Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Temat o ESTA: visa-waiver-program-co-i-jak,766,145377
Gdzie zostawić rzeczy

Warszawa: U fotografa na przeciwko za dyszkę zostawisz nawet wielka walizkę.

Historia wizyt w USA: https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/history-search

Linie lotnicze, które zwracają za bilety, w przypadku nie otrzymania wizy do USA
http://www.fly4free.pl/nie-otrzymales-w ... -za-bilet/

Nie jesteśmy biurem pośrednictwa w wypełnianiu wniosków wizowych!

https://pl.usembassy.gov/pl/vwp-faq-pl/
Odnowienie wygasłej wizy:

https://www.ustraveldocs.com/pl/en/rene ... ew-my-visa

Jak mogę podróżować do USA? O: Każdy podróżny, który ma ważną wizę może nadal z niej korzystać. Osoba posiadająca ważną wizę nie musi ubiegać się o zezwolenie ESTA. Podróżujący z wizą mogą przebywać na terenie USA do 6 miesięcy, zależnie od decyzji oficera imigracyjnego na granicy USA.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3251 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 163  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wiza - USA
#261 PostWysłany: 06 Sty 2014 21:49 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 174 534
srebrny
co wpisac jak ktoś ma 2 prace na pol etatu,
nie widze takiej opcji

Odkryj kraj kawy, samby i piłki nożnej ⚽️☕🇧🇷 Tanie loty do Brazylii od 2089 PLN 🌎 Odkryj kraj kawy, samby i piłki nożnej ⚽️☕🇧🇷 Tanie loty do Brazylii od 2089 PLN 🌎
Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 4* hotel tylko dla dorosłych z basenem za 2887 PLN Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 4* hotel tylko dla dorosłych z basenem za 2887 PLN
#262 PostWysłany: 06 Sty 2014 22:09 

Czy jest jakieś miejsce w pobliżu ambasady w Warszawie, gdzie można zostawić bezpiecznie swoje prywatne rzeczy? A może jest takie miejsce na dworcu Młociny?
 Profil Relacje PM off  

#263 PostWysłany: 06 Sty 2014 22:26 

Było wyżej, fotograf naprzeciwko ambasady, jeśli dobrze kojarzę to biorą 10 zł za przechowanie.
 Profil Relacje PM off  

#264 PostWysłany: 07 Sty 2014 01:37 
Awatar użytkownika

srebrny
lahcimmm2 napisał(a):
co wpisac jak ktoś ma 2 prace na pol etatu,
nie widze takiej opcji

A czy tam ktoś pyta na ile etatów? Praca to praca - bez spiny :D

RomeY napisał(a):
Czy jest jakieś miejsce w pobliżu ambasady w Warszawie, gdzie można zostawić bezpiecznie swoje prywatne rzeczy? A może jest takie miejsce na dworcu Młociny?

Tak jak wyżej, jest fotograf na przeciwko ambasady, w kamienicy schodkami w dół - 10zł za przechowanie - jednak jest to przechowanie w kanciapie tak w sumie na słowo. Ja zostawiłem cały swój 'majątek' i było ok, ale lepiej napisać, bo pewnie nie każdy chętnie tak zostawi cenne przedmioty ;)

#265 PostWysłany: 08 Sty 2014 16:59 

Zostawiłem tam laptopa i bez problemu, 10 zł. Trzeba tylko zapamietać swój numerek, bo nie wydają oddzielnie.

Załatwianie promesy trwało jakieś 50-60 minut. Obsługiwał mnie Pan na stanowisku nr 13, zapowiadało się pechowo.

Pan zaczął po polsku, ale potem sam przeszedł na angielski. Rozmowa trwała z 5 minut. 50 minut od wejścia czekałem w środku na swój numerek. Otwarte były tylko 2 stanowiska a potem trzy.

Sporo pytań dotyczyło mojej podróży do Iranu, cel, miasta, z kim, co najlepsze.
Również pytania dlaczego podróżuje sam. Czy jeszcze gdzieś poza Europą byłem. Sam wyczytał, że lecę na Hawaje i nic więcej nie pytał.
Zapytał również, czym zajmuje się firma, w której pracuję i czym zajmuję się ja.

Na koniec rzuciłem mu do zobaczenia za 10 lat i koniec tematu.

Uwaga, jeśli ktoś nie lubi Baracka Obamy, sporo jego zdjęć na ścianach :)
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Wiza do USA
#266 PostWysłany: 11 Sty 2014 17:31 

niebieski
Mam problem. Wypełniamy ze znajomymi wniosek DS-160 i w momencie kliknięcia w "upload your photo" w kroku 5 wywala nam błąd strony. Macie jakiś pomysł? :)
 Profil Relacje PM off  

#267 PostWysłany: 11 Sty 2014 17:36 
Awatar użytkownika

srebrny
Najlepiej zapisać postęp w wypełnianiu wniosku i spróbować inną przeglądarką, wyłączyć też wtyczki typu AdBlock.
 Profil Relacje PM off  

#268 PostWysłany: 11 Sty 2014 18:32 

@kamnowacki
Nie wstawiajcie wcale zdjęcia - weźcie je ze sobą na rozmowę - zeskanują je na samym początku:)
 Profil Relacje PM off  

#269 PostWysłany: 12 Sty 2014 16:01 
Awatar użytkownika

niebieski
Zdj musi byc w dokladnie takich wymiarach jak to opisuja na stronce. Musisz je prawdopodobnie troche przyciac.

#270 PostWysłany: 12 Sty 2014 18:25 

Zgadza sie - wszystko musi być dokładne co do milimetra więc najprawdopodobniej trzeba będzie lekko ciachnąć.

Ostatnio edytowany przez ProZenobiusz90, 21 Lut 2014 10:31, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#271 PostWysłany: 12 Sty 2014 19:31 

niebieski
greg0 napisał(a):
Chwilę wcześniej ta sama urzędniczka odmówiła wizy dwóm chłopakom, którzy wyglądali na takich, którzy zakończyli już edukację w Polsce no i mało też wyglądali na turystów.

A jak sie wyglada na turystów? :) nie przyszli w słomianym kapeluszu, sandalach i z aparatem na brzuchu? ;)
 Profil Relacje PM off  

#272 PostWysłany: 14 Sty 2014 10:34 
Awatar użytkownika

Loty: 288
Kilometry: 316 093
niebieski
Mam pytanie do speców od USA czy Program Wizowy Waiver (wjazd 90 dni bez wizy), który potencjalnie miał objąć Polskę od grudnia 2013 r. wszedł w życie i czy komuś udało się już wjechać korzystając z niego. Jakie dokumenty są potrzebne?
Andora*Austria*Belgia*Białoruś*Bułgaria*Chorwacja*Czechy*Dania*Estonia*Francja*Irlandia*Niderlandy*Niemcy*Grecja*Gruzja*Hiszpania*Mołdawia*Norwegia*Litwa*Łotwa*Portugalia*Rosja*Rumunia*Słowacja*Szwajcaria*Szwecja*Ukraina*Węgry*Wielka Brytania*Włochy
 Profil Relacje PM off  

#273 PostWysłany: 14 Sty 2014 10:35 
Awatar użytkownika

srebrny
Polska nie jest tym programem objęta i pewno długo nie będzie.
 Profil Relacje PM off  

#274 PostWysłany: 14 Sty 2014 10:40 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Maktravel napisał(a):
Mam pytanie do speców od USA czy Program Wizowy Waiver (wjazd 90 dni bez wizy), który potencjalnie miał objąć Polskę od grudnia 2013 r. wszedł w życie i czy komuś udało się już wjechać korzystając z niego. Jakie dokumenty są potrzebne?

Niestety Polska w tym nie jest, i długo nie będzie. Trzeba tylko wypełnic formularz na internecie, wpłaczyc 14$ i dosztajesz poitwierdzenie ze mozesz wejdz do US.
 Profil Relacje PM off  

#275 PostWysłany: 14 Sty 2014 11:21 

Witam,
Ze znajomymi ( 3 osoby) planujemy podróż do USA.
Jak wiadomo po wizę chcielibyśmy wybrać się razem aby zmniejszyć koszty podróży.
Z tego co wiem i tak każdy będzie mieć osobna rozmowę z Konsulem ( wypełnienie odrębnych wniosków wizowych).
Jak to zrobić, aby odbyć te rozmowy tego samego dnia ? Chcemy jechać 31 stycznia, czy po dokonaniu opłat kalendarz spotkań jest ograniczony do iluś dni ? czy np. dziś można wybrać sobie już rozmowę na 31 stycznia ?
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#276 PostWysłany: 14 Sty 2014 11:41 

wczoraj wypełnialiśmy wniosek na rozmowę z konsulem i są jeszcze terminy na 31 stycznia, bo sami się na nie zapisywaliśmy :)
 Profil Relacje PM off  

#277 PostWysłany: 14 Sty 2014 11:44 
Awatar użytkownika

srebrny
Kalendarz masz na co najmniej 3 miesiące do przodu. Umówić możecie się razem, nawet do okienka możecie podejść razem. Po prostu każdy z was wypełnia wniosek wizowy DS-160, a potem jeden z was umawia i tam będzie opcja żeby dodać kolejne osoby do spotkania, więc wybiera siebie potem dwie pozostałe osoby i dostajecie jedną godzinę.

#278 PostWysłany: 14 Sty 2014 11:53 
Awatar użytkownika

niebieski
Zeus napisał(a):
Maktravel napisał(a):

Niestety Polska w tym nie jest, i długo nie będzie. Trzeba tylko wypełnic formularz na internecie, wpłaczyc 14$ i dosztajesz poitwierdzenie ze mozesz wejdz do US.

Żeby nie pomyślał, że to 14$ to dodam, że jest to 160$ (496 PLN wg ambasady) :)
 Profil Relacje PM off  

#279 PostWysłany: 14 Sty 2014 11:57 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

mordek napisał(a):
Zeus napisał(a):
Maktravel napisał(a):

Żeby nie pomyślał, że to 14$ to dodam, że jest to 160$ (496 PLN wg ambasady) :)

Mówię o Visa Waiver ;)
 Profil Relacje PM off
mordek lubi ten post.

#280 PostWysłany: 14 Sty 2014 13:30 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 122 440
niebieski
Cytuj:
Pracownicy urzędu imigracyjnego zatrzymali Polaka, unieważnili jego wizę i nakazali dostarczyć "waiver" - jest to dokument, który pozwala obcokrajowcom przebywać na terenie USA bez konieczności ubiegania się o wizę. Polska została objęta tym programem dopiero pod koniec 2013 roku.

Jest to cytat z wp.pl z artykułu o nie wpuszczeniu Artura Szpilki do stanów. Jak widać redaktorzy z wp wiz już nie potrzebują.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3251 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 163  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości