Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



 [ 168 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 31 Paź 2017 22:07 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 Lis 2015
Posty: 51
W moim przypadku (wyrabiałam wizę 4 razy) odpowiedź zazwyczaj przychodziła nie później niż 24 godziny. Odmowa może być wynikiem błędów przy wpisywaniu danych osobowych (brak zgodności ze skanem paszportu) lub pominięciem jakieś rubryki. Jeżeli nie popełniłeś tu błędu wszystko powinno być w porządku.
_________________
https://lepiejdalej.com/
Góra
 Relacje PM off
PRPS uważa post za pomocny.
 
 
#102 PostWysłany: 31 Paź 2017 22:30 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 Kwi 2016
Posty: 4155
Ostrzeżenia: 1
platynowy
PRPS napisał(a):

i pytanie mam takie czy na 100% po 72 godzinach otrzymam wize i co za tym idzie mogę od razu kupić teraz bilet, czy jednak zdarzają sie sytuacje że wizy nie są przyznawane i lepiej poczekac do momentu otrzymania?



Jesli nie narozrabiales wczesniej w Indiach, podales prawdziwe dane, bez pomylek i Twoj dziadek nie byl Pakistanczykiem, jak rowniez zadnych powiazan, to na 99.99% dostaniesz. :)
Indie najczesciej odmawiaja, gdy sa pomylki we wnioskach.
Poza tym prawie kazdy kraj moze odmowic bez podania przyczyny.
Ja musialem aplikowac 2 razy, ale z mojej winy, zapomnialem ze bede potrzebowal drugi wjazd. ;)
Powodzenia.
_________________
Travel is a privilege, not a right.
Nie czyń drugiemu co tobie niemiłe, obróci się przeciw tobie i nie bądź tchórzem i kłamcą.

Szkoda czasu na forum, nie odpowiadam na pw!

Z Kiruny na Socotrę
Goryle
Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Stacja Arctowski, Bhutan, Burundi, magic Socotra etc.
Góra
 Relacje PM off
PRPS uważa post za pomocny.
 
 
#103 PostWysłany: 18 Lis 2017 14:59 

Rejestracja: 15 Sty 2015
Posty: 795
Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
Coś się pozmieniało w indyjskiej e-wizie. Nie dość, że można się ubiegać już 120 dni przed wylotem, to jest też e-wiza biznesowa. Korzystał ktoś? Rzeczywiście wystarcza kopia wizytówki?
Góra
 Relacje PM off  
 
#104 PostWysłany: 18 Lis 2017 15:21 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 Kwi 2016
Posty: 4155
Ostrzeżenia: 1
platynowy
trocha napisał(a):
Rzeczywiście wystarcza kopia wizytówki?

Kopia osobistej wizytowki wystarczy i procedura trwa ok. 4 dni.
Pozdr.
_________________
Travel is a privilege, not a right.
Nie czyń drugiemu co tobie niemiłe, obróci się przeciw tobie i nie bądź tchórzem i kłamcą.

Szkoda czasu na forum, nie odpowiadam na pw!

Z Kiruny na Socotrę
Goryle
Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Stacja Arctowski, Bhutan, Burundi, magic Socotra etc.
Góra
 Relacje PM off
trocha lubi ten post.
trocha uważa post za pomocny.
 
 
#105 PostWysłany: 24 Lut 2018 02:13 

Rejestracja: 28 Kwi 2015
Posty: 7
witam serdecznie
otrzymalem ETA do e-visy na widnieje double - entry. I troche sie pogubilem, bo nie pamietam zebym wybieral poza e-visa jakies dodatkowe opcje, a z tego co pamietam i czytalem to e-visa jest 1 krotnego wjazdu. Czy moglby ktos bardziej ogarniety ode mnie wyjasnic mi skad to double ? Ew czy cos zmienilo i bede mogl sobie podjechac do Nepalu i wrocic w czasie waznosci e-visy do Indii ?
przy okazji czy ktos kojarzy czy z e-visa do wietnamu moge sie przeprawic jadac autobusem phnom penh do ho chi minh ?
lista przejsc granicznych akceptujacych jest ponizej, ale z racji slabego rozpoznania przez maps google nie jestem pewny czy i gdzie sa te przejscia :(
lista
dziekuje z gory !
Góra
 Relacje PM off  
 
#106 PostWysłany: 24 Lut 2018 02:58 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 Kwi 2016
Posty: 4155
Ostrzeżenia: 1
platynowy
jakubeskulap napisał(a):
otrzymalem ETA do e-visy na widnieje double - entry. I troche sie pogubilem, bo nie pamietam zebym wybieral poza e-visa jakies dodatkowe opcje, a z tego co pamietam i czytalem to e-visa jest 1 krotnego wjazdu. Czy moglby ktos bardziej ogarniety ode mnie wyjasnic mi skad to double ? Ew czy cos zmienilo i bede mogl sobie podjechac do Nepalu i wrocic w czasie waznosci e-visy do Indii ?

Nie dziwi mnie, przykladowo zamawialem wize single do Burundi, a dostalem multiple. :D
Jesli masz wize "double" tzn. ze mozesz spokojnie pojechac do Nepalu i wrocic do Indii, oczywiscie musisz zmiescic sie w terminie waznosci wizy.
Spojrzalem na moja wize do Indii z 2016 i widnieje "multiple" (potrzebowalem na wjazd i opuszczenie Bhutanu) z polroczna data waznosci oraz wzmianka, ze za kazdym razem mozna pozostac nie dluzej niz 90 dni.
Jak widac nie ma juz wiz "multiple". ;)
Kod:
Is the Electronic Visa (eTV) a single or multiple entry and can it be extended?

As of April 2017, the electronic visa is a double-entry visa for the e-Tourist and e-Business and a triple entry for e-Medical, non-extendable , non-convertible & not valid for visiting Protected/Restricted and Cantonment Areas. It is valid for 60 consecutive days, starting the day of arrival in India. You can apply for an eTV a maximum of two (2) times per year.


jakubeskulap napisał(a):
przy okazji czy ktos kojarzy czy z e-visa do wietnamu moge sie przeprawic jadac autobusem phnom penh do ho chi minh ?
Jesli chodzi o Vietnam to niewlasciwy watek. ;)

Pozdrawiam i zycze udanej wyprawy.
_________________
Travel is a privilege, not a right.
Nie czyń drugiemu co tobie niemiłe, obróci się przeciw tobie i nie bądź tchórzem i kłamcą.

Szkoda czasu na forum, nie odpowiadam na pw!

Z Kiruny na Socotrę
Goryle
Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Stacja Arctowski, Bhutan, Burundi, magic Socotra etc.
Góra
 Relacje PM off  
 
#107 PostWysłany: 24 Lut 2018 20:34 

Rejestracja: 28 Kwi 2015
Posty: 7
dzieki za odpowiedzi! dopytam tylko: jesli otrzymam wize double-entry w kalkucie to moge podjechac autobusem do Bangladeszu i wrocic przez to samo przejscie ladowe? dziekuje z gory!
Góra
 Relacje PM off  
 
#108 PostWysłany: 24 Lut 2018 21:33 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 Kwi 2016
Posty: 4155
Ostrzeżenia: 1
platynowy
jakubeskulap napisał(a):
jesli otrzymam wize double-entry w kalkucie to moge podjechac autobusem do Bangladeszu i wrocic przez to samo przejscie ladowe?

@jakubeskulap spoko, jesli chodzi o Indie to mozesz.
A jak z wiza do Bangladeszu, masz juz czy bedziesz zalatwial w Kalkucie?
Ja moge otrzymac wize na granicy, ale nie wiem jak z polskim paszportem.
_________________
Travel is a privilege, not a right.
Nie czyń drugiemu co tobie niemiłe, obróci się przeciw tobie i nie bądź tchórzem i kłamcą.

Szkoda czasu na forum, nie odpowiadam na pw!

Z Kiruny na Socotrę
Goryle
Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Stacja Arctowski, Bhutan, Burundi, magic Socotra etc.
Góra
 Relacje PM off  
 
#109 PostWysłany: 25 Lut 2018 01:01 

Rejestracja: 28 Kwi 2015
Posty: 7
@cccc
bede probowal w kalkucie ;)
przy okazji "first entry" to bedzie na lotnisku? pytam bo zapytalem support o kwestie double entry I wyglada to jak kontakt z supportem IT. Ja opisuje pytanie na 5 sposobow a oni kopiuja skrypt XD w sumie nadal nie jestem pewny czy 2 wjazd jest mozliwy przez przejscie ladowe ;)
przy okazji nr 2 wiesz ile sie czeka na wize do Bangladeszu ? niby polecaja kalkute, ale z 2 strony nie jest tam za spokojnie i jestem ciekaw czy zdaze ;) jest jakas wersja ekspres za doplata ? ew pozyczysz swoj VIP paszport ? ;) PS jestes dyplomata czy jakies podwojne obywatelstwo ? ;)
Góra
 Relacje PM off  
 
#110 PostWysłany: 25 Lut 2018 01:22 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 Kwi 2016
Posty: 4155
Ostrzeżenia: 1
platynowy
@jakubeskulap
1.) wszystko OK, "first entry" bedziesz mial na lotnisku
2.) z tego co slyszalem, jak bylem w Kalkucie to na wize czekasz 1 dzien, jednego dnia skladasz wniosek osobiscie, a nastepnego odbierasz

jakubeskulap napisał(a):
niby polecaja kalkute, ale z 2 strony nie jest tam za spokojnie i jestem ciekaw czy zdaze
Kalkuta wydawala mi sie b. spokojna, wloczylem sie wieczorami, nawet do poznej nocy po miescie i nikt mnie nie zaczepial, poza mlodymi Hinduskami, ktore chcialy sobie zrobic ze mna fotke. :D
Ups, mam nadzieje, ze kolega H...S... nie zauwazy... ;)
_________________
Travel is a privilege, not a right.
Nie czyń drugiemu co tobie niemiłe, obróci się przeciw tobie i nie bądź tchórzem i kłamcą.

Szkoda czasu na forum, nie odpowiadam na pw!

Z Kiruny na Socotrę
Goryle
Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Stacja Arctowski, Bhutan, Burundi, magic Socotra etc.
Góra
 Relacje PM off  
 
#111 PostWysłany: 12 Sie 2018 21:36 

Rejestracja: 01 Cze 2015
Posty: 183
Loty: 88
Kilometry: 212 865
niebieski
A jak to będzie wyglądało: Wjeżdżał bym do Indii ze Sri Lanki z tą promesą wizową czy jak tam. Lądował bym w Chenai ale od razu leciał bym dalej do Ahmadabadu. Jak to wygląda w praktyce wysiadam i co? Wizę dostaję przed lotem dalej? Muszę zmienić jakiś terminal? Ile czasu będę potrzebował na przesiadkę?
Góra
 Relacje PM off  
 
#112 PostWysłany: 13 Sie 2018 09:21 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 Sie 2010
Posty: 376
niebieski
@rafafi
1. przylatujesz na przyloty terminalu międzynarodowego w Chennai
2. odbierasz bagaż,
3. wypełniasz kwity na podstawie e-visa
4. dostajesz wizę do paszportu
5. z wizą przechodzisz kilkadziesiąt metrów dalej na odloty terminalu krajowego
(Two terminals, International and Domestic, in a single terminal building - Even thought is the Domestic Terminal, the International Arrivals area is located there.)
6. check -in i nadajesz bagaż do Ahmedabadu
7. idziesz do gate ...
czy chcesz szczegółowiej z podpunktami a, b,c... ?

ja jestem bardzo konserwatywna przy planowaniu przesiadek i założyłabym 4h
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#113 PostWysłany: 13 Sie 2018 10:50 

Rejestracja: 01 Cze 2015
Posty: 183
Loty: 88
Kilometry: 212 865
niebieski
cyberpunk64 napisał(a):
...
czy chcesz szczegółowiej z podpunktami a, b,c... ?


Dzięki za odpowiedź.
He he, konspekt dobra rzecz. Ale dam radę. Dałem w 2010r - gdzie wszystko się robiło na przewodniku - to dam i teraz. Po prostu można to pytam - głównie żeby zaoszczędzić sobie czasu i stresu.
Dziwię się że najpierw odbiera się bagaż a potem idzie po wizę. Zazwyczaj najpierw jest kontrola paszportowa no i wtedy powinna być już wiza.
Góra
 Relacje PM off  
 
#114 PostWysłany: 13 Sie 2018 11:06 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 Sie 2010
Posty: 376
niebieski
@rafafi
w Indiach jak w USA czy Meksyku - pilnują, żeby nikt nie prześliznął się przez granicę w walizce,
poza tym musisz mieć wydrukowaną kartę pokładową tudzież trzymać ją w łapce przy kontroli bezpieczeństwa i pilnować, żeby security podbili ją stempelkiem, jako dowód że przeszedłeś kontrolę, bo sprawdzają to przy wejściu na bramce
ogólnie bajzel na lotniskach i trzeci świat, ale po to są podróże, żeby zakosztować nowego
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#115 PostWysłany: 01 Lis 2018 19:18 

Rejestracja: 10 Maj 2012
Posty: 1514
niebieski
Jak wyglądają te zmiany? Ktoś ostatnimi dniami kupował e-wizę do Indii? W necie cena 69$ za turystyczną ,tak znalazłem ,czy są jakieś inne opłaty przy wjeżdzie i wyjeżdzie z Bombaju ?
Postanowiłem na krótko ok 6 dni zwiedzić Indie i odbyć ok 1000 km podróż pociągiem. Bilety do Dubaju już mam i z tamtąd na SpeaceJeta chcę kupić wypad 6 dniowy do Waranasi z 2 dniową przesiadką w Bombaju i powrotny z Jaipuru do Dubaju. Trasę z Waranasi przez Agrę do Jaipuru chciałbym pokonać pociągiem w dwóch turach w nocy.
Wszystko na styk ,aby w 6 dzień zdążyć na odlot do Dubaju. Ktoś podróżował podobnie? jakieś wskazówki ? Porady?
Mogę przedłużyć o 1 dzień pobyt w Indiach ,ponieważ przed wylotem do Indii postanowiłem pobyć w Dubaju 4 dni, a na powrót 2, czy 1 dzień już nie stanowi problemu.
Góra
 Relacje PM off  
 
#116 PostWysłany: 01 Lis 2018 20:26 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 Kwi 2016
Posty: 4155
Ostrzeżenia: 1
platynowy
andrzejdz napisał(a):
JW necie cena 69$ za turystyczną ,tak znalazłem

@andrzejdz zle sprawdzales, oplata (e-visa) dla obywateli PL to US$80. ;)

Polukaj o wizie:

wizy-do-indii-temat-zbiorczy,1132,15153?start=140

andrzejdz napisał(a):
Wszystko na styk ,aby w 6 dzień zdążyć na odlot do Dubaju.

Jesli moge cos doradzic to proponuje nie na styk i to sa Indie. ;)

Udanej wyprawy!
_________________
Travel is a privilege, not a right.
Nie czyń drugiemu co tobie niemiłe, obróci się przeciw tobie i nie bądź tchórzem i kłamcą.

Szkoda czasu na forum, nie odpowiadam na pw!

Z Kiruny na Socotrę
Goryle
Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Stacja Arctowski, Bhutan, Burundi, magic Socotra etc.
Góra
 Relacje PM off  
 
#117 PostWysłany: 02 Lis 2018 00:24 

Rejestracja: 20 Sty 2015
Posty: 84
Loty: 84
Kilometry: 208 247
niebieski
andrzejdz napisał(a):
Jak wyglądają te zmiany? Ktoś ostatnimi dniami kupował e-wizę do Indii? W necie cena 69$ za turystyczną ,tak znalazłem ,czy są jakieś inne opłaty przy wjeżdzie i wyjeżdzie z Bombaju ?
Postanowiłem na krótko ok 6 dni zwiedzić Indie i odbyć ok 1000 km podróż pociągiem. Bilety do Dubaju już mam i z tamtąd na SpeaceJeta chcę kupić wypad 6 dniowy do Waranasi z 2 dniową przesiadką w Bombaju i powrotny z Jaipuru do Dubaju. Trasę z Waranasi przez Agrę do Jaipuru chciałbym pokonać pociągiem w dwóch turach w nocy.
Wszystko na styk ,aby w 6 dzień zdążyć na odlot do Dubaju. Ktoś podróżował podobnie? jakieś wskazówki ? Porady?
Mogę przedłużyć o 1 dzień pobyt w Indiach ,ponieważ przed wylotem do Indii postanowiłem pobyć w Dubaju 4 dni, a na powrót 2, czy 1 dzień już nie stanowi problemu.


E- wize wyrabialam 2 dni temu. Oplata wynosi 80 dolarow
Trase Varanasi - Agra - Jaipur nocnymi pociagami, tak jak u Ciebie w planie, tylko ze z Jaipur lece na Goa
Góra
 Relacje PM off  
 
#118 PostWysłany: 05 Gru 2018 13:41 

Rejestracja: 12 Lis 2012
Posty: 280
niebieski
Zapytam o e-visa - właśnie złożyłem wniosek. Paszport wyrobiłem w kwietniu 2018, załączyłem to samo zdjęcie tylko w kolorze.
Myślicie, że przejdzie wniosek czy trzeba było się przebrać (...bo raczej się nie zmieniłem od tego czasu) ??

Opłata w przypadku odrzucenia rozumiem, że przepada ??
Góra
 Relacje PM off  
 
#119 PostWysłany: 05 Gru 2018 14:04 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 Kwi 2016
Posty: 4155
Ostrzeżenia: 1
platynowy
@Siemion spoko, jest OK. :)
Btw ja dolaczylem ponad 2-letnie i bylo OK.
_________________
Travel is a privilege, not a right.
Nie czyń drugiemu co tobie niemiłe, obróci się przeciw tobie i nie bądź tchórzem i kłamcą.

Szkoda czasu na forum, nie odpowiadam na pw!

Z Kiruny na Socotrę
Goryle
Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Stacja Arctowski, Bhutan, Burundi, magic Socotra etc.
Góra
 Relacje PM off
Siemion lubi ten post.
 
 
#120 PostWysłany: 05 Gru 2018 14:12 

Rejestracja: 12 Lis 2012
Posty: 280
niebieski
-- 05 Gru 2018 14:07 --

@cccc - obyś miał rację :) potwierdzę jak e-visa będzie na poczcie.

-- 05 Gru 2018 14:12 --

@cccc - tam we wniosku było coś takiego referense in India ... wpisałem swoje dane i adres hotelu, bo nie bardzo wiedziałem o co chodzi.
Wiesz może ??
Góra
 Relacje PM off  
 
 [ 168 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

  
phpBB® Forum Software © phpBB Group