Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wiza i zasady wjazdowe - by @Nvjc 24/02/2024

Wizę wyrabiamy poprzez stronę https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html

Standardowa e-visa pozwala na dwukrotny wjazd, jest ważna 30 dni od wjazdu i kosztuje 25$ w okresie od lipca do marca oraz 10$ od kwietnia do września. Są też wersje wielokrotnego wjazdu: roczna za 40$ i pięcioletnia za 80$, ale w tym przypadku łączny pobyt nie może wynosić więcej niż 180 dni rocznie.

O wizę 30-dniową można aplikować najwcześniej 30 dni przed datą wjazdu. Wjazd musi nastąpić w trzydziestodniowym okresie widocznym jako ważność ETA, natomiast 30 dni na pobyt liczone jest od daty pierwszego wjazdu.

W przypadku wyrobienia nowego paszportu, e-visa pozostaje ważna, ale należy mieć przy sobie stary paszport, na który wiza została wydana.

Problematyczne części wniosku wizowego

Wniosek można zapisać do późniejszej edycji, nie trzeba wypełniać go na raz. Warto zapisać numer wniosku, gdyby nas wyrzuciło w trakcie jego wypełniania. Z tym numerem można wrócić do jego edycji.

Do wniosku trzeba przygotować zdjęcie wizowe i zdjęcie paszportu.

Zdjęcie wizowe musi mieć format .jpg, minimum 10kb i maksimum 1mb oraz rozmiar 350x350 lub większy. Powinno być kwadratowe.

Zdjęcia strony paszportu z danymi musi być w formacie PDF i mieć minimum 10kb, a maksimum 300kb.

Na pewnym etapie należy wpisać kraje, w których było się w okresie ostatnich 10 lat. Nie ma informacji o limicie, ale przyjmuje max. 20 krajów, więc nie wpisujcie więcej, bo wykonacie niepotrzebną pracę, a wpisywać trzeba będzie od nowa.

Przechodzi płatność PayPalem. Nie trzeba logować się do konta, po prostu podaje się dane karty, ale pobiera dodatkową prowizję 3,5%.

Po otrzymaniu maila, że wiza została przyznana, należy wejść na stronę wizową w zakładkę „Check your Visa Status” i po wpisaniu danych ściągnąć wizę klikając w przycisk „Print Status”. Tylko ten plik ze zdjęciem jest akceptowany na lotniskach, jeśli wydrukujecie maila otrzymanego po przyznaniu wizy, i tak prawdopodobnie na lotnisku będziecie musieli szukać pliku na stronie wizowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 314 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16
Autor Wiadomość
#301 PostWysłany: 12 Paź 2025 16:39 

platynowy
Ta ich strona to nieporozumienie, co chwilę wyrzuca "strona nie odpowiada" w czasie składania wniosku. Po 5 próbach zrezygnowałem.
 Profil Relacje PM off  

Rafa koralowa na wyciągnięcie ręki 🐠🌊 All inclusive w Egipcie za 1877 PLN Rafa koralowa na wyciągnięcie ręki 🐠🌊 All inclusive w Egipcie za 1877 PLN
Tylko 351 PLN za wycieczkę przez Majorkę, Andaluzję i Walencję 🌤️😎 Hiszpańskie słońce czeka Tylko 351 PLN za wycieczkę przez Majorkę, Andaluzję i Walencję 🌤️😎 Hiszpańskie słońce czeka
#302 PostWysłany: 12 Paź 2025 16:52 

niebieski
U mnie zadziałała miesiąc temu tylko na windows u tylko firefox
 Profil Relacje PM off
Kothson lubi ten post.

#303 PostWysłany: 12 Paź 2025 16:53 
Awatar użytkownika

srebrny
@Kothson Robiłem niecały miesiąc temu i przeszło na Chrome bez większych problemów. Spróbuj na innej przeglądarce, tryb prywatny, bez ad-blocka.
Kothson lubi ten post.

#304 PostWysłany: 12 Paź 2025 17:54 

złoty
@Kothson cytowany poniżej post jest dalej aktualny...

jaco027 napisał(a):
Półżartem i weekendowo. Tak jak ktoś już wspomnial, przejscie tego kroku, to jest pierwszy etap weryfikacji czy klient nadaje się na podróż do Indii...
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
Kothson uważa post za pomocny.

#305 PostWysłany: 14 Paź 2025 00:48 

niebieski
Bosz, ta ich strona to wielkie g..... Probuje od paru dni o roznych porach na roznych przegladarkach z laptopa i telefonu i poki co udalo mi sie przejsc przez pierwsze trzy kroki. Masakra jakas.

Laponia | Komory | Bahrajn | Senegal | Santiago de Chile | Guca | Ladakh | Palestyna | Athos | Ziemia Ognista | Syberia zimą

Instagram: @podruuznik
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#306 PostWysłany: 14 Paź 2025 07:51 

srebrny
Ja robiłem jedną wczoraj (poszło ładnie), drugiej się nie dało, bo strona wisiała i wisiała.
Druga zrobiona dziś rano.

Poszła normalnie płatność revolutem po wybraniu Paypala.
 Profil Relacje PM off  

#307 PostWysłany: 14 Paź 2025 09:33 

platynowy
U mnie po 3 oknie cały czas ERR_CONNECTION_ABORTED bez względu na to kiedy próbuję wypełnić wniosek. Podejdę do tego jeszcze 2-3 razy i jak się nie uda to robię rerouting z pominięciem Indii.
 Profil Relacje PM off  

#308 PostWysłany: 14 Paź 2025 11:20 

HON fly4free
Jeśli ktoś ma / będzie robił e-wizę 5-letnią to warto pamiętać, że w razie zmiany paszportu po jej wyrobieniu wiza pozostaje WAŻNA, ale podróżując na niej trzeba mieć zawsze ze sobą stary paszport, na który została oryginalnie wystawiona. Bez tego nie wejdziecie do samolotu. Analogicznie jak w przypadku np. wizy USA.

Oprócz tego warto mieć przy sobie przygotowaną promesę wizową, gdyż praktycznie zawsze chcą ją oglądać zarówno na lotnisku przy odprawie lub boardingu oraz przy kontroli paszportowej już w Indiach - wystarczy pdf w telefonie, nie trzeba drukować.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#309 PostWysłany: 15 Paź 2025 11:22 
Awatar użytkownika

Loty: 434
Kilometry: 689 784
srebrny
W wystawionej evisie po lewej jest zdjęcie, a po prawie jest miejsce na zdjęcie z napisem "Paste your unsigned recent color photograph."
Załącznik:
Zrzut ekranu 2025-10-15 111928.png
Zrzut ekranu 2025-10-15 111928.png [ 15.93 KiB | Obejrzany 217 razy ]

Czy to znaczy, że poza zdjęciem w aplikacji wizowej potrzebujemy jeszcze jednego zdjęcia?

#310 PostWysłany: 15 Paź 2025 12:29 

Jeśli nic się nie zmieniło to nie jest evisa. Wkleiłeś coś innego.
 Profil Relacje PM off
Apocalipse lubi ten post.
Apocalipse uważa post za pomocny.

#311 PostWysłany: 15 Paź 2025 13:43 
Awatar użytkownika

Loty: 434
Kilometry: 689 784
srebrny
Dzięki. Zgadza się, wybrałem zły link z maila, który generuje inny formularz. Poprawny jest (jak w przypiętej informacji) po wybraniu „Check your Visa Status”.

#312 PostWysłany: 15 Paź 2025 13:58 

platynowy
pbak napisał(a):
Bosz, ta ich strona to wielkie g..... Probuje od paru dni o roznych porach na roznych przegladarkach z laptopa i telefonu i poki co udalo mi sie przejsc przez pierwsze trzy kroki. Masakra jakas.
Poradziłem sobie z tym problemem, u mnie było identycznie. Po włączeniu VPN'a, problem ustępuje jakby ręką odjął.

Jeśli nie masz VPN to zainstaluj apkę "VPN India", jest darmowa, a umożliwia połączenie się z kilkoma serwerami w Indiach. Przeglądarka nie ma znaczenia.
 Profil Relacje PM off
pbak uważa post za pomocny.

#313 PostWysłany: 15 Paź 2025 15:04 
Awatar użytkownika

platynowy
Potwierdzam to co napisal @marek2011 odnosnie starego paszportu i wizy tamże i wjazdu na nowym. Mam (mialem) wize 5 letnia. Bez starego passportu mimo wielkiej zyczliwosci pogranicznikow w BOM - no way. Nie ma wejscia na teren Indii. Pozostala tylko długa przesiadka i salonikownie na BOM.
 Profil Relacje PM off  

#314 PostWysłany: 15 Paź 2025 15:28 

niebieski
Kothson napisał(a):
pbak napisał(a):
Poradziłem sobie z tym problemem, u mnie było identycznie. Po włączeniu VPN'a, problem ustępuje jakby ręką odjął.

Jeśli nie masz VPN to zainstaluj apkę "VPN India", jest darmowa, a umożliwia połączenie się z kilkoma serwerami w Indiach. Przeglądarka nie ma znaczenia.

W sumie udalo sie bez zadnego VPN. Generalnie wydaje mi sie, ze przed poludniem strona dziala szybciej niz po poludniu. I jako moral wyrabiam sobie wize na 5 lat zeby nie musiec za kazdym razem przechodzic przez ta meczarnie.

Laponia | Komory | Bahrajn | Senegal | Santiago de Chile | Guca | Ladakh | Palestyna | Athos | Ziemia Ognista | Syberia zimą

Instagram: @podruuznik
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 314 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość