Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 395 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Następna
Autor Wiadomość
#301 PostWysłany: 27 Gru 2016 00:30 

Loty: 270
Kilometry: 536 736
niebieski
Tak sobie czytam te Wasze relacje, myślałem, że mnie coś zainspiruje, a tu zauważam, że wszyscy taką samą trasę obrali - Hampi, Goa i jakieś plaże. Każdy z planami podopinanymi na ostatni guzik, porezerwowanymi hotelami, autobusami, lotami wewnętrznymi, domkami na plaży itp... Szok jak dla mnie. Ja lecę co prawda 2 stycznia, ale jeszcze nie zacząłem nawet planować, dokąd się wybiorę. Plaże raczej odpadają, nawet na Seszelach mnie one niespecjalnie będą interesowały, lotów raczej też żadnych po samych Indiach nie przewiduję, jednak na pewno na Bombaj poświęcę przynajmniej dwa dni, bo uwielbiam wielkie metropolie. A poza tym to chciałbym jak najwięcej czasu spędzić z tubylcami, poznać lepiej ich kulturę, religie, obyczaje, codzienność. Na pewno odwiedzę wiele świątyń i innych miejsc kultu, pokosztuję lokalnych przysmaków (choć nie lubię pikantnej kuchni, ale cóż, będę się zmuszał), pojeżdżę lokalnym transportem, porozmawiam z ludźmi. Jeśli ktoś ma podobne zainteresowania, to chętnie poczytam sugestie trasy, w jaką warto się wybrać. Gdyby ktoś chciał do mnie dołączyć, to jest jak najbardziej mile widziany. Powrót z Bombaju mam 15 stycznia wczesnym rankiem.
 Profil Relacje PM off  

Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 4* hotel tylko dla dorosłych z basenem za 2887 PLN Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 4* hotel tylko dla dorosłych z basenem za 2887 PLN
Neapol na przedłużony weekend za 679 PLN 🏛️🍕 Loty + hotel ze śniadaniami ☕🥐 Neapol na przedłużony weekend za 679 PLN 🏛️🍕 Loty + hotel ze śniadaniami ☕🥐
#302 PostWysłany: 10 Sty 2017 17:05 

Hej, ja mam inny plan, wyglada mniej więcej tak:
25 Mumbai , 04.50.
Samolot do delhi
delhi - 25, 26, 27 Jan -
train to
agra - 28 Jan train to 21.20 - (JAIPUR)
jaipur - 29, 30 31 - vikrant
31 train to Aimer_ pushkar
1 ajmer to Jodphur (17.40 jodphur)
1,2,3 jodphur
5 - rankapur - udaipur
6,7 udaipur
mumbaj 7,8,9
 Profil Relacje PM off  

#303 PostWysłany: 20 Sty 2017 17:35 
Awatar użytkownika

Loty: 503
Kilometry: 791 294
platynowy
Mam pytanko ciut innej materii a mianowicie o mile - lecę jak wszyscy Air Seychelles (klasa B czyli 50% mil) a potem w Indiach Jet Airways (klasa O czyli także 50% mil) - obie linie należą do sojuszu Etihada.
Pewnie prędko nie będę leciał kolejny raz tymi liniami ani żadnymi innymi z tego sojuszu (no może UIA).
Mam jeszcze 4 loty zrealizowane UIA - ile czasu wstecz można naliczyć mile (nie mam pojęcia w jakiej klasie były ale w jakiejś niskiej) ?
Czy warto sobie zawracać głowę zbieraniem tych mil czy gra niewarta świeczki ?

Do A/M - jeżeli pytanie do przeniesienia do kategorii o kartach/milach to przenieście, ale może ktoś jeszcze lecący tym połączeniem ma takie pytanie.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#304 PostWysłany: 20 Sty 2017 17:47 
Awatar użytkownika

Loty: 807
Kilometry: 1 954 890
srebrny
@‌Tomo14‌, do 6 miesięcy po odbytym locie.

#305 PostWysłany: 24 Sty 2017 14:34 

Lecimy tym połączeniem 30.01-10.02 i siedzimy na GOA.
Ktoś może jeszcze - proszę o wiadomośc i jakoś skontaktujemy się :)
 Profil Relacje PM off  

#306 PostWysłany: 25 Sty 2017 06:51 
Awatar użytkownika

Loty: 503
Kilometry: 791 294
platynowy
Właśnie jestem w połowie podróży czyli w Bombaju (i za godzinę lecę na Goa).
Kilka uwag:
- na 100% w samolocie będzie kilka osób z Polski
- ogólnie mam wrażenie, że z 10-20% paxów to ci, którzy łyknęli ten błąd cenowy
- obłożenie na locie CDG-SEZ ok. 50%, warto usiąść w środkowym rzędzie bo jest szansa, że będziemy sami i będzie można pospać w pozycji horyzontalnej na 4 siedzeniach
- w menu jest słynny seszelski rum Takamaka, panie polewają więc gorąco polecam bo na Seszelach drogi.
- w Paryżu bagaż nadajemy bezpośrednio do Bombaju więc warto mieć mały plecak z gratami na ten jeden dzień na Seszelach.
- mimo, że będzie wyglądało to januszowato to warto już w Paryżu założyć klapki/sandały i krótkie spodnie bo inaczej będziemy się z tym nosić przez cały dzień na Seszelach. W samolocie dostaniemy kocyk do okrycia i zestaw do spania (zatyczki, osłona na oczy, skarpetki, pasta i szczoteczka do zębów) wiec nie ma potrzeby zabierania tych rzeczy.
- kantor na lotnisku ma dość przyzwoity kurs, rupia wychodzi po 0,32
- z lotniska do Victorii dojedziemy autobusem 1 lub 5 za 5 rupii - podróż trwa ok. 20-25 minut, kierowca zasuwa jak szalony
- Seszele są drogie, ceny w sklepach min. x2 jak w Polsce a piwo min. 40-45 rupii.
- koniecznie weźcie krem z wysokim filtrem, nas kilka godzin siedzenia w cieniu mooooocno przypiekło.

Jakby coś - pytajcie.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
4 ludzi uważa post za pomocny.

#307 PostWysłany: 25 Sty 2017 10:15 
Awatar użytkownika

srebrny
@‌Tomo14‌ Jakoś się tak rozmarzyłam, zza tego służbowego biurka :)
2022 dhow-przez-zatoke-chwaka-bay-czyli-zanzibar-z-plecakiem,213,168117
2018 Alesund na trzecią randkę
2017 Na Białoruś z Waszmościami
 Profil Relacje PM off  

#308 PostWysłany: 26 Sty 2017 18:09 

Loty: 108
Kilometry: 262 558
Kilka uzupełnień do wpisu powyżej:
- każdy autobus z przystanku przy lotnisku jadący na północ ( ruch lewostronny, przystanek po drugiej stronie drogi) dojeżdża do Victorii.
- na lotnisku na Mahe można zostawić nieodpłatnie bagaż, pod warunkiem, że bedzie zabezpieczony kłódką (okienko przy toaletach, na prawo po wyjsciu z hali przylotow)
- za radą poprzedników zdecydowaliśmy sie na plaże Beau Vallon: ok .13tej rozkladaja sie budy z jedzeniem (65-75 rupi za smazony makaron z wołowiną, ryż z curry itp). Przy plaży jest jeden hotel (Coral Strand) który posiada prysznice przy samej plaży.
- życie na Seszelach około 17-18tej zamiera (autobusy kursują rzadziej, sklepy są zamykane)
- naprzeciw dworca autobusowego, jest market w ktorym można się zaopatrzyć.
- nie ma problemu z wniesieniem wody w butelce na hale odlotów
- na strefie bezcłowej całkiem niedrogo wychodzą niektóre alkohole importowane ( Havana Club 1L, biała :75rupi - jakies 24zł)
sprocha lubi ten post.

#309 PostWysłany: 29 Sty 2017 22:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Tomo14 napisał(a):
........ a potem w Indiach Jet Airways .....

- możesz mi podpowiedzieć jak wygląda Check-In w tych liniach - też nimi lecimy - w Bombaju oraz na Goa - "okienko" na lotnisku gdzie nadajemy bagaż (widziałem, że 15 kg mamy za free) / internet czy automaty na lotnisku ?
 Profil Relacje PM off  

#310 PostWysłany: 30 Sty 2017 08:55 

Loty: 144
Kilometry: 297 591
niebieski
W jet airways masz odprawę na 24 godziny przed odlotem, więc nie zrobisz tego wcześniej z Polski przez Internet. Ja zawsze odprawiałem się przy stanowisku.

Już padło to pytanie, ale bez odpowiedzi. Dostał ktoś bezpłatna kartę sim przy ewizie? Działa już to?

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
DERKER lubi ten post.
DERKER uważa post za pomocny.

#311 PostWysłany: 30 Sty 2017 14:26 

Posypali mi się potencjalni towarzysze. Czy ktoś z Was będzie w Indiach w marcu i jest gotowy potowarzyszyć choć przez część podróży? Z de Gaulle'a wylatuję 2 marca, na Seszelach jestem 3-go, w Bombaju w nocy 4 marca. Wracam z Bombaju 26 marca. W trakcie planuję jeszcze Nepal, ale jestem elastyczna co do dat. Plan mam określony tylko z grubsza, więc mogę się dostosować.
 Profil Relacje PM off  

#312 PostWysłany: 30 Sty 2017 20:42 

niebieski
Ja będę 11-27 marca, ale podróż już zaplanowana. Na szybko robimy Bombaj, Varanasi i Kalkutę, żeby potem poleniuchować na Andamanach.

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

#313 PostWysłany: 31 Sty 2017 13:44 

@‌ferges‌
Lądowaliśmy 11.01.17 w Mumbaju - nikt nie rozdawał na lotnisku kart SIM. Za to jak byliśmy w Mysuru w mieście było sporo stoisk z darmowymi kartami SIM (100 rupi za aktywację+doładowanie wedle uznania).
ferges lubi ten post.
ferges uważa post za pomocny.

#314 PostWysłany: 31 Sty 2017 18:28 
Awatar użytkownika

niebieski
@‌ferges‌
Dzięki za info - zakładam, że Jet Airways to nie Wizz/Ryanair i odprawa przy stanowisku jest free :)
 Profil Relacje PM off  

#315 PostWysłany: 31 Sty 2017 18:46 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 122
srebrny
@DERKER JetAirways to normalna linia więc odprawa na lotnisku jest darmowa. Do tego na pokładzie jest serwowany posiłek lub przekąska w zależności od długości lotu.
 Profil Relacje PM off  

#316 PostWysłany: 31 Sty 2017 18:53 
Awatar użytkownika

niebieski
@smieci
To luzik, przynajmniej jedno z głowy :)
 Profil Relacje PM off  

#317 PostWysłany: 31 Sty 2017 19:03 

niebieski
Tak. Nigdy nie zapomnę kanapki z kukurydzą [DIZZY FACE]

#318 PostWysłany: 01 Lut 2017 01:05 
Awatar użytkownika

niebieski
Jechał ktoś może autobusem nocnym z Margao do Hampi z paulobus ?
Interesuje mnie, w którym dokładnie miejscu jest BUS-STOP w Margao - Margao- near ktc bus stand paulo travels - czy to chodzi o dworzec autobusowy w Margao
i to samo w Hampi - Virupapur Gaddi Oldstone Bridge Near Auto Stand Hampi. .....podpowie ktoś ?
I jeszcze jedno pytanko - przy zakupie biletów trzeba podać komórkę indyjską - wpisać nr telefonu hotelu ?
 Profil Relacje PM off  

#319 PostWysłany: 01 Lut 2017 12:44 

@‌DERKER‌ Z Margao nie pomogę bo jechaliśmy nocnym pociągiem z Hyderabadu. Co do Hampi : jest tylko jeden parking w Hampi gdzie są budy z jedzeniem i gdzie zatrzymują się autobusy miejskie i prywatne auta (na Hampi Bazar Str. mogą wjeżdzać tylko wybrani)
[Z tego co obserwowaliśmy niektóre nocne busy zatrzymywały się w Hospet - część ludzi tam zostaje; stamtąd jest jakieś 20 minut jazdy do Hampi.]

Załączniki:
Bez tytułu.jpg
Bez tytułu.jpg [ 324.61 KiB | Obejrzany 1210 razy ]

#320 PostWysłany: 01 Lut 2017 13:41 
Awatar użytkownika

niebieski
@‌mool17‌
Dzięki - co do Hampi, to mam już pewność - w to miejsce także celowałem :)
Zostało tylko Margao - ale z tym powinienem sobie dać radę

....kupował ktoś bilety przez stronę http://www.paulobus.com/ i podpowie co z tym nr komórki, bo jak co to podam hotelową :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 395 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości