Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 505 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 26  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 10 Sty 2017 13:52 
Awatar użytkownika

srebrny
Jako, że mam praktycznie całą wyspę zjechaną, gdybym miał dla siebie wybrać trasę to wyglądałaby tak
https://goo.gl/maps/FNmWdLmHzJn
Załącznik:
trasa.jpg
trasa.jpg [ 84.01 KiB | Obejrzany 4765 razy ]

Garachico - bardzo ładne miasteczko, ale można odpuścić, gdybyście pojechali do La Oratava.
San Cristóbal de La Laguna (UNESCO) warto
I moja ulubiona trasa to przez Park Narodowy Teide TF24 a później zjazd do Vilaflor TF21. Masa punktów widokowych i piękne widoczki gwarantowane.
Punta del Teno świetne, ale nie dacie tego upchnąć, gdybyście chcieli odwiedzić La Oratavę i La Lagunę.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Maciej Maciej uważa post za pomocny.

🔥 REWELACJA 🔥 Piękna wyspa w pięknej cenie 😎 Madera bezpośrednio od 352 PLN 😍✈️ 🔥 REWELACJA 🔥 Piękna wyspa w pięknej cenie 😎 Madera bezpośrednio od 352 PLN 😍✈️
Ferie na Florydzie ☀️ Tydzień w Miami za 3676 PLN ✈️😎 Ferie na Florydzie ☀️ Tydzień w Miami za 3676 PLN ✈️😎
#182 PostWysłany: 10 Sty 2017 19:03 

Loty: 22
Kilometry: 36 372
Dziękuję Wam pięknie! Muszę to przeanalizować na spokojnie i wybrać któryś wariant. Dam Wam znać po podróży na czym stanęło!:) dzięki jeszcze raz jesteście najlepsi
 Profil Relacje PM off  

#183 PostWysłany: 23 Sty 2017 10:21 

Loty: 74
Kilometry: 132 685
Jako, że dopiero wróciłem to opisz swoje spostrzeżenia:

1. Teide. Byliśmy dość wcześnie, chwilę po 9 przy dolnej stacji kolejki (mieszkaliśmy w Vilaflor także daleko nie było). Niestety z różnych względów nie mogliśmy wejść o własnych siłach, także korzystaliśmy z pomocy kolejki. Z tego co widziałem to po 10 robiło już się tłoczno.
Może komuś się przyda informacja, iż wejście dla osób z pozwoleniami znajduje się z prawej strony patrząc na szczyt. My nie wiedząc o tym trochę się nachodziliśmy w poszukiwaniu wejścia. Mimo, że od górnej stacji kolejki na szczyt jest tylko 560 m, to podejście zajęło nam prawie pół godziny, w życiu bym nie uwierzył że to takie męczące.

2. Los Gigantes. Polecam oglądanie z perspektywy oceanu. Wycieczka na delfiny i walenie za 15 euro ( w Lss Cristianos chcieli 24), połączona z oglądaniem "plaży" w Masce.

3. Santa Cruz. Moim zdaniem przy napiętym grafiku zwiedzanie można sobie odpuścić. Jedyna fajna rzecz to Mercado Municipal Nuestra Senora de Africa.

4. San Cristobal de la Laguna. Klimatyczne miasteczko, na kilkugodzinny spacer plus koniecznie dojazd tramwajem ze stolicy.

5. Loro Parque i Siam Park. Zdecydowanie warte odwiedzenia w Loro Parque spokojnie 6-7 godzin chodzenia i uczestniczenia w pokazach, w Siam Parku natomiast każdy znajdzie coś dla siebie - można leżęc i się smażyć na leżaku jak ktoś nie lubi zjeżdzalni ;)

6. Los Cristianos i Playa Las Americas. Typowe kurorty, stworzone głównie pod Angoli, można pospacerować kilkanaście? kilometrów nadmorską promenadą. Bardzo przypadłą mi do gustu plaża Las Vistas w Los Criastianos.

7. Polecane tu El Puertito. Dojazd do plaży ciężki bez posiadanego GPSa :) Mała plaża, jedna knajpa, bardzo klimatyczna miejscówka, po cichu liczyłem że uda się zobaczyć zółwie bez wchodzenia do wody, jednak los się do mnie nie uśmiechnął.

#184 PostWysłany: 23 Sty 2017 20:25 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 214 217
niebieski
Jeśli chodzi o Los Gigantos i przeprawę drogą morską to tylko od miasta są rejsy bardziej w glab oceanu. Z plaży to tylko transport jest do miasteczka.
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 30 Sty 2017 09:41 
Awatar użytkownika

Loty: 319
Kilometry: 796 245
niebieski
Dosc nietypowa prosba :)

Za kilka dni mam zaplanowany 3 dniowy wyjazd na Teneryfe , generalnie plan co zobaczyc juz byl ogarniety no ale przytrafila mi sie kontuzja stawu skokowego , ktora sprawia , iz wszelkie trekkingi etc a nawet jakies dluzsze spacery szczegolnie po nierownym terenie odpadają.

Miałem w planach wynajac samochod i pojezdzic po wyspie ( z sama jazda nie ma problemow ) , pytanie do tych co byli o jakies wskazowki co do miejsc , pkt widokowych , plaz z w miare latwym dostepem zakladając przemieszczanie sie samochodem , no bo mimo wszystko szkoda tracić wyjazd i chciałbym z niego wycisnac to co sie da.

Mod - odpowiedzi o Teide przeniesione do
teide-potrzebne-informacje-praktyczne,1255,47392

Ostatnio edytowany przez Abcn, 31 Sty 2017 20:34, edytowano w sumie 1 raz
Odpowiedzi o Teide ....https://www.fly4free.pl/forum/teide-potrzebne-informacje-praktyczne,1255,47392
 Profil Relacje PM off  

#186 PostWysłany: 23 Lut 2017 20:13 

niebieski
Parę świżych info. Co do zjazdu z Teide na północną stronę wyspy to wg mnie trasa TF-38 jest dużo ciekawsza niż TF-21 przez Vilaflor. Dla chcących dostać się do El Puertito (na żółwie) a mieszkających blisko Adeje polecam przejście wybrzeżem, trasa z okolic Playa El Duque do tej miejscowości zajęła nam ok. 3 h/RT-inną sprawą jest czy warto. Jak dla mnie dla samej trasy tak. Informacyjnie podam, iż obecnie przejście wokół Roques de Garcia teoretycznie zamknięte z powodu remontu. W rzeczywistości większa część obchodzi zakaz i maszeruje dalej. Sam zrobiłem podobnie lecz obejście skończyłem w punkcie widokowym Mirador del Llano de Ucanca.
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 25 Lut 2017 03:05 
Awatar użytkownika

niebieski
Pytanie o Teneryfę w maju - czy w takim sezonie ciekawiej będzie (bo nie wiem w której części wyspy w ogóle jest więcej atrakcji) lądować z lotniska północnego czy południowego, akurat mam możliwość wpływu na swoją trasę z paroma przesiadkami tak że mogę wybrać lotnisko? Czy w maju powinienem przejmować się różnicą w klimacie północy/południa i co lepiej wypada?
 Profil Relacje PM off  

#188 PostWysłany: 25 Lut 2017 06:28 
Awatar użytkownika

Loty: 66
Kilometry: 183 276
niebieski
Jeżeli chodzi o pogodę zawsze południe będzie pewniejsze.

Tapnięte z mobilka
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 02 Mar 2017 09:31 
Awatar użytkownika

srebrny
Na pewno warto zobaczyć niesamowity, tajemniczy las wawrzynowy w górach Anaga. Jest taka trasa, która się nazywa El Pijaral (Parque Rural de Anaga). Opis wrzuciłam tutaj: trekking-na-teneryfie,1255,105723
2022 dhow-przez-zatoke-chwaka-bay-czyli-zanzibar-z-plecakiem,213,168117
2018 Alesund na trzecią randkę
2017 Na Białoruś z Waszmościami
 Profil Relacje PM off
Norbert Przywarty uważa post za pomocny.

#190 PostWysłany: 19 Maj 2017 20:16 
Awatar użytkownika

Loty: 32
Kilometry: 58 973
Ancyna napisał(a):
Na pewno warto zobaczyć niesamowity, tajemniczy las wawrzynowy w górach Anaga. Jest taka trasa, która się nazywa El Pijaral (Parque Rural de Anaga). Opis wrzuciłam tutaj: trekking-na-teneryfie,1255,105723

Akurat szukałem informacji co warto odwiedzić będąc w Anaga. Przyda się :)
Ancyna lubi ten post.

#191 PostWysłany: 13 Cze 2017 12:21 
Awatar użytkownika

Zorganizowałem plan zwiedzany zawierając wszystkie polecane przez was miejsca. Jakby ktoś nadal się zastanawiał to wrzucam moją wideorelację z wyjazdu na Teneryfę:

2 ludzi lubi ten post.

#192 PostWysłany: 13 Cze 2017 18:24 

@ziolox22
jakim sprzętem nagrywałeś ten filmik :?:
 PM off  

#193 PostWysłany: 14 Cze 2017 08:05 
Awatar użytkownika

Loty: 124
Kilometry: 218 290
srebrny
Może to nadinterpretacja ale w tytule filmiku jest Xiaomi Yi :)
 Profil Relacje PM off  

#194 PostWysłany: 14 Cze 2017 17:50 

no ciekawe :o filmik w rozdzielczości 4K nagrany sprzętem za 300 parę złotych :?: :?: jak to prawda to kupuję :)
 PM off  

#195 PostWysłany: 14 Cze 2017 19:25 

Loty: 386
Kilometry: 569 051
niebieski
Kupuj, bo warto!
Świetna kamera, w tej cenie nie kupisz nic co nagrywa filmy w 4K
Mowa oczywiści o Xiaomi Yi 4K
 Profil Relacje PM off  

#196 PostWysłany: 15 Cze 2017 10:47 
Awatar użytkownika

Anonymous napisał(a):
@ziolox22
jakim sprzętem nagrywałeś ten filmik :?:

Xiaomi Yi 2 4k :)
Sprzęt za około 800-900 zł w zależności jakie akcesoria w zestawie. Korzystałem także ze stabilizatora Zhiyun Z1.

#197 PostWysłany: 15 Cze 2017 15:34 
Awatar użytkownika

srebrny
ziolox22 napisał(a):
Zorganizowałem plan zwiedzany zawierając wszystkie polecane przez was miejsca. Jakby ktoś nadal się zastanawiał to wrzucam moją wideorelację z wyjazdu na Teneryfę:

I co Ci się najbardziej podobało? :)
2022 dhow-przez-zatoke-chwaka-bay-czyli-zanzibar-z-plecakiem,213,168117
2018 Alesund na trzecią randkę
2017 Na Białoruś z Waszmościami
 Profil Relacje PM off  

#198 PostWysłany: 16 Cze 2017 11:10 
Awatar użytkownika

Masca oraz Teide :)

Zjeżdżalnie w Siam Park bardzo fajne ale czekanie w kolejce po 20 minut to tragedia :)
Ancyna lubi ten post.

#199 PostWysłany: 17 Cze 2017 12:07 
Awatar użytkownika

srebrny
przepraszam bardzo, ale filmik jest żenujący
tyle pięknych miejsc na teneryfie a tu kadry z loro park, tragedia
wystarczyło pójść do pierwszego lepszego zoo w Polsce a nie jechać na teneryfę
przeplatanie loro z zadeptanym masca, gdzie tu coś fajnego?
 Profil Relacje PM off  

#200 PostWysłany: 17 Cze 2017 12:21 

@cypel
nie przesadzaj , jeden lubi matkę a drugi córkę :lol: jeden jest wytrawnym podróżnikiem i zwiedzą odległe zakątki innemu wystarcza wyjazd z biurem podróży do Ciechocinka , autor na pewno nie jest Spielbergem ale filmik pokazuję piękne miejsca i chwała mu za to, a Ty jak masz jakiś film to po prostu go wrzuć i wtedy powalisz całe forum na kolana za reżyserie,miejsce i jakość.
 PM off
Michal Szyszka lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 505 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 26  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 0 gości