Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
#1661 PostWysłany: 04 Cze 2014 13:50 

niebieski
Mam pytanie - lecę w niedzielę o 6:05 rano WAW-BGY. Nocuję w Holiday Inn Airport, oni oferują darmowego shuttle busa o pełnych godzinach. Czy zdążę jeżeli zabiorę się tym o 5:00 (to jest 10 minut jazdy). Czyli zostaje mi jakieś 55 minut do odlotu.

Nigdy nie leciałem WAW stąd moje pytanie :) Nie mam bagażu rejestrowanego.
 Profil Relacje PM off  

🏛️Stolica filozofów i słońca ☀️🇬🇷 Przedłużony weekend w Atenach za 739 PLN ✈️💙 🏛️Stolica filozofów i słońca ☀️🇬🇷 Przedłużony weekend w Atenach za 739 PLN ✈️💙
OKAZJA❗ Tydzień w Nowym Jorku od 3100 PLN 🇺🇸 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel przy Times Square 😱🤩 OKAZJA❗ Tydzień w Nowym Jorku od 3100 PLN 🇺🇸 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel przy Times Square 😱🤩
#1662 PostWysłany: 04 Cze 2014 18:51 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
Już o tej porze jest dość spory ruch na lotnisku, ale kontrola bezpieczeństwa nie powinna zająć więcej niż 10-15 minut.

Dojście do odpowiedniej bramki też max 5-10.

Zatem standardowo nie powinno być problemu.

W Holiday Inn są dość elastyczni, może jeśli nie będą mieli innych chętnych na busa w tym samym czasie, to wezmę Cię np. 10 minut wcześniej. Zawsze byłoby trochę spokojniej.
myca007 lubi ten post.

#1663 PostWysłany: 04 Cze 2014 18:59 

niebieski
Wielkie dzięki, w takim razie zagadam w recepcji, może uda się załatwić kilka minut wcześniej.
 Profil Relacje PM off  

#1664 PostWysłany: 04 Cze 2014 21:36 

Witam.
Wracam z Shanghaju do Pragi przez Paryz KLM/Air France. W Paryżu mam 7 godzin oczekiwania na kolejny lot. Jaka jest szansa nadania bagazu rejsowego do Paryża ? Wiem ze temat wałkowany wiele razy i gwarancji nie ma. Słyszałem ze KLM jest wyjatkowo upierdliwy w tej kwesti. Jak moglibyscie % ocenic moje szanse. Chciałbym przywiezc znajomemu we Francji prezent i nie wiem czy to wypali :?: Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#1665 PostWysłany: 05 Cze 2014 08:47 

Lecialem KLM na trasie BCN-AMS-WAW z prawie 8h stopoverem w AMS i z nadaniem bagażu do AMS a potem dopiero do WAW nie było problemu. Bilet był w jednej z najtańszych klas rezerwacyjnych. Tak więc chyba nie powinno być problemu.

Wysłane z mojego SGP311 przy użyciu Tapatalka

Ostatnio edytowany przez a_fan, 05 Cze 2014 08:49, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#1666 PostWysłany: 06 Cze 2014 16:18 

niebieski
Witam

Mam nadzieję, że wątek umieszczam w dobrym miejscu (po przeszukaniu forum nie natrafiłem na nikogo z podobnym "problemem"). W niedzielę wylatuję ze znajomymi do Oslo Sandefjord z Okęcia WizzAirem. Przy wybieraniu rejestracji wybierałem na pewno odprawę online (bezpłatną) dla wszystkich ludzi. Teraz wchodząc na stronę mojej rezerwacji na wizzair.com tylko moja osoba, która kupowała bilet ma zaznaczoną odprawę online, a inne odprawę na lotnisku. W aplikacji mobilne jest zupełnie inaczej, bo wszystkich "chceck-inowałem" właśnie przez nią i tam była informacja o odprawie online. Do tego mam wszystkie bilety w pdfie do wydruku co zawsze się wiązało z wydrukiem biletów na własną ręką. Załączam screena gdzie pokazuję jak to wygląda na screenie.

Ostatnia rzecz to taka, że podczas wybierania dodatkowych usług jedynie ja mam odprawę online, która jest darmowa, a inne osoby odprawę na lotnisku i też jest darmowa. Chodzi mi tylko o to czy po przyjściu na lotnisko z wydrukowanymi kartami pokładowymi podejdziemy do pierwszych bramek i wszystko będzie ok?

Image

EDIT - jeszcze ciekawsza sprawa. W aplikacji na iPhone jak mam moje wszystkie loty to lot z Warszawy do Sandefjord mam napisane - All passangers checked in, a w drugą stronę nie mam takiej informacji, klikam dalej, wybieram Proceed to check-in i wtedy pojawia się infomacja "√ All passangers chcecked in" i możliwość pobrania Boarding card do Passbook. Nie wiem co o tym myśleć.

#1667 PostWysłany: 06 Cze 2014 19:07 

Loty: 53
Kilometry: 87 266
Witam,

od wczoraj próbuję bezskutecznie kupić bilet dla 2 osób Wizzair relacji Eindhoven-Poznań. Chwilę wcześniej kupiłam bilet innej relacji i po nim, chciałam od razu dokonać kolejnej. Nie mam problemu z zalogowaniem się, wyszukaniem lotów, itd. Dopiero w momencie wybrania lotu (bez problemu dodają mi się loty do "podsumowania") kiedy chcę przejść dalej i klikam Kontynuuj nic się nie dzieje, strona nie ładuje się. Próbuje od wczorajszego wieczora, na kilku komputerach, różnych przeglądarkach i nic. Bilet ma być połączony z wcześniejszym, który udało mi się kupić dlatego zależy mi na jego szybkim kupnie. Czy Wy też macie taki problem ?
 Profil Relacje PM off  

#1668 PostWysłany: 06 Cze 2014 19:47 

Disia Fisia napisał(a):
Witam,

od wczoraj próbuję bezskutecznie kupić bilet dla 2 osób Wizzair relacji Eindhoven-Poznań. Chwilę wcześniej kupiłam bilet innej relacji i po nim, chciałam od razu dokonać kolejnej. Nie mam problemu z zalogowaniem się, wyszukaniem lotów, itd. Dopiero w momencie wybrania lotu (bez problemu dodają mi się loty do "podsumowania") kiedy chcę przejść dalej i klikam Kontynuuj nic się nie dzieje, strona nie ładuje się. Próbuje od wczorajszego wieczora, na kilku komputerach, różnych przeglądarkach i nic. Bilet ma być połączony z wcześniejszym, który udało mi się kupić dlatego zależy mi na jego szybkim kupnie. Czy Wy też macie taki problem ?

właśnie przez przeglądarkę firefox przeszedłem po zalogowaniu na swoje konto mywizz bez problemu przez zakup biletów na w/w kierunku, po przeliczeniu na zł pozostało mi tylko potwierdzić zakup (jedyne co mi przychodzi na myśl, że czegoś tam nie odznaczyłaś i nie chce przejść do dalszej fazy rezerwacji)
 PM off  

#1669 PostWysłany: 06 Cze 2014 20:06 

Loty: 53
Kilometry: 87 266
Anonymous napisał(a):
Disia Fisia napisał(a):
Witam,

właśnie przez przeglądarkę firefox przeszedłem po zalogowaniu na swoje konto mywizz bez problemu przez zakup biletów na w/w kierunku, po przeliczeniu na zł pozostało mi tylko potwierdzić zakup (jedyne co mi przychodzi na myśl, że czegoś tam nie odznaczyłaś i nie chce przejść do dalszej fazy rezerwacji)

Chyba już wiem w czym problem. Chciałam kupić bilet z Eindhoven do Poznania, tworzyłam relacje Poznań-Eindhoven, Eindhoven-Poznań chcąc kupić tylko bilet powrotny. Tu moje pytanie się pojawi - wpisując tylko relację Eindhoven-Poznań bilet przeliczany jest z euro na złotówki, wychodzi ok 40 zł więcej przy 2 osobach. Czy jest możliwość kupna w cenie, która wyświetla się w złotówkach (mam WDC) ?
 Profil Relacje PM off  

#1670 PostWysłany: 06 Cze 2014 20:21 

NIE MA, kupujesz w euro lub np. w zł po wskazanym przez nich kursie przeliczenia (cena którą chcesz jest do otrzymania tylko rezerwując tylko loty tam i z powrotem wylatując z Polski)
 PM off
Disia Fisia lubi ten post.

#1671 PostWysłany: 06 Cze 2014 21:32 

Witam, zakupiłam z narzeczonym bilety do Kuala Lumpur na moje panieńskie nazwisko. Pod koniec czerwca bierzemy ślub a podróż jest w listopadzie. I teraz pytanie- czy podróżować na bilecie z panieńskim nazwiskiem i starym paszportem który już nie będzie ważny? Czy podróżować na bilecie z panieńskim nazwiskiem i nowym paszportem( nazwisko dwu członowe) z przetłumaczonym aktem ślubu? Czy konieczne są inne rozwiązania? Podróz jest z Warszawy LOTem do Amsterdamu a później KLM Royal Dutch Airlines Airlines do Kuala Lumpur.
 Profil Relacje PM off  

#1672 PostWysłany: 06 Cze 2014 21:38 

katpet napisał(a):
Witam, zakupiłam z narzeczonym bilety do Kuala Lumpur na moje panieńskie nazwisko. Pod koniec czerwca bierzemy ślub a podróż jest w listopadzie. I teraz pytanie- czy podróżować na bilecie z panieńskim nazwiskiem i starym paszportem który już nie będzie ważny? Czy podróżować na bilecie z panieńskim nazwiskiem i nowym paszportem( nazwisko dwu członowe) z przetłumaczonym aktem ślubu? Czy konieczne są inne rozwiązania? Podróz jest z Warszawy LOTem do Amsterdamu a później KLM Royal Dutch Airlines Airlines do Kuala Lumpur.

str 34,35 tego tematu
viewtopic.php?f=15&t=8914&hilit=zmiana+nazwiska+po+%C5%9Blubie&start=680
 PM off  

#1673 PostWysłany: 06 Cze 2014 21:55 

Bilet już został zakupiony na panieńskie nazwisko więc nie ma opcji wpisania nowego. Nie doszukałam się we wcześniejszych postach info czy podróżować na starym paszporcie który w teorii jest ważny 2 m-ce czy wyrobić nowy i mieć przy sobie akt ślubu?
 Profil Relacje PM off  

#1674 PostWysłany: 06 Cze 2014 21:58 

najprościej będzie podróżować na panieńskim skoro ma wystarczający okres ważności (a w przyszłości rozsądniej dokonywac rezerwacji skoro ślub był zaplanowany i co nieco było wiadomo)
 PM off  

#1675 PostWysłany: 06 Cze 2014 22:08 

Decyzja o wyjeździe byla podjęta w ciągu godziny i to pierwsza taka rezerwacja wiec jak dla nas to skok na głęboką wodę. Z tąd te pytania. A czy na lotnisku nie będzie problemu z tym, że paszport ze względu na zmianę danych powinien zostać wymieniony po max 2 m-cach? Data ważności samego paszportu jest do 2016. Zastanawiamy się co koniec końców będzie bezpieczniejsze żeby podróz się wogóle odbyła a nikt nas nie odesłał już z lotniska
 Profil Relacje PM off  

#1676 PostWysłany: 06 Cze 2014 22:18 

podsumowując z mojej strony jak się sami nie przyznacie to generalnie nie ma takiej opcji by ktoś na to wpadł skoro dokument podróży będzie tożsamy z danymi z rezerwacji, a oni tam mają większe problemy choćby z czasowym wyrobieniem się (jak się skacze na głęboką wodę to się sprawdza, czy np. w basenie jest woda)
 PM off  

#1677 PostWysłany: 06 Cze 2014 22:55 

niebieski
Ktoś? Coś? Naprawdę zależy mi na wyjaśnieniu -
mcichecki napisał(a):
Witam

Mam nadzieję, że wątek umieszczam w dobrym miejscu (po przeszukaniu forum nie natrafiłem na nikogo z podobnym "problemem"). W niedzielę wylatuję ze znajomymi do Oslo Sandefjord z Okęcia WizzAirem. Przy wybieraniu rejestracji wybierałem na pewno odprawę online (bezpłatną) dla wszystkich ludzi. Teraz wchodząc na stronę mojej rezerwacji na wizzair.com tylko moja osoba, która kupowała bilet ma zaznaczoną odprawę online, a inne odprawę na lotnisku. W aplikacji mobilne jest zupełnie inaczej, bo wszystkich "chceck-inowałem" właśnie przez nią i tam była informacja o odprawie online. Do tego mam wszystkie bilety w pdfie do wydruku co zawsze się wiązało z wydrukiem biletów na własną ręką. Załączam screena gdzie pokazuję jak to wygląda na screenie.

Ostatnia rzecz to taka, że podczas wybierania dodatkowych usług jedynie ja mam odprawę online, która jest darmowa, a inne osoby odprawę na lotnisku i też jest darmowa. Chodzi mi tylko o to czy po przyjściu na lotnisko z wydrukowanymi kartami pokładowymi podejdziemy do pierwszych bramek i wszystko będzie ok?

Image

EDIT - jeszcze ciekawsza sprawa. W aplikacji na iPhone jak mam moje wszystkie loty to lot z Warszawy do Sandefjord mam napisane - All passangers checked in, a w drugą stronę nie mam takiej informacji, klikam dalej, wybieram Proceed to check-in i wtedy pojawia się infomacja "√ All passangers chcecked in" i możliwość pobrania Boarding card do Passbook. Nie wiem co o tym myśleć.

#1678 PostWysłany: 25 Cze 2014 08:57 

Niebawem mam lot na KORFU jednak mam problem z odprawą online w Wizzair. Z Warszawy na Korfu online odprawiłem się bez problemu jednak w drugą stronę mam już problem, dostaję informację w polu status: "Odprawa online na tym lotnisku nie jest możliwa". Doczytałem na stronie WizzAir, że lotnisko Korfu nie jest lotniskiem gdzie dostępna jest odprawa online i że odprawa jest bezpłatna.
Czy ktoś to przerabiał, jak wygląda taka odprawa? Czy na lotnisku są jakieś automaty do odprawy i wydruku kart pokładowych czy poprostu "u Pani w okienku" odprawię się bezpłatnie i nadam bagaż? I czy wystarczy mi tylko nr rezerwacji?
 Profil Relacje PM off  

#1679 PostWysłany: 25 Cze 2014 08:59 
Awatar użytkownika

srebrny
Pani w okienku CIę bezpłatnie obsłuży ;)

#1680 PostWysłany: 02 Lip 2014 13:43 

Witam,
Mam lot z wizzair z Londynu do Katowic i spowrotem, obecnie chce zmienic lot powrotny a dokladnie lotnisko docelowe na Rzym. Przy probie skorzystania z my wizz, przy kliknieciu change the flight jedyne aktywne okno do zmiany to jest data. Z kolei przy loci Londyn Katowice moge zmienic wszystko od lotnisk po date. Czy ktos sie spotkal z takim problemem i jak cos jak go rozwiazal.

Generalnie pisalam maile do wizzair zadnego odzewu a na infolinie zadzwonie w ostatecznosci bo mam alergie na to.

Z gorzy dzieki za pomoc
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 100  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość