Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
#521 PostWysłany: 13 Sty 2012 21:10 

idziesz prosto do odprawy celnej. kosztów nie ponosisz dodatkowych

🔥UWAGA❗🔥 Bezpośrednie loty na Wyspy Kanaryjskie (Fuerteventura) za 145 PLN 😱😍☀️ 🔥UWAGA❗🔥 Bezpośrednie loty na Wyspy Kanaryjskie (Fuerteventura) za 145 PLN 😱😍☀️
Zobacz najpiękniejsze zakątki Filipin 🌴😍 Boracay, Cebu i Palawan w jednej podróży za 3081 PLN 🌊☀️ Zobacz najpiękniejsze zakątki Filipin 🌴😍 Boracay, Cebu i Palawan w jednej podróży za 3081 PLN 🌊☀️
#522 PostWysłany: 14 Sty 2012 13:25 

Zastanawiam się, gdzie bagaż podręczny jest ważony. Czy zdarza się, że pracownicy lotniska każą ważyć przy wyjściu do samolotu - tam, gdzie najczęściej są sprawdzane wymiary? Czy może jeśli uda się już wejść do hali odlotów to nie trzeba martwić się o dodatkowe kg i można opróżnić kieszenie :) ?
 Profil Relacje PM off  

#523 PostWysłany: 14 Sty 2012 13:38 

Zdarza się.
Jeśli wejdziesz do hali odlotów a masz wolne miejsce w bagażu to najczęściej możesz opróżnić kieszenie ;-)
 Profil Relacje PM off  

#524 PostWysłany: 14 Sty 2012 18:23 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Kupowałem na stronie airone. I tylko na tej stronie mam wgląd do rezerwacji. Dziwne, ponieważ na stronie Alitalii PNR nie wchodzi, mimo że da się wybrać przewoźnika AP.

EDIT: Z informacji na stronie Alitalii (AZ) i Airone (AP) można się domyślić, że na stronie AZ da się sprawdzić rezerwację na loty AP wyłącznie w przypadku, gdy została ona zakupiona przez stronę AZ. Natomiast sama AP, podobnie jak FR czy W6 nie wydaje biletów elektronicznych i na lotnisku trzeba się zgłosić albo z PNR, albo już z wydrukowaną kartą pokładową.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: płyny
#525 PostWysłany: 14 Sty 2012 20:02 

Cześć , 20 wracam do Polski. Biorę tylko podręczny i stad moje pytanie. Ile mogę mieć płynów w nim ? Chodzi głównie o perfumy , bo mam trochę tych buteleczek , ale żadna nie przekracza 100 ml. Słyszałem , że ogólnie nie może być więcej niż 1 litr. Chodzi o bagaż podręczny. Czekam
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: płyny
#526 PostWysłany: 14 Sty 2012 20:19 
Moderator forum

Witam ,
nie czekaj , poszukaj :
FAQ Szukaj Użytkownicy Zarządzajprofilem
- search.php?keywords=plyn*+bagaz*&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=Szukaj
- viewtopic.php?f=15&t=496&p=33387&hilit=plyn%2A+bagaz%2A#p33387
- http://www.ulc.gov.pl/index.php?option= ... emid=528#1

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#527 PostWysłany: 14 Sty 2012 20:55 

Niestety nie znalazłem odp. na moje pytanie. Zatem czekam !!!!!!
 Profil Relacje PM off  

#528 PostWysłany: 14 Sty 2012 21:10 

To znaczy że nawet nie kliknąłeś żadnego z linków które Ci zostały podane. ja kliknąłem ostatni i odpowiedź była podana na tacy.
 Profil Relacje PM off  

#529 PostWysłany: 14 Sty 2012 23:11 

Loty: 424
Kilometry: 507 296
niebieski
Zdarza się, że podczas check-in musisz okazać bagaż podręczny. I wtedy osoba określa, czy możesz z nim wejść na pokład. Czasami dają specjalną przewieszkę; czasami ważą.
 Profil Relacje PM off  

#530 PostWysłany: 15 Sty 2012 01:41 

Mam pytanie co do bagażu rejestrowanego w Wizzair. Przewoźnik na stronie pisze:

Przedmioty niedozwolone w bagażu rejestrowanym:

gotówka, papiery wartościowe;
biżuteria, metale szlachetne, kamienie szlachetne i półszlachetne;
komputery, aparaty fotograficzne, kamery, telefony komórkowe oraz inne urządzenia elektroniczne lub techniczne wraz z akcesoriami;
dokumenty oficjalne, służbowe lub prywatne;
dokumenty podróżne lub inne dokumenty tożsamości;
klucze;
płyny ;
leki;
dzieła sztuki;
produkty łatwo psujące się.

Płynów? To oznacza, że nie mogę przewieźć np. butelki jakiegoś alkoholu? Ktoś próbował i miał jakieś problemy?
 Profil Relacje PM off  

#531 PostWysłany: 15 Sty 2012 01:47 

Możesz to przewieść tylko że jak ta butelka się stłucze albo coś to nie możesz mieć pretensji do przewoźnika bo on zabronił przewozu takich rzeczy.
 Profil Relacje PM off  

#532 PostWysłany: 17 Sty 2012 15:20 

Hej,

zbliża się termin 7luty i chce jakoś to ogarnąć może pomożecie :D

Wtorek, 07 Lut 12 Lot W61301 odlot Warszawa (WAW) godz. 06:00 przylot do Londyn Luton (LTN) godz. 07:40

Wtorek, 07 Lut 12 Lot W61310 odlot Londyn Luton (LTN) godz. 19:40 przylot do Warszawa (WAW) godz. 23:00

jak wygląda taka podroż?

mam bilety na 7luty kiedy odprawa online? jak ja zrobić? później jak odebrać bilety? o której być na lotnisku? jaki bagaż zabrać? jak z pieniędzmi gdzie najlepiej wymieć czym płacić? takie podstawy ale dla mnie to pierwszy raz wiec magia a nie chce nawalić przed młodszym bratem :-)

z lotniska Luton są easy-busy nimi chyba najtaniej wiem ze bilet ma +/- 1h od rezerwowanej godziny ale gdzie jest przystanek startowy? gdzie najlepiej wysiąść? i co zobaczyć?

może muzeum woskowe/ Wembley ?
nie wiem nie orientuje się co jest odpowiednie do zwiedzania?
bd musiał poczytać ale może coś doradzicie :-)

mam nadzieje ze bardzo was tym postem nie rozbawiłem :-P

Pozdrawiam,
Marcin

Ostatnio edytowany przez mkepol, 17 Sty 2012 18:17, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#533 PostWysłany: 17 Sty 2012 15:24 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
mkepol napisał(a):
Hej,

zbliża się termin 7luty i chce jakoś to ogarnąć może pomożecie :D

Wtorek, 07 Lut 12 Lot W61301 odlot Warszawa (WAW) godz. 06:00 przylot do Londyn Luton (LTN) godz. 07:40

Wtorek, 07 Lut 12 Lot W61310 odlot Londyn Luton (LTN) godz. 19:40 przylot do Warszawa (WAW) godz. 23:00

jak wygląda taka podroż?

mam bilety na 7luty kiedy odprawa online? jak ja zrobić? później jak odebrać bilety? o której być na lotnisku? jaki bagaż zabrać? jak z pieniędzmi gdzie najlepiej wymieć czym płacić? takie podstawy ale dla mnie to pierwszy raz wiec magia a nie chce nawalić przed młodszym bratem :-)

z lotniska Luton są easy-busy nimi chyba najtaniej wiem ze bilet ma +/- 1h od rezerwowanej godziny ale gdzie jest przystanek startowy? gdzie najlepiej wysiąść? i co zobaczyć?

może muzeum woskowe/ Wembley ?
nie wiem nie orientuje się co jest odpowiednie do zwiedzania?
bd musiał poczytać ale może coś doradzicie :-)

mam nadzieje ze bardzo was tym postem nie rozbawiłem :-P

Pozdrawiam,
Marcin

Najwczesniej 7 dni przed wylotem mozesz sie odprawic online. Drukujesz karty pokladowe (bedziesz mial info na stronie, 2 strony na kazdy lot dla 1 osoby, 1 kartka zostanie, druga zostawisz pracownikowi wizza przy wyjsciu do samolotu).
Bagaz ? Mysle, ze plecaki wam wystarcza :D
Platnosci - karty powszechnie akceptowane, ale wez sobie jakies drobne funty.
Stanowisko EasyBusa zobaczysz zaraz po wyjsciu z lotniska (pomaranczowo-zielone autobusy).

Mozesz sobie przegladnac mini relacje http://lotnictwo.net.pl/3-tematy_ogolne ... post691093
 Profil Relacje PM off  

#534 PostWysłany: 17 Sty 2012 15:28 

a jak wcześnie trzeba być na lotnisku taka odprawa?
z dokumentów co zabieramy?
 Profil Relacje PM off  

#535 PostWysłany: 17 Sty 2012 15:30 
Moderator forum

cacy cacy, ale proszę popracuj nad sformułowaniem tematu/wątku.
Lektura forum i artykułów na str f4f jest też pomocna,
nie odkrywamy Ameryki :D

viewtopic.php?f=15&t=8791

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#536 PostWysłany: 17 Sty 2012 15:40 
Awatar użytkownika

niebieski
Jak zrobić odprawę ? Jeżeli potrafisz napisać post to też potrafisz się odprawić :D Jakie dokumenty zabrać ? :lol:

Na lotnisku w Warszawie możesz być na godzinę przed, ale w związku z tym że nie masz doświadczenia to bądź może lepiej ze 2 godziny , a w Luton ze 3 godziny na wypadek dużych kolejek :D Bagaż zabierasz tylko podręczny.

Z Londynem jest ten problem, że tam się płaci w funtach, więc jak masz kartę rozliczaną w funtach to płać kartą, jak masz rozliczaną w USD albo E, to lepiej gotówka kupiona w kraju.

Easybusa rezerwuj jak najszybciej, gdzie wysiąść to zależy co chcesz zobaczyć, ale i tak lepiej kupić off-picka (poza szczytowy) na metro za 7 funtów na 1-2 strefę i wtedy w zasadzie bez różnicy jeździsz i tak metrem, ja bym wysiadł na Oxford Street.

Generalnie to przed wyjazdem dobrze jest trochę poczytać o różnych sprawach związanych z wyjazdem w danym kierunku.
 Profil Relacje PM off  

#537 PostWysłany: 17 Sty 2012 17:28 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
odprawa online (bo zapewne taką zaznaczyłeś, odprawa online - bezpłatna, odprawa na lotnisku jest płatna)
http://www.fly4free.pl/odprawa-online-w ... -po-kroku/
 Profil Relacje PM off  

#538 PostWysłany: 17 Sty 2012 18:31 

Witam wszystkich użytkowników forum!;-)

W marcu mam zaplanowany wyjazd do Wielkiej Brytanii,bilet mam już zakupiony jednak mam do Was pytanie odnośnie bagażu rejestrowanego...Jest to mój pierwszy lot samolotem gdyż wcześniej nie miałem takiej możliwości ani potrzeby latania:-)
Kupiłem sobie jedną sztukę bagażu rejestrowanego max 20 kg...
Zastanawiam się nad kupnem tego plecaka:

http://allegro.pl/profesjonalny-duzy-pl ... 03104.html

,bądź tego:

http://allegro.pl/nowy-plecak-hi-tec-ai ... 06838.html

Czy będą one spełniać wymogi dotyczące wymiarów bagażu rejestrowanego w Rayanair...???

Serdecznie dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#539 PostWysłany: 17 Sty 2012 21:23 

Witam,
Zarezerwowałem bilet na rynair na lot na Cypr. Jestem pełnoletni
Dzisiaj okazało się, żę chce lecieć ze mną moja młodsza siostra - 15 lat - na stronie ryanaira pisze że musi być z opieką dorosłego i nie mogę przejść dalej bo wyskakuje:
"Dzieci poniżej 16 roku życia muszą podróżować w towarzystwie osoby powyżej 16 roku życia lub dorosłej. Dzieci podróżujące SAMODZIELNIE, poniżej 16 roku życia NIE będą przyjęte na pokład samolotu Ryanair. Aby kontynuować, prosimy upewnić się ,że osoba dorosła podróżuje z dzieckiem."

Czy mam kupić normalnie jak dla dorosłego czy coś da radę zmienić....??
 Profil Relacje PM off  

#540 PostWysłany: 17 Sty 2012 21:29 
Awatar użytkownika

Loty: 54
Kilometry: 87 634
Ja bym kupił jak dla dorosłego, a w razie pytań na lotnisku Ty będziesz jako opiekun i tyle ;-)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 100  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Yandex [Bot] oraz 6 gości