https://www.fly4free.pl/forum/viewtopic.php?p=1555750#p1555750

Zakaz wjazdu - no chyba że zaparkujesz przy plaży Formentor i będziesz miał bilet parkingowy. I tu chyba podobnie działa w Palmie. Jeżdziłem aż pod Katedrę - wysadzić rodzinę, a później szukałem parkingu i zawsze pobierałem bilet. Tak samo w innych zonach.
Auta miałem z Record Go, Wiber, Centauro.

#1573 PostWysłany: 31 Maj 2023 11:06 
Awatar użytkownika

platynowy
No właśnie najbardziej mi szkoda tego, że jeździłem naprawdę spokojnie zwracając uwagę na ograniczenia prędkości, zakazy parkowania itp.

A najgorsze jest to, że dostałem 2 mandaty, które różnią się od siebie ok. 40 minutami (ten sam adres), więc jakiś monitoring musiał mnie złapać dwukrotnie.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#1574 PostWysłany: 29 Cze 2023 17:34 

niebieski
Wyjazd: 21.06 -28.06.2023
Wypożyczalnia: RecordGo (Lotnisko)
Auto: Peugeot 3008 hybrid ( 1750km przebiegu)
Spalanie : 8.9L :(
Cena: 1642zl z pełnym ubezpieczeniem / 8dni

Prawie zawsze biorę auto z pełnym ubezpieczeniem. Tym razem ubezpieczenie się przydało. Gdzies nie wiem gdzie złapałem wkręta w oponę i rano niemiła niespodzianka.
Kontakt z obsługą, po 10 min odezwał się serwis na Whatsapp ( warto mieć go zainstalowanego) , wysłałem zdjęcia opony z uszkodzeniem. Przyjechali w ciągu 15min. Naprawa około 10min . Całość zajęła około 40min.

Kolejny raz korzystałem z tej wypożyczalni i kolejny raz polecam. Przy biurze na lotnisku panuje lekki chaos , mogliby to usprawnić poza tym wszystko w porządku. Zwrot sprawniejszy niż odbiór.

Ps. Żeby unikać głupich domysłów stawania na miejscu dla niepełnosprawnych , brałem większe auto gdyż moj brat porusza się na wózku inwalidzkim.

ImageImage
 Profil Relacje PM off  

#1575 PostWysłany: 30 Sie 2023 15:02 

Mam rezerwacje z doyouspain na samochód z Wiber. Okej, wiem że odpowiadam wkładem własnym do 800 euro (kupuje ubezpiecznie dodatkowe z worldwideinsure), ale różnica względem doyouspain + worldwideinsure a bezpośrednio z Wiber to wtedy ponad 200 euro, teraz już ponad 300.

Zacząłem teraz czytać komentarze odnośnie Wibera i jest bardzo dużo negatywnych komentarzy, że dla osób z doyouspain czy innych pośredników dają najgorsze samochody w danej klasie, często poobijane i średnio sprawne techniczne i zawsze próbują się przywalić że jest jakaś rysa/wgniecenie. Czy ktoś może wynajmował przez pośrednika w Wiberze i mógłby wypowiedzieć się na ten temat czy to plotka czy faktycznie tak jest? Bo przyznam się że trochę zacząłem się lękać.
 Profil Relacje PM off  

#1576 PostWysłany: 30 Sie 2023 20:47 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 45 127
złoty
„Błogosławieni, którzy się smucą, albowiem oni będą pocieszeni” (Mt 5, 4).

@ptasznik - 2019 październik, pośrednik nie pamiętam, ale jakiś najtańszy. Dostałem to co zamawiałem czyli Focus St combi. Porysowane itd, ale wszystko zaznaczone o dziwo dokładnie na kontrakcie, który otrzymujesz na maila w momencie wypożyczenia łącznie ze zdjęciami gdzie i co jest uszkodzone. Po zwrocie szybkie obejście i sprawdzenie stanu paliwa. Żadnych problemów.

Załącznik:
Screenshot_2023-08-30-20-41-51-422_com.facebook.orca-edit.jpg
Screenshot_2023-08-30-20-41-51-422_com.facebook.orca-edit.jpg [ 129.18 KiB | Obejrzany 2798 razy ]

#1577 PostWysłany: 31 Sie 2023 00:04 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 576
Kilometry: 885 434
Z kolei moje doświadczenia z Wiberem opisane są tutaj wypozyczalnia-samochodow,1435,887&p=1363978&hilit=wiber#p1363978

#1578 PostWysłany: 26 Wrz 2023 11:57 

platynowy
Trochę się naszukałam, żeby znaleźć wypożyczalnię na Majorce w której cena fotelików nie przewyższa kwoty całkowitego wynajmu. Znalazłam 2 ciekawe wypożyczalnie, nienajgorsze, jeśli wierzyć opiniom w internecie.

1) AutosCano polecane tutaj już wcześniej. Przyzwoite ceny, brak depozytu i foteliki bez dopłaty.
2) Paco Cars - foteliki za dopłatą (w zależności od modelu 27-45 EUR za 10 dniowy wynajem, pełne ubezpieczenie również w przyzwoitych cenach).

Koniec końców stanęło na Paco (ok 120 EUR taniej niż w AutosCano za porównywalnej klasy auto), zdam relację po powrocie.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
travelerka uważa post za pomocny.

#1579 PostWysłany: 30 Wrz 2023 16:06 

@Antek12 @Kashpir : dzięki za opisanie Wibera :)

Udało mi się jednak w ostatniej chwili znaleźć z ich strony Renault Clio Hybryd w atrakcyjnej cenie w All Inclusive, więc stwierdziłem że nie będę się bawił w oddzielne ubezpieczenia...
... i dobrze, bo niestety opona w Renault nam się dosłownie rozsypała :( Bezproblemowo wymienili nam auto [niestety na Jeepa Renegade który palił średnio 8L, a Renault tylko 4.5L :( ].
Minusem było to, że:
- nie wymienili opony na miejscu tylko musieliśmy na lawecie jechać do biura i wymienić samochód, na co łącznie straciliśmy około 3.5h
- w ogóle nie mogliśmy się dodzwonić do biura w Majorce a dzwoniliśmy chyba z 15 razy [był komunikat po hiszpańsku i zaraz rozłączało rozmowę] - dziękować losowi że stało się to 10 minut przed końcem pracy ich "ogólnej" infolinii i tam się dodzwoniliśmy, bo niestety to się stało w jak to się mówi "szczerym polu" i mielibyśmy problem
- szkoda, że na lotnisku/parkingu lotniskowym nie ma lepszego oznakowania że z danego miejsca odjeżdża autobus do biura Wiber

Tak czy siak jednak mogę Wibera polecić.
 Profil Relacje PM off
Antek12 lubi ten post.

#1580 PostWysłany: 05 Paź 2023 10:34 

Witam

Wie ktoś może ile trwa mniej więcej zwrot pieniędzy na konto bankowe w RecordGo? Przy anulowaniu rezerwacji JustGo ( tej z ubezpieczeniem całkowitym )?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1649 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości