Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
[+] Kontakty do DYS
rodrigo(at)doyouspain.com
insurance(at)doyouspain.com
claire(at)doyouspain.net
jose(at)doyouspain.net

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1649 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83  Następna
Autor Wiadomość
#1601 PostWysłany: 01 Mar 2024 19:58 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
Weź bezpośrednio z pełnym ubezpieczeniem.
 Profil Relacje PM off  

Egipski aquapark i plaża 🏖️ 5* hotel z all inclusive za 2298 PLN Egipski aquapark i plaża 🏖️ 5* hotel z all inclusive za 2298 PLN
Luksusowy 5* resort na Krecie ☀️🏊‍♂️ All inclusive w Filion Suites Resort za 2314 PLN Luksusowy 5* resort na Krecie ☀️🏊‍♂️ All inclusive w Filion Suites Resort za 2314 PLN
#1602 PostWysłany: 01 Mar 2024 20:34 

srebrny
lamcpp napisał(a):
tyle że w tych ostatnich polecają Record Go, a w ostatnim czasie bardzo negatywną opinię zgarnęla ta wypożyczalnia,

Mówisz o tej jednej opinii jakiegoś kombinatora, który zapisał się na forum, żeby wyżalić się, jak to nie udało mu się oszukać tej wypożyczalni na paliwie? ;)
Nie przejmowałbym się nią, RecordGo to uczciwa wypożyczalnia, a jak weźmiesz Just Go to naprawdę nie masz się o co martwić.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1603 PostWysłany: 01 Mar 2024 22:19 

Ja niezmiennie polecam Centauro bezpośrednio z pełnym ubezpieczeniem lub vanrell z pełnym, chyba nawet bez karty przejdzie.
https://rentacarvanrell.com/en/bookings ... jorca.html
 PM off
flus lubi ten post.

#1604 PostWysłany: 02 Mar 2024 12:36 

@sranda: bardziej mi chodzi o tą opinię polaka (drugą od góry) z lawetą z tej strony:
https://pl.trustpilot.com/review/www.recordrentacar.com
nie wiem akurat czy to dobre źródło informacji dlatego pytam tu na forum
 Profil Relacje PM off  

#1605 PostWysłany: 07 Mar 2024 09:07 

marcinkonra napisał(a):
Dokładnie, ja korzystałem z Record Go juz 3 razy, zawsze w taryfe Just Go, tam nie ma blokady
Ostatnio listopad na Majorce 52E za 4 dni, oczywiście można taniej w niższej taryfie, ale wtedy blokada.
Myślę ze troche ponad 200 pln za 4 dni z pełnym ubezpieczeniem bez depozytu do nie taka zła cena za spokój:)
Jedyny minus to obciążenie za paliwo, a nie blokada ( około 70-90E zależnie od pojazdu)
U mnie przeszedł Cinkciarz więc brak strat na przewalutowaniu.

Świetna cena, na kwiecień potrzebuje samochód i mam ceny rzędu 150e...
 Profil Relacje PM off  

#1606 PostWysłany: 07 Mar 2024 21:25 

Loty: 87
Kilometry: 125 250
Sprawdzaj ceny co jakiś czas, ja pierwszą cenę miałem w granicach 86E, aby w końcu wylądować na 52E.
Jakie daty konkretnie potrzebujesz? i gdzie wypożyczenie?
 Profil Relacje PM off  

#1607 PostWysłany: 11 Mar 2024 10:19 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 802 011
platynowy
Kolejny wynajem w Wiber.
Busy dowożące po prawej od wyjścia z terminalu.
Wypożyczałem elektrycznego Fiata 500 (wynajem na 25 godzin 13 EUR).
Szybkie odebranie samochodu, zablokowana kaucja 1000 EUR (kredytówka).
Miałem własne ubezpieczenie, pani zerknęła na nie,
Auto z przebiegiem 14 kkm, „zatankowane” na 70%, zwrot musi być z min. 15%
Kilka drobnych otarć opisane na protokole.
Zrobiliśmy w 1 dobę 220 km, ładowaliśmy się na bezpłatnej ładowarce Melib (oczywiście wymagana aplikacja - raz podłączyliśmy samochód i start był przez apkę, natomiast w Alcudii przy starówce apka pokazywała, że ładowarka wolna, po podłączeniu kabla zaczęło się ładować,mimo, że w apce nie dało się wystartować ładowania - niestety nie zablokowało też wtyczek).
Przy zwrocie obejrzenie samochodu, spisanie stanu licznika i sprawdzenie naładowania baterii oraz obecności kabla w bagażniku.
Kaucja została odblokowana natychmiast.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#1608 PostWysłany: 11 Mar 2024 10:42 

srebrny
@Tomo14
A dlaczego pokazywałeś własne ubezpieczenie, chcieli to widzieć..?

Pytam, bo nigdy w wypożyczalniach nie wymagali tego ode mnie, po prostu przyjmowali do wiadomości, że nie chcę ich ubezpieczenia.
 Profil Relacje PM off  

#1609 PostWysłany: 11 Mar 2024 10:52 
Awatar użytkownika

platynowy
Pani powiedziała, że mam samochód bez ubezpieczenia.
W związku z tym powiedziałem, że mam swoje, pokazałem i zerknęła.
To nie tak, że domagała się pokazania.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
sranda lubi ten post.

#1610 PostWysłany: 11 Mar 2024 23:55 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 576
Kilometry: 885 434
Kilka słów o niedawnym wynajmie samochodu na lotnisku w Palmie (Palma de Mallorca).

Pośrednik: doyouspain

Wypożyczalnia: Wiber

Samochód: mieliśmy rezerwację na Nissan Qashqai lub podobny. Dostaliśmy MG HS w benzynie. Opcja paliwowa full-full, bez limitu kilometrów, podstawowe ubezpieczenie.

Cena: 1 EUR (słownie: jedno euro :) ) za 25h w marcu; zapłacone u pośrednika.

Odbiór samochodu: dojazd i kwestie odbioru już kiedyś opisywałem dokładnie tutaj wypozyczalnia-samochodow,1435,887?start=1380#p1363978
Nic się nie zmieniło - w dalszym ciągu depozyt paliwowy (dla naszego auta 95 EUR) pobierany (nie blokowany) z karty kredytowej, czyli trochę jestem stratny na kursach, ale jednak wciąż nie na tyle dużo, żeby uzasadniało to wypożyczenie w innej, droższej wypożyczalni 8-) Uszkodzenia słownie dwa - przedni zderzak i jedne z drzwi. Odbieraliśmy samochód w deszczu i ciężko było wypatrzeć czy nie ma więcej.
Nasz MG miał nieco ponad 14 tys. km przebiegu, przejechaliśmy ok. 120 km. Wszystko w porządku, jeździło się bardzo dobrze, choć trochę to duże do manewrowania na majorkańskich parkingach.

Zwrot samochodu: zatankowaliśmy na pobliskim Repsolu (ceny ma normalne). przy zwrocie sprawdzili stan paliwa, gość poskrobał coś przy drzwiach kierowcy, ale najwyraźniej stwierdził, że odpryski na kancie drzwi (ja ich nawet wcześniej nie zauważyłem) są za małe, żeby coś kombinować, więc po paru minutach potwierdzenie, że wszystko OK. Blokada z karty kredytowej zwolniona od razu, rozliczenie depozytu paliwowego następnego dnia.

Podsumowanie: cena w niskim sezonie wybitnie korzystna, choć przyznam, że i tak przepłaciłem, bo dzień później na DYS była oferta za 0,78 EUR :oops: ale już nie chciało mi się bawić w kasowanie rezerwacji :lol: Minus ten sam, co wcześniej czyli pobieranie depozytu paliwowego z karty kredytowej.
flus lubi ten post.

#1611 PostWysłany: 21 Mar 2024 15:25 

@marcinkonra 15-19 kwietnia, gdzie najlepiej szukać samochodu? Przez pośredników? Jeżeli tak to jakich?
 Profil Relacje PM off  

#1612 PostWysłany: 21 Mar 2024 16:11 
Awatar użytkownika

platynowy
Po prostu przeczytaj wątek.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#1613 PostWysłany: 23 Mar 2024 22:28 

Warto czasem podpowiedzieć bo czytać 81 stron z kilku lat wstecz to jest troszkę bezcelowe :(
 Profil Relacje PM off  

#1614 PostWysłany: 28 Mar 2024 16:31 

Hej, mam pytanie, czy jak wybiorę na stronie doyouspain że chce samochód z wiber z pełnym ubezpieczeniem bez depozytu, to dostaje takie samo ubezpieczenie oryginalne jakbym to zrobił w wersji all exclusive poprzez stronę wiber ? Czy doyouspain wciska mi jakieś swoje ubezpieczenie, stąd cena jest niższa niż w przypadku oficjalnej strony wiber ?
 Profil Relacje PM off  

#1615 PostWysłany: 10 Kwi 2024 23:36 

niebieski
Wypożyczałem bezpośrednio w ClickRent z własnym ubezpieczeniem. Wybrana najtańsza Ibiza, odebrany dość nowy Ford Ecosport z nawigacją. Akurat jeździmy fordami i cieszyliśmy się, że obsługa powinna być zbliżona, ale i tak nie potrafiliśmy otworzyć bagażnika :)
Jedno foto po obejrzeniu samej karoserii, natomiast dwa dni potem zauważyłem mocno przytartą alufelgę. Nie wiadomo, czy tak było, czy stało się w walce przy parkowaniu tyłem na stromej wąskiej drodze.W każdym razie przy odbiorze się nie czepiali.
 Profil Relacje PM off  

#1616 PostWysłany: 15 Kwi 2024 18:25 

Dzień dobry, m9j lot na Majorkę z Katowic jest opóźniony. Potrzebuje się pilnie skontaktować z biurem wypozyczalni Wiber. Może ktoś przypadkiem ma numer kontaktowy do tego biura?
 Profil Relacje PM off  

#1617 PostWysłany: 15 Kwi 2024 18:28 

srebrny
(+34) 971 073 140

Google, 2 sekundy...
 Profil Relacje PM off  

#1618 PostWysłany: 15 Kwi 2024 18:49 

To już próbowałem na ten numer dzwonić... dziękuję w każdym razie:)
 Profil Relacje PM off  

#1619 PostWysłany: 15 Kwi 2024 19:13 

srebrny
Jeszcze jeden: +34964010000
 Profil Relacje PM off  

#1620 PostWysłany: 16 Kwi 2024 13:12 

Przeglądałem ten temat, i z tego co sobie wynotowałem, to są polecane wypożyczalnie:

Wybieram się na Majorkę za niecały miesiąc z 2 małych dzieci.
Lot powrotny mamy o 06:00 rano, więc koniecznie chcemy aby można było zostawić auto poza godzinami pracy biura, tj. około 04:00 rano.
Revolut od jakiegoś czasu wydaje też karty kredytowe, nie tylko debetowe.
Polecany przez ostatnie kilka stron Record Go zarzeka się że nie przyjmie żadnej karty Revolut (załącznik). Czy ktoś może polecić wypożyczalnię która:

- przyjmie kartę kredytową Revolut (lub jakąkolwiek debetową)
- pozwala na oddanie pojazdu poza godzinami pracy biura
- ma rozsądne ceny za foteliki
- ma w ofercie kombi
- ma ubezpieczenie wkładu własnego (full excess waiver)

Na razie na papierze wygląda najlepiej DoYouSpain, ale komentarze na Google mówią, że często są jakieś dziwne akcje z nimi.

Załączniki:
Zrzut ekranu 2024-04-16 130641.png
Zrzut ekranu 2024-04-16 130641.png [ 10.28 KiB | Obejrzany 2398 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1649 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości