Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
#1701 PostWysłany: 09 Wrz 2014 18:57 

Po zalogowaniu się na stronie banku wystawcy karty powinien być zapis w transakcjach rozliczonych itp. lub na wyciągu w rejestrze transakcji bezgotówkowych
 PM off  

🇱🇹 Bałtycka perełka w twoim zasięgu 🧳☕ Loty i hotel ze śniadaniami w Wilnie za 449 PLN ✈️🏨 🇱🇹 Bałtycka perełka w twoim zasięgu 🧳☕ Loty i hotel ze śniadaniami w Wilnie za 449 PLN ✈️🏨
Tajlandia w wersji LUX za 8021💎👑 Loty biznes klasą Etihad + ⭐⭐⭐⭐⭐ hotel na Phuket 🌴☀️ Tajlandia w wersji LUX za 8021💎👑 Loty biznes klasą Etihad + ⭐⭐⭐⭐⭐ hotel na Phuket 🌴☀️
#1702 PostWysłany: 21 Wrz 2014 15:39 

Loty: 960
Kilometry: 1 495 798
niebieski
Uzupełniając swoje historie lotów trafiłem na lot w 2011 z TXL (Tegel) do PMI (Majorka). Mam datę i godzinę, nr lotu, linie Air Berlin ale nigdzie nie figuruje typ samolotu. Patrząc na flotę Air Berlin mogę przypuszczać że był to któryś z Airbusów albo B737. Czy ktoś zna sposób w jaki można to sprawdzić?
 Profil Relacje PM off  

#1703 PostWysłany: 29 Wrz 2014 01:52 

niebieski
Spróbuj http://antonakis.co.uk/acars.php?page=request - po wprowadzeniu numeru lotu i daty powinieneś uzyskać rega z systemu ACARS.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Ryan air + gitara
#1704 PostWysłany: 07 Paź 2014 09:39 

Cześć. Jestem w trakcie zamawiania biletu na ryanair. Chce wziąć gitarę i jest taka opcja podczas zamawiania, która kosztuje 110 zł.. Ale mam 2 pytania. Czy będę mógł wziąć gitare na pokład i czy nadal przysługuję mi bagaż podręczny ? Pozdro.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Ryan air + gitara
#1705 PostWysłany: 07 Paź 2014 10:07 

wszystko masz na stronie Ryanair:
http://www.ryanair.com/pl/warunki-dotyc ... /article8/

Kod:
8.7.2 Przedmioty, które przewoźnik uzna za nieodpowiednie do przewozu w depozycie w samolocie (na przykład delikatne i małe instrumenty muzyczne, suknie ślubne, pudła z kapeluszami itp.), i które nie spełniają wymogów określonych w art. 8.7.1 powyżej mogą zostać przyjęte do przewozu w kabinie jeżeli takie przedmioty mogą zostać odpowiednio zabezpieczone na dodatkowych miejscach siedzących, które pasażer wykupił w tym celu. W celu zarezerwowania dodatkowego miejsca siedzącego do przechowania takich przedmiotów, na formularzu rezerwacji należy wpisać słowa "ITEM SEAT" w polu nazwiska oraz "EXTRA" w polu imienia. W takiej sytuacji, komunikat EXTRA ITEM SEAT zostanie umieszczony zarówno na rezerwacji jak i na Karcie Pokładowej uzyskanej on-line. W trakcie dokonywania odprawy on-line, należy wpisać do takiej rezerwacji dane z dokumentu podróży pasażera. W związku z wykupieniem takiego dodatkowego miejsca nie przysługują żadne ulgi dotyczące bagażu odprawionego lub bagażu podręcznego. ((link do Regulaminu dotyczącego Bagażu Podręcznego).    Jeśli wykupili Państwo dodatkowe miejsce dla własnego komfortu/przedmiotu, usługa rezerwacji miejsc w rzędach 1, 16 i 17 nie może być zrealizowana.

Oczywiście tobie przysługują darmowe bagaże podręczne, zgodnie z limitem.
 PM off  

#1706 PostWysłany: 07 Paź 2014 10:10 

Ale czy musze wykupować dodatkowe miejsce, nie mogę schować gitary normalnie u góry w luku bagażowym ? Za co płacę 119 zł ? Za miejsce czy za luk bagażowy
 Profil Relacje PM off  

#1707 PostWysłany: 07 Paź 2014 10:23 

Nie możesz, w cytowanym zapisie regulaminu masz jasno wyjaśnione coi jak (z gitarą postępujesz podobnie jak z bagażem rejestrowanym czyli luk bagażowy, chyba, że wykupisz dodatkowe miejsce jak dla pasażera gdzie z honorami zalegnie gitara)
 PM off  

#1708 PostWysłany: 07 Paź 2014 10:34 
Awatar użytkownika

Loty: 319
Kilometry: 620 405
niebieski
Ja mam pytanie jak wygląda podróż na trasach europejskich liniami
Ukrainian Airlines i Tyrolean Airlines. Głownie chodzi o jedzenie przesiadki w Kijowie i Wiedniu. Ktoś testował te dwie linie?

#1709 PostWysłany: 10 Lis 2014 16:28 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy W British Airways na pokładzie Boeing 777 jest wifi?
 Profil Relacje PM off  

#1710 PostWysłany: 10 Lis 2014 21:29 

Robaku napisał(a):
Ja mam pytanie jak wygląda podróż na trasach europejskich liniami
Ukrainian Airlines i Tyrolean Airlines. Głownie chodzi o jedzenie przesiadki w Kijowie i Wiedniu. Ktoś testował te dwie linie?

Austrian daje z reguły jakiś snack plus coś do picia, szału nie ma. Przesiadki w VIE w porządku, zwłaszcza jeśli są one w obszarze Schengen.
 PM off  

#1711 PostWysłany: 20 Lis 2014 19:06 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 151 564
wiater napisał(a):
Czy W British Airways na pokładzie Boeing 777 jest wifi?

Prawdopodobnie nie. Wg starszych relacji testują tylko na jednym 747-400, a wprowadzenie takiej usługi na całej flocie na pewno odbiłoby się szerokim echem w necie.
 Profil Relacje PM off  

#1712 PostWysłany: 29 Gru 2014 20:59 

niebieski
Robaku napisał(a):
Ja mam pytanie jak wygląda podróż na trasach europejskich liniami Ukrainian Airlines i Tyrolean Airlines.
Głownie chodzi o jedzenie przesiadki w Kijowie i Wiedniu. Ktoś testował te dwie linie?

Lotnisko VIE dobrze oznakowane i przyjazne.

W Tyrolean Airlines masz możliwość zamówienia sobie płatnego posiłku na stronie:
http://alacarte.doco.com
Zamawiałem w ten sposób kurczaka w sosie pieprzowym ... bardzo smaczny i szczerze polecam.
 Profil Relacje PM off  

#1713 PostWysłany: 30 Gru 2014 23:04 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
2 pytania dotyczace Air France, lot krajowy we Francji:

Czy obok bagazu podrecznego mozna miec np. mala torebke (jak mini Ryanair) czy beda sie czepiac i kaza schowac?

Czy na pokladzie moge liczyc na jakies prince polo albo cos takiego czy nic nie daja? :)
 Profil Relacje PM off  

#1714 PostWysłany: 31 Gru 2014 14:18 

Loty: 58
Kilometry: 98 553
Można mieć oprócz podręcznego małą torebkę lub torbę na laptop, itp., byle łączna waga nie przekraczała 12 kg.
Będzie mały poczęstunek.

Air France ma jedną z najlepszych (moim zdaniem) obsługę klienta w sieci, gdybyś miał jakieś pytania do nich, to możesz je zadać na ich Facebooku lub twitterze. Odpowiadają na wszystkie pytania i to w miarę szybko. Poza tym ich strona internetowa też jest bardzo dobra, zawiera wszystkie potrzebne informacje.
 Profil Relacje PM off  

#1715 PostWysłany: 02 Sty 2015 14:24 

Dostałem maila od Wizzair że mogę odstąpić od umowy przewozu z jego winy z powodu zmiany daty lotu.

Mam taką opcję:
ODWOŁANIE LOTU/LOTÓW I OTRZYMANIE 120% KREDYTU NA REZERWACJĘ

teraz pytanie jak długo będę miał do dyspozycji środki na swoim koncie? Tracą kiedyś ważność?

ODWOŁANIE LOTU/LOTÓW I OTRZYMANIE ZWROTU KOSZTÓW

czy długo się czeka na zwrot na konto? Są jakieś problemy z tym związane?
 Profil Relacje PM off  

#1716 PostWysłany: 02 Sty 2015 14:46 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
falent napisał(a):

Mam taką opcję:
ODWOŁANIE LOTU/LOTÓW I OTRZYMANIE 120% KREDYTU NA REZERWACJĘ

teraz pytanie jak długo będę miał do dyspozycji środki na swoim koncie? Tracą kiedyś ważność?

Takie środki na koncie Wizz mają podane 'NIGDY" jako datę ważności, czyli możesz je wykorzystać, kiedy chcesz.

#1717 PostWysłany: 06 Sty 2015 11:17 

niebieski
Jakie są wasze spostrzeżenia w tym temacie? Można pomóc szczęściu? :mrgreen: Wiadomo nie łatwo stać się tym szczęśliwcem ale stosując kilka myków szanse na przyznanie darmowego upgrade do klasy biznes można zwiększyć 8-)
Przychodząc na odprawę bardzo wcześnie kiedy jeszcze nie ma ludzi bądź wręcz na ostatnią chwilę to zawsze jakiś sposób,oczywiste jest też to że osoby podróżujące samotnie na darmowy upgrade mają zdecydowanie większe szanse niż np pary...Nie bez znaczenia pozostaje nasz wygląd,jeśli ubierzemy się niechlujnie nasze szanse na lot w biznesie spadają do zera :mrgreen:
Założyłem temat bo ciekawi mnie wasze zdanie :) Może macie jakieś swoje patenty :D ? Bardzo fajnie będzie jeśli głos zabiorą osoby które taki upgrade dostały i opiszą w jakich liniach w jakich okolicznościach itd :)
 Profil Relacje PM off  

#1718 PostWysłany: 06 Sty 2015 11:29 
Site Admin
Awatar użytkownika

Z tego co kojarzę jest taki temat już na forum, poszukaj ;)

Wysłane z mojego GT-I9300
 Profil Relacje PM off  

#1719 PostWysłany: 09 Sty 2015 19:36 

Witam

Zaplanowałem taka podróż: Warszawa - Bangkok przesiadka w Dubaju; powrót na trasie Hongkong - Dubaj prawie 2-3 dni przerwy na zwiedzanie i z Dubaju do Warszawy....... Linie Emirates cena za całość 2400 zł na przełomie marca i kwietnia.
Jak sadzicie czy to dobra cena???? Czy warto robić rezerwację??? Czy może jeszcze się teraz pojawić jakaś promocja w innych liniach z okazji Nowego Roku???? Proszę o podpowiedzi od osób doświadczonych ......

Z góry dziękuje za pomoc
 Profil Relacje PM off  

#1720 PostWysłany: 09 Sty 2015 20:01 
Awatar użytkownika

niebieski
Kupując bilet, płacimy nie tylko za transport z punktu A do B.
Emirates to świetne linie, cena 2400 zł jest bardzo przyzwoita.
A że da się taniej, to niemal pewne, tyle że pewnie będzie to droga przez mękę (np, Wizz do Budapesztu, Dubaju itd.)
Jak jesteś zdecydowany na taką trasę, bierz bilet i ciesz się planowaniem podróży.
Te kilkaset zł taniej prawie na pewno oznaczałoby gorszą jakościowo podróż, za jakość warto dopłacić.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 100  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 17 gości