Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 699 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 35  Następna
Autor Wiadomość
#361 PostWysłany: 26 Paź 2014 20:37 
Awatar użytkownika

niebieski
BusinessClass napisał(a):
Fajny hotel w Puerto Montt, Holiday Inn Express:

Image

Sporo biur oferujących wycieczki znajduje się przy dworcu autobusowym

@BusinessClass - czy brałeś jakieś wycieczki z Puerto Montt? Jeśli tak, to co mógłbyś polecić?

Nieco inaczej niż większości forumowiczów postawiłem jednak na południe Chile i mam zamiar zrealizować taki plan:
02.12 - przylot do Santiago
03.12 - Santiago
04.12 - Valparaiso
05.12 - Valparaiso i przejazd z Santiago Pullman Bus do Concepcion
06.12 - Concepcion i nocny przejazd Pullman Bus do Puerto Montt
07.12 - Puerto Montt
08.12 - Puerto Montt
09.12 - Puerto Montt i nocny przejazd Pullman Bus do Santiago
10.12 - Santiago
11.12 - wylot do MAD

Okołoweekendowa wycieczka do Portugalii 🌊🌴 3 dni w Algarve za 799 PLN 🇵🇹 Okołoweekendowa wycieczka do Portugalii 🌊🌴 3 dni w Algarve za 799 PLN 🇵🇹
Podróż do raju 🏝️ Polinezja Francuska + zwiedzanie San Francisco od 3818 PLN 😎 Podróż do raju 🏝️ Polinezja Francuska + zwiedzanie San Francisco od 3818 PLN 😎
#362 PostWysłany: 26 Paź 2014 21:39 

niebieski
Jak można dojechać z San Pedro do Calamy na lotnisko oprócz turbusem i taxi ?
 Profil Relacje PM off  

#363 PostWysłany: 27 Paź 2014 00:48 

Loty: 262
Kilometry: 645 222
Z uwagi na pojawiające się różnice w opiniach chciałbym dowiedzieć się faktycznie wygląda "uznawalność" biletów wewnętrznych kupionych przez chilijską stronę LAN?
 Profil Relacje PM off  

#364 PostWysłany: 27 Paź 2014 06:48 
Awatar użytkownika

niebieski
saslong napisał(a):
Z uwagi na pojawiające się różnice w opiniach chciałbym dowiedzieć się faktycznie wygląda "uznawalność" biletów wewnętrznych kupionych przez chilijską stronę LAN?

JAKIE różnice w opiniach?? Czy próbowałeś czytać warunki taryf? To nie jest Peru czy Argentyna, gdzie najniższe taryfy są dostępne jedynie dla rezydentów tych krajów, tylko Chile gdzie najniższe taryfy są jedynie ograniczone miejscem wystawienia biletu.

Dla porównania - z warunków taryfy w LAN w Argentynie:
SALES RESTRICTIONS:
SALES ARE RESTRICTED TO PERMANENT RESIDENTS OF THE ORIGIN
COUNTRY.
TICKETS MAY ONLY BE SOLD IN ARGENTINA.
NOTE -
///
VENTA SOLO EN ARGENTINA Y A RESIDENTES DEL
PAIS DE ORIGEN .
///

Oraz warunki w LAN w Chile:
SALES RESTRICTIONS:
TICKETS MAY ONLY BE SOLD IN CHILE/BRC/NQN/AQP/TCQ.
NOTE -
///
VENTA SOLO EN CHILE/BRC/NQN/AQP/TCQ.
///

I uprzedzając ewentualne pytania: oczywiście, że chilijska strona LAN (czy inne chilijskie OTA) oznacza, że miejscem wystawienia biletu jest Chile.

W Argentynie i Peru YMMV, ale nie w Chile.
 Profil Relacje PM off
saslong lubi ten post.
saslong uważa post za pomocny.

#365 PostWysłany: 27 Paź 2014 08:23 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Zbanowany
danziger napisał(a):
@BusinessClass - czy brałeś jakieś wycieczki z Puerto Montt? Jeśli tak, to co mógłbyś polecić?

Wybierz wycieczkę która obejmuje wodospady Petrohué i jezioro Llanquihue. Bardzo przyjemna jednodniówka.

#366 PostWysłany: 27 Paź 2014 09:14 

hej,
Czy ktos moze mi powiedziec czy z
Perito Moreno /Chile Chico do P.Montt trasa Carrera Austral da sie przejechac w 4 dni srodkami komunikacji publicznej?

do chile chico bede jechac z El Chalten/El Calafate, tutaj z tego co juz wiem nie ma problemu z transportem.

pzd.Jacek
 Profil Relacje PM off  

#367 PostWysłany: 27 Paź 2014 18:38 

Witam danziger ja też postawiłem na południe Chile tyle że na 9 dni . 11 grudnia lecę z Santiago do Puerto Montt więc jak masz jakieś fajne pomysły które znalazłeś możemy wymienić się mailowo i jeżeli będziesz maił jakieś cenne uwagi po powrocie możesz mi wysłać mój mail mariosklad@gmail.com :D
 Profil Relacje PM off  

#368 PostWysłany: 27 Paź 2014 19:17 
Awatar użytkownika

niebieski
specialpl napisał(a):
Witam danziger ja też postawiłem na południe Chile tyle że na 9 dni . 11 grudnia lecę z Santiago do Puerto Montt więc jak masz jakieś fajne pomysły które znalazłeś możemy wymienić się mailowo i jeżeli będziesz maił jakieś cenne uwagi po powrocie możesz mi wysłać mój mail mariosklad@gmail.com :D

Właśnie składam finalny plan i chyba niestety odpuszczę Concepcion... Jak pomyślałem o tych wszystkich godzinach w Pullman Bus, to jednak raczej wezmę lot LANem Santiago-Puerto Montt-Santiago. W interesującym mnie terminie cena RT to ca. 90.600 CLP z podatkami. Trasa Pullmanem Santiago-Concepcion-Puerto Montt-Santiago nawet w opcji Servicio Cama wychodzi jakieś 100 PLN taniej, ale to jednak 2 noce w busie...
@specialpl - dam Ci znać jak już zmontuję szczegółowszy plan na moje 3 dni w Puerto Montt ;)

#369 PostWysłany: 27 Paź 2014 22:18 
Awatar użytkownika

jacekw. napisał(a):
hej,
Czy ktos moze mi powiedziec czy z
Perito Moreno /Chile Chico do P.Montt trasa Carrera Austral da sie przejechac w 4 dni srodkami komunikacji publicznej?

do chile chico bede jechac z El Chalten/El Calafate, tutaj z tego co juz wiem nie ma problemu z transportem.

pzd.Jacek

Na 99% pomiędzy Chile Chico a Coihaique nie ma komunikacji autobusami. Ale są za to busiki, tu masz przykład: http://www.destino-noturistico.com/donde_info2.html i przejedziesz tą trasę w jeden dzień (choć polecam stop w Puerto Tranquilo). Natomiast w pobliżu Coihaique masz port (Aysen/Chacabuco) i promy do P. Montt. Nie płynąłem, ale może być fajnie (http://www.navimag.com/site/en), choż to ponad 300 zł. Czy jest jakiś transport naziemny, nie wiem. Ale jeżdżąc po chilijskiej Patagonii, weź lepiej zrób jakiś zapas czasowy a nie planuj na styk.

P.S.
W grę wchodzi też autostop, ale tam nie jest łatwo. W popularnych miejscach, na wyjazdach, potrafi koczować kilkadziesiąt osób w oczekiwaniu na okazję. Myśmy zaliczyli w Rio Tranquilo cały dzień na poboczu.
 Profil Relacje PM off  

#370 PostWysłany: 28 Paź 2014 19:37 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 225 678
niebieski
Jak wygląda spawa spania na lotnisku SCL? Mam wylot do Calamy dosyć wcześnie i nie opłaca mi się nocować w hotelu.

#371 PostWysłany: 28 Paź 2014 19:43 

deiwid napisał(a):
Jak wygląda spawa spania na lotnisku SCL? Mam wylot do Calamy dosyć wcześnie i nie opłaca mi się nocować w hotelu.

Wygląda dobrze.
http://www.sleepinginairports.net/casa/ ... echile.htm
deiwid uważa post za pomocny.

#372 PostWysłany: 28 Paź 2014 20:16 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 590 205
niebieski
bbartekk2 napisał(a):
Jak można dojechać z San Pedro do Calamy na lotnisko oprócz turbusem i taxi ?

Translicancabur. Transfer między lotniskiem w Calama a San Pedro de Atacama (z hotelu): 13 000 CLP (powrotny 22 000 CLP)
http://www.translicancabur.cl/
bbartekk2 uważa post za pomocny.

#373 PostWysłany: 28 Paź 2014 23:44 
Awatar użytkownika

niebieski
BusinessClass napisał(a):
danziger napisał(a):

Wybierz wycieczkę która obejmuje wodospady Petrohué i jezioro Llanquihue. Bardzo przyjemna jednodniówka.

Pamiętasz może cenę powyższej jednodniówki? W necie znalazłem ją jako ca. 8 godzinny trip minivanem (National Park Vicente Perez Rosales -
Osorno volcano & Petrohue Falls, Llanquihue & Todos los Santos Lakes) za 50USD/osoba. Taniej może być bezpośrednio na miejscu czy ta cena jest w miarę ok?

#374 PostWysłany: 29 Paź 2014 00:19 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Zbanowany
danziger napisał(a):
Pamiętasz może cenę powyższej jednodniówki? W necie znalazłem ją jako ca. 8 godzinny trip minivanem (National Park Vicente Perez Rosales -
Osorno volcano & Petrohue Falls, Llanquihue & Todos los Santos Lakes) za 50USD/osoba. Taniej może być bezpośrednio na miejscu czy ta cena jest w miarę ok?

nie pamiętam ceny ale na dworcu autobusowym w Puerto Montt masz kilka(naście) agencji, przejdź się po kilku a znajdziesz bez problemu. byłem w szczycie sezonu a miejsc na następny dzień było pełno.

#375 PostWysłany: 29 Paź 2014 13:44 
Awatar użytkownika

niebieski
Szybkie pytanie (wrzucam w ten temat bo tyczy się rez, którą zrobiłam dla rodzinki na loty IB do Chile):

Czy w ostatnich nie macie problemów z wyświetlaniem rezerwacji IB przez Check My Trip?

Rezerwacja widoczna przez strony Air Berlin i Iberii (no i przez Saudię) ale CMT odmawia współpracy pokazując błąd.
Nie przejmuję się, ale zastanawiam czy IB nie zablokowała dostępu CMT do swoich rezerwacji podobnie jak AF/KL gdy rezerwacje robione są bezpośrednio przez stronę przewoźnika?
 Profil Relacje PM off  

#376 PostWysłany: 29 Paź 2014 13:48 

billabong napisał(a):
Szybkie pytanie (wrzucam w ten temat bo tyczy się rez, którą zrobiłam dla rodzinki na loty IB do Chile):

Czy w ostatnich nie macie problemów z wyświetlaniem rezerwacji IB przez Check My Trip?

Rezerwacja widoczna przez strony Air Berlin i Iberii (no i przez Saudię) ale CMT odmawia współpracy pokazując błąd.
Nie przejmuję się, ale zastanawiam czy IB nie zablokowała dostępu CMT do swoich rezerwacji podobnie jak AF/KL gdy rezerwacje robione są bezpośrednio przez stronę przewoźnika?

Bez problemu mi się wyświetla moja rezerwacja zrobiona przez flipo na IB3671, IB6835, itd.
billabong uważa post za pomocny.

#377 PostWysłany: 29 Paź 2014 17:23 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 570
Kilometry: 1 186 935
:evil: Kiedy robimy polską imprezę W Santiago ?
Ja jestem w Santiago od 3.12 do 18.12 podawajcie swoje daty pobytu w SCL to coś sie ustali. Ja będe mieszkał u mego przyjaciela Chilijczyka imprezowicza więc ogarniemy co trzeba

#378 PostWysłany: 29 Paź 2014 17:28 

Lecieć do Chile żeby siedzieć w Santiago przez tyle dni :o No nic, każdy podróżuje jak lubi...
 Profil Relacje PM off  

#379 PostWysłany: 29 Paź 2014 19:02 
Awatar użytkownika

Loty: 83
Kilometry: 153 081
noo, dość długo, ja planuje 2-3.12 zaliczyć i Santiago i Valparaiso ;)
 Profil Relacje PM off  

#380 PostWysłany: 29 Paź 2014 19:22 
Awatar użytkownika

Loty: 807
Kilometry: 1 954 890
srebrny
4 osoby - Santiago 3 i 10-11 grudnia

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 699 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 35  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości