Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 208 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 18 Lut 2015 00:18 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Zbanowany
namteH napisał(a):
zamknijcie temat, bo to dla was nie dobre.

Smutna prawda. Jak Murzyn krzyczy "black power" to jest "świadomy swojej tożsamości etnicznej" jak miałem na sobie koszulkę ze zdjęcia poniżej, to zgadnijcie, jak na mnie mówili...

(Murzyn ze zdjęcia to piłkarz Fluminense, postać publiczna, więc twarzy nie zamazałem)

Image
2 ludzi lubi ten post.

Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️ Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️
Zimowy relaks na Cyprze 🌞🏝️ 4* hotel w Pafos z wyżywieniem za 1719 PLN Zimowy relaks na Cyprze 🌞🏝️ 4* hotel w Pafos z wyżywieniem za 1719 PLN
#122 PostWysłany: 18 Lut 2015 00:25 

srebrny
Anonymous napisał(a):
Ja przykładowo miałem bardzo pozytywne nastawienie do Brytyjczyków i trochę zmieniłem zdanie. Naiwnie myślałem, że są to 'damy i dżentelmeni', że zostało im coś z tej otoczki wiktoriańskiej. Więc znowu raczej na 'minus'..

byc moze po czesci w centrum londynu. zapraszam do np. srodkowej angli czy polnocnej, np. piekne birmingham, middlads czy newcastle :)
Kara napisał(a):
U Brytyjczyków szokował mnie raczej niski poziom wiedzy ogólnej niż brak idealnych manier.
.

zamieszkaj w robotniczej dzielnicy/miescie lub/i pojedz na 2 tygodnie wakacji do kurortu odwiedzanego przez brytyjczykow to zobaczysz jaka
maja ''maniery''.
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 18 Lut 2015 00:28 
Awatar użytkownika

Zbanowany
michcioj napisał(a):
zamieszkaj w robotniczej dzielnicy/miescie lub/i pojedz na 2 tygodnie wakacji do kurortu odwiedzanego przez brytyjczykow to zobaczysz jaka
maja ''maniery''.

tylko tyle i aż tyle:

http://www.dailymail.co.uk/news/article ... stock.html
Turndown lubi ten post.
Turndown uważa post za pomocny.

#124 PostWysłany: 18 Lut 2015 00:29 

niebieski
BusinessClass napisał(a):
(Murzyn ze zdjęcia to piłkarz Fluminense, postać publiczna, więc twarzy nie zamazałem)

Ooo, Robercik ;-)
 Profil Relacje PM off
BusinessClass lubi ten post.

#125 PostWysłany: 18 Lut 2015 00:40 

michcioj napisał(a):
maja ''maniery''.

tylko tyle i aż tyle:

http://www.dailymail.co.uk/news/article ... stock.html

Słynne już zdjęcia i niestety, bardzo prawdziwe. Swoją drogą brytyjskie wielkie miasta to jakaś porażka. Brudne i zaniedbane. Odpychające i wrogie. Najgorsze chyba Birmingham, zawsze jak musiałem tam jechać to się zastanawiałem czy gazu pieprzowego nie brać :D
 PM off
jobi lubi ten post.

#126 PostWysłany: 18 Lut 2015 00:41 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Anonymous napisał(a):
zawsze jak musiałem tam jechać to się zastanawiałem czy gazu pieprzowego nie brać :D

w UK bez gazu i batona to ja chodziłem tylko do pracy :) gaz się parę razy przydał...

#127 PostWysłany: 18 Lut 2015 00:42 

srebrny

cos mi swita, ze te zdjecia juz kiedys widzialem. pokazuja cardiff noca i... autorem jest Polak :)
 Profil Relacje PM off  

#128 PostWysłany: 18 Lut 2015 00:44 
Awatar użytkownika

Zbanowany
są w 100% prawdziwe, 3 lata tam mieszkałem, trochę pojeździłem...

#129 PostWysłany: 18 Lut 2015 00:47 

srebrny
ok, businessclass wierze, mimo ze w uk bylem tylko kilka razy na chwile, wolalem wyspe obok :-)
a kto jest autorem ?
 Profil Relacje PM off  

#130 PostWysłany: 18 Lut 2015 00:52 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Jakiś polski fotograf, jak wygooglujesz to znajdziesz.

#131 PostWysłany: 18 Lut 2015 01:00 
Moderator forum

W DailyMail nie tylko zdjęcia - jest i nazwisko ich autora...

Atmosfera się rozluznila, za 5 min zamknę wątek
Gdyby byly nowe glosy , ew. otworzymy jutro?

@michcioj
To rozluźnienie ma wiele aspektów, ''dobre'' i ''zle''
w skrócie , dyskusja jakby zmienila kierunek ...

Nie ma jak dotąd chat4free na dialogi zmierzające nie-wiadomo-dokąd-ani-do kiedy-(bez końca?)
:) Dobranoc

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off
BusinessClass lubi ten post.

#132 PostWysłany: 18 Lut 2015 01:02 

srebrny
nie rozumiem dlaczego temat ma byc zamkniety jesli sie atmosfera rozluznila ?
 Profil Relacje PM off  

#133 PostWysłany: 18 Lut 2015 10:11 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Temat ponownie otwarty, tylko proszę nie zróbcie z niego chat-u.
Zawsze można odpalić mirc Fly4free ;)
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 18 Lut 2015 10:17 

srebrny
Zeus napisał(a):
sex z kozami, plucie (to jest apogeum), stosunek do zwierząt (chyba najgorszy co ja widziałem, karmienie bezpanskich psów trucizną do szczurów to klasyka w Atenach),

Dla mnie problemem jest to, że one się tam snują. Rozumiem, że Grecy nie słyszeli o schroniskach...
Cytuj:
prostytucja, oszustwa (Grek przyjmuje Polkę na 3 miesiące w ramach work and travel w zbieraniu pomarańczy, i ona kończy bez paszportu w jakims burdelu), gwałty...

Największą patologią to Kreta (i to moje rodzinne strony)...

Byłem rok temu na Krecie na dłuższym urlopie. Spodobało mi się i w tym roku też planowałem.

A teraz... zniszczyłeś moje dzieciństwo!
 Profil Relacje PM off  

#135 PostWysłany: 18 Lut 2015 10:20 

Dziękuję, Zeus.

@michcioj, mieszkałam w takowej przez 4 lata.

@john_doe, nie, nie obraziłam się. O ile dobrze pamiętam, to Ty już dwa razy pisałeś, że wyłączasz się z dyskusji. Mam nadzieję, że zgodzisz się ze mną, że ciekawiej jest rozmawiać z kimś, kto nie używa argumentacji ad personam, nie popełnia błędów logicznych czy merytorycznych oraz wyraża się zwięźle i z szacunkiem dla rozmówcy.

@BusinessClass, szkopuł w tym, że czasami w negocjacjach biznesowych Polska, jako lokalizacja inwestycji, postrzegana jest przez pryzmat "Mietka z Bedford". Ciekawa też jestem, jakie źródło ma Twoja teza nt przeciętnej Polki na Erasmusie. Co do Cardiff - zapraszam do obserwacji Juwenaliów czy tzw. "wichury" (czyt. dyskoteki) w remizie względnie przybytku w stylu hala w Krapkowicach. Pamiętam, że któraś z polskich gazet już ładnych parę lat temu zrobiła podobny reportaż o jednym z nich gdzieś na południu Polski. Natomiast, lat temu "dzieścia" moja własna rodzicielka zabroniła mi chodzenia na dyskotekę do lokalnego ośrodka kultury (w mieście wojewódzkim 3. ligii) po zbiorowym gwałcie na podstępnie upitej dziewczynie na terenie tegoż ośrodka. Do czego dążę? Ano, do tego, że piętnujesz u innych zjawiska, które zdarzają się także w Polsce. Czy można je zatem rzeczywiście przypisać do narodowości czy grupy etnicznej?

Ostatnio edytowany przez Anonim3 18 Lut 2015 11:06, edytowano w sumie 3 razy
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 18 Lut 2015 10:57 
Awatar użytkownika

Loty: 84
Kilometry: 138 571
niebieski
OFTOP MODE ON
Czy moderator ROKU to się dzisiaj dobrze czuje? Się nie wyspał czy co? Czy rzeź nieprawomyślnych myśli jakiej przed chwilą dokonał jest efektem uzgodnień w gronie moderatorskim czy to jego indywidualna inicjatywa? Posty wisiały od kilkunastu godzin, wielu moderatorów je widziało, wypowiadali się w temacie i jakoś nikomu nie przeszkadzały. Mam 40 lat na karku, moderowałem fora w internecie, gdy niektórzy tutaj się jeszcze kredkami bawili ale takiej niespójnej polityki moderacyjnej jak na tym forum to w życiu nie widziałem.... Cięcie tematów bez ładu i składu, praktycznie zero edycji tylko kosz, ożywiające dyskusję lekkie oftopiki traktowane jak zbrodnia przeciw ludzkości i inne zupełnie niezrozumiałe decyzje. Ogarnijcie się bo obecnie jakakolwiek wymiana myśli robi się tu coraz trudniejsza.
OFTOP MODE OFF
A teraz jeszcze raz wstawiam mój "trolujący" wpis będący ścisłą odpowiedzią na pytanie autorki wątku"
Cytuj:
Ad vocem: tak, im więcej podróżuję tym jestem coraz bardziej sceptycznie nastawiony do "tolerancji". I tak, nie lubię wyznawców "religii pokoju" - dla mnie to potencjalny element terrorystyczny i staram się omijać ich z daleka.

A tak btw, skoro niektórzy ustanawiają się obrońcami tolerancji i bojownikami ze stereotypami i dyskryminacją to dlaczego nie potrafią wykrzesać z siebie odrobiny tolerancji dla nietolerancji i poglądów odbiegających od mainstreamowej politpoprawności?

Pisał to liberał, ateista i cyklista, często spotykający się z nietolerancją we własnym kraju.
Kod:
Pozwolę sobie dopisać co nieco, bo moderator ponownie wyedytował treść tego posta w sposób, który wypacza jego sens. Otóż jestem bardzo pozytywnie nastawiony do tolerancji dla inności. Sam siebie uważam za osobę bardzo tolerancyjną. Mój sceptycyzm ogranicza się do, jak było to sformułowane wcześniej, "tolerancji w głupio politpoprawnym wydaniu europejskim" A zapewniam, że są to zupełnie odmienne sprawy.

Ostatnio edytowany przez Tomek Zien, 18 Lut 2015 12:10, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#137 PostWysłany: 18 Lut 2015 11:04 

@Tomek Zien, zauważ, że unikam wycieczek personalnych i nie zakładam - jak niektórzy - że ktoś jest młody/ niewykształcony/ nieoczytany/ itp. itd. Zastrzegam sobie jednak prawo do dyskusji, bo po to właśnie otworzyłam ten wątek. Czy tolerancja to milczenie?
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 18 Lut 2015 11:22 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Kara napisał(a):
Czy tolerancja to milczenie?

Milczenie to akceptacja, a nie tolerancja. Może nawet przyzwolenie niż akceptacja. :!:

Kara, zrób ankietę, może będzie prościej, i bez osobistych wycieczek. Odpowiedzi na TAK i NIE, na plus i na minus.
1. Czy podróże zmieniły Twoje poglądy na temat tolerancji i stereotypów?
2. Czy dzięki podróżom zmieniło się poczucie Twojej wartości, że wywodzisz się z określonego kręgu kulturowego?

Ad 1. Tak, na minus.
Ad 2. Tak, na plus.
john_doe lubi ten post.

#139 PostWysłany: 18 Lut 2015 11:22 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Warto zobaczyć to wideo z The Guardian o rasizmie i zachowania Anglików, po wczorajszym meczu PSG-Chelsea w Paryżu

https://www.facebook.com/video.php?v=10 ... 17&fref=nf
 Profil Relacje PM off  

#140 PostWysłany: 18 Lut 2015 11:28 

@japonka76, dziękuję za sugestię, ale bardziej interesują mnie opinie i osobiste doświadczenia. Zastanawiałam się na początku nad ankietą, ale forma otwarta jest jednak zdecydowanie ciekawsza.
 Profil Relacje PM off
digger lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 208 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości