Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Qantas
#1681 PostWysłany: 10 Lip 2014 21:21 

Witam, czy orientujecie się, kiedy w Qantasie jest jakaś totalna wyprzedaż (jeśli takową w ogóle robią)? Nie chodzi mi o promocje, które co jakiś czas się przewijają na ich stronie, ale o ogólną dużą wyprzedaż?
 Profil Relacje PM off  

Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎 Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎
Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍 Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍
 Temat postu: Re: Qantas
#1682 PostWysłany: 10 Lip 2014 21:42 
Awatar użytkownika

Loty: 140
Kilometry: 285 616
niebieski
Nie ma czegoś takiego w Qantas

#1683 PostWysłany: 21 Lip 2014 23:43 

Witam,

w wielu wątkach czytam, że opłata za zmianę nazwiska w Ryanair wynosi 110 Euro/522 zł za lot w jedną stronę.

Tymczasem na stronie przewoźnika w ogólnych warunkach i tabeli opłat jest napisane, że opłata ta liczona jest za pasażera lub rezerwację. Jeżeli więc mam lot tam i z powrotem na jednej rezerwacji to ta opłata powinna być za zmianę nazwiska w dwie strony ?

Kiedy wchodzę w moją rezerwację na stronie Ryanair i próbuję zmienić nazwisko to wyświetlają mi się oba loty (tam i z powrotem) i system nalicza opłatę 522 zł.

Jak to więc jest, czy ktoś już to przerabiał ?
 Profil Relacje PM off  

#1684 PostWysłany: 22 Lip 2014 08:02 

Jeśli lot w obie strony jest na jednej rezerwacji to opłata będzie 522 zł - mieliśmy taką sytuację z żoną - rezerwowała lot przed naszym ślubem i zarezerwowała na panieńskie nazwisko - za zmianę w obie strony ponieśliśmy jedną opłatę.

Ostatnio edytowany przez Roku, 04 Wrz 2014 09:32, edytowano w sumie 1 raz
Reklama, promowanie własnych stron internetowych, podawanie linków do innych, konkurencyjnych stron.
 Profil Relacje PM off
tissot lubi ten post.

#1685 PostWysłany: 04 Sie 2014 12:38 

Witam.

Zarezerwowaliśmy 7 biletów do Bergen z Gdańska na końcówkę sierpnia. Okazuje się, że jedna osoba nie może z nami lecieć. Jest jakakolwiek opcja, żeby ten bilet jakoś wykorzystać nie dokonując żadnych dodatkowych opłat? Wiem, że jak się chce wziąć gitarę to się dokupuje dodatkowe miejsce. Może taka gitara lecieć zamiast tej osoby? Szkoda, żeby się zmarnował bilet.

z góry dziękuję za odpowiedź :)
 Profil Relacje PM off  

#1686 PostWysłany: 04 Sie 2014 12:43 
Awatar użytkownika

Loty: 650
Kilometry: 837 895
niebieski
filipm1990 napisał(a):
Jest jakakolwiek opcja, żeby ten bilet jakoś wykorzystać nie dokonując żadnych dodatkowych opłat?
Można znaleźć osobę o tym samym imieniu i nazwisku, a następnie oddać bądź sprzedać :)

#1687 PostWysłany: 26 Sie 2014 11:48 

W marcu rezerwowałam bilety do Kutaisi (Gruzja) WizzAirem, wylot z Waw Chopin. Podróż miała się odbyć w dniach 25-29 listopada i z tymi datami potwierdzenie otrzymałam:
Nr lotu Wylot z Data wylotu Przylot do Data przylotu
W6 1575 Warszawa Chopin 25. lis 2014 15:25 Kutaisi 25. lis 2014 21:25
W6 1576 Kutaisi 29. lis 2014 21:55 Warszawa Chopin 29. lis 2014 22:05
Jednak po zalogowaniu się teraz do konta Wizz wyświetlające się daty to 23-30 listopad:
Wylot
W6 1575 23 listopada 2014
Wylot z: Warszawa Chopin (‏WAW) 15:25
→ Przylot do: Kutaisi (‏KUT) 21:25

Powrót
W6 1576 30 listopada 2014
Wylot z: Kutaisi (‏KUT) 21:55
→ Przylot do: Warszawa Chopin (‏WAW) 22:05

I tu moje pytanie: Czy WizzAir może samowolnie bez wysłania choćby informacji o zmianie połączeń zmienić rezerwację? Rozumiem, że zmienili częstotliwość/ dni połączenia WAW-KUT, ale czy nie powinni poinformować o zmianie posażerów???
Z góry dzięki za odpowiedz
 Profil Relacje PM off  

#1688 PostWysłany: 03 Wrz 2014 08:46 
Awatar użytkownika

witajcie
Turkish przesunęło mi wyloty o 1 godzinę, w sumie nawet maila nie przysłali w tej sprawie (widzę to w swojej rezerwacji), czy jest szansa ugrać jakieś przesunięcie lotu o 2-3 dni, skoro oni zmienili godziny lotów? Jest jakiś sens dzwonić na infolinię?
pozdrawiam
R

Image
 Profil Relacje PM off  

#1689 PostWysłany: 03 Wrz 2014 09:37 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
@m_n_k dostaniesz maila niedługo i chyba niewiele da się z tym zrobić bo z Katowic nie lata w ogóle. Ja miałem podobna sytuację i na Budapeszt - Kutaisi zmienić nie chcieli bo inna trasa niby. Ale pewnie zależy od tego na kogo się trafi, specjalnie mi nie zależało bo jak dali zwrot i kupiłem sam BUD-KUT wyszło mnie nawet trochę na plus.

@Adriatyk Dzwoń na infolinię, mi LOT zmienił wylot o 15 minut i mogłem sobie przesuwać ;)
 Profil Relacje PM off  

#1690 PostWysłany: 04 Wrz 2014 09:13 

@zbyhu Dziękuję za odpowiedz. Dokładnie, dostałam maila 20 godzin temu. Byłam zaniepokojona bo zmiana weszła "po cichaczu" prawie dwa miesiące temu, a mail dopiero teraz. Zaproponowali akceptację zmiany, odwołanie lotu i zwrot kosztów w postaci 120% wartości rezerwacji w formie kredytu na zakup kolejnych lotów albo odwołanie i zwrot kosztów na konto. ;)
 Profil Relacje PM off  

#1691 PostWysłany: 09 Wrz 2014 17:18 

Dzień dobry wszystkim.
Mam dosyć poważny problem. Otóż mam opłaconą rezerwację na lot Warszawa - Bruksela (Charleroi) liniami WizzAir. Zaczęły się schody w chwili, kiedy rezerwacja została opłacona kartą kredytową (belgijską) i zostało założone moje "konto pasażera" w serwisie tych linii. Nie dostałem żadnego maila od linii lotniczych (adres prawidłowy), natomiast w zakładce "rezerwacje" w moim profilu jak było pusto, tak jest nadal. Na infolinii natomiast powiedziano mi, że nie ma mnie na żadnej liście pasażerów (nawiasem mówiąc, aby się tego dowiedzieć wydałem 30 złotych). Bilet został opłacony, pieniądze zostały przetransferowane, więc dlaczego nie mam rezerwacji?
Pytam tutaj, bo po moim kontakcie z infolinią Wizzair mam wrażenie, że to tylko sposób na naciągnięcie klientów na wydanie ponad 4 złotych za minutę rozmowy, a to forum jest chyba jedynym zrzeszającym osoby, które dobrze znają się na tematyce tanich linii lotniczych.
Miał ktoś może kiedyś podobny problem i go rozwiązał?
Pozdrawiam i proszę o odpowiedź.
 Profil Relacje PM off  

#1692 PostWysłany: 09 Wrz 2014 17:31 

Wypełnij druk reklamacyjny na stronie wizzair:
https://wizzair.com/pl-PL/Claims

Temat - "błędy w rezerwacji lub w rejestracji"

ale z tego co piszesz to nie masz nawet numeru rezerwacji.

Mimo wszystko ponownie spróbuj zadzwonić do wizzair na ich numer izraelski wizzair - 0097237630911 - przez VoIP HaloNet po 9gr/min rozmowa z konsultantem ... ja dzwonię przez FreecoNet pod ten numer by rozmawiać po polsku wybieramy tonowo "6" koszt 0,09 gr/minuta (można ściągnąć na smartfona aplikację mobilną, przez paypal doładujesz w 5 sekund np. 5 zł i rozmawiasz za grosze)- ważne, przygotuj dane kary którą opłacono rezerwację, kiedy płacono i kiedy rozliczono transakcję
 PM off  

#1693 PostWysłany: 09 Wrz 2014 17:33 

Dzięki, a da radę zadzwonić na ten numer z np. Skype, choćby za opłatą? Mam trochę archaiczny telefon i raczej nie uda się ściągnąć tej aplikacji (chyba, że to Java, ale nie sądzę).

Istotnie, numeru rezerwacji nie mam.
 Profil Relacje PM off  

#1694 PostWysłany: 09 Wrz 2014 17:45 

niebieski
Jeśli transakcja jest rozliczona, to numer rezerwacji znajduje się w opisie transakcji kartowej.

#1695 PostWysłany: 09 Wrz 2014 17:52 

Gleba3 napisał(a):
Jeśli transakcja jest rozliczona, to numer rezerwacji znajduje się w opisie transakcji kartowej.

Faktycznie, złączona z słowem 920WZZ........
 PM off  

#1696 PostWysłany: 09 Wrz 2014 17:59 

Dzięki, zobaczę co z tym numerem rezerwacji w opisie transakcji. Choć to nie ja rezerwowałem, więc nie wiem pewnie wszystkiego, ale i tak zaraz się to sprawdzi :). Dzięki wielkie, jeżeli coś będzie nie tak to się odezwę, jak pójdzie dobrze, to też :)

Ostatnio edytowany przez solnykrysztal 09 Wrz 2014 18:11, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#1697 PostWysłany: 09 Wrz 2014 18:07 

solnykrysztal napisał(a):
Dzięki, zobaczę co z tym numerem rezerwacji w opisie transakcji. Choć to nie ja rezerwowałem, więc nie wiem pewnie wszystkiego, ale i tak zaraz się to sprawdzi :). Dzięki wielkie, jeżeli coś będzie nie tak to się odezwę, jak pójdzie dobrze, to też :)

Jak będziesz miał nr. rezerwacji wchodzisz na stronę wizzair, po prawej stronie klikasz na "znajdź rezerwacje" nr. rezerwacji w "numer potwierdzenia" i "nazwisko pasażera" tożsame z tym które podano podczas rezerwacji (zapewne bez polskich znaków)

Ostatnio edytowany przez Anonymous 09 Wrz 2014 18:12, edytowano w sumie 2 razy
 PM off  

#1698 PostWysłany: 09 Wrz 2014 18:10 

To ja wiem, domyśliłem się, ale jak taki numer rezerwacji zawarty w nr transakcji wygląda? Ile ma cyfr/znaków, między jakimi znakami się znajduje itd.?
 Profil Relacje PM off  

#1699 PostWysłany: 09 Wrz 2014 18:12 

Rezerwacja ma 6 członów, ciąg liter i liczb np. V8TFML, na rozliczeniu transakcji powinno być opisane np. 920WZZV8TFML gdzie jak się domyślasz 6 ostatnich członów to nr. rezerwacji
 PM off  

#1700 PostWysłany: 09 Wrz 2014 18:27 

Dzięki, jednak ponieważ jestem zupełnie zielony jeżeli chodzi o transakcje za pom. karty kredytowej i nie ja to robiłem, to gdzie takie potwierdzenie się znajduje?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 100  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości