Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 699 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 35  Następna
Autor Wiadomość
#481 PostWysłany: 13 Lis 2014 01:59 

ja nie mam żadnej karty, nie robiłam odprawy on-line, na lotnisku w Berlinie pojawiłam się jakieś 1,5h przed odlotem i miałam miejsca koło siebie - może miałam szczęście po prostu
 Profil Relacje PM off  

🏝️10 dni na rajskim Zanzibarze za 3222 PLN ✨😱 Loty z dużym bagażem i hotel z prywatną plażą 🏖️🌴 🏝️10 dni na rajskim Zanzibarze za 3222 PLN ✨😱 Loty z dużym bagażem i hotel z prywatną plażą 🏖️🌴
Tydzień na Dżerbie 🏝️🌞 All inclusive w 4* hotelu z aquaparkiem za 1431 PLN Tydzień na Dżerbie 🏝️🌞 All inclusive w 4* hotelu z aquaparkiem za 1431 PLN
#482 PostWysłany: 13 Lis 2014 14:34 

Czołem, nie jest ktoś z Was chętny na 1dniówkę nad Pacyfik?

Ląduję w niedzielę 16.11 w SCL 21.15 - IB6837, chcę pożyczyć samochód i jechać do Valparaiso / Vina del Mar na noc, spędzieć tam jeden dzień 17.11 i wracam do SCL.

Jest nas 2 osoby. Samochód na 1dzień wychodzi ~200PLN, licząc z górką 100PLN benzyna i opłaty drogowe, wychodzi razem 300PLN.
 Profil Relacje PM off  

#483 PostWysłany: 13 Lis 2014 15:01 

117 napisał(a):
Czołem, nie jest ktoś z Was chętny na 1dniówkę nad Pacyfik?

Ląduję w niedzielę 16.11 w SCL 21.15 - IB6837, chcę pożyczyć samochód i jechać do Valparaiso / Vina del Mar na noc, spędzieć tam jeden dzień 17.11 i wracam do SCL.

Jest nas 2 osoby. Samochód na 1dzień wychodzi ~200PLN, licząc z górką 100PLN benzyna i opłaty drogowe, wychodzi razem 300PLN.

Lecimy tym samym samolotem, my jednak (grupa 4 os.) udajemy się najpierw do Santiago, a Valpa zaliczymy przed lotem powrotnym. Widze, że stary A340-600 nam w niedzielę chcą zaserwować:(
 Profil Relacje PM off  

#484 PostWysłany: 13 Lis 2014 15:41 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 584
Kilometry: 1 243 720
Nic innego nie serwują jak obserwuję,szkoda, że to nie jest ten po lifcie z indywidualnym systemem rozrywki....
Czy mogę pojechać zrobić check in na lotnisku bez walizki(mieszkam obok TXL) a potem tylko podrzucić walizkę do drop ? By mieć dobre miejsce(okno)

#485 PostWysłany: 13 Lis 2014 17:23 

Przekraczał ktoś granicę z Peru w okolicach Arici? W jaki sposób zrobić to najsprawniej a przy tym i budżetowo? Na blogu BOGA taniego latania doczytałem się, że collectivos kosztuje około 4tys CLP + 300 PLN "opłaty dworcowej" (300 PLN na os? nigdzie indziej nie mogę się doczytać takiej dodatkowej opłaty). Widziałem za to pozytywne opinie o pociągu jeżdżącym o 10 rano z Arici do Tacny, ktoś próbował? Warto?
 Profil Relacje PM off  

#486 PostWysłany: 14 Lis 2014 00:00 

Jak najlepiej dostać się z Santiago do Argentyny (Mendoza)?

poza Lan.com i platforma10.com ?

Są inne możliwości? Czy może coś na miejscu można znaleźć?
lan wychodzi za drogo, a platforma10 ma słabą ofertę jeśli chodzi o godziny podróż (wyjazdy o 7:30 i brak innych godzin).

-- 13 Lis 2014 23:02 --

zielony napisał(a):
luuk napisał(a):
Mam pytanie do osob ktore juz byly w San Pedro.
Jestem tam pelne trzy dni.
W jaki sposob najbardziej racjonalnie ulozylibyscie swoj plan wycieczek wykupowanych w biurach podrozy tak aby nie nachodzily na siebie i rownoczesnie zeby miec troche wolnego czasu w samym miescie.

Podlaczam sie pod pytanie. wczesniej mozna bylo znalezc informacje o samych wycieczkach, ale chyba nie bylo zbytnio to rozpisane w jakiej kolejnosci warto to robic?!

również podłączam się pod pytanie. prośba o wskazówki.
Do San Pedro dotrę około godziny 13:00 z tego co wyczytałem to od godziny 15:00 startują wycieczki na Dolinę Księżycową i to mógłbym zaliczyć. Później jestem trzy pełne dni, co polecacie i sugerujecie?

z góry dzięki!
 Profil Relacje PM off  

#487 PostWysłany: 14 Lis 2014 00:41 

niebieski
oskiboski napisał(a):
Nic innego nie serwują jak obserwuję,szkoda, że to nie jest ten po lifcie z indywidualnym systemem rozrywki...

Wększość A340-600 jest już po retroficie i z tego co patrzyłem często latają na tej trasie. Moje oba loty MAD-SCL i SCL-MAD są na odświeżonej wersji.

Z innej beczki - pogoda w SCL. Jakoś damy radę :)

Załączniki:
Santiago.jpg
Santiago.jpg [ 32.78 KiB | Obejrzany 903 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#488 PostWysłany: 14 Lis 2014 10:19 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Zbanowany
manutdfanboy napisał(a):
Przekraczał ktoś granicę z Peru w okolicach Arici? W jaki sposób zrobić to najsprawniej a przy tym i budżetowo? Na blogu BOGA taniego latania doczytałem się, że collectivos kosztuje około 4tys CLP + 300 PLN "opłaty dworcowej" (300 PLN na os? nigdzie indziej nie mogę się doczytać takiej dodatkowej opłaty). Widziałem za to pozytywne opinie o pociągu jeżdżącym o 10 rano z Arici do Tacny, ktoś próbował? Warto?

Opłaty dworcowe w Chile (i ogólnie w tamtej części świata) są śmiesznie niskie. Moim zdaniem mogło tu chodzić o 300 pesos, czyli niecałego dolara. Co do opcji budżetowej to nie pomogę, ja brałem za 50 USD taksówkę.

Ps. z Ariki ;)

thevenin napisał(a):
Do San Pedro dotrę około godziny 13:00 z tego co wyczytałem to od godziny 15:00 startują wycieczki na Dolinę Księżycową i to mógłbym zaliczyć. Później jestem trzy pełne dni, co polecacie i sugerujecie?

Bez problemu zdążysz na Dolinę Księżycową. Odpowiedź na Twoje drugie pytanie jest w tym wątku.

#489 PostWysłany: 14 Lis 2014 10:43 

blasto napisał(a):
oskiboski napisał(a):
Nic innego nie serwują jak obserwuję,szkoda, że to nie jest ten po lifcie z indywidualnym systemem rozrywki...

Wększość A340-600 jest już po retroficie i z tego co patrzyłem często latają na tej trasie. Moje oba loty MAD-SCL i SCL-MAD są na odświeżonej wersji.

Jak jesteś to w stanie sprawdzić, jeśli to nie tajemnica? (że oba są po retroficie). Swoją drogą właśnie wypakowałem grube trekkingowe spodnie jak zobaczyłem prognozę pogody.
 Profil Relacje PM off  

#490 PostWysłany: 14 Lis 2014 11:10 

niebieski
thevenin napisał(a):
Jak najlepiej dostać się z Santiago do Argentyny (Mendoza)?

poza Lan.com i platforma10.com ?

Są inne możliwości? Czy może coś na miejscu można znaleźć?
lan wychodzi za drogo, a platforma10 ma słabą ofertę jeśli chodzi o godziny podróż (wyjazdy o 7:30 i brak innych godzin).

-- 13 Lis 2014 23:02 --

zielony napisał(a):
luuk napisał(a):
Mam pytanie do osob ktore juz byly w San Pedro.
Jestem tam pelne trzy dni.
W jaki sposob najbardziej racjonalnie ulozylibyscie swoj plan wycieczek wykupowanych w biurach podrozy tak aby nie nachodzily na siebie i rownoczesnie zeby miec troche wolnego czasu w samym miescie.

Podlaczam sie pod pytanie. wczesniej mozna bylo znalezc informacje o samych wycieczkach, ale chyba nie bylo zbytnio to rozpisane w jakiej kolejnosci warto to robic?!

również podłączam się pod pytanie. prośba o wskazówki.

z góry dzięki!

Aktualnie wycieczki na dolinę księżycową zaczynają się o 16:00. W związku z tym iż przychodzi lato i dłużej jest jasno (być może jak ty będziesz leciał, zacznie się o 17:00). Koszt wycieczki to 10.000 CLP.
SPA(san pedro de atacama) - jest nudne, więc nie potrzeba czasu wolnego w mieście. Pamiętaj jak bierzesz więcej wycieczek niż jedną targuj się.
 Profil Relacje PM off  

#491 PostWysłany: 14 Lis 2014 12:31 

niebieski
manutdfanboy napisał(a):
blasto napisał(a):
oskiboski napisał(a):

Jak jesteś to w stanie sprawdzić, jeśli to nie tajemnica? (że oba są po retroficie). Swoją drogą właśnie wypakowałem grube trekkingowe spodnie jak zobaczyłem prognozę pogody.

Już pisałem w tym temacie, ale niech będzie. Samoloty po retroficie mają w systemie IB oznaczenie: A340-500, a przed retrofitem A3400-600. Do sprawdzenia na checkmytrip lub stronie IB.
 Profil Relacje PM off  

#492 PostWysłany: 14 Lis 2014 12:40 
Król Ż
Awatar użytkownika

Faktycznie a345 i a346. 3 grudnia osoby odlatujące o 00:20 mają szczęście inni o 11:40 już mniejsze. Na powrotnym też mam a346..

#493 PostWysłany: 14 Lis 2014 12:41 

Tu macie Panowie info na temat refurbiszów/retrofitów A346: http://www.flyertalk.com/forum/iberia-a ... dated.html
Można sobie od razu na FR24 sprawdzić na jakich trasach latają te, które już są po zabiegu (10 z 17).
 Profil Relacje PM off  

#494 PostWysłany: 14 Lis 2014 13:12 

niebieski
kot@fly napisał(a):
Tu macie Panowie info na temat refurbiszów/retrofitów A346: http://www.flyertalk.com/forum/iberia-a ... dated.html
Można sobie od razu na FR24 sprawdzić na jakich trasach latają te, które już są po zabiegu (10 z 17).

Ta trasie MAD-SCL latają jedne i drugie, trzeba sprawdzać konkretne loty.
 Profil Relacje PM off  

#495 PostWysłany: 14 Lis 2014 23:30 

Szybka zmiana tematu. Możecie podesłać gdzie nocujecie w San Pedro de Atacama? Bo ja widzę, że wszędzie jest cholernie drogo i niekoniecznie znośnie. Poradźcie coś.

#496 PostWysłany: 15 Lis 2014 00:57 

niebieski
zielony napisał(a):
Szybka zmiana tematu. Możecie podesłać gdzie nocujecie w San Pedro de Atacama? Bo ja widzę, że wszędzie jest cholernie drogo i niekoniecznie znośnie. Poradźcie coś.

Polcam hostel rural. imprezy są dobre. chłopaki znają się polskie utwory: m.in. My Słowianie. Jak tam będziesz pozdrów ich ode mnie (Borys)
 Profil Relacje PM off  

#497 PostWysłany: 15 Lis 2014 00:59 

Loty: 89
Kilometry: 242 170
zielony napisał(a):

La Kasa del Rio = 40$ noc/2 os

#498 PostWysłany: 15 Lis 2014 11:33 

Odnośnie jeszcze wyboru miejsc w Iberii, to uprzejmie donoszę, że jestem po odprawie onlinne i sytuacja wygląda tak, że jest automatyczny przydział (osoby z 1 rezerwacji koło siebie) i na trasie TXL - MAD można zmienić miejsca za 0 EUR natomiast na odcinku MAD - SCL ta przyjemność kosztuje 35 EUR/os.
 Profil Relacje PM off  

#499 PostWysłany: 16 Lis 2014 14:47 
Król Ż
Awatar użytkownika

Pytanie do osób któe już były w bliskim terminie.
Jaką walutę brać Euro/$$ czy PLN :P
Czy wymieniać na lotnisku(złodziejskie kursy jak w WAW?) czy w centrum

#500 PostWysłany: 16 Lis 2014 20:30 

Mam pytanie odnośnie korzystania z telefonu na miejscu - czy w Chile działa oferta egosim lub tani-roaming?
Ewentualnie co polecacie?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 699 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 35  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości