Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
[+] Kontakty do DYS
rodrigo(at)doyouspain.com
insurance(at)doyouspain.com
claire(at)doyouspain.net
jose(at)doyouspain.net

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1649 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83  Następna
Autor Wiadomość
#1581 PostWysłany: 05 Paź 2023 10:54 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 45 127
złoty
kilka h do 48 h

Egipski aquapark i plaża 🏖️ 5* hotel z all inclusive za 2298 PLN Egipski aquapark i plaża 🏖️ 5* hotel z all inclusive za 2298 PLN
Luksusowy 5* resort na Krecie ☀️🏊‍♂️ All inclusive w Filion Suites Resort za 2314 PLN Luksusowy 5* resort na Krecie ☀️🏊‍♂️ All inclusive w Filion Suites Resort za 2314 PLN
#1582 PostWysłany: 28 Paź 2023 13:05 

Terry's Car Hire
https://www.terryscarhire.com/

Bralem od nich bo zalezalo mi na w miare sensownej cenie z 2 fotelikami. Pelne ubezpieczenie, bak f2f.
+
Polecam, wszystko zalatwione zdalnie, sms po przylocie, odbior samochodu na 3 pietrze parkingu(trzeba oplacic bilet(mi naliczylo 2E), oddaje samochod tez na 3 pietrze.

Mialem Fabie, z przebiegiem ok. 35k, troche porysowany zderzak tyl, pewnie od ladowania bagazy i jedna wgniotka na bocznych drzwiach, porobilem foty, w razie W.

Oddanie bezproblemowe, rowniez bezkontaktowe. Opinie google 4,9.
 Profil Relacje PM off  

#1583 PostWysłany: 09 Gru 2023 17:56 

niski napisał(a):
Terry's Car Hire
https://www.terryscarhire.com/

Bralem od nich bo zalezalo mi na w miare sensownej cenie z 2 fotelikami. Pelne ubezpieczenie, bak f2f.
+
Polecam, wszystko zalatwione zdalnie, sms po przylocie, odbior samochodu na 3 pietrze parkingu(trzeba oplacic bilet(mi naliczylo 2E), oddaje samochod tez na 3 pietrze.

Mialem Fabie, z przebiegiem ok. 35k, troche porysowany zderzak tyl, pewnie od ladowania bagazy i jedna wgniotka na bocznych drzwiach, porobilem foty, w razie W.

Oddanie bezproblemowe, rowniez bezkontaktowe. Opinie google 4,9.

Wszystko niby super ale stosują bezceremonialnie DCC czyli dynamic currency conversion. Jak dam polską karte to nie nabiją kwoty w euro tylko sobie wpiszą w pln co im terminal po jakimś kursie wyświetli... Jak to obszedłeś?
 Profil Relacje PM off  

#1584 PostWysłany: 30 Gru 2023 14:05 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 576
Kilometry: 885 434
Kilka słów o niedawnym wynajmie samochodu na lotnisku w Palmie (Palma de Mallorca).

Pośrednik: doyouspain

Wypożyczalnia: RecordGo

Samochód: mieliśmy rezerwację na Fiat 500 lub podobny. Dostaliśmy Fiata 500 :) Opcja paliwowa full-full, bez limitu kilometrów, podstawowe ubezpieczenie.

Cena: 4,33 euro za 25 godzin w listopadzie (cena była taka sama jak 24h) ; całość zapłacona u pośrednika.

Odbiór samochodu: Punkt recordgo bez problemu znaleziony na parkingu naprzeciwko terminala. Przed nami jeden klient, szybko przyszła nasza kolej. Próba sprzedaży ubezpieczenia za "jedyne" 69 EUR za dzień :o Mówię, że nie, ale próbują raz jeszcze, więc jeszcze raz grzecznie dziękuję tłumacząc, że mam zewnętrzne ubezpieczenie wkładu własnego. W takim razie idzie depozyt z karty kredytowej 1100 EUR. Niestety jest też depozyt na paliwo i twierdzą, że musi być na kredytowej i o dziwo nie blokują tylko obciążają kartę (chyba ok. 60 EUR) i potem zwracają (w związku z czym jestem parę zł stratny na różnicach kursowych). Fiat z przebiegiem ok. 8700 km, prawie bez uszkodzeń. Przejechaliśmy 110 km, wszystko bezproblemowo.

Zwrot samochodu: szybki zwrot na parkingu choć brakowało wolnych miejsc na parkingu RecordGo, więc stanęliśmy prawie pod biurem. Szybkie sprawdzenie stanu paliwa i uszkodzeń i gracias. Depozyt za paliwo zwrócony tego samego dnia, depozyt 1100 EUR zwolniony po 4 dniach.

Podsumowanie: Na plus prawie nowy samochód, sprawna obsługa, szybki zwrot depozytów i cena za 25h taka sama jak za 24h. Na minus próba wciskania ubezpieczenia i depozyt paliwowy ściągany z karty kredytowej i później zwracany, czego bardzo nie lubię w wypożyczalniach.
3 ludzi lubi ten post.

#1585 PostWysłany: 31 Gru 2023 20:01 

Loty: 69
Kilometry: 64 523
niebieski
@Kashpir - orientujesz się czy depozyt za paliwo pobierają również przy wykupionym ichniejszym ubezpieczeniem ?
Na logikę nie powinien, skoro nawet kredytówki nie potrzebuje do wynajmu, ale wolę się ubezpieczyć, a nie miałem okazji jeszcze zagłębiać się w regulamin.
 Profil Relacje PM off  

#1586 PostWysłany: 02 Sty 2024 21:38 

niebieski
Usłyszałem wczoraj historię z zeszłego roku:
wypożyczenie z terminalu w OK Mobility z zewnętrznym ubezpieczeniem, samochód dokładnie obfotografowany wokoło.
Małżeństwo z małym dzieckiem, gdzie żona podróżowała obok fotelika z tyłu.
Przy zwrocie pani triumfalnie otwiera przednie drzwi pasażera i pokazuje wielką rysę od wewnątrz na słupku.
Zastanawiali się, czy kiedykolwiek te drzwi otwierali, na szczęście ubezpieczenie zwróciło.
 Profil Relacje PM off  

#1587 PostWysłany: 02 Sty 2024 21:40 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
Do zrobienia takiej rysy nie jest konieczne otwieranie przednich drzwi.
 Profil Relacje PM off  

#1588 PostWysłany: 11 Sty 2024 13:54 
Awatar użytkownika

złoty
W ubiegłym tygodniu korzystałem z Wiber.

Bardzo polecam, szybki shuttle, niedaleko od lotniska, wszystko bardzo profesjonalnie od samego początku do końca, niska cena (za najgorszy i najlepszy samochód była praktycznie taka sama, ale to kwestia niskiego sezonu), miła obsługa, samochód w dobrym stanie technicznym, bez żadnego namawiania na dodatkowe opłaty.

Osoby z którymi podróżowałem shuttle busem na lotnisku również bardzo pozytywnie mówiły o swoich doświadczeniach.
 Profil Relacje PM off  

#1589 PostWysłany: 27 Sty 2024 23:50 

Cześć

Mam w planach krótki wypad na Majorkę pt-ndz
Chcę wypożyczyć na te dni samochód w RecordGo

Noclegi mamy w Palmie i widzę, że koszt parkingu pod hotelem to aż 28 euro/doba
wyjdzie to drożej niż samo wypożyczenie samochodu ;)

Czy możecie polecić jakiś inny, tańszy parking w Palmie gdzie można samochód zostawić?
 Profil Relacje PM off  

#1590 PostWysłany: 28 Sty 2024 00:14 
Moderator forum
Awatar użytkownika

@Zapinka sprawdź czy patent, który opisywałem tutaj palma-majorka-parkingi-za-5-euro-za-dobe,1435,129459 wciąż działa.

#1591 PostWysłany: 28 Sty 2024 13:31 

Dzięki wielkie!
Tak te parkingi faktycznie są dostępne tylko za 5e/doba już są tylko 3 (bez -Marques de la Senia)

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 28 Sty 2024 21:54, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#1592 PostWysłany: 29 Sty 2024 13:36 

Loty: 474
Kilometry: 813 608
niebieski
gmak napisał(a):
Usłyszałem wczoraj historię z zeszłego roku:
wypożyczenie z terminalu w OK Mobility z zewnętrznym ubezpieczeniem, samochód dokładnie obfotografowany wokoło.
Małżeństwo z małym dzieckiem, gdzie żona podróżowała obok fotelika z tyłu.
Przy zwrocie pani triumfalnie otwiera przednie drzwi pasażera i pokazuje wielką rysę od wewnątrz na słupku.
Zastanawiali się, czy kiedykolwiek te drzwi otwierali, na szczęście ubezpieczenie zwróciło.

U mnie sytuacja sprzed tygodnia - ta sama wypożyczalnia, podobna sytuacja.
Przy oddaniu auta pani stwierdziła, że ktoś próbował się włamać do środka poprzez drzwi od strony pasażera.
Faktycznie widać uszkodzenia ramy, jakby ktoś tam działał łomem, ale nie jestem do końca przekonany, czy to się wydarzyło podczas mojego wynajmu.
Zazwyczaj człowiek przy podjęciu auta skupia się na tych elementach, które mogę ulec uszkodzeniu przy jakiejś kolizji...
Na szczęście zewnętrzne ubezpieczenie pokryło szkodę (780 euro).
Tomasz101 lubi ten post.

#1593 PostWysłany: 29 Sty 2024 13:45 

Loty: 87
Kilometry: 125 250
Kravkrk napisał(a):
@Kashpir - orientujesz się czy depozyt za paliwo pobierają również przy wykupionym ichniejszym ubezpieczeniem ?
Na logikę nie powinien, skoro nawet kredytówki nie potrzebuje do wynajmu, ale wolę się ubezpieczyć, a nie miałem okazji jeszcze zagłębiać się w regulamin.

witaj, miałem od nich auto z Just Go czyli pełnym ubezpieczeniem i bez depozytu.
Depozyt na paliwo pobierają, nie jako blokadę tylko obciążenie niestety.
Ja odbierałem w kiosku self check in i przeszedł Cinkciarz- nikt karty nie oglądał
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#1594 PostWysłany: 28 Lut 2024 16:12 

Dzień dobry, poszukuje wypożyczalni na Majorce która nie będzie pobierała depozytu. Liczę się z tym że koszty wynajmu będą zdecydowanie większe natomiast wolę zapłacić kilka stów więcej niż liczyć na łaskę wypożyczalni że oddadzą moje 1000 euro depozytu. Rok temu brałem Wibera byłem bardzo zadowolony ale może jednak coś tańszego się znajdzie? Będę bardzo zobligowany za podpowiedzi :)
 Profil Relacje PM off  

#1595 PostWysłany: 28 Lut 2024 16:46 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Prawie każda wypożyczalnia, w której wykupisz ubezpieczenie na miejscu, nie będzie blokowała depozytu na karcie kredytowej. Wiber ma to w opcji All Inclusive i generalnie jest często jedną z tańszych wypożyczalni na Majorce. Inna to np. RecordGo.

#1596 PostWysłany: 28 Lut 2024 18:51 

srebrny
Dokładnie jak pisze @Kashpir.
Ja też ze swojego doświadczenia mogę polecić RecordGo.
Warto zarezerwować, ale później nadal przeglądać ceny, w moim przypadku dwa razy anulowałem i rezerwowałem to samo ponownie, bo ceny stawały się niższe.
 Profil Relacje PM off
marcinkonra lubi ten post.

#1597 PostWysłany: 28 Lut 2024 20:43 

Loty: 87
Kilometry: 125 250
Dokładnie, ja korzystałem z Record Go juz 3 razy, zawsze w taryfe Just Go, tam nie ma blokady
Ostatnio listopad na Majorce 52E za 4 dni, oczywiście można taniej w niższej taryfie, ale wtedy blokada.
Myślę ze troche ponad 200 pln za 4 dni z pełnym ubezpieczeniem bez depozytu do nie taka zła cena za spokój:)
Jedyny minus to obciążenie za paliwo, a nie blokada ( około 70-90E zależnie od pojazdu)
U mnie przeszedł Cinkciarz więc brak strat na przewalutowaniu.
 Profil Relacje PM off  

#1598 PostWysłany: 29 Lut 2024 22:40 

Którą wypożyczalnie polecacie?
Sprawdzałem na DoYouSpain i jest na 7 dni (5 kwiecień - 12 kwiecień) Hyundai Tuscon za 200 Euro z wypożyczalni Click Rent (Z takim różowym logo). Czy warto tam wypożyczać? I czy warto kupić ubezpieczenie w DoYouSpain (dodatkowe 50 Euro)? bez ubezpieczenia podają że 2000 euro wkładu własnego muszę dać jakby coś się działo.
 Profil Relacje PM off  

#1599 PostWysłany: 29 Lut 2024 23:42 

Czytałeś ten wątek? Chodziarz 5 ostatnich stron. Przecież wszystko masz napisane, gdzie warto i czy ubezpieczenie zewnętrzne to dobry pomysł dla każdego.
 PM off
3 ludzi lubi ten post.

#1600 PostWysłany: 01 Mar 2024 19:49 

@greg1291 czytałem bardzo dużo ostatnich wątków, tyle że w tych ostatnich polecają Record Go, a w ostatnim czasie bardzo negatywną opinię zgarnęla ta wypożyczalnia, dlatego zastanawiam się nad alternatywą. Czy np. dobrym wyjściem jest brać nawet ze średnio polecanej wypożyczalni z doyouspain ale z ubezpieczeniem i czy to ubezpieczenie w pełni zabezpieczy mnie przed niespodziankami.
Dylematy mam takie:
- brać z doyouspain razem z ubezpieczeniem (np. z click rent), albo nawet czegoś mniej polecanego/ pytanie czy ubezpieczenie tu załatwi temat
- brać z doyouspain ale z ubezpieczeniem zewnętrznym (może będzie taniej)
- brać bezpośrednio bez ubezpieczenia
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1649 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości