Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
#501 PostWysłany: 12 Sty 2012 16:29 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Witam,

Czy ktoś może się orientuje czy kupując bilety w tej najniższej taryfie na przeloty Air One przez pośredników typu airtickets24, bravofly, itp. (a można je tam dostać jeszcze taniej niż na stronie Air One czy Alitalii) mamy zapewniony bagaż rejestrowany czy też nie?

Pytam ponieważ rezerwując bezpośrednio na stronie Air One tego bagażu nie mamy, rezerwując na stronie Alitalii (raptem pare groszy drożej) ten bagaż już jest, a jak sprawa wygląda w przypadku pośredników - tych wymienionych przeze mnie, ale i innych?

Dodam tylko, że te bilety można u tych pośredników kupić zarówno na numerach Alitalii, jak i Air One... może w przypadku kupowania jako Alitalia ten bagaż już jest, a jeżeli kupujemy na numerach Air One to go nie ma? A może rozwiązanie tej zagadki jest zupełnie inne...

Domyślam się, że można zadzwonić/napisać do owych serwisów, ale bez względu na odpowiedź jakoś trudno będzie mi jej zaufać i być w 100% pewnym, że jest właśnie tak, a nie inaczej.
 Profil Relacje PM off  

Przygoda w Wietnamie! 🏯🐉🏮 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2564 PLN 🛵🍜 Przygoda w Wietnamie! 🏯🐉🏮 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2564 PLN 🛵🍜
🌴Ciepło, luksus i rajskie plaże☀️✨ Wycieczka na Zanzibar za 3412 PLN 🏖️✈️ Loty z dużym bagażem i 4⭐ hotel 😍 🌴Ciepło, luksus i rajskie plaże☀️✨ Wycieczka na Zanzibar za 3412 PLN 🏖️✈️ Loty z dużym bagażem i 4⭐ hotel 😍
#502 PostWysłany: 12 Sty 2012 16:34 

Loty: 57
Kilometry: 112 912
niebieski
Witam,

Będe podrózował Wizzairem i Alitalią i zauważyłem, że Alitalia oprócz wymiarowej walizki jako bagaż podręczny zezwala na laptopa w torbie.

Natomiast z tego co rozumiem, Wizzair pozwala tylko na 1 sztuke i laptop musi już byc w tej walizce. Czy dobrze rozumuję? Skąd wynikają takie różnice?

#503 PostWysłany: 12 Sty 2012 16:50 

Z dużo niższych cen biletów w Wizzair i konieczności zarobienia na bagażu rejestrowanym.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Faktura Vat, Easyjet
#504 PostWysłany: 12 Sty 2012 17:04 

niebieski
Czy ktos sie orientuje, czy mozna dostac od Easyjet fakture vat za przelot. Nigdzie nie widze. zeby mozna bylo wygenerowac cos na ksztalt faktury Wizzaira, czy krajowej Ryanaira.
 Profil Relacje PM off  

#505 PostWysłany: 12 Sty 2012 18:32 

mysle, ze dobrze rozumujesz - bilet wystawiony na alitalie bedzie posiadac wliczony bagaz rejestrowany. aczkolwiek to tylko przypuszczenia i lepiej sie upewnic przed wylotem, najlepiej bezposrednio u air one.

#506 PostWysłany: 12 Sty 2012 18:34 

Zresztą Alitalia to tradycyjna linia lotnicza w przeciwieństwie do Wizzair
 Profil Relacje PM off  

#507 PostWysłany: 12 Sty 2012 18:44 
Awatar użytkownika

Ja latałem Alitalią i z trzema sztukami bagażu podręcznego... Nikt tego nie sprawdza.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#508 PostWysłany: 12 Sty 2012 19:47 

Loty: 57
Kilometry: 112 912
niebieski
To dobrze :)

Jeszcze mam pytanie, co do wymiaru podrecznego. Moja torba ma około 56/57 cm licząc z kółkami, 52 bez kółek. Myslicie, że będą problemy w Wizzair z tym? Są aptekarzami, czy to zależy od sczęścia? Zdarzyło sie komuś z was dopłacić za nadwymiarowy centymetr ?:)

#509 PostWysłany: 12 Sty 2012 19:55 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
55x40x20
zależy przez które lotniska lecisz, tzn skąd masz wizz...

w Warszawie to raczej nie problem
 Profil Relacje PM off  

#510 PostWysłany: 12 Sty 2012 19:57 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
tu masz wątek na ten temat viewtopic.php?f=15&t=1259, nie zraź się, że w tytule Ryanair ;)
 Profil Relacje PM off  

#511 PostWysłany: 12 Sty 2012 22:41 
Awatar użytkownika

Loty: 140
Kilometry: 285 616
niebieski
Dostałeś elektroniczny bilet? Jeżeli wydają taki prawdziwy e-ticket, a nie to co tani przewoźnicy, to tam powinno byc info o limicie bagażu.

Ale nie wiem czy Air one takie bilety wystawia. Możesz też sprawdzić w Amadeusie / Travelporcie informacje o bilecie. M.in. o bagażu zapisanym na bilecie. Jeżeli kupiłeś bilet u agenta, to pewnie w któregoś z tych systemów AirOne korzysta.

Travelport: https://www.viewtrip.com/
Amadeus: https://www.checkmytrip.com/

#512 PostWysłany: 12 Sty 2012 23:01 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Problem polega właśnie na tym, że zakupu dokonam dopiero wówczas gdy będę miał pewność, że ten bagaż rejestrowany jest wliczony w cenę ;)
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Ryanair bagaż
#513 PostWysłany: 12 Sty 2012 23:55 

niebieski
gwzd napisał(a):
wazne, abys dokupila bagaz przed dokonaniem odprawy online
Wydaje mi się, że się zmieniło i można dodawać bagaż po odprawie. Czy mam rację ?

#514 PostWysłany: 13 Sty 2012 00:49 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja lecę z Katowic w marcu biorę wózek dla 3 latka i soczki :D
Zobaczymy, wózka nie wyrzucę a lecę tylko z bagażem podręcznym.

#515 PostWysłany: 13 Sty 2012 01:43 

niebieski
ExGliwice napisał(a):
rosa napisał(a):
J.bond czyli jak widać z doświadczenia nie są aż tak restrykcyjni. Albo mieliście szczęście. Gorzej jak ja będę mieć pecha i nas policzą... Poszukam jeszcze na ten temat. Ale mnie pocieszyłeś trochę :D
Dzięki!

nie sa restrykcyjni w tym wzgledzie, tez zawsze lecialem z wozkiem i dzieckiem 2.5 a potem 3 lata. Nie bylo problemu z wozkiem nigdy.
Z soczkami, czy tez jogurtami, pozywzej 100ml tez nie zreszta. Raz mi kazali tylko skosztowac na security.

Aha, no i standardowo, rodzice z dziecmi proszeni sa jako pierwsi.. przynajmniej tak bylo w Liverpoolu (Wizz) , Bolonii (ale to z Ryanem)

Łódź i Dortmund też są przyjaźni dzieciom.

Dorota - do wózka wejdzie sporo nadbagażu ;)
 Profil Relacje PM off  

#516 PostWysłany: 13 Sty 2012 11:07 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Robin napisał(a):
Ile kosztuje dodanie 1 sztuki bagażu rejestrowanego po dokonaniu rezerwacji?
Czy jest droższe niż, gdybym dodał podczas rezerwowania?

dzięki

Kosztuje tyle samo czyli 68zl (ponizej 2h lotu) i 90zl w pozostalych.
 Profil Relacje PM off  

#517 PostWysłany: 13 Sty 2012 16:57 

Loty: 58
Kilometry: 98 553
Ja też miałam podobny problem i easyjet poinformował mnie, że jako dowód zapłaty mogę przedstawić potwierdzenie rezerwacji, które otrzymuje się emailem. Na szczęście w moim przypadku to wystarczyło, ale słyszałam, że easyjet niechętnie wystawia faktury, o ile w ogóle je wystawia.
Jeśli w twoim przypadku nie wystarczy potwierdzenie rezerwacji jako dowód zapłaty, zadzwoń na ich infolinię i przedstaw problem. Powinni ci wysłać odpowiedni dokument.
 Profil Relacje PM off  

#518 PostWysłany: 13 Sty 2012 16:58 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Hej,
kupiłem bilety do Mediolanu, dostałem potwierdzenie na e-mail. Kodu rezerwacji nie da się sprawdzić ani na Travelporcie, ani w Amadeusie, tylko na stronie Air One. Czyżby mieli własny system rezerwacyjny? Inni też mają tak samo?
 Profil Relacje PM off  

#519 PostWysłany: 13 Sty 2012 17:14 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Kupiłeś na stronie Air One czy przez jakiegoś pośrednika? Kupowałeś te bilety na numerach Air One czy Alitalia?
 Profil Relacje PM off  

#520 PostWysłany: 13 Sty 2012 18:13 

mam pytanie odnośnie bagażu. mam kupiony lot z bagażem rejestrowanym, nie będę go jednak miała. czy w takim wypadku idę na odprawę jedynie z podręcznym i się bezproblemowo odprawię, bo online już nie mogę? i czy w takim wypadku zapłacę coś za tą odprawę? :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 100  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Chan oraz 4 gości