Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 260 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: pociągi w Indiach
#81 PostWysłany: 12 Wrz 2015 22:25 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
Próbowałem dwa razy kupić bilety i dwa razy po pobraniu pieniędzy z karty wywaliło komunikat, że przepraszają, ale nie są w stanie potwierdzić i jeśli nie potwierdzą w najbliższym czasie, to zwrócą pieniądze. Miał ktoś taki przypadek? Jak to obejść?
 Profil Relacje PM off  

Ale cena 😮❗️ Wycieczka do Gruzji za 288 PLN 🔥 Loty do Kutaisi i hotel w cenie 😎 Ale cena 😮❗️ Wycieczka do Gruzji za 288 PLN 🔥 Loty do Kutaisi i hotel w cenie 😎
Stambuł i Goa za 1297 PLN 🔥⚡ Egzotyka na wyciągnięcie ręki i w supercenie 👋☀️🌴 Stambuł i Goa za 1297 PLN 🔥⚡ Egzotyka na wyciągnięcie ręki i w supercenie 👋☀️🌴
#82 PostWysłany: 12 Wrz 2015 22:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Miałem podobną sytuację, okazało się, że bank blokował transakcję.Warto zapytać, czy twój bank nie oznaczył transakcji jako "podejrzaną" i tylko to jest powodem braku autoryzacji.

#83 PostWysłany: 13 Wrz 2015 12:41 

srebrny
Gdyby bank nie autoryzował, to chyba nie zeszła by kasa z karty?
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 14 Wrz 2015 17:30 

trocha napisał(a):
Próbowałem dwa razy kupić bilety i dwa razy po pobraniu pieniędzy z karty wywaliło komunikat, że przepraszają, ale nie są w stanie potwierdzić i jeśli nie potwierdzą w najbliższym czasie, to zwrócą pieniądze. Miał ktoś taki przypadek? Jak to obejść?

Mam to samo. Tydzień temu jedna transakcja przeszła, w ostatnich dniach trzy odrzuciło. Co ciekawe, próbowałem przez MakeMyTrip i to samo. Może to jakiś problem z systemem IRCTC?

Ktoś coś wie?
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 16 Wrz 2015 09:27 
Awatar użytkownika

jeśli ktoś potrzebuje pomocy w kupowaniu biletów - chętnie pomogę,
nigdy nie miałam z tym problemów.
tomwie lubi ten post.
tomwie uważa post za pomocny.

#86 PostWysłany: 17 Wrz 2015 11:58 

srebrny
Wydaje mi się, że to ich system coś wariuje, bo łapie ostre opóźnienia, czasami nawet nie chce wyświetlić, czy są jeszcze miejsca w pociągu. Próbowałem płacić inną kartą, ale nadal wywala błąd. Tym razem był jednak bardziej konkretny niż "oops something went wrong" bo wypluło:
"Reason for failure as indicated by IRCTC:
RTR journal file full - use MODIFY JOURNAL to increase size".
Chociaż mi to nadal niewiele mówi

Chyba będę musiał zrezygnować z Hampi, albo jednak jakiś nocny autobus...
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 02 Paź 2015 16:24 

srebrny
Dzisiaj udało mi się zarezerwować dwa pociągi, więc jeśli ktoś miał problem, to może warto spróbować teraz. Właściwie zrobiłem inaczej jedną rzecz, ale nie wiem, czy miała znaczenie: Jak wiadomo przy zakładaniu konta na irctc trzeba podać (chociażby fejkowy indyjski numer), później przy rezerwacji biletów znowu jest miejsce na numer. Do tej pory podawałem tam z kierunkowym polskim (i numer w sumie i tak fejkowy, bo musiał mieć o jedną cyfrę więcej niż polski). Dzisiaj wpisałem tam kierunkowy indyjski i przeszło, ale nie wiem, czy to od tego jest zależne
Mam nadzieję, że uda się przeskoczyć z waitlisty - jestem na 5 miejscu
 Profil Relacje PM off  

#88 PostWysłany: 05 Paź 2015 12:13 

srebrny
Trochę poczytałem o tej waitliście i wychodzi na to, że w AC 2 tier ciężko jest z przedostaniem się wyżej. Zastanawiam się nad kupnem awaryjnych biletów w sleeper. Czy podróżowanie w sleeper jest bardzo uciążliwe?
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 31 Gru 2015 18:50 

Witam, ja mam kłopot z uzyskaniem od IRCTC kodu OTP sms. Wysłałem do nich email ze skanem paszportu oraz loginem i otrzymałem tylko info, iż email do nich dotarł i tak od czterech dni zero odzewu ? ktoś wie może ile czeka się na odpowiedz z kodem sms?. Konto zakładałem za pośrednictwem Cleartrip.com
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 31 Gru 2015 19:58 
Awatar użytkownika

niebieski
trocha napisał(a):
Trochę poczytałem o tej waitliście i wychodzi na to, że w AC 2 tier ciężko jest z przedostaniem się wyżej. Zastanawiam się nad kupnem awaryjnych biletów w sleeper. Czy podróżowanie w sleeper jest bardzo uciążliwe?

Ja jeździłem sleeperem kilka razy, AC chair Car raz i 2 razy AC 3. Miałem wszystkie bilety na sleepera z wyjątkiem 1 AC CC ale po tym jak chcieli mnie okraść, bo między innymi podróżowałem sam stwierdziłem, że Indie dostarczają tylu wrażeń, że nie będę zabiegał o dodatkowe.

Między sleeperem a AC 3 dla mnie była duża różnica, tym większa będzie, między A 2 gdzie są tylko 2 łożka po każdej ze stron.

Do tego w sleeperze brak klimatyzacji, wiecznie otwarte okna, co szczególnie może doskwierać na północy albo np. styczniu i gorsza pościel.

Myślę, że ten 1 bilet warto zarezerwować w sleeperze żeby móc samemu porównać :)
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 31 Gru 2015 21:54 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 122
srebrny
yakuza916 napisał(a):
Witam, ja mam kłopot z uzyskaniem od IRCTC kodu OTP sms. Wysłałem do nich email ze skanem paszportu oraz loginem i otrzymałem tylko info, iż email do nich dotarł i tak od czterech dni zero odzewu ? ktoś wie może ile czeka się na odpowiedz z kodem sms?. Konto zakładałem za pośrednictwem Cleartrip.com

W jeden, góra dwa dni, z tego co pamiętem to załatwiłem. Też konto zakładałem przez Cleartrip.

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 01 Sty 2016 10:58 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja z tego co widzę miałem 2 dni pomiędzy założeniem konta w Celartrip a jego zgraniem z IRCTC. Wymieniłem z nimi też kilka wiadomości ponieważ dopiero za którąś próbą udało mi się to zgrać wszystko (User Id, Mobile Number, Mobile Verification Code) ze sobą.

http://www.indiamike.com/india-articles ... rom-abroad

4 dni to na pewno za dużo więc próbuj jeszcze raz albo do skutku :)
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 02 Sty 2016 15:30 

email z prośbą o kod wysłany 27.12.15 a dziś 2.01.16r. w końcu dostałem email z kodem, konto aktywowane. :D
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 22 Lut 2016 09:45 

też mam problem z aktywacją konta w cleartrip.com
Czekam już kilka dni, wysłałem do nich ze dwa maile i dalej brak odpowiedzi.. (poza automatycznie generowanymi mailami)

Potrzebuje kupić 2 bilety, czy ktoś mógłby mi użyczyć swojego konta? :D
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 22 Lut 2016 10:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja mogę użyczyć.
Czarmander lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#96 PostWysłany: 22 Lut 2016 11:31 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Tez moge ponoc.
tomwie lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#97 PostWysłany: 22 Lut 2016 11:51 

Nick, Gaszpar - dzieki za oddzew.
Moglibyście skontaktować się ze mną poprzez email (potyr90@wp.pl).

Niedawno załozyłem konto na fly4free, także póki co nie jestem w stanie napisać wiadomości na priv.
Z góry dzięki!
 Profil Relacje PM off  

#98 PostWysłany: 10 Cze 2016 08:33 

Niestety mam ten sam problem z rejestracją. W pierwszym mailu od IRCTC w ogóle nie dostaję e-mail OTP. Ten problem akurat udało się rozwiązać, bo kod można wygenerować jeszcze raz w systemie rejestracyjnym. Gorzej z sms OTP. IRCTC w ogóle nie odpowiada na moje maile, mimo że założyłem już 3 różne konta, na różne paszporty osób, które ze mną jadą.

Czy jest szansa, aby ktoś udostępnił mi swój login i hasło? IRCTC uruchomiło już sprzedaż na kurs, który nas interesuje i mamy obawy, że jak się nie pośpieszymy trafimy na waitlistę :( Niestety nie mam jeszcze 5 postów, więc nie mogę pisać PW. Osoby, które chciałyby pomóc proszę o mail na emate@onet.pl. Będę zobowiązany :)

pzdr
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 18 Lip 2016 13:17 

srebrny
rozumiem, ze rozwiazaniem jest posiadanie indyjskiej karty sim?
 Profil Relacje PM off  

#100 PostWysłany: 14 Paź 2016 11:31 

Dzień dobry, czy ktoś mógłby mi użyczyć konta do zakupu biletów na pociąg?
Nie dostaję odpowiedzi od Indyjskich kolei z tymi kodami, a czas zaczyna naglić.
Będę bardzo wdzięczna!

Mój e-mail: ewam@zcentrum.pl
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 260 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości