Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 198 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 28 Maj 2021 13:31 

Cześć, czy polecicie jakąś wypożyczalnię w miejscowości Petrovac na Moru?
Proauto niestety nie ma możliwości odbioru tam auta.
 Profil Relacje PM off  

Wyspa przypraw i niebieskiego safari 🌶💙 11 dni na Zanzibarze za 2863 PLN (✈ + ⭐⭐⭐⭐ hotel) Wyspa przypraw i niebieskiego safari 🌶💙 11 dni na Zanzibarze za 2863 PLN (✈ + ⭐⭐⭐⭐ hotel)
Plaża, która ciągnie po horyzont⛱️🌊 Lato nad morzem w Italii za 894 PLN ☀️🍴 Plaża, która ciągnie po horyzont⛱️🌊 Lato nad morzem w Italii za 894 PLN ☀️🍴
#82 PostWysłany: 30 Cze 2021 12:33 
Awatar użytkownika

Loty: 322
Kilometry: 562 950
niebieski
Głupie pytanie,
Wynajmując samochód w Czarnogórze tylko do jazdy wewnątrz kraju wystarczy tylko polskie prawo jazdy czy zielona karta tez jest obowiązkowa?

#83 PostWysłany: 30 Cze 2021 12:35 
Awatar użytkownika

złoty
Tylko prawo jazdy
 Profil Relacje PM off
Legion1 lubi ten post.
Legion1 uważa post za pomocny.

#84 PostWysłany: 30 Cze 2021 20:22 

A co jeżeli chciałbym się przejechać na 1 dzień do Albanii i 1 dzień do Bośni ?
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 30 Cze 2021 21:14 

niebieski
To zielona karta
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 30 Cze 2021 21:34 

Pewnie głupie pytanie, ale nigdy nie przekraczałem granicy wypożyczonym samochodem będąc za granicą. Zieloną kartę załatwiam w wypożyczalni ?
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 30 Cze 2021 22:06 
Awatar użytkownika

złoty
Tak, albo można kupić na granicy
 Profil Relacje PM off  

#88 PostWysłany: 01 Lip 2021 07:39 
Awatar użytkownika

Loty: 121
Kilometry: 177 946
niebieski
@Davis68 pamiętaj też, ze nie wszystkie wypożyczalnie pozwalają na wyjazd wynajętym autem poza granice kraju. A te które pozwalają zazwyczaj żądają za to dodatkowej opłaty, wyższego ubezpieczenia itp. Generalnie dokładnie przeczytaj warunki umowy, by uniknąć niemiłych niespodzianek.
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 01 Lip 2021 19:57 

Zdaję sobie z tego sprawę. Czy ktoś z forumowiczów robił krótkie wypady do Albanii i Bośni samochodem wypożyczonym w ProAuto lub Terrae Car ? Jakieś doświadczenia ?
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 04 Sie 2021 20:05 

chciałbym zapytać jakie polecacie auto, żeby jechać z Podgoricy do Kotor i wjechać na Lovcen? w aucie będzie 5 osób :)
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 13 Sie 2021 07:20 

Loty: 18
Kilometry: 27 014
Cześć w dniach 31.08-07.09.21r. Bede w Czarnogórze. Planujemy wynająć samochód na cały pobyt i mam pytanie odnośnie wypożyczalni. Którą wypożyczalnie polecacie, tak żeby zarezerwować samochód przez Internet bez karty kredytowej i bez depozytu wykupując pełne ubezpieczenie? Przeglądałem przez Booking niby spoko ale nie ma szczegółowych informacji odnośnie płatności. Za wszelkie cenne uwagi bardzo dziękuję
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 13 Sie 2021 08:26 
Awatar użytkownika

Loty: 144
Kilometry: 194 250
niebieski
@DRECHU96 Wystarczy się cofnąć stronę wstecz i poczytać. :roll:
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 13 Sie 2021 13:36 

A czy ktoś z szacownych forumowiczów korzystał z usług wypożyczalni Respecta ? Zrobiłem już co prawda rezerwację w polecanym Pro Auto, ale oferta tej Respecty wygląda na nienajgorszą...
 Profil Relacje PM off
kliperjk lubi ten post.

#94 PostWysłany: 13 Sie 2021 17:52 

niebieski
Mam właśnie od 3 dni Fiata Punto z pro auto. W gòry się nie wybiorę bo już na drodze z Jazu do Budowy gòrą koło aquaparku musiałem na podjazdach redukować do jedynki. Zasadniczo rzęch.
 Profil Relacje PM off
kliperjk uważa post za pomocny.

#95 PostWysłany: 23 Sie 2021 00:00 

Loty: 32
Kilometry: 35 695
Również od 4 dni mam Fiata Punto i po powrocie z gór skrzynia biegów przy zmianie niektórych biegów zgrzyta strasznie. Nie przeszkadza to w jeździe, lecz momentami sam dzwiek drażni. Przy odbieraniu auta 150 tys na liczniku. Drugi raz bym się nie zdecydował na proauto mimo, że odbiór bardzo sprawny i warunki wynajmu są atrakcyjne.
 Profil Relacje PM off  

#96 PostWysłany: 23 Sie 2021 10:07 

niebieski
Nòwkę dostałeś mało jeżdżoną ;) - mòj jest rocznik 2015 ale 164 000 przebiegu, ale że planowałem tylko dojazd z Podgoricy nad morze i kręcenie się po wybrzeżu to kluczowa była dla mnie cena, a za 350 euro za 2 tygodnie nic innego nie znalazłem.

Ostatnio edytowany przez Tomasz101 23 Sie 2021 14:52, edytowano w sumie 3 razy
 Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 23 Sie 2021 11:05 

Polecam Pro auto, z uwagi na moją historię.
Zarezerwowałem tam auto na 3 dni, jednak nie potwierdziłem tej rezerwacji mailowo (dodatkowo trzeba wysłać foto prawa jazdy, pamiętajcie o tym!). Po przylocie okazało się że nie ma auta dla nas. Obsługujący wypożyczanie aut na lotnisku (tak na prawdę przed nim) stanął na wysokości zadania, zorganizował nam auto last minute, droższe o 20e ale też dwie klasy wyższe. Odebrał auto po trzech dniach we wskazanym miejscu w Podgoricy.
Dobre podejście do klienta z ich strony pozwoliło nam na udane zwiedzanie. Jeszcze raz polecam.
 Profil Relacje PM off  

#98 PostWysłany: 24 Sie 2021 09:30 

Sprawdzone wynajęcie w Budva w firmie Sveti Stefan: https://svetistefan-rentacar.com/
Z pełnym ubezpieczeniem Yaris na 5 dni 260eur + 150eur depozytu (chcieli 200eur ale można ponegocjować)
Zielona karta dodatkowe 10eur, ale jest jedno "ale". Zamówiłem z ziel kartą i otrzymałem bez za 10eur mniej. Jak powiedziałem, że mi na niej zależy, to zaproponowali że zejdą jeszcze z ceny o dodatkowe 10eur, abym sam zakupił kartę. Ostatecznie z tego nie skorzystałem, ale podobno można kupić w dowolnej firmie ubezpieczeniowej na miejscu. Lepiej jednak upewnić się wcześniej że auto na pewno z ziel. kartą.
Dodatkowy minus, to w tym sezonie tylko płatność gotówką. Komunikacja najlepsza przez whatsapp.
Przywożą auta i odbierają gdzie chcesz. Odbiór przy pełnym ubezpieczeniu bezproblemowy, sprawdzali jedynie czy są dokumenty i czy paliwo odpowiednim poziomie.
Przy okazji warto kupić kartę tel z 500gb internetu na 15dni za 10eur. Można ją dodatkowo doładować w automatach (np 5eur) i korzystać z karty także do rozmów. Przy kupnie trzeba kartę zarejestrować podając swój dowód osobisty.
Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 27 Wrz 2021 14:39 

Loty: 82
Kilometry: 100 493
Korzystałem z lokalnej wypożyczalni Tara rent a car. Mam ambiwalentne odczucia. Wszystko odbyło się bez problemów ze strony wypożyczalni. Dostałem nawet upgrade, bo zamiast Renault Clio dostałem Audi A6. Samochód mimo, że był z 2017 roku to był dość zajechany, prawie 200k przebiegu, dość mocno porysowany. Faktem jest, że zrobiliśmy przez tydzień ok. 1000 km, w każdym razie był to najgorszy wynajem auta w moim życiu pod względem auta, które miałem do dyspozycji.
Dodam, że wyjazd autem do Bośni był bez problemów ze strony wypożyczalni. Dopłata za zieloną kartę 7 EUR.

#100 PostWysłany: 14 Lis 2021 13:56 

Cześć,

jesteśmy po prawie 2 tygodniach wynajmu auta w Czarnogórze. Potrzebowaliśmy dużego auta dla 4 dorosłych i niemowlaka + fotelik i miejsce w bagażniku na bagaże i całkiem spory wózek dziecięcy. Start i koniec wynajmu na lotnisku w Podgoricy.

Avisy, Herzte i inne takie akurat na ten moment miały słabiutkie oferty - dodatkowo extra kasa za podstawienie auta w sobotę w nocy.
Czytałem wcześniej informacje o TerraCar i ProAuto.me - kontakt dość dobry, natomiast problemy z dostępnością większych aut i ceny bardzo wysokie.

Dlatego zacząłem rozgladać się za mniej wypromowanymi, lokalnymi wypożyczalniami. I tak trafiłem na Milosa z MLT https://www.mtlrentacar.com/
Serdecznie polecam tego zawodnika i chłopaków z MLT.

Plusy:
+ świetny kontakt w trakcie ustaleń, negocjacji, potem też na bieżąco w trakcie całego wyjazdu - mail i WhatsApp
+ zadbane samochody
+ standardowo już chyba w Czarnogórze brak kaucji
+ fotelik dziecięcy, nawigacja i pełne ubezpieczenie w standardzie
+ szybka reakcja i bezproblemowa wymiana samochodu

Minuso plus lub raczej sytuacja z życia:
W trakcie jazdy w wysokich górach mieliśmy problemy z wydajnością klimy, zgłosilismy temat Milosowi i na drugi dzień z samego rana wymienił nam samochód na nowy. Co dość znaczące, nasze problemy trwały około 2h i ustapiły samoistnie więc w zasadzie wymiana samochodu nie była konieczna. Natomiast zdecydowany plus za samo podejście do tematu i błyskawiczną reakcję.

Podsumowując - serdecznie polecam!
Kontakt do Milosa - info@mtlcar.me - +382 69 268 268

Po wyjeździe mam też parę dobrych miejscówek do polecenia, więc służę radą i pomocą!

Pozdrowienia dla forumowiczów!
Tomek
 Profil Relacje PM off
Willu lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 198 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości