Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
#461 PostWysłany: 28 Gru 2011 11:35 

Do zaawansowanych "lotników":

czy w cenie, którą podaje na stronie Iberia jest już wliczona cena za bagaz rejestrowany tak jak w naszych rodzimych liniach LOT? czy nalezy ona do spółki lowcost, gdzie za wszystko dodatkowo się płaci.

dla obrazu chodzi mi o lot Iberia z Lizbony do Madrytu 18.08.2012 - cena, która wyskakuje mi do momentu wpisania danych wynosi 30 euro, jest cos wspomniane o bagażu podręcznym, jego wymiarach itp, ale nie znajduje info o bagazu rejestrowanym (w innym miejscu na stronie niby free, ale nie mam zaufania jakoś, gdyż nigdy nie latałam tymi liniami). Cena 30 euro uwazam za baaardzo godną (easy jest z bagażem 15kg - 41euro), gdyż autobus na tej samej trasie kosztuje 45 euro, a lot trwa przysłowiową "godzinkę z prysznicem", a wporownaniu do ponad 6 godz autobusem. O pociagu nawet nie mysle - za drogo.

z góry dzięki za wskazówki. pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎 Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎
Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍 Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍
#462 PostWysłany: 28 Gru 2011 12:17 
Awatar użytkownika

Lula napisał(a):
Do zaawansowanych "lotników":

czy w cenie, którą podaje na stronie Iberia jest już wliczona cena za bagaz rejestrowany tak jak w naszych rodzimych liniach LOT? czy nalezy ona do spółki lowcost, gdzie za wszystko dodatkowo się płaci.

dla obrazu chodzi mi o lot Iberia z Lizbony do Madrytu 18.08.2012 - cena, która wyskakuje mi do momentu wpisania danych wynosi 30 euro, jest cos wspomniane o bagażu podręcznym, jego wymiarach itp, ale nie znajduje info o bagazu rejestrowanym (w innym miejscu na stronie niby free, ale nie mam zaufania jakoś, gdyż nigdy nie latałam tymi liniami). Cena 30 euro uwazam za baaardzo godną (easy jest z bagażem 15kg - 41euro), gdyż autobus na tej samej trasie kosztuje 45 euro, a lot trwa przysłowiową "godzinkę z prysznicem", a wporownaniu do ponad 6 godz autobusem. O pociagu nawet nie mysle - za drogo.

z góry dzięki za wskazówki. pozdrawiam!

Masz większe zaufanie do anonimowych ludzi z forum internetowego, niż do tego co pisze na stronie przewoźnik? :shock: :shock: :shock:

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Zmiana miejsca wylotu
#463 PostWysłany: 28 Gru 2011 13:40 

Loty: 57
Kilometry: 112 912
niebieski
Witam,

Miałem wykupiony lot z Bergamo do Rzymu na 14 stycznia (potem do Atlanty) liniami Alitalia. Dzisiaj Pani zadzwoniła i zmieniła mi miejsce wylotu na Mediolan (miałem do wyboru oba lotniska, wybrałem Linate). Czy w związku z tym mogę liczyc na jakąkolwiek rekompensatę? W końcu bede musial poniesc koszty dotarcia do Mediolanu.

BTW, jezeli ktos moglby od razu dac rady, jak najszybciej dotrzec z Bergamo na Linate (wiem, że do Mediolanu pociągiem, ale co dalej?), bylbym wdzieczny. Najwiekszym problemem jest to, ze lot mam o 7.00.

pzdr

#464 PostWysłany: 28 Gru 2011 13:46 

A o której przylatujesz do Bergamo?
 Profil Relacje PM off  

#465 PostWysłany: 28 Gru 2011 13:53 

nie mam zaufania do swojego rozumowania w jezyku angielskim :) poza tym sa tu osoby, ktore podrozowaly juz ta linia lotnicza i moge rozwiac wszelkie moje watpliwosci.
 Profil Relacje PM off  

#466 PostWysłany: 28 Gru 2011 14:21 

http://www.iberia.com/luggage/allowance-in-hold/

Wg. tego przysługuje Ci 1 bagaż rejestrowany do 23kg;)

Nie odbierz tego jako złośliwość bo to tylko zwykła ciekawość, ale jak ludzie radzą sobie bez znajomości języka angielskiego i tego obowiązującego w danym kraju? Jeszcze na lotnisku to nie najgorzej ale gdzieś na mieście gdy trzeba cos kupic albo o cos się zapytać?;)
 Profil Relacje PM off  

#467 PostWysłany: 28 Gru 2011 14:32 

niebieski
To nie jest problem, bo do Bergamo przylatuje WizzAirem dzien wczesniej, bede juz o 8 rano i zarezerwowalem sobie hotel za grosze dzieki hotels4u. Widze tez, ze pierwszy pociag jest o 5 (hotel mam zaraz obok stacji na szczęscie) i przed 6 w mediolanie, wiec pytanie jak najszybciej dotrzec na lotnisko - na której stacji wysiąśc i co dalej. Wszystko tez troche na styk... Ostatni pociag w nocy jest o 23, czyli o północy w Mediolanie. Wtedy czsu byloby dosyc, ale nocka zawalona..

Moze jest jakis autobus z Bergamo do Linate?

#468 PostWysłany: 28 Gru 2011 14:34 

przecież znam angielski, tak sobie tylko napisalam dla żartu :lol: .
Wolę jednak zapytać kogoś to podróżował ta linią niż rozczarować się na lotnisku, że mam wyłożyc sporo euro na bagaż bo jak się okazuje nie był w cenie. Poza tym, kto pyta nie błądzi - a widziałam tu o wiele głupsze pytania niż akurat moje (to tak skromnie mówiąc)
 Profil Relacje PM off  

#469 PostWysłany: 28 Gru 2011 14:59 

Nie wyrobisz się, tu masz niby autobusy http://www.milanolinate.eu/en/accessibi ... t/by-coach
ale o której Ty chcesz być na lotnisku? To nie jest lot krajowy ani nawet po Europie więc chyba będziesz musiał zarwać nockę chyba że chcesz się spóźnić na lot. Samo nadanie bagażu trochę potrwa do tego to jest lot do USA.
 Profil Relacje PM off  

#470 PostWysłany: 28 Gru 2011 15:01 

niebieski
To znaczy z Mediolanu lecę do Rzymu i dopiero stamtąd do Atlanty. Zamienili mi tylko Bergamo na Rzym.

Chyba bede musial w nocy podrózować. Czy w związku z tym moge starać sie o jakąś rekompensatę?

#471 PostWysłany: 28 Gru 2011 15:05 

To źle zrozumiałem, wybacz. No ale to i tak jest bardzo ryzykowne. Czy możesz ubiegać się o odszkodowanie? Tego niestety nie wiem, wszystko masz na 1 bilecie?
 Profil Relacje PM off  

#472 PostWysłany: 28 Gru 2011 15:11 

niebieski
z tego co wyszukalem, to nie ma szans zdążyc rano, musze w nocy wyjechac z Bergamo...

Wszystko mam na jednym bilecie. Moze chociaz uda sie odzyskac koszty transportu z Bergamo do Mediolanu?

#473 PostWysłany: 28 Gru 2011 16:47 

hej, chce kupić bilet na stronie wizzaira, ale cały czas mi wyskakuje komunikat ze sesja wygasła, o co chodzi? Tym bardziej, kiedy loguję sie do swojego konta wizz z wykupionym członkostwem, to wtedy prawie zawsze za kazdym razem po zalogowaniu. Nie mogę w ten sposób skorzystać z wykupionego członkostwa. mieliście podobny problem?
 Profil Relacje PM off  

#474 PostWysłany: 28 Gru 2011 16:59 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Mam taka sytuacje, jak opisujesz gdy czas miedzy wypełnieniem danych a przejsciem do płatnosci byl naprawde długi.
 Profil Relacje PM off  

#475 PostWysłany: 28 Gru 2011 17:08 

correos, to by było normalne, u mnie to wyskakuje zaraz, czas oczekiwania wynosi kilka sekund, wiec co jest grane.
A może ktoś mi pomoże przy zakupie biletów? mam członkostwo i karte wizz, a na niej 115PLN do wykorzystania i wkurzam sie ze nie moge kupic biletow i wykorzystac tej kasy...
 Profil Relacje PM off  

#476 PostWysłany: 28 Gru 2011 17:11 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
ostatnio mam też tak często, że 'sesja wygasa' nawet jeśli przechodzę ze stronę na stronę płynnie

wybieram lot, do tego miejsca wszystko ok, sekundę później np klikam wybierz 'tylko w jedną stronę' i dostaje komunikat, że sesja wygasła
więc nie ma tu mowy o długich przestojach i nie rozumiem czemu tak jest, ale w w ciągu ostatniego tygodnia mam tak często
 Profil Relacje PM off  

#477 PostWysłany: 28 Gru 2011 17:17 
Awatar użytkownika

niebieski
Witam,
Czy ktoś orientuje się jak wygląda sprawa kontroli, gdy pasażer ma założony na sobie pas stabilizujący kręgosłup zawierający elementy metalowe? Tesli będzie pikać to należy pas ściągać i go pokazać czy wystarczy powiedzieć że go się ma?? A może trzeba mieć zaśw. lekarskie o jego posiadaniu?
Nie chcę mieć na lotnisku problemów z tym.

#478 PostWysłany: 28 Gru 2011 17:27 

Na moje oko będą prosili Cię o zdjęcie a przynajmniej pokazanie go.
Chyba że będą mieli rentgeny/mikrofale do skanowania ludzi jak na Okęciu, to może wystarczy tam wejść..

Ja bym wybrał rewizję osobistą :P
 Profil Relacje PM off  

#479 PostWysłany: 28 Gru 2011 17:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Pas ten będzie miała na sobie starsza osoba z która lecę.

#480 PostWysłany: 28 Gru 2011 17:32 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 385
Kilometry: 548 672
Sprawdźcie w innej przeglądarce.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 100  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 10 gości