Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Temat o ESTA: visa-waiver-program-co-i-jak,766,145377
Gdzie zostawić rzeczy

Warszawa: U fotografa na przeciwko za dyszkę zostawisz nawet wielka walizkę.

Historia wizyt w USA: https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/history-search

Linie lotnicze, które zwracają za bilety, w przypadku nie otrzymania wizy do USA
http://www.fly4free.pl/nie-otrzymales-w ... -za-bilet/

Nie jesteśmy biurem pośrednictwa w wypełnianiu wniosków wizowych!

https://pl.usembassy.gov/pl/vwp-faq-pl/
Odnowienie wygasłej wizy:

https://www.ustraveldocs.com/pl/en/rene ... ew-my-visa

Jak mogę podróżować do USA? O: Każdy podróżny, który ma ważną wizę może nadal z niej korzystać. Osoba posiadająca ważną wizę nie musi ubiegać się o zezwolenie ESTA. Podróżujący z wizą mogą przebywać na terenie USA do 6 miesięcy, zależnie od decyzji oficera imigracyjnego na granicy USA.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3250 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 163  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wiza - USA
#161 PostWysłany: 09 Sie 2013 11:41 

Według mnie krótko. Jak byłem w piątek ok. 11, to już we wtorek odebrałem paszport w oddziale TNT w Lublinie. Ja otrzymałem sms.
 Profil Relacje PM off  

Urlop na Costa del Sol 🌴🏨 Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2379 PLN Urlop na Costa del Sol 🌴🏨 Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2379 PLN
All incusive na Riwierze Tureckiej za 1680 🌊🍹 Tydzień w 4* hotelu w sercu Alanyi 🌞😎 All incusive na Riwierze Tureckiej za 1680 🌊🍹 Tydzień w 4* hotelu w sercu Alanyi 🌞😎
#162 PostWysłany: 12 Sie 2013 18:39 

Czy ktoś może mi napisać, jakie są moje szanse uzyskania wizy turystycznej: studiuję na ostatnim roku dziennych studiów na UW, chcę lecieć na 2 tygodnie w okresie świątecznym do kolegi poznanego we Włoszech, który na stałe mieszka w Stanach (jest obywatelem USA). Czy przydałoby się jakieś zaproszenie, czy nie jest to konieczne? Jestem kompletnie zielona w tym temacie.
Czy wizy turystyczne dzielą się na jedno- i wielokrotnego wjazdu (jak ktoś wcześniej wspominał)?
Czy jest jakiś limit ilości wiz turystycznych przyznanych w ciągu roku?
Czy każda wiza turystyczna przyznawana jest na 6 miesięcy?
 Profil Relacje PM off  

#163 PostWysłany: 12 Sie 2013 19:07 

ka789 napisał(a):
Czy ktoś może mi napisać, jakie są moje szanse uzyskania wizy turystycznej: studiuję na ostatnim roku dziennych studiów na UW, chcę lecieć na 2 tygodnie w okresie świątecznym do kolegi poznanego we Włoszech, który na stałe mieszka w Stanach (jest obywatelem USA). Czy przydałoby się jakieś zaproszenie, czy nie jest to konieczne? Jestem kompletnie zielona w tym temacie.
Czy wizy turystyczne dzielą się na jedno- i wielokrotnego wjazdu (jak ktoś wcześniej wspominał)?
Czy jest jakiś limit ilości wiz turystycznych przyznanych w ciągu roku?
Czy każda wiza turystyczna przyznawana jest na 6 miesięcy?

Hej.
Nikt Ci nie napisze jakie są szanse, bo tego nie jest w stanie oszacować. Jak ja się starałam, dwóm osobom obok w okienach odmówili, ale powodów nie znam. Czy zaproszenie jest koniecznie - raczej nie. Ostatni rok studiów jest niestety ryzykowny, bo możesz zostać już tam;). Jak się ma stałą stabilną pracę to zawsze łatwiej.
To co dostajesz to jest promesa wizowa na 10 lat, nawet z tym w USA mogą Cię nie wpuścić niestety.

Tutaj masz całą masę informacji:
http://www.ustraveldocs.com/pl_pl/pl-ge ... qlistgen15
 Profil Relacje PM off  

#164 PostWysłany: 13 Sie 2013 14:52 
Awatar użytkownika

Czy orientujecie sie ile teraz czeka sie na spotkanie z konsulem po zlozeniu papierow ?

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#165 PostWysłany: 13 Sie 2013 15:04 
Awatar użytkownika

srebrny
andachiel napisał(a):
Czy orientujecie sie ile teraz czeka sie na spotkanie z konsulem po zlozeniu papierow ?

Pozdrawiam

http://www.ustraveldocs.com/pl_pl/pl-ni ... p#waittime
 Profil Relacje PM off  

#166 PostWysłany: 13 Sie 2013 17:16 
Awatar użytkownika

mezzo napisał(a):
andachiel napisał(a):

Pozdrawiam

WIelkie dzięki.

Mam teraz taki problem ponieważ studiuje w UK i mieszkam tam od września do czwarwca. Zastanawiam sie gdzie powinienem aplikować Warszwa czy Londyn gdzie lepiej ?

No i drugie pytanie podać swój adres zamieszkania w Polsce taki sam jak na paszporcie czy ten tymczasowy z Londynu który zmienia mi sie co roku.

Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#167 PostWysłany: 13 Sie 2013 17:21 

niebieski
andachiel napisał(a):
mezzo napisał(a):
andachiel napisał(a):

Pozdrawiam

WIelkie dzięki.

Mam teraz taki problem ponieważ studiuje w UK i mieszkam tam od września do czwarwca. Zastanawiam sie gdzie powinienem aplikować Warszwa czy Londyn gdzie lepiej ?

No i drugie pytanie podać swój adres zamieszkania w Polsce taki sam jak na paszporcie czy ten tymczasowy z Londynu który zmienia mi sie co roku.

Pozdrawiam.

W UK, bedzie szybciej i wygodniej.
 Profil Relacje PM off  

#168 PostWysłany: 13 Sie 2013 18:58 
Awatar użytkownika

A jak z tym adresem ? Polski czy ten 8 miesieczny z uk ?

I dlaczego szybciej i wygodniej ? Jestem teraz w polsce i moglbym to raz dwa zalatwic.

Troche jestem docielkiwy ale naczytalem sie tych for a tam kazdy straszy.
 Profil Relacje PM off  

#169 PostWysłany: 14 Sie 2013 17:24 

Odebraliśmy paszport , Promesa 10 lat :):) Fajne uczucie, ciekawy jestem na ile dostaniemy pobyt w USA ?! A ile razy na tej promesie 10 letniej mogę jechać do USA ile chcę czy jest jakaś określona ilość wjazdów? (wiadome lepiej nie przekraczać tego co dostanę na lotnisku).
 Profil Relacje PM off  

#170 PostWysłany: 14 Sie 2013 17:44 

niebieski
gregoryk napisał(a):
Odebraliśmy paszport , Promesa 10 lat :):) Fajne uczucie, ciekawy jestem na ile dostaniemy pobyt w USA ?! A ile razy na tej promesie 10 letniej mogę jechać do USA ile chcę czy jest jakaś określona ilość wjazdów? (wiadome lepiej nie przekraczać tego co dostanę na lotnisku).

Możesz wjeżdzać ile chcesz, choć jak byś wjeżdzał 20 razy w roku to pewnie się ktoś zainteresuje :).
 Profil Relacje PM off  

#171 PostWysłany: 15 Sie 2013 02:04 
Awatar użytkownika

Jak jest M to wjazd jest nielimitowany.
 Profil Relacje PM off  

#172 PostWysłany: 15 Sie 2013 09:15 
Awatar użytkownika

srebrny
Teoretycznie liczba wjazdow (jesli nie przekracza sie danej dlugosci pobytu w roku) jest nieograniczona - praktyka mowi co innego.

Aplikuj w UK, bo jestes tam wieksza czesc roku (dostalem w Londynie 10-letnia promese).
 Profil Relacje PM off  

#173 PostWysłany: 06 Wrz 2013 22:01 

Cały proces bardzo sprawny - w środę wniosek, dziś spotkanie - wiza na 10 lat.
W ambasadzie wszystko zorganizowane bardzo dobrze; w poczekalni (przed rozmową z konsulem) można obejrzeć filmy jak to Amerykanie kochają Polaków, a nasze wzajemne relacje są super... w końcu wiem za co płaciłem 512 zł - tak emocjonujące produkcje filmowe są warte takiej ceny:)
Rozmowa z konsulem: kilka szybkich pytań: czy pierwszy raz do USA, gdzie, kiedy i na ile? potem info o wizie na 10 lat i koniec:)

#174 PostWysłany: 07 Wrz 2013 00:50 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
michal.pppp napisał(a):
Cały proces bardzo sprawny - w środę wniosek, dziś spotkanie - wiza na 10 lat.
W ambasadzie wszystko zorganizowane bardzo dobrze; w poczekalni (przed rozmową z konsulem) można obejrzeć filmy jak to Amerykanie kochają Polaków, a nasze wzajemne relacje są super... w końcu wiem za co płaciłem 512 zł - tak emocjonujące produkcje filmowe są warte takiej ceny:)
Rozmowa z konsulem: kilka szybkich pytań: czy pierwszy raz do USA, gdzie, kiedy i na ile? potem info o wizie na 10 lat i koniec:)

Drobna uwaga. Nie wiza ale promesa wizowa

#175 PostWysłany: 11 Wrz 2013 08:50 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 195 396
niebieski
Zawsze coś....

http://www.wprost.pl/ar/416210/Wizy-dla ... e-w-Syrii/

#176 PostWysłany: 10 Paź 2013 13:19 
Awatar użytkownika

niebieski
Anonymous napisał(a):
Padły tylko 2 pytania ze strony konsula.

Raczej rozmawiałeś z pracownikiem konsulatu, a nie konsulem, chyba że jesteś przynajmniej ministrem ;)
A co do dokumentów to prawdą jest że najczęściej nie są potrzebne, ale ja płacąc 500 zł za złożenie wniosku wolałem raczej zabrać coś niepotrzebnie, niż by okazało się że dostanę odmowę.
 Profil Relacje PM off  

#177 PostWysłany: 15 Paź 2013 10:03 
Awatar użytkownika

Loty: 495
Kilometry: 511 304
srebrny
Mam pytanie i leczę po cichu że uda się komuś mi pomóc :)

Chciałbym wyrobić wizę do USA dla całej rodziny ( żona i córka 10 lat) ale chcielibyśmy skorzystać z promocji np. http://www.fly4free.pl/tanie-loty-do-no ... ku-997pln/ . Czy wyrabiając wizę do USA na 10 lat muszę wyjechać w jakimś określonym czasie np. 6 miesięcy lub rok ?
 Profil Relacje PM off  

#178 PostWysłany: 15 Paź 2013 10:13 

niebieski
cool_aka_romeo napisał(a):
Mam pytanie i leczę po cichu że uda się komuś mi pomóc :)

Chciałbym wyrobić wizę do USA dla całej rodziny ( żona i córka 10 lat) ale chcielibyśmy skorzystać z promocji np. http://www.fly4free.pl/tanie-loty-do-no ... ku-997pln/ . Czy wyrabiając wizę do USA na 10 lat muszę wyjechać w jakimś określonym czasie np. 6 miesięcy lub rok ?

Musisz wylecieć w ciągu 10 lat, czyli w trakcie okresu obowiązywania Twojej wizy.
 Profil Relacje PM off  

#179 PostWysłany: 16 Paź 2013 15:02 

Cześć,
Ja mam następujące pytanie - W sierpniu 2014 bierzemy z moim narzeczonym ślub i chcielibyśmy polecieć do USA w podróż poślubną. Kiedy, według Was, ubiegać się o promesę? Wiem, że mój paszport będzie ważny jeszcze przez 3 miesiące po ślubie, ale zastanawiam się, czy jeśli pojadę ze starym paszportem, to nie będę miała problemów na lotnisku. Co prawda, chyba w żadnym systemie nie ma informacji, że zmieniłam stan cywilny, ale nie chciałabym mieć jakichś problemów z tego powodu. Natomaist, jeśli miałabym po promesę iść już z nowym paszportem, to czy pracownik konsulatu "nie przyczepi się" o to, że zaraz po ślubie chcemy razem wyjechać? oboje mamy stałą pracę, ale różnie to może być odebrane.

Dla mnie jest to istostne również w kontekście planowania podróży, ponieważ chcielibyśmy skorzystać z jakiejś promocji na bilety i wiadomo, że najlepiej wtedy już promesę mieć. Nie chciałabym wyrzucić kilku tysięcy w błoto, jeśli się okaże, że jednak promesy nie budziet.
 Profil Relacje PM off  

#180 PostWysłany: 16 Paź 2013 21:19 

Loty: 137
Kilometry: 274 190
niebieski
Jutro ide do konsulatu na rozmowe. Czy powinienem wziac zdjecie zrobione u fotografa (5cm x 5cm), czy sobie darowac?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3250 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 163  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości