Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Temat o ESTA: visa-waiver-program-co-i-jak,766,145377
Gdzie zostawić rzeczy

Warszawa: U fotografa na przeciwko za dyszkę zostawisz nawet wielka walizkę.

Historia wizyt w USA: https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/history-search

Linie lotnicze, które zwracają za bilety, w przypadku nie otrzymania wizy do USA
http://www.fly4free.pl/nie-otrzymales-w ... -za-bilet/

Nie jesteśmy biurem pośrednictwa w wypełnianiu wniosków wizowych!

https://pl.usembassy.gov/pl/vwp-faq-pl/
Odnowienie wygasłej wizy:

https://www.ustraveldocs.com/pl/en/rene ... ew-my-visa

Jak mogę podróżować do USA? O: Każdy podróżny, który ma ważną wizę może nadal z niej korzystać. Osoba posiadająca ważną wizę nie musi ubiegać się o zezwolenie ESTA. Podróżujący z wizą mogą przebywać na terenie USA do 6 miesięcy, zależnie od decyzji oficera imigracyjnego na granicy USA.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3251 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 163  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Odp: Wiza - USA
#221 PostWysłany: 04 Gru 2013 12:48 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
greg0 napisał(a):
Gaszpar napisał(a):
Poważnie. Numer wpislem jakis ze strony internetowej.

Gaszpar jeszcze jedno pytanko do Ciebie. Pisałeś wcześniej, że musiałeś robić nowe zdjęcie.
Czy Ty wypełniałeś wniosek przez sieć, normalnie zaakceptowało Ci to zdjęcie które miałeś zrobione a mimo to w ambasadzie kazali Ci zrobić nowe?

Pytam bo też zrobiłem sobie samodzielnie i stronka z wnioskiem ładnie je akceptuje, ale tło też wcale nie jest takie bialutkie.

I druga kwestia - czy pomimo wysłania zdjęcia we wniosku trzeba brać też zdjęcie na papierze?
Ktoś niedawno pisał, że nie zaszkodzi, no ale po co wywoływać, gdyby nie było konieczne.
i

System zaakceptował ale w ambasadzie powiedzieli, ze się nie nadaje.
Pisałem już dlaczego. Bo oni robią zdjęcie zwykłym aparatem,zdjęcia z papieru z wniosku.

pozdrawiam Gaszpar
Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

Odkryj kraj kawy, samby i piłki nożnej ⚽️☕🇧🇷 Tanie loty do Brazylii od 2089 PLN 🌎 Odkryj kraj kawy, samby i piłki nożnej ⚽️☕🇧🇷 Tanie loty do Brazylii od 2089 PLN 🌎
Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 4* hotel tylko dla dorosłych z basenem za 2887 PLN Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 4* hotel tylko dla dorosłych z basenem za 2887 PLN
 Temat postu: Re: Wiza - USA
#222 PostWysłany: 04 Gru 2013 13:13 

Loty: 146
Kilometry: 290 982
niebieski
Gaszpar napisał(a):
System zaakceptował ale w ambasadzie powiedzieli, ze się nie nadaje.
Pisałem już dlaczego. Bo oni robią zdjęcie zwykłym aparatem,zdjęcia z papieru z wniosku.

OK, czyli rada jest taka, żeby tło było jak najbielsze?
A drugie pytanko o papierowe zdjęcie? Trzeba mieć czy nie?

#223 PostWysłany: 04 Gru 2013 13:22 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Tak zdjęcie jasne.
A czy mieć zdjęcie papierowe lepiej mieć niż nie mieć bo jak was cofną to będziecie szukać foto przy konsulacie.

pozdrawiam Gaszpar
Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

#224 PostWysłany: 04 Gru 2013 13:43 

niebieski
Świeża, ciepła wiza to wg mnie duże ułatwienie na granicy.

Moja jest z 2008 a byłem 2013 no i się zaczęło przepytywanie: dlaczego dopiero teraz, to wcześniej Pan też chciał i się rozmyślił, a czy rodzina ma wizy, kiedy się starali i czy byli w usa, jaka praca, co chcę zrobić i szereg innych, niekoniecznie w ten deseń. Łącznie jakieś 12-14 minut może.

Na wszystkie pytania polecam (to już było wyżej i tylko mogę potwierdzić) odpowiadać szczerze i bez wahania. Mimo tej nie niezrozumiałej dla mnie kombinacji pytań już po zdjęciu odcisków palców i zrobieniu fotki (wszyscy) urzędniczka oddała paszport i szerokim uśmiechem życzyła udanego pobytu.

#225 PostWysłany: 04 Gru 2013 19:52 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 174 534
srebrny
mezzo napisał(a):
lahcimmm2 napisał(a):
pytanie brzmi:
have you ever been arrested or convicted for any offense or crime....
czy taka bzdura, może zaszkodzić ?

Tutaj chodzi o przestępstwo (czyli czyn z "kodeksu karnego").

czyli składam podanie, a jak się nie uda to jakos to podzielimy na forum :)

#226 PostWysłany: 04 Gru 2013 22:10 
Awatar użytkownika

Loty: 807
Kilometry: 1 954 890
srebrny
Anonymous napisał(a):
Dla ścisłości, bo na oficjalnych stronach tego nie ma . Obecnie w konsulacie w Krakowie cała procedura od telefonu na infolinię do odbioru paszportu trwa max 2 tygodnie

Czy wiecie ile trwa to w Warszawie?

#227 PostWysłany: 04 Gru 2013 22:22 
Awatar użytkownika

Loty: 172
Kilometry: 436 641
niebieski
Wczoraj w Krakowie, na poniedziałek było jeszcze około 30 wolnych miejsc. Także trwa to na dzień dzisiejszy nieco krócej.

Jak w Warszawie, tego nie wiem.
 Profil Relacje PM off  

#228 PostWysłany: 05 Gru 2013 12:11 

niebieski
Zarejestrowałem się właśnie na rozmowę w Warszawie. Najbliższy termin rozmowy - 13 grudnia. W przypadku przyznania wizy paszporty są ponoć do odbioru w ciągu 2-3 dni od rozmowy w wybranej placówce TNT.

#229 PostWysłany: 05 Gru 2013 12:26 

Czy w Warszawie można wejść na teren ambasady z telefonem, lapkiem i kluczami, czy mają w środku depozyt?
Jak z miejscem do parkowania w okolicach ambasady?
 Profil Relacje PM off  

#230 PostWysłany: 05 Gru 2013 13:51 

niebieski
Za mailem potwierdzającym wizytę w ambasadzie:

Przygotowywując się do wizyty w Ambasadzie/Konsulacie powinni Państwo pamiętać o kilku zasadach, które pomogą przyspieszyć wejście na jej teren. Bezpieczeństwo naszych gości oraz pracowników traktujemy niezwykle poważnie, dlatego wszystkie osoby ubiegające się o wizę oraz klienci Sekcji Obywateli Amerykańskich (ACS) muszą przejść kontrolę bezpieczeństwa.
Aby oszczędzić opóźnień sobie i innym prosimy nie przynosić:

dużych toreb/torebek, większych od kartki papieru formatu A-4 i teczek. Można wnieść jedną plastikową torebkę/okładkę lub teczkę z dokumentami dotyczącymi wniosku albo małą torebkę. Osoby ubiegające się o wizę imigracyjną mogą przynieść dokumenty wizowe oraz zaklejoną kopertę z wynikami badań lekarskich,
bagażu takiego jak: walizki, plecaki, aktówki, teczki oraz inne torby podróżne. Wyżej wymienionych rzeczy nie można wnieść do Ambasady/Konsulatu, pozostawić na chodniku przed Ambasadą/Konsulatem ani pod opieką osób oczekujących na zewnątrz. Prosimy rozważyć pozostawienie bagaży w pokoju hotelowym lub w przechowalni na dworcu,
urządzeń elektronicznych lub na baterie, takich jak: aparaty fotograficzne, laptopy, urządzenia nagrywające lub przenośne odtwarzacze muzyki,
wszelkich płynów, jedzenia,
zaklejonych kopert lub opakowań, z wyjątkiem zaklejonych kopert zawierających wyniki badań lekarskich,
papierosów, cygar, zapałek, zapalniczek,
ostrych przedmiotów takich, jak nożyczki, scyzoryki lub pilniki do paznokci,
wszelkiego rodzaju broni lub materiałów wybuchowych,
telefony komórkowe należy pozostawić u pracowników ochrony.
Lista ta nie jest zamknięta. Pracownicy ochrony mogą zabronić wniesienia również innych przedmiotów.
W Ambasadzie/Konsulacie nie ma pomieszczenia, gdzie można przechować zabronione przedmioty (z wyjątkiem telefonów komórkowych). Przed przyjściem do Ambasady/Konsulatu należy zostawić takie rzeczy w innym miejscu.
Do Sekcji Konsularnej będą wpuszczone jedynie umówione osoby (w sprawach wizowych oraz klienci ACS), a także obywatele amerykańscy, którym potrzebna jest pomoc ACS. Niestety Ambasada/Konsulat nie dysponuje miejscami parkingowymi. Samochody nie mogą zatrzymywać się lub parkować na ulicy przed budynkiem.
Osoby przyjeżdżające samochodem powinny zaparkować na jednym z płatnych parkingów w pobliżu lub wysiąść odpowiednio wcześniej przed budynkiem Ambasady/Konsulatu.

#231 PostWysłany: 05 Gru 2013 23:52 
Awatar użytkownika

srebrny
Szybkie pytanko dotyczące wypełniania wniosku. Wypełniałem jednocześnie sobie i dziewczynie. I wszystko było tak samo do czasu... Dziewczyna musiała wpisać swojego pracodawcę, jego adres itp., i nic więcej - to znaczy po wpisaniu tego były już pytania o terroryzm itp. Natomiast ja musiałem poza pracodawcą wpisywać wszystkie szkoły, studia itp. O co chodzi? Jakiś błąd czy kobiet nie pytają o przeszłość edukacyjną? :D

Ostatnio edytowany przez szymonpoznan1, 06 Gru 2013 00:12, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#232 PostWysłany: 06 Gru 2013 00:11 
Site Admin

nie błąd, różne są formularze dla kobiet i mężczyzn

#233 PostWysłany: 06 Gru 2013 00:14 
Awatar użytkownika

srebrny
Aaa - dzięki ;) Choć w takim razie ciekawe dlaczego mężczyźni muszą pisać szkoły, a kobiety nie :)

#234 PostWysłany: 06 Gru 2013 00:29 
Awatar użytkownika

srebrny
Wszystkie informacje odnośnie wypełniania wniosków, starania się o wizę można znaleźć na:
http://forum.usa.info.pl/forum/40-wybor ... rmalnosci/
 Profil Relacje PM off  

#235 PostWysłany: 10 Gru 2013 16:42 
Awatar użytkownika

srebrny
Złożyłem podanie o paszport. Mam odebrać na początku stycznia, a wylot mam na początek lutego. Czy zdążę załatwić wizę w Warszawie? Czy można jakoś przyspieszyć ten proces?

#236 PostWysłany: 10 Gru 2013 16:47 

Zbanowany
Zdazysz.
 Profil Relacje PM off  

#237 PostWysłany: 10 Gru 2013 16:53 
Awatar użytkownika

Loty: 172
Kilometry: 436 641
niebieski
Zdążysz na bank. Wyrobienie wizy to kwestia paru dni.
 Profil Relacje PM off  

#238 PostWysłany: 10 Gru 2013 18:41 
Awatar użytkownika

srebrny
Super, dziękuję :)

#239 PostWysłany: 10 Gru 2013 18:54 
Awatar użytkownika

Terminów na spotkanie w ambasadzie jest sporo, więc jeśli możesz sobie pozwolić na dowolny dzień wolny, to załatwisz to szybko. Z tego co pamiętam to jest nawet tryb przyspieszony ;) W Twoim przypadku jednak nie jest to potrzebne :)
 Profil Relacje PM off  

#240 PostWysłany: 10 Gru 2013 19:20 

niebieski
messin napisał(a):
Dzięki za podpowiedź. Czy ktoś w ogole może to zweryfikować, czy zatrzymaliśmy się tam gdzie deklarowaliśmy na formularzu? Spotkałem się z informacjami, że dobrze mieć już zabookowany hotel i mieć bilet w ręce idąc do konsulatu. Dla mnie jest osobiście jest to jakieś dziwne i nie chce mi się w to wierzyć. Czyli podsumowując: idąc do konsulatu wystarczy, powiedzieć, że jedzie się w celach turystycznych i nie ma konieczności wpominać o tym, że ktoś na nas tam czeka, oraz wpisując jakiś hotel na formularzu nie zobowiązuje to do tego zeby się w nim zatrzymać? Ja akurat do LA się wybieram więc nie mogę wpisać hotelu w NYC ;)

Nie siejcie teorii spiskowych. Ja jak byłem po wizę i konsul zapytał się gdzie będę nocował to popatrzyłem na niego jak na idiotę zapytałem skąd ja mam to od cholery wiedzieć, przecież nie jadę w biznesie tylko pozwiedzać kraj i może 3 dni spędzę w texasie, a może 2 w północnej karolinie, a przeciez usa znane jest z moteli przy drodze, wiec bede zastanawial sie na miejscu przeciez.
dostałem na 10 lat i konsul zyczyl mi wypoczynku w usa i nawet powiedzial, ze na 100% bede sie tam swietnie bawil :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3251 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 163  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość