Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 699 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 35  Następna
Autor Wiadomość
#421 PostWysłany: 04 Lis 2014 21:29 

Filip Kolowca - może jakaś powtóreczka z Gambii?
 Profil Relacje PM off  

All inclusive na greckiej wyspie Korfu za 1806 PLN ☀️💙 Tydzień w 4* hotelu przy plaży 🏝️😎 All inclusive na greckiej wyspie Korfu za 1806 PLN ☀️💙 Tydzień w 4* hotelu przy plaży 🏝️😎
Malta z weekendem za 609 PLN ☀️😎 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel spa 😊 Malta z weekendem za 609 PLN ☀️😎 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel spa 😊
#422 PostWysłany: 05 Lis 2014 10:06 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Zbanowany
deiwid napisał(a):
W San Pedro nie ma problemu u z kantorami i wymianą Euro lub USD na CLP? Często ceny na stronach podaje się w USD, biura organizujące wycieczki na miejscu przyjmują również płatności w USD?

Jak w niedzielę w godzinach porannych wydostać się z San Pero ? o 10 mam samolot powrotny do Santiago. Poza transferem nie znalazłem nic sensownego.

Rozważ ostatni autobus wieczorem i nocleg w Calamie.

#423 PostWysłany: 05 Lis 2014 13:09 
Awatar użytkownika

Loty: 204
Kilometry: 325 480
niebieski
deiwid napisał(a):
W San Pedro nie ma problemu u z kantorami i wymianą Euro lub USD na CLP? Często ceny na stronach podaje się w USD, biura organizujące wycieczki na miejscu przyjmują również płatności w USD?

Jak w niedzielę w godzinach porannych wydostać się z San Pero ? o 10 mam samolot powrotny do Santiago. Poza transferem nie znalazłem nic sensownego.

Deiwid, my będizemy musieli zwrócić samochód w niedzielę do 11:00 na lotnisku w Calamie, więc jest szansa że będziemy mogli Cię podwieźć w niedzielę. Masz mojego maila, szczegóły ustalimy na miejscu.

#424 PostWysłany: 05 Lis 2014 19:20 

Od paru dni na stronie zarządzania rezerwacją iberii, przy wyborze miejsc przy wszystkich lotach widnieje 0,00€. Czy komuś się udało zarezerwować siedzenie na trasie mad->scl i scl->mad ?
Mi wyskakuje taki error:
"We are having difficulty accepting the credit card details provided. Please validate and try again. This may be due to an invalid credit card type, in which case please provide another one (4613 - 1)"

Co ciekawe wcześniej wykupiliśmy sobie siedzenia na trasie mad->scl każde po 30€, przez jakiś czas przy każdym pokazywało 30€ a teraz jest 0,00€ :o

#425 PostWysłany: 05 Lis 2014 19:26 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 225 678
niebieski
mgent napisał(a):
Od paru dni na stronie zarządzania rezerwacją iberii, przy wyborze miejsc przy wszystkich lotach widnieje 0,00€. Czy komuś się udało zarezerwować siedzenie na trasie mad->scl i scl->mad ?
Mi wyskakuje taki error:
"We are having difficulty accepting the credit card details provided. Please validate and try again. This may be due to an invalid credit card type, in which case please provide another one (4613 - 1)"

Co ciekawe wcześniej wykupiliśmy sobie siedzenia na trasie mad->scl każde po 30€, przez jakiś czas przy każdym pokazywało 30€ a teraz jest 0,00€ :o

U mnie też 0,00€, wcześniej wszystko przechodziło do końca, nawet miejsca były widoczne po zarezerwowaniu, później wyzerowali to i mam ten sam błąd co Ty.

#426 PostWysłany: 05 Lis 2014 19:50 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 570
Kilometry: 1 186 935
Niemiecki oddział Iberii odsyła do infolinii anglojęzycznej a oni mówią,że wszystko niby gra,że 30 ojro odcinek. TXL-MAD free. No ale nie działa. Ja nie kombinuje bo anulują jak Goa gate

#427 PostWysłany: 05 Lis 2014 20:21 

potrzebuję w miarę pilnie pomocy.wraz z koleżanką chciałyśmy zarezerwować lot do Calamy, robiłyśmy to na chilijskiej stronie. jakoś za 5 krokiem- przy płatności- pojawiło nam się jakieś okienko, gdzie trzeba wpisać RUT i CLAVE. ktoś wie może co to jest? próbowałam w RUT wpisać NIK a w Clave hasło, ale to nie to..mam konto w wbk. ktoś wie jak rozwiązać problem, i co tam się wpisuje? czy nie mając karty kredytowej możemy wybrać opcję płatnośći "credit card" podając dane zwykłej karty bz wbk ?
 Profil Relacje PM off  

#428 PostWysłany: 05 Lis 2014 23:13 

deiwid napisał(a):
lumpy366 napisał(a):
Witam wszystkich forumowiczów :)

Zastanawiam się, czy ktoś przerabiał temat dostania się z San Pedro de Atacama do Calamy w godzinach wczesnorannych?
Nasz samolot powrotny jest o 9:20 i nie jestem pewien, czy jest możliwe złapać busa na tyle wcześnie, żeby zdążyć na lot.

W internecie natknąłem się na informacje, że busy kursują 8-22, stąd moje pytanie. Próbowałem się skontaktować z firmą przewozową polecaną na tym forum, jednak niestety brak odpowiedzi ( http://www.sanpedroatacama.com/ingles/ot-transfer.htm ).

Nie zakupiłem jeszcze noclegów, więc zawsze pozostaje opcja ostatniej nocy w Calamie.

Tak na marginesie - my grupka 3-osobowa, 29.11 - 2.12 na Atacamie, może ktoś chętny do wspólnego wypożyczenia auta?

Jak udało Ci się rozwiązać problem porannego transferu do Calamy?

deiwid,

Niestety nie udało mi się znaleźć żadnej sensownej alternatywy, więc chyba zamówię transfer (był już wspomniany na tym forum) licząc, że da się załatwić powrót we wczesnych godzinach. Zaryzykowałem i ostatni nocleg wykupiłem w San Pedro, a nie w Calamie. Mam nadzieję, że nie będzie to "strzał w piętę" ;)

A Tobie udało się coś wyszukać?
 Profil Relacje PM off  

#429 PostWysłany: 06 Lis 2014 00:31 

luuk napisał(a):
lukpiw napisał(a):
Orientuje się ktoś w jakim stanie jest Salar de Uyuni w połowie Listopada.
Można liczyć na efekt lustra w tym czasie?. Czytałem opinie na internecie i zdania są podzielone.

Podbijam pytanie.
Czy ktos orientuje sie mniej wiecej w jakim okresie wystepuje na Salarze efekt lustra ?

:)

To zalezy od czasu rozpoczecia pory deszczowej i obfitosci deszczu, ktora jest rozna z roku na rok. Polowa listopada wydaje mi sie dosyc wczesna pora na zapelnienie salaru woda, ale jesli tak bedzie, to mozecie miec szczescie, bo na poczatku woda jest czystsza, co daje lepszy efekt. Mozecie sprobowac sie o to zapytac na stronie biura podrozy z Boliwii http://www.kanootours.com/ws/index.php/ korzystajac z funkcji chatu (jesli nie sa dostepni online, odpowiedza Wam na meila, oni sa bardzo pomocni).
 Profil Relacje PM off  

#430 PostWysłany: 06 Lis 2014 22:04 
Awatar użytkownika

niebieski
lumpy366 napisał(a):
A Tobie udało się coś wyszukać?

Zamówiłem transfer w Licancabur, OW: 12000 CLP RT:20000 CLP

#431 PostWysłany: 07 Lis 2014 02:37 
Awatar użytkownika

Loty: 83
Kilometry: 153 081
danziger napisał(a):
@BusinessClass - dzięki za info :)

OK. W takim razie miejsce i data spotkania f4f:
03.12.2014 godz. 18.00

Bar Don Rodrigo
Victoria Subercaseaux 353, Santiago, Chile

(mapka z lokalizacją poniżej)

Dopisujcie się proszę do listy spotkania:
danziger - 2 osoby

być może 4 osoby ;-)
 Profil Relacje PM off  

#432 PostWysłany: 07 Lis 2014 10:04 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Zbanowany
Pawellos napisał(a):
danziger napisał(a):
@BusinessClass - dzięki za info :)

OK. W takim razie miejsce i data spotkania f4f:
03.12.2014 godz. 18.00

Bar Don Rodrigo

(mapka z lokalizacją poniżej)

danziger - 2 osoby

być może 4 osoby ;-)

Jak już będzie znana końcowa liczba osób to dajcie znać, moi przyjaciele z Santiago zadzwonią tam i uprzedzą ich, ilu osób się spodziewać.

#433 PostWysłany: 07 Lis 2014 10:43 

Czołem, mam pytanie odnośnie przesiadki w Madrycie (lot Berlin-Madryt-Santiago), przylot z Berlina mam o 10:40h a wylot o 11:40h , czy 1h jest wystarczająca?

Podpowiedźcie proszę, jak wygląda przesiadka, czy trzeba jeszcze raz przechodzić kontrolę/odbierać bagaż, czy idzie się po prostu pod podany numerek bramki?
 Profil Relacje PM off  

#434 PostWysłany: 07 Lis 2014 10:57 

Loty: 58
Kilometry: 98 553
anita266 napisał(a):
potrzebuję w miarę pilnie pomocy.wraz z koleżanką chciałyśmy zarezerwować lot do Calamy, robiłyśmy to na chilijskiej stronie. jakoś za 5 krokiem- przy płatności- pojawiło nam się jakieś okienko, gdzie trzeba wpisać RUT i CLAVE. ktoś wie może co to jest? próbowałam w RUT wpisać NIK a w Clave hasło, ale to nie to..mam konto w wbk. ktoś wie jak rozwiązać problem, i co tam się wpisuje? czy nie mając karty kredytowej możemy wybrać opcję płatnośći "credit card" podając dane zwykłej karty bz wbk ?

RUT to chilijski odpowiednik polskiego PESEL, a clave to owszem hasło.
Sprawdź czy nie ma gdzieś opcji zaznaczenia, że jesteś obcokrajowcem.
Jeśli nie, to na upartego można wpisać w pole RUT numer paszportu. Co do hasła, to nie wiem za bardzo do czego się ono odnosi, może do konta użytkownika LAN.
 Profil Relacje PM off  

#435 PostWysłany: 07 Lis 2014 11:25 

Witam,

czy osoby ktore juz byly moglby napisac o realnych kosztach na miejscu.
W jakiej cenie mozna sie wyzywic (sniadanie, obiad, kolacja)
Chodzi mi o zwykle bary i restauracje.
Interesuja mnie ceny w miastach:
Santiago, San Pedro de Atacama, La Paz, Copacabana.

Z gory dziekuje za odpowiedz :-)

ps. o cenie piwa i coli tez mozecie pisac :-D

#436 PostWysłany: 07 Lis 2014 11:32 

w chile bardzo popularny jest street food wiec jedzenie nie wychodzi tak drogo-bardziej się oplaca niż kupować jedzenie w markecie:)

#437 PostWysłany: 07 Lis 2014 12:26 
Awatar użytkownika

niebieski
117 napisał(a):
Czołem, mam pytanie odnośnie przesiadki w Madrycie (lot Berlin-Madryt-Santiago), przylot z Berlina mam o 10:40h a wylot o 11:40h , czy 1h jest wystarczająca?

Podpowiedźcie proszę, jak wygląda przesiadka, czy trzeba jeszcze raz przechodzić kontrolę/odbierać bagaż, czy idzie się po prostu pod podany numerek bramki?

1 godzina powinna być wystarczająca ale trzeba się streszczać. Między terminalami T4 a 4s kursuje kolejka. Z tego co mi wiadomo nie trzeba przechodzić ponownie kontroli, bagaż nadajesz w Berlinie do Santiago więc przenoszą go za Ciebie.

#438 PostWysłany: 07 Lis 2014 12:37 
Awatar użytkownika

niebieski
Aktualizacja listy.

Miejsce i data spotkania f4f:
03.12.2014 godz. 18.00

Bar Don Rodrigo

(mapka z lokalizacją w wcześniejszym poście)

danziger - 2 osoby
oskiboski - 1 osoba (jak doleci)
Woytas2001 - 4 osoby
przemos74 - 4 osoby (jak dolecą)
Pawellos - 4 osoby

#439 PostWysłany: 07 Lis 2014 12:41 

Jeśli ktoś planuje polecieć na Atacamę, wypożyczać samochód i/lub zwiedzić okolicę, pojechać do nadmorza, to okazuje się że sporo taniej jest polecieć do Antofagasty niż do Calamy (np. 4-9.12 ~55k vs ~90k CLP RT). Jest do zrobienia około 200km więcej do San Pedro, ale jeśli ktoś i tak ma w planie odwiedzić wybrzeże jest to zdecydowanie tańsza opcja.

Ostatnio edytowany przez kot@fly, 07 Lis 2014 12:47, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#440 PostWysłany: 07 Lis 2014 12:41 

danziger napisał(a):
Aktualizacja listy.

Miejsce i data spotkania f4f:
03.12.2014 godz. 18.00

Bar Don Rodrigo

(mapka z lokalizacją w wcześniejszym poście)

danziger - 2 osoby
oskiboski - 1 osoba (jak doleci)
Woytas2001 - 4 osoby
przemos74 - 4 osoby (jak dolecą)
Pawellos - 4 osoby

Szkoda, ze przylatuje tego dnia po 21ej.
Udanego spotkania :-)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 699 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 35  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości