Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
#481 PostWysłany: 28 Gru 2011 17:46 

Pozostaje jeszcze kwestia wielkości elementów metalowych. Jeśli są wielkości guzika od spodni albo dziurki na sznurówki to pewnie nie będzie problemu ;-)

Jeśli będziecie lecieć z lotniska posiadającego skanery, proponuję skorzystać z nich jako najwygodniejszej metody dla osoby starszej.
 Profil Relacje PM off  

Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎 Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎
Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍 Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍
#482 PostWysłany: 28 Gru 2011 17:55 
Awatar użytkownika

niebieski
są niestety większe, kilka pionowych pasków metalowych o szerokości z 1cm i długości koło 20cm

#483 PostWysłany: 28 Gru 2011 18:02 

eh, to by było banalne, sprawdzam na 3 mozliwych przegladarkach i 2 różnych kompach i wszedzie jest tak samo. Niech ktos z członkostwem spróbuje zrobić rezerwacje i niech powie czy mu sie udało
 Profil Relacje PM off  

#484 PostWysłany: 28 Gru 2011 19:54 

Witam,

przepraszam ze tu odpisuje, ale nie mam aktywowanej funkcji pisania prywatnych wiadomosci.

Proszę o kontakt na maila: majkel37@wp.pl
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: AirOne
#485 PostWysłany: 29 Gru 2011 10:32 

Przeglądałam forum i nie znalazłam informacji na temat tego włoskiego przewoźnika. Czy ktoś korzystał już z ich usług?
Zastanawiam się czy rządzi on się tymi samymi prawami jak każdy inny low cost.
Najbardziej interesuje mnie kwestia odprawy. Czy trzeba odprawić się online tak jak np w Ryanair.
Czy trzeba na coś specjalnie uważać.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: AirOne
#486 PostWysłany: 29 Gru 2011 12:25 

Nie leciałem tymi liniami, ale z ciekawości wszedłem na ich stronkę. Mają połączenia z Tunisem. Zawsze to jakaś nowa opcja...
Wszelkie info masz tu: http://flyairone.com/EN-EU/fly-with-us/checkin-baggage/ Można się odprawić online do 3 godzin przed odlotem. Limit bagażu - podręczny 8 kg, rejestrowy 32 kg. Ogólnie chyba wszystko jak w innych tanich liniach...

#487 PostWysłany: 29 Gru 2011 13:15 
Awatar użytkownika

Leciałem nimi w 2009 roku. Linia jak każda inna, nie trzeba się odprawiać online.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#488 PostWysłany: 29 Gru 2011 14:51 

Jurassic napisał(a):
Nie leciałem tymi liniami, ale z ciekawości wszedłem na ich stronkę. Mają połączenia z Tunisem. Zawsze to jakaś nowa opcja...

No ja właśnie w tym kierunku :)
A bilet kupiłam w najtańszej opcji (Mediolan-Tunis), ale dodatkowo dokupiłam bagaż (do 20 kg) po 10 euro za każdy przelot.
 Profil Relacje PM off  

#489 PostWysłany: 30 Gru 2011 19:14 

IMHO zapiszczy i trza będzie pokazać.. Ale jak mówią przepisy - ostateczna decyzja należy do osoby kontrolującej :)
ja na wszelki wypadek poradziłbym ubrać się tak, żeby była możliwość szybkiego dostępu chociaż do pewnej części. A nuż się zadowolą niewielkim wycinkiem który zobaczą ;-)
 Profil Relacje PM off  

#490 PostWysłany: 31 Gru 2011 01:52 

Hi
Może ktoś wie jakie opłaty pojawiają się w tych liniach za bagaż 140cm X50x30 np. do 15kg. Wymiarowy bagaż np w AirAsi jest 119x119, a ja będę mieć 20cm dłuższy ponieważ w torbie będzie deska do latawca. Jakiego rzędu dopłąt mogę się spodziewać? Czy ktoś może marudzić , że w torbie jest sprzęt sportowy? A jak z tym jest w Air Berlin? Potrzebuje szybkie info bo lecę jutro w nocy!

Pozdro. Hołek
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Ryanair narty
#491 PostWysłany: 02 Sty 2012 01:04 

mam pytanie, lecę niedługo ryanairem i wykupiłem sobie przewóz nart, czy jest mi ktoś w stanie powiedzieć czy muszę narty, kijki i buty zapakować razem czy narty i kijki mogą być w jednym pokrowcu a buty w drugim?

z góry dziękuję za odpowiedź
 Profil Relacje PM off  

#492 PostWysłany: 02 Sty 2012 18:19 

A ja znalazłem takie coś: http://www.ryanair.com/pl/pytania/czy-m ... ystany-lot Jak to działa w praktyce? Co i gdzie napisać? Jest jakaś szansa??
 Profil Relacje PM off  

#493 PostWysłany: 05 Sty 2012 19:56 

Po kupnie biletu w AirAsia, status rezerwacji mojego lotu zmienił się na "closed".
Za bilet zapłaciłem, rezerwacja została przyjęta. Nawet się odprawiłem i wydrukowałem kartę pokładową. Nie rozumiem co może oznaczać taki status ponieważ przy innym locie widnieje "confirmed". Na stronie AirAsia nie wytłumaczenia statusów a jedynym, o którym wspominają jest "confirmed" . Lot jest za tydzień. Czy ktoś może pomóc?
 Profil Relacje PM off  

#494 PostWysłany: 07 Sty 2012 17:59 
Awatar użytkownika

moze dlatego, że już sie odprawiłeś

#495 PostWysłany: 08 Sty 2012 04:40 

Odprawiłem się również w innym locie i widnieje tam status: "confirmed". Jaka jest zatem różnica pomiędzy "closed" a "confirmed"?
 Profil Relacje PM off  

#496 PostWysłany: 08 Sty 2012 10:44 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Sprawdziłem w swoim profilu w AirAsia.

Status "closed" mam przy rezerwacjach na których odbyłem lot. "Cofirmed" mam zarówno przy potwierdzonych, które oczekują na realizację, jak i na potwierdzonych, których nie wykorzystałem.

Jeśli masz taki status przy rezerwacji, którą zamierzasz zrealizować, jest jakiś fakap. Jeśli masz sporo czasu do podróży, zapytaj o co chodzi np na kanale Twitterowym, tu dość sprawnie odpowiadają na pytania: https://twitter.com/#!/askairasia
lub przez forumlarz/live chat. Linki są na dole tej strony http://www.airasia.com/ask/search-templates.do

Jak masz mało czasu - dzwoń.

#497 PostWysłany: 10 Sty 2012 22:29 

Dowiedziałem się w AirAsia, iż różnica polega tylko na tym, że loty ze statusem "closed" są niemodyfikowalne. Także lot, który się dopiero odbędzie ale nie można w nim niczego zmieniać też ma taki status.
Mam nadzieję, że to prawda....
 Profil Relacje PM off  

#498 PostWysłany: 10 Sty 2012 22:49 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Dzięki za wyjaśnienie.

#499 PostWysłany: 11 Sty 2012 16:14 

ja też kupiłem bilet na lot krajowy Eurolotem na stronie LOTu. Bilet nie jest składany, a chcę zeby lecały ze mną narty. Czy przewoźnik może mi robić jakieś problemy? Oczywiście jak wysiądę w Wa-wie to nie idę na tranzyt, tylko normalnie do hali przylotów, to wiem ;)
 Profil Relacje PM off  

#500 PostWysłany: 11 Sty 2012 16:43 

niebieski
narty z pewnością przekraczają wymiary standardowego bagażu rejestrowanego i będą dodatkowo płatne
wystarczą 3 kliknięcie na stronie LOTu i odnajdujemy następujące: http://www.lot.com/pl/pl/web/newlot/sports-equipment
przy locie krajowym będzie Cię to kosztowało za każdy odcinek lotu "30zł + serwis" - o szczegóły najlepiej zapytaj pod 225779952 (CC LOT)
dodatkowo jeśli nie zamówisz usługi na czas może okazać się, że zwyczajnie nie ma miejsca na Twoje narty...

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 100  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości